Tokeniserade aktier från Apple, Tesla och Amazon nu tillgängliga via Bittrex Global

Har du någonsin velat äga aktier i företag som Facebook, Google eller till och med Netflix, men har du inte tillgång till sådana tillgångar? Detta håller på att förändras för en stor del av Bittrex Global kunder, eftersom den amerikanska baserade digitala tillgångsutbytet just har gjort ett intressant tillkännagivande – det stöder nu och erbjudertokeniserade aktier‘.

Ett tokeniserat aktie är inte ett värdepapper – det är snarare ett derivat i form av en token som är bunden eller ‘bunden’ till en underliggande tillgång. I stället för att vara knutna till FIAT, som en stablecoin, är dessa tokens knutna till ett börsnoterat lager.

För att uppnå detta stöd, Bittrex Global kommer att arbeta hand i hand med DigitalAssetsAG. I en förenklad process skulle detta fungera enligt följande,

 1. DigitalAssetsAG köper aktier i ett företag och utser dem för tokenisering
 2. Köpta aktier förvaras av en licensierad bank
 3. Bittrex genererar digitala tokens på en 1: 1 för varje aktie, vilket representerar ett säkerhets derivatkontrakt
 4. Investerare köper tokens och får exponering för företagets aktier indirekt

Tillgångar som stöds

Bittrex Global har noterat att det framöver kommer att fortsätta arbeta för att utöka både funktionaliteten hos sina tokeniserade lagertjänster och tillgångar som stöds. För närvarande är följande företag de som investerare kan få exponering för genom att använda denna nya tjänst.

 • Amazon
 • Alibaba
 • Äpple
 • Beyond Meat Inc..
 • Bilibili
 • BioNTech
 • Facebook
 • Google
 • Netflix
 • Pfizer
 • SPDR S&P 500 ETF

Om tanken på dessa tokeniserade aktier är intressant för dig, se till att registrera dig på Bittrex Global.

Förmåner som erbjuds

Nu när vi vet vad tokeniserade aktier är och vilka som erbjuds, varför är de viktiga? Dessa tillgångar erbjuder olika förmåner / fördelar för investerare, med följande är några viktiga exempel.

Geografisk begränsning

Investerare runt om i världen har ofta sina möjligheter begränsade till tillgångar som handlas inom sin egen nation. En investerare som är bosatt utanför USA kommer vanligtvis att ha svårt att få exponering för amerikanska företag som Apple, Tesla och Amazon. Genom att använda tokeniserade aktier elimineras denna emission, eftersom investeraren helt enkelt köper ett derivat – medan det faktiska aktiet köps av en berättigad enhet.

Denna fördel är särskilt användbar för investerare som vill få tillgång till internationella STO på ett lagligt sätt. Dessa händelser i sig har haft begränsad tillväxt på grund av en begränsad investerarpool. Genom att ge investerare möjlighet att köpa tokeniserade aktier växer den här investerarpoolen omedelbart till att omfatta en nästan global publik – vilket potentiellt startar den digitala värdepapperssektorn.

Avgifter

Genom att få exponering för ett företag genom ett tokeniserat aktie kan investerare undvika ibland höga avgifter, eftersom användningen av en mäklare inte krävs.

Tillgång i rätt tid

Aktier som Apple, Tesla och Amazon är noterade på traditionella börser. Detta innebär att investerare måste göra det inom normal handelstid för att kunna handla dessa tillgångar. Genom att köpa ett tokeniserat lager kan investerare köpa / sälja när som helst, oavsett om traditionella marknader är öppna.

Inte digitala värdepapper

Med terminologi som digitala värdepapper, säkerhetstoken, tokeniserade värdepapper och nu tokeniserade aktier är det lätt att bli överväldigad och förvirrad. Även om vi inte går in på vad som skiljer var och en av dessa tillgångstyper, är det viktigt att notera att tokeniserade aktier inte är en säkerhet. Snarare representerar de ett derivatkontrakt som säkerställs av ett värdepapper. När de skapas och är kopplade till dessa värdepapper på 1: 1-basis kommer en tokeniserad säkerhet att direkt efterlikna marknadsaktiviteten för dess underliggande säkerhet..

Lagliga elände

Erbjudande av tokeniserade aktier är en stor förändring för Bittrex.  Beslutet att erbjuda dessa derivat är ett positivt tecken på plattformsexpansion, efter en period av konsolidering under 2019 och 2020.

Under denna tidsperiod, Bittrex tagit hand om olika juridiska frågor, vilket resulterade i att företaget begränsade tjänster till handlare bosatta i 31 länder runt om i världen. Det ledde också till ökningen av Bittrex Global, en variant av plattformen speciellt anpassad för de utanför USA, och börsen genom vilken dessa tokeniserade aktier erbjuds.

Först ut?

Medan tanken på tokeniserade aktier kan låta fräsch och spännande, Bittrex Global är inte det första företaget som försöker stödja dem.

För över två år sedan lanserades DX.Exchange från Estland med stora förhoppningar om att upprätta en respekterad börs som är värd för en mängd olika digitala tillgångar. Vid den tiden fick företaget uppmärksamhet hos många, eftersom det var ett av de första börserna som meddelade stöd för tokeniserade aktier som Apple, Tesla, Amazon och mer. Medan idén var spännande plågades utbytet av problem och gick så småningom i konkurs knappt ett år in i sin livscykel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map