Robinhood tillkännager kryptoinsättning / uttag som VD förbereder sig för att tala vid kongresshörsel på GameStop

Idag är en stor dag för Robinhood, den populära handelsplattformen. Företaget, som har befunnit sig under eld de senaste veckorna på grund av GameStop-debaklet, har gjort det meddelat att det kommer att börja stödja insättningar / uttag av kryptovalutor. Utöver detta kommer företagets VD, Vlad Tenev, att tala vid en Kongressutfrågning om den ovannämnda GameStop-situationen.

Robinhood aktiverar insättningar och uttag

Under det gångna året har mycket uppmärksamhet gjorts över företagens inträde till digitala tillgångar som PayPal, WealthSimple, Robinhood och mer. Medan viss nivå av spänning var / är säkert motiverad, plågades vart och ett av dessa exempel av en stor fråga i deras erbjudanden – system med slutna slingor.

När det gäller handel med digitala tillgångar tillåter ett system med slutna slingor att användare kan köpa och sälja tillgångar som stöds. Det tillåter dock inte användare att sätta in eller ta ut nämnda tillgångar. Denna begränsning gör det möjligt för plattformarna att hålla ett närmare koll på vem som exakt handlar och minskar servicekomplexiteten.

Eftersom de flesta intresserade av digitala tillgångar upprätthåller tankesättet “inte dina nycklar, inte ditt mynt” förlorar naturligtvis tanken på ett system med sluten slinga sin glans, eftersom investerare aldrig faktiskt kontrollerar sina innehav. Detta kommer dock att förändras för användare av Robinhood, eftersom företaget har meddelat att det nu kommer att stödja både insättningar och uttag av digitala tillgångar som finns på dess plattform..

Flytten kommer vid en tidpunkt då den offentliga känslan kring Robinhood har fått en stor hit. Detta drag kan vara något av en “olivkvist” för dem som hånas av dess handlingar under de senaste veckorna kring GameStop-fiaskot.

Vad som bör vara intressant är att se om Robinhoods konkurrenter antar liknande förändringar under de kommande veckorna / månaderna.

Handelsavstängningar

Utöver att utöka funktionaliteten på sin plattform ser Robinhood sin VD, Vlad Tenev, förbereda sig för ett tal idag i en Kongressutfrågning. Denna utfrågning sattes samman i ett försök att analysera de händelser som ledde till det allmänt publicerade GameStop-dramaet, de involverade handlingarna och vad som kan göras för att förhindra återfall.

I detta tal förväntas det att Tenev kommer att betona behovet av nya regler som speglar en digital värld. I synnerhet förväntas Tenev diskutera ett krav som ställs av SEC för en 2-dagars avvecklingsperiod.  Företaget har angett att det beror på denna regel att det stoppade handeln, inte på grund av samarbete med de hedgefonder som påverkades av marknadsförhållandena.

”Jag vill vara tydlig i början: varje anklagelse om att Robinhood agerade för att hjälpa hedgefonder eller andra speciella intressen till nackdel för våra kunder är helt falsk och marknadsförvrängande retorik. Våra kunder är vår högsta prioritet, särskilt de miljoner små investerare som använder vår plattform varje dag för att investera för sin framtid … Vad vi upplevde förra månaden var extraordinärt, och de handelsgränser vi införde på GameStop och andra aktier var nödvändiga för att tillåta oss att fortsätta att uppfylla kraven på clearingcentralernas insättning som vi betalar för att stödja kundhandel på vår plattform. ”

Eftersom SEC: s huvudsakliga uppdrag är att skydda investerare och säkerställa rättvisa marknader hoppas Tenev att regleringsorganet kommer att ta en uppriktig titt på avvecklingstiderna. han höjdpunkter det faktum att systemet, som det för närvarande ser ut, riskerar den massiva våg av nya investerare som använder plattformar som Robinhood.

”Den nuvarande tvådagarsperioden för att reglera affärer utsätter investerare och branschen för onödiga risker och är mogen för förändring. Varje dag måste clearingmäklare som Robinhood Securities uppfylla insättningskrav som ställs av clearingcentraler för att stödja kundtransaktioner mellan handelsdatum och datum då transaktioner löses. Investerare väntar på att deras affärer ska rensas och clearingmäklarna har sina egna kontanter låsta tills avvecklingen är sista dagar efter handeln. Kraven på clearingcentralernas insättning är utformade för att mildra riskerna, men förra veckans vildmarknadsaktivitet visade att dessa krav i kombination med en onödigt lång avvecklingscykel kan få oavsiktliga konsekvenser som medför nya risker. ”

En befintlig lösning?

Här på securities.io tror vi på framtiden för digitala värdepapper. Avvecklingskraven som ledde till att Robinhood stoppade handeln är en av de många anledningarna till att denna tro hålls. Genom att använda digitala värdepapper elimineras behovet av olika mellanhänder vid handel med sådana tillgångar, där handel avvecklas i realtid.

Securitize President, Jamie Finn, nyligen skrivit en kort bit som lyfter fram digitala värdepappers förmåga att lösa de ovannämnda problemen.

”Att ta bort behovet av ett centraliserat clearinghus – som depositariet & Clearing Corporation (DTCC) – som behandlar nästan 1,7 biljoner dollar värdepappershandel varje dag – står i centrum och bör vara en viktig del av denna diskussion bland tillsynsmyndigheter och marknadsstrukturaktörer och intressenter. Genom blockchain-aktiverade säkerhetstoken skapar vi redan en marknadsplats som utnyttjar de unika fördelarna med decentraliserade blockkedjor för privata marknader och detta bör och kan också representera framtiden för offentliga marknader … Fullt digitalisering av offentliga värdepapper för att jämföra spelplanerna för alla investerare genom att eliminera onödiga och förankrade mellanhänder, bör vara ett centralt fokus just nu och är ett uppnåeligt långsiktigt mål. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map