Värdepappersföretag tycker att Bitcoin är icke-flyktigt, icke-korrelerat och i hög efterfrågan

Med Bitcoin som närmar sig rekordhöga kontra US-dollar försöker investerare runt om i världen att förstå varför detta är.

Även om det inte finns någon enda anledning som driver den senaste tidens höjning av popularitet och priser för världens största kryptovaluta, är följande några av de grundläggande faktorer som noteras av värdepappersföretag som viktiga skäl till varför.

flyktighet

Under åren har det funnits några återkommande nackdelar med Bitcoin, ofta papegojor av de som både tror och inte tror på kryptovalutans effektivitet. Den vanligaste bland dessa är Bitcoins volatilitet.

Medan detaljhandelsinvesterare kan lockas till marknadssvängningarna synonymt med Bitcoin, kanske institutionella investerare inte gör det. När fler institutionella aktörer kommer in i sektorn tros det att volatiliteten långsamt kommer att minska, vilket leder till att ännu fler investerare kommer in.

Det verkar som om vi äntligen befinner oss vid en tipppunkt där Bitcoin har mognat nog att det börjar skryta med volatilitetsnivåer ännu bättre än traditionella aktier. Om detta låter konstigt, titta bara på a senaste rapporten slutförts av värdepappersföretaget Van Eck.

”I vår nuvarande volatilitetsundersökning jämförde vi 90 dagars och årets hittills volatilitet – mätt med deras dagliga standardavvikelse1 den 13 november 2020 – av bitcoin mot beståndsdelarna i S&P 500-index. Vi fann att bitcoin har uppvisat lägre volatilitet än 112 aktier i S&P 500 under en 90-dagarsperiod och 145 lager YTD. ”

Även om det uppenbarligen fortfarande finns utrymme för förbättringar är detta ett lovande tecken på mognad inom Bitcoin-marknaderna, vilket i kombination med följande punkter utan tvekan hjälper till att höja priserna.

Korrelation

Det finns två huvudsakliga användningsfall som investerare tänker för Bitcoin i framtiden.

  • Fungera som en funktionell valuta
  • Fungera som en värdebutik

Med förbättringar som Blixtnätverk utvecklas är det bara en tidsfråga innan Bitcoin kan skryta med förmågan att fungera som båda. För tillfället gäller den stora majoriteten av intresset för Bitcoin dess funktionalitet som en värdebutik.

För att fungera som en värdeförråd kommer en tillgång idealt att skryta med en låg korrelation till de flesta andra tillgångar. Tyvärr finns det en återkommande uppfattning kring Bitcoin att det är starkt korrelerat med traditionella marknader – vilket innebär att Bitcoin inte kommer att ligga långt efter om aktier skulle få en krasch. Värdepappersföretag har arbetat hårt för att bättre förstå detta förhållande de senaste månaderna och har fördrivit det tidigare begreppet korrelation.

Fidelity Digital Assets nyligen publicerad dess resultat om BTC-korrelation, med angivande,

”Bitcoins korrelation till andra tillgångar från januari 2015 till september 2020 … är i genomsnitt 0,11, vilket tyder på att det nästan inte finns något samband mellan avkastningen av bitcoin och andra tillgångar. Som en påminnelse ligger korrelationer inom intervallet -1 till 1. En korrelation på 1 indikerar perfekt positiv korrelation, eller att variabler rör sig tillsammans. En korrelation på -1 avser perfekt negativ korrelation så att variabler rör sig i motsatta riktningar. En korrelation på eller nära noll (icke-korrelerad eller okorrelerad) betyder att det inte finns något samband mellan variablerna. ”


Ytterligare stöd för Fidelity Digital Assets är olika högt profilerade investerare som har kommit till samma slutsats.

Anthony Pompliano, medgrundare av Morgan Creek Digital Assets, stater,

”Så hur gick Bitcoin under en ekonomisk nedgång? Det överträffade aktier, obligationer, guld, olja och i stort sett allt annat. Det har också en låg eller ingen korrelation över någon väsentlig tid. Bitcoin är den ultimata säkra tillflyktsorten & marknaden visar det. ”

Även om det kan ta en stund innan Bitcoin fungerar effektivt som en valuta (vilken enligt till PayPal-koncernchefen, Dan Schulman, kommer att hända så småningom), det verkar som om det redan förstärker sig som en livskraftig säkringstillgång med nästan inget samband mellan sig själv och traditionella marknader.

Utbud kontra efterfrågan

Det finns ingen brist på FIAT-valutor. Regeringar runt om i världen fortsätter att blåsa upp cirkulerande leveranser av var och en av sina valutor genom fortsatt tryckning / prägling. Med denna förmåga kan utbud kontra efterfrågan manipuleras efter behag.

Bitcoin har å andra sidan en fast summa på 21 miljoner BTC. Världen har dock inte tillgång till dessa 21 miljoner BTC för närvarande, eftersom bara ett fast belopp frigörs med varje block som passerar.

Investeringsföretaget, Pantera Capital, upptäcker nu att de nuvarande kraven på Bitcoin börjar överträffa den mängd Bitcoin som släpps ‘i naturen’. Som ett resultat stiger priserna eftersom investerare är villiga att betala ökande belopp för en tillgång i ökande efterfrågan.

Denna ökade efterfrågan som Pantera Capital ser är tillskrivs till nya marknadsaktörer som PayPal och Square Cash App.

“När PayPal gick i bruk började volymen explodera … inom fyra veckor efter att ha gått live, PayPal köper redan nästan 70% av det nya utbudet av bitcoins.

PayPal och Cash App köper redan mer än 100% av alla nyutgivna bitcoins. ”

Utbudet och efterfrågan på Bitcoin bör vara ett intressant mått för att övervaka framåt, eftersom PayPal sannolikt är den första av många betalningsbehandlare som förväntas hoppa in i striden under de kommande åren..

Domen

Som tidigare nämnts finns det ingen enda anledning som kan förklara Bitcoinens återuppkomst – snarare är en serie faktorer i spel. Även om dessa kan förändras med tiden pekar forskningen på värdepappersföretag på några viktiga punkter.

  • Är Bitcoin flyktigt? Van Eck säger “Nej” i förhållande till ett betydande antal S&P 500
  • Är Bitcoin korrelerat med traditionella marknader? Fidelity Digital Assets säger “Nej” och går tillbaka till 2015
  • Är Bitcoin alltmer knappt? Pantera Capital säger ”Ja”, baserat på gruvarbetare och nya marknadsaktörer

Det är viktigt att komma ihåg att resultaten som diskuteras idag kommer från respekterade värdepappersföretag. De är inte anekdotiska vandringar av en hård Bitcoin-entusiast. Som sådan växer en lovande framtid för den ursprungliga kryptovalutan allt mer sannolikt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map