Slå Bullion: Kommer Bitcoin så småningom att ersätta guld?

Bitcoin kan sällan hålla sig ur rampljuset just nu och efterföljande ett kraftfullt slut på 2020 där världens största kryptokurrency slår upp sitt höga pris upprepade gånger, myntet har börjat väcka debatt om dess lämplighet som en eventuell ersättning för guld som värdeförråd. 

Meningarna förblir delade om lämpligheten av krypto som en väg för att upprätthålla rikedom på liknande sätt som för ädla metaller.

Slå Bullion: Kommer Bitcoin så småningom att ersätta guld?

Källa: Coingecko

Som diagrammet ovan visar, Bitcoin har vuxit från ödmjukt ursprung för bara ett decennium sedan till ett fenomen. Även om den kännetecknas av allvarlig marknadsvolatilitet ser framtiden ljus ut för kryptovalutan eftersom högre antagningsnivåer tycks peka på högre framtida priser medan krypto utbyter kontinuerligt utveckla starkare funktioner när det gäller säkerhet och användbarhet för investerare. 

Slå Bullion: Kommer Bitcoin så småningom att ersätta guld?

Källa: BullionVault

Även om det är mindre flyktigt än Bitcoin kan vi se att värdet på guld också har stigit stadigt de senaste åren, om än i närheten av samma takt som BTC. 

Låt oss titta närmare på vad framtiden kan hålla för Bitcoin-investeringar, och om det verkligen har potential att ersätta guld som en favoriserad värdelagring:

Bitcoin Building Momentum

Bitcoin orsakar mycket spänning bland investerare och marknadsanalytiker. Rick Rieder, BlackRocks investeringschef för ränteintäkter är optimistisk om Bitcoins framtida position i finansvärlden, och hävdade i slutet av 2020 i en CNBC-intervju att kryptovalutan ”är här för att stanna.”

Medan detta påstående från BlackRock, ett New York-baserat globalt investeringsförvaltningsföretag med nästan 8 biljoner dollar i förvaltningstillgångar, är det senaste tecken på validering för kryptovalutan, andra företag staplar också in i Bitcoin-hype. 

Vissa strateger pekar på intresset hos några av världens största kapitalförvaltningsföretag, inklusive JPMorgan Chase som en indikator på att det finns en stark potential för Bitcoin att en dag ersätta guld som investeringsvalet för säker tillflyktsort.. 

ABC Money pekar på en redan växande trend där tilldelningar av företagskassor börjar gå mot Bitcoin. MicroStrategy och Square är två anmärkningsvärda exempel på detta, där den förstnämnda ursprungligen investerade 425 miljoner dollar i Bitcoin innan de tillkännagav ett konvertibelt obligationslån på 400 miljoner dollar där intäkterna skulle gå till BTC-köp. På grund av överväldigande efterfrågan har erbjudandet därefter skalats upp till 550 miljoner dollar på några dagar. 

När det gäller företagskontor kan BTC vara en av få bra investeringsidéer där ute. Statsobligationer och företagsobligationer ger väldigt lite i jämförelse med avkastningsskulden som en rekordhög nivå. På andra håll förlorar kontanter köpkraft på grund av inflation. Volatiliteten som tidigare skrämde investerare från Bitcoin- och kryptoköp har dock sjunkit till en heltidsnivå i förhållande till guld. 

Under de närmaste åren kan det vara så att Bitcoin gradvis kommer att äta in marknadsandelen av guld som en säker tillflyktsort och lagring av förmögenhetstillgångar. På grund av dess matematiskt definierade och verifierbara brist och nätverksstatistik kring hashkraft och aktiva konton kan det ge större lockelse för investerare. 

Dessutom, med kryptovalutans relativt lilla marknadsvärde och accelererande antagandegrad över hela linjen, skulle Bitcoin kunna erbjuda några attraktiva riskbelöningsfördelar för investerare. 

Svårigheten att imitera guld

Trots Bitcoins ökande popularitet finns det fortfarande några starka kontraster mellan kryptovalutan och guldet. En av de största skillnaderna kommer i form av den väldigt annorlunda använda fall mellan BTC och guld

Medan både Bitcoin och guld kan betraktas som värdebutiker, har guld praktiska användningsfall när det gäller tillverkning av smycken och tillverkning av varor i bland annat elektronik och bilindustri.. 

Trots att Bitcoin arbetar med blockchain-teknik är dess infrastruktur mer rudimentär än andra blockchain-nätverk som finns på Ethereum och andra altcoins, vilket innebär att guld praktiskt taget outmanövrerade myntet när det gäller användning. 

 Är Bitcoin Lure starkt nog?

Mot slutet av 2020 tycktes marknadsrörelserna tyda på att mer pengar började flöda från guld och till digitala tillgångar. I november sjönk guldpriserna med 5% dagen för tillkännagivandet att ett Covid-vaccin hade utvecklats med en effektivitetsgrad på 90%. Nyheten fick Bitcoin dock att öka med 2%. Under dagarna och veckorna som följde lämnade mer pengar guld och gick in på kryptovalutamarknaderna. 

Om pengar lämnar guld och går in i Bitcoin kan det bero på mer optimism i ekonomin för att hoppa in i “risk-on” -handel inom aktier och kryptovalutor. Även om detta inte gör Bitcoin till ett säkert tillflyktsort som vissa analytiker föreslår, finns det en chans att det visar ett tydligt tecken på att investerare vaknar upp till potentialen för ett mynt som tappar sin volatilitet och vinnande friare över hela världen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map