Vanliga skattelösningar som gör sin väg till Crypto

Mainstream-antagande av kryptovalutor är väl på gång. Under de senaste månaderna har den pågående pandemin framhävt fördelarna med digitala valutor runt om i världen, vilket resulterat i en massiv återuppkomst av kryptovalutamarknaden. Centralbanker utvecklar digitala valutor, stora företag omvandlar finansiella reserver till Bitcoin och FinTech-företag utvecklar plattformar som stöder sådana tillgångar.

Trots denna positiva utveckling finns det ett par områden som ofta betecknas som bristande – vilket hindrar kryptovalutor från att verkligen flyga.

  • Handlarterminaler – Möjligheten att göra enkla inköp med digitala valutor
  • Förvaringstjänster – Möjligheten att säkert lagra digitala tillgångar utan att behöva vara tekniskt kunnig

Var och en av dessa noteras ofta som ett stort hinder som behövs för att rensas för att mainstream-antagande ska kunna inträffa – och med goda skäl, eftersom båda är verkliga problem som vardagliga användare skulle stöta på.

Ett område som ofta glömms bort är behovet av enkla och effektiva skattelösningar. Att köpa och sälja kryptovalutor är inte en rolig aktivitet utan skattebördan. Normalt kräver regeringar att kapitalvinster beräknas på varje handel som görs, tillsammans med en mängd andra krav.

Tyvärr är många investerare helt omedvetna om de skattekonsekvenser som är förknippade med handel med kryptovalutor. Ytterligare kompletterande detta är en enkel brist på alternativ för att göra processen enkel. Ja, det finns tredjepartsföretag som försöker göra just detta, men deras brist på integration med större handelsplattformar resulterar i att dessa tjänster är okända för många.

Räkenskapens dag

För många av dem som är villiga att se förbi bristen på användarvänliga lösningar och fortsätta att handla hur som helst, kommer en dag med räkning. När den dagen inträffar kommer det antingen att finnas de som har rapporterat sin aktivitet och flyta – och det kommer att finnas de som misslyckades med att göra det och sjunka.

Varje land runt om i världen har sin egen uppsättning regler och riktlinjer kring rapporteringskraven för kryptovalutor. Även om tidiga branschdeltagare kan ha pratat kring rapporteringsaktiviteter på grund av slapp tillsyn förändras detta snabbt. Enheter som Internal Revenue Service (IRS) och den Canada Revenue Agency (CRA), har gjort det klart att de tittar på och förväntar sig lämplig rapportering.

Beskatta

Frågan om skatter och kryptovalutor kommer förhoppningsvis att vara ett minne blott i de kommande åren, eftersom populära plattformar fortsätter att dyka in i branschen. Följande är tre exempel på välkända företag som är involverade i FinTech, deras strejk i kryptovalutor och vad de gör med skatter – två med en plan och en ett jokertecken.

PayPal

Det senaste FinTech-företaget som hoppade in i kryptovalutor är en av de största – PayPal. Även om support inte förväntas startas på några veckor / månader, undrar de investerare som förväntar sig att använda tjänsten redan vilken skattelösning PayPal kommer att erbjuda.

PayPal har inte angett vad dess planer är för att minimera skatterapporteringsbördan. Med alla ögon mot PayPal (tillsynsmyndigheter och användare) kan detta vara fallet för tillfället, men förmodligen inte för alltid. Frågan är, kommer PayPal att utveckla sin egen lösning? Kommer det att förvärva ett företag som SimpleTax? Eller kommer det att samarbeta och integrera tjänsterna till en annan liknande TaxBit?

WealthSimple


En relativt nykomling till kryptovalutor, WealthSimple tillkännagav sin kryptoplattform i slutet av 2020. Denna plattform, som underlättar köp och försäljning av olika topptillgångar (Bitcoin, Ethereum, etc.), har stor potential att introducera kryptovalutor till en mångfald grupp av kundkretsar..

Oavsett om det är avsiktligt eller inte, är WealthSimple turen att ha gjort ett strategiskt steg under 2018, vilket kommer att gynna den nybildade kryptoplattformen – köp av SimpleTax.  Denna populära skatteorienterade plattform gör det enkelt att lämna in sina skatter. Dessutom har den i flera år stött användare som deltar i kryptovalutahandel. Som ett resultat är WealthSimple grundad och redo att stödja sin nya plattform med en välbehövlig kryptofokuserad skattelösning.

Gemini

Medan WealthSimple ger tillgång till ett brett spektrum av finansiella möjligheter, inklusive TFSA / RRSP / etc, har Gemini en mer fokuserad strategi för kryptovalutor.

Den alltmer populära plattformen har bara meddelat att det kommer att integrera programvara från TaxBit, utformad speciellt för rapportering av kryptohandelsaktivitet. En höjdpunkt i denna tjänst är investerarnas förmåga att inte bara generera bokslutskommunikéer utan också att spåra effekten av deras handel på skatter i realtid..

Tyler Winklevoss, VD för Gemini, uppgav: ”TaxBits programvara automatiserar de beräkningar som krävs för kryptoskattrapportering, vilket minskar smärtpunkten för kryptoskatter för våra användare. Investerare kommer också att kunna se skattekonsekvenser i realtid av alla affärer de gör på Gemini. ”

Maximalistisk av Choice?

En term som ofta används när man diskuterar Bitcoin-investering är ”maximalisten”. Detta hänvisar till investerare som tror på Bitcoins effektivitet framför allt, och maximerar sina innehav i denna enda tillgång, snarare än att diversifiera mellan olika alt-mynt.

Med tanke på frågan kring skatter som diskuteras här idag, ställer det frågan – är alla investerare Bitcoin-maximalister efter eget val? Eller är de helt enkelt avskräckta av betungande skattekrav och bristen på alternativ för att övervinna detta?

Förhoppningsvis kommer denna fråga förr än senare att bli en svag punkt, och företag som WealthSimple, Gemini, PayPal och andra kommer att fortsätta att tillgodose branschens behov.

Avhämtningen från allt detta är enkel – Lär dig dina lokala skattekrav och följ dem. Fångas inte när du försöker att förstå årets värde av orapporterad aktivitet när IRS / CRA / etc. kommer ropande.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map