Mastercard, Visa, Paypal – Betalningsprocessorer / Gateways är grundläggande digitala tillgångar för större antagande

För att digitala tillgångar som Bitcoin ska kunna utvecklas utöver bara en ”butik med värde”, måste meningsfull användning inträffa bland handlare, så att konsumenterna kan spendera dem som FIAT. Detta är dock inte möjligt förrän tillräcklig infrastruktur har utvecklats av befintliga betalningsprocessorer / gateways (dvs. Mastercard).

Tack och lov har 2021 varit ganska snäll mot digitala tillgångar, eftersom det här är en trend som får fart. Följande är exempel på viktiga steg som tagits av sådana företag, som målar en ljus framtid för digitala tillgångar – till stor oro för centralbankerna.

Mastercard

För närvarande består Mastercard-nätverket av ungefär 1 miljard användare och 30 miljoner handlare. Detta är en massiv mängd användare, som snart kommer att få exponering och tillgång till digitala tillgångar.

Mastercard har just meddelat att 2021 kommer det att ge stöd för en mängd olika digitala tillgångar i sitt nätverk. Detta innebär att handlare kan betalas i tillgångar som Bitcoin, förutom att lansera kryptobaserade betalkort och mer. Mastercard indikerar att dess resonemang för detta är enkelt – simma med strömmen snarare än mot den. Företaget har insett att digitala tillgångar är kvar för att stanna och skräddarsyr sina tjänster därefter, så att de inte blir kvar medan resten av konkurrenterna anpassar sig och trivs.

“… digitala tillgångar blir en viktigare del av betalningsvärlden … trenden är omisskännlig.”

Olika företag har olika filosofis omgivande digitala tillgångar, men att höra det från Mastercard är något uppfriskande. Företaget säger,

”Vår filosofi om kryptovalutor är enkel: Det handlar om val. Mastercard är inte här för att rekommendera att du börjar använda kryptovalutor. Men vi är här för att göra det möjligt för kunder, handlare och företag att flytta digitalt värde – traditionellt eller krypto – hur de än vill. Det borde vara ditt val, det är dina pengar. ”

Även om företaget inte har specificerat vilka digitala tillgångar det kommer att stödja, har det antytt att det kommer att vara många. De som vill inkluderas måste uppfylla följande nyckelfrågor i Mastercard-ögonen.

  • Konsumentskydd (datasekretess / säkerhet)
  • KYC / AML
  • Gäller föreskrifter
  • Stabilitet (måste fungera som en valuta, inte bara en investering)

Det bör noteras att de digitala tillgångarna som Mastercard stöder inom en snar framtid inte är begränsade till erbjudanden som Bitcoin och USD Coin. Support kommer att utvidgas till att omfatta den oundvikliga poolen av centralbankens digitala valutor (CBDC). Medan stödet för dessa tillgångar kan vara något längre bort, eftersom de flesta exempel på CBDC fortfarande är i sin utvecklingsfas, indikerar Mastercard att det redan arbetar med centralbanker och att detta stöd kommer.

Visa

När man tänker på Mastercard är de flesta överens om att det har en tydlig rival framför alla andra – VISA. Med detta är fallet, tänk inte på ett ögonblick att Visa inte kommer att följa Mastercards ledning när det gäller att stödja digitala tillgångar. Den potentiella belöningen och risken att vara kvar är för stor.

För närvarande har Visa nyligen meddelat en lika lovande strävan kring digitala tillgångar. Det piloterar för närvarande ett program som använder ”crypto APIs”. Detta gör det möjligt för traditionella banker att börja stödja digitala tillgångar genom att komma åt redan etablerad infrastruktur via ett API. Pilotprogrammet förväntas starta helt senare i år.

När det gäller att integrera digitala tillgångar på sin egen plattform vet vi att det kommer – Visa har redan sagt detta. Tiden kommer att visa hur denna integration tar form, och om den kommer att likna det tidigare nämnda tillkännagivandet från Mastercard.


PayPal

Medan varje Mastercard och Visa har forskat och utvecklat en spelplan kring digitala tillgångar i flera år nu, är det kanske PayPal som kan krediteras för att ha uppmuntrat dem till handling.

I slutet av 2020 blev PayPal det första företaget i sin storlek som tillkännagav det överhängande stödet för handelsutgifter för digitala tillgångar som Bitcoin. Även om den här tjänsten ännu inte har startat, resulterade dess tillkännagivande i ett enormt intresse för sektorn som genererades.

Med flera månaders försprång på Mastercard och Visa, bör PayPal vara väl redo att hålla sig mot det förra. En potentiell välsignelse den har över de andra är dess redan lanserade handelstjänst, som hittills har sett över förväntade nivåer av antagande.

En hård ta

Trots att tre av världens största betalningsprocessorer / gateways tillkännagav meningsfull antagande av digitala tillgångar, och olika högprofilerade företag (dvs. Tesla) som tilldelar kapitalreserver till Bitcoin, förblir traditionella banker förblindade av föråldrade åsikter. Dessa åsikter målar vanligtvis digitala tillgångar som endast används av brottslingar och är opålitliga.

I en nyligen Tal av företrädare för Bank of Canada, klargjordes det att centralbanken inte ser kryptovalutor i ett positivt ljus.

”Även i denna alltmer digitala ekonomi har dock kryptovalutor som bitcoin inte ett rimligt anspråk på att bli framtidens pengar. De är djupt bristfälliga som betalningsmetoder – med undantag för olagliga transaktioner som penningtvätt, där anonymitet trumfar alla andra funktioner – eftersom de förlitar sig på dyra verifieringsmetoder och deras köpkraft är väldigt instabil. Den senaste tidens höjning av priserna ser mindre ut som en trend och mer som en spekulativ mani – en atmosfär där en högprofilerad tweet räcker för att utlösa ett plötsligt prishopp. ”

Talet där denna hållning hölls fokuserade på att påskynda utvecklingen av sin egen digitala dollar eller ”centralbankens digitala valuta (CBDC)”.

En uppsåtlig okunnighet

Med 2021 fortsätter fallet för digitala tillgångar att stärkas. Just de senaste månaderna har vi sett följande exempel på detta.

Massiva företag som tilldelar miljarder kapitalreserver till Bitcoin? Kolla upp.

Stora börser som stöder digitala tillgångar och terminskontrakt? Kolla upp.

Blockchain-företag blir offentliga? Kolla upp.

Ledande betalningsprocessorer / gateways som möjliggör säljare av digitala tillgångar? Kolla upp.

Som en viss punkt kan digitala tillgångar inte avlägsnas av traditionella banker och regeringar som en spekulativ bubbla utan någon verklig framtid. Med tanke på mängden antagande hittills och det som redan har meddelats för den närmaste framtiden, förnekas förnekare på kanten av avsiktlig okunnighet det verkar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map