Vad hindrar telefontillverkare från global antagande av krypto?

Den utbredda kryptotillförandet innebär ett antal utmaningar oavsett bransch, vilket gör mobiltelefonmarknaden inget undantag. Det har gjorts ett antal försök att öka antagandet av kryptovalutor. Detta inkluderar en hjälpande hand från Mastercard, som har lanserat en ny betalningskort med flera valutor. Det verkar dock att telefontillverkarna fortfarande inte är helt övertygade.

Under det senaste decenniet har antagandet och användningen av krypto ökat stadigt och ökat i många olika länder över hela världen. Kryptovaluta, Bitcoin den första i sitt slag, som lanserades 2009 och sedan dess har skapat en rad andra kryptovalutor, öppnade nya utsikter för transaktioner av varor och investeringar. Diagrammet nedan ger oss en bra representation av andelen människor som äger och använder krypto i dessa utvalda länder.

Vad hindrar telefontillverkare från global kryptoöverföring?

(Källa: Statista)

Handel med krypto minimerar transaktionsavgifter, erbjuder gränslösa betalningar, tillgång för alla inblandade parter och erbjuder en omedelbar uppgörelse. Efter den publicerade vitboken av fortfarande avmaskerade Satoshi Nakamoto som beskriver användningen av Bitcoin, kunde ingen ha förutspått hur populär och spelförändrande kryptorevolutionen skulle bli, och det också på så kort tid.

Global antagande av krypto

Enligt Chainanalysis Global Cryptocurrency Adoption Index, Ryssland, Ukraina och Venezuela har varit de tre bästa länderna för antagande av krypto 2020. Tabellen nedan beskriver de tio bästa länderna som har antagit kryptovaluta 2020, vilket indikerar att utvecklingsländerna är bland de mest populära användarna, vilket leder till kryptovertagande i detaljhandeln med Ukraina ledande vägen.

Vad hindrar telefontillverkare från global kryptoöverföring?

(Källa: Insikter)

Även om Kina och USA fortfarande levererar en betydande del av kryptotransaktionsvärden globalt, återspeglar de tio bästa diagrammen hur mindre länder är betydligt mer aktiva användare av digitala valutor av de 154 länder som analyserades.

Tolv av dessa länder hade så lite digital valutaaktivitet att de fick poängen 0, vilket innebär att krypto fortfarande är långt kvar. Med detta i åtanke, låt oss undersöka några av anledningarna till att telefontillverkare kan vara ovilliga att gå in i krypto-antagande.

Rädslan för kryptovertagande bland telefontillverkare

Även om stora smarttelefontillverkare kontinuerligt har lagt till kryptofunktioner i sina telefoner verkar de vara fåriga när det gäller att acceptera krypto som betalningsmetod. Man tror att detta till stor del beror på, inte bara ökningen och nedgången i kryptointresse utan också ekonomin och dess stabilitet som helhet.

Det verkar också finnas en stor mängd förtroendeproblem som kommer med att använda krypto, som att behöva infoga regler och spegla dem för att återspegla det län deras produkter säljs i och organisationernas eget rykte. Sekretess och förtroende och skalbarheten för hur långt deras produkter kommer att använda krypto är också en annan faktor.


Många tillverkare fruktar att den positiva ökningen av krypto naturligt kommer att krascha ner och orsaka att de tappar en betydande vinst, särskilt om de tillåter konsumenter att köpa sina produkter med digital valuta. I förhållande till fiatvaluta finns en förståelig nivå av fluktuationer, som representeras av ekonomin som helhet, men risken verkar vara mycket mindre stor.

År 2019 lanserade HTC sin blockchain-telefon som endast kunde fås med kryptovaluta. Tyvärr visade sig deras ansträngningar inte framgångsrikt, och därför reviderade de sin strategi och började acceptera fiatvaluta. Detta är en tydlig indikation på inte bara motviljan hos konsumenter som köper med krypto utan också bristen på efterfrågan på det.

Ny statistik som den ovan kan hjälpa telefontillverkare att ta ett hopp om att anta kryptovaluta som betalningsmetod för sina produkter, men bara i dessa specifika länder där det finns en ökning, och utan tvekan en efterfrågan, på att acceptera digitala valutor..

Kan en stillastående telefonmarknad också vara problemet?

På en redan snubblande telefonmarknad har pandemin sett saker gå från dåligt till sämre. Minskande siffror i telefonförsäljningen på en redan stillastående marknad var definitivt inte välkommen. I jämförelse med det förflutna har smarttelefonanvändare inte uppgraderat sina telefoner vilket har fått marknaden att sakta ner.

Även om konkurrensen mellan rivaler fortfarande är hård räcker det inte med att telefoner som lanseras år efter år för att konsumenterna vill spendera sina pengar, särskilt eftersom många av dem känner att deras nuvarande telefoner fortfarande har en hel del liv kvar i dem. Enligt Gartner, den globala smarttelefonförsäljningen minskade med 20% 2020.

Vad hindrar telefontillverkare från global kryptoöverföring?

Tyvärr visar siffrorna i tabellen ovan en mycket dyster bild för smarttelefonmarknaden övergripande över alla tekniska giganter för år 2020. Förståeligt nog har 2020 varit ett utmanande år på mer än ett sätt, men nedgången i intresse i kombination med en redan stillastående marknad tyder på att återhämtningsformen i år kommer att bli svår. Av den anledningen kan man också hävda att telefontillverkare är ovilliga att dyka i havet av kryptovalutor.

Silverfodringen till detta är dock att den stillastående marknaden har tvingat tillverkare att driva på innovation, i syfte att lansera nya, mer avancerade smartphones med större teknik. Med detta i åtanke kan smarttelefonmarknadens framtid se väldigt annorlunda ut än nu och få dem att hoppa till att anta krypto.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map