PayPal tilldelas “villkorlig BitLicense” – för att stödja utgifter och handel med Bitcoin, Litecoin, Ethereum och Bitcoin Cash

PayPal kommer snart Stöd olika kryptovalutor på sin plattform eftersom det ser ut att expandera och vädja till ett alltmer digitalt samhälle. Detta stöd omfattar inte bara handeln utan även utgifterna för tillgångar som stöds bland dess nätverk av handlare över hela världen.

Detaljerna

Som en av världens största betalningsprocessorer är PayPal en gigant inom FinTech. Hittills har PayPal samlat en kundbas på totalt 350 000 000 – var och en betjänas via ett nätverk bestående av över 27 000 000 köpmän..

När support för kryptovalutor officiellt går live börjar PayPal med service i USA-baserade kundkretsar. Detta stöd förväntas börja under de kommande veckorna, medan utvidgningen av tjänster utanför USA: s gränser kommer att ske i början av 2021.

Tillgångar som förväntas stödjas vid lanseringen är Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) och Bitcoin Cash (BCH). Det har inte kommit något ord om framtida expansion, även om det vore rimligt att förvänta sig mer tillgångar som stöds i tid.

Långspekulerad

Även om många kan bli överraskade över att PayPal snart kommer att stödja kryptovalutor, kommer de som följer branschen inte.

Vi har berört PayPal och dess avsikter tidigare – Nu får vi äntligen diskutera denna händelse som ett faktum snarare än en långspekulerad händelse.

Med dagen som äntligen hade anlänt hade PayPal VD, Dan Schulman, följande att säga,

”Övergången till digitala valutor är oundviklig och medför tydliga fördelar när det gäller ekonomisk inkludering och tillgång; betalningssystemets effektivitet, snabbhet och motståndskraft; och förmågan för regeringar att snabbt betala ut medel till medborgarna … Vår globala räckvidd, digitala betalningsexpertis, dubbelsidiga nätverk och rigorösa säkerhets- och efterlevnadskontroller ger oss möjligheten och ansvaret för att underlätta förståelse, inlösen och interoperabilitet av dessa nya bytesinstrument. Vi är angelägna om att samarbeta med centralbanker och tillsynsmyndigheter runt om i världen för att erbjuda vårt stöd och på ett meningsfullt sätt bidra till att forma den roll som digitala valutor kommer att spela i framtiden för global ekonomi och handel. ”

Villkorlig licens

Tillhörande PayPals tillkännagivande för kryptovalutasupport var nyheter om dess framgångsrika ansökan om att tilldelas en ‘Villkorlig BitLicense’.

En BitLicense, som utfärdas av New York Department of Financial Services (NYDFS), är notoriskt svår att uppnå – sedan den skapades 2015, bara en handfull företag har varit framgångsrika.  Detta uppmanade nyligen tillsynsmyndigheter inom staten att utveckla en villkorlig version, avsedd att fungera som en språngbräda på väg till en fullständig licens. PayPal har nu blivit det första företaget som har tilldelats denna villkorliga licens.

En av förutsättningarna för att tilldelas en villkorad Bitlicense är ett företags krav på att arbeta hand i hand med ett företag som har en fullständig licens. I detta fall tillhandahålls tekniken som möjliggör att dessa nya tjänster erbjuds av PayPal av Bitlicense-innehavaren, Paxos Trust Company. Genom att gå denna väg kan PayPal börja verka som ett virtuellt valutaföretag i New York, mycket snabbare än om det skulle behöva vänta på att en fullständig licens skulle tilldelas.

Det bör noteras att en villkorad BitLicense endast är avsedd som en tillfällig åtgärd. Det förväntas att PayPal kommer att arbeta flitigt för att godkännas för en fullständig Bitlicense före eller när den villkorade Bitlicense upphör att gälla om två år..

Förbehållen

Vid första anblicken är dagens nyheter fantastiska för fortsatt antagande av kryptovalutor. Det finns några viktiga detaljer som kan förskjuta uppfattningen om nyttan av PayPals nya tjänst.

Kommer det nämligen att vara ett ”slutet system” som liknar det som nyligen lanserades av WealthSimple? I ett sådant system, även om köp / försäljning av kryptovalutor stöds, är på / av-ramper till plattformen endast begränsade till FIAT-användare. Baserat på en tidigFAQ”Skapad av PayPal, verkar det som om det verkligen är fallet.

“Kommer PayPal att stödja kryptotransaktioner med peer-to-peer (P2P)?  Inte just nu. PayPal stöder endast köp och försäljning av Cryptocurrency med ditt PayPal-konto. För att slutföra P2P-transaktioner med PayPal måste alla Crypto-tillgångar som innehas av PayPal säljas och därmed konverteras till USD. ”

Genom att utforma ett system på ett sådant sätt minskar det risken för olaglig aktivitet. Det betyder också att systemet främst kommer att tillgodose nya användare och första gången köpare av kryptovaluta. Det undviker befintliga kryptovalutanvändare i viss utsträckning, eftersom de tvingas konvertera sina tillgångar tillbaka till FIAT, överföra till plattformen och sedan konvertera tillbaka till deras valfria tillgång. Genom att göra det tvingas befintliga användare att slutföra flera extra steg samtidigt som de genererar flera skattepliktiga händelser.

Medan PayPal fortfarande kommer att ge användarskydd mot bedrägeri och obehörig kontoaktivitet kan transaktioner inte återföras på grund av den oföränderliga karaktären hos de kryptovalutor som stöds.

Marknadsreaktion

Oavsett de förväntade begränsningarna av PayPals stöd för kryptovalutor har den totala marknaden reagerat med ett överväldigande positivt svar.

De fyra tillgångarna som listas för att stödjas av tjänsten ser följande rörelse *.

BTC – Upp 7,0% på 24 timmar

LTC – Upp 11,5% på 24 timmar

ETH – Upp 6,5% på 24 timmar

BCH – Upp 5,3% på 24 timmar

Förutom att de ovan nämnda tillgångarna stiger i värde har PayPal själv sett ett hopp på 4,75% under de senaste 24 timmarna..

* Data hämtad från CoinMarketCap i skrivande stund. *

Tävlande

PayPal kan vara en av de största betalningsbehandlarna som lanserar sådana tjänster, men de är verkligen inte de första. Företag som Square, WealthSimple, Revolut och Robinhood har alla slagit PayPal. I synnerhet WealthSimple har sett ett väldigt framgångsrikt par månader, med den senaste framgången att bli en “enhörning”.

Trots sin dominans som betalningsprocessor kan PayPal ha mer än några få konkurrenter under de kommande åren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map