Kraken blir den första amerikanska licensierade digitala tillgångsbanken

Populärt digitalt tillgångsbyte, Kraken, har fått grönt ljus för att bilda en ”Special Purpose Depository Institution (SPDI)”. Denna beteckning gör det möjligt för Kraken att utveckla en ny enhet, känd som Kraken Financial, som kommer att fungera som en chartrad bank som erbjuder omfattande digitala tillgångstjänster såsom insättnings-, depå- och förvaltningstjänster..

“Krakens vision är att bli världens pålitliga bro mellan framtidens kryptokonomi och dagens befintliga finansiella ekosystem.”

Kraken är det första företaget som specialiserar sig på digitala tillgångar som får SPDI-status – ett särskilt anmärkningsvärt steg framåt för Kraken och blockchainindustrin som helhet.

Att bli en bank

Genom att bli den första banken i sitt slag i USA förväntas Kraken Financial spela en viktig roll för att fortsätta antagandet av digitala tillgångar. Några andra fördelar inkluderar:

  • Kraken Financial får en fördel för första gången som den första enheten i sitt slag
  • Blockchain som helhet kommer att dra nytta av ökad inflytande, adoption och prevalens
  • Allmänheten kommer att gynnas genom ökad tillgång till finansiella tjänster som byggs för framtiden

Wyoming-tillsynsmyndigheternas framåtblickande natur har inte gått obemärkt förbi för dem som ansvarar för Krakens tjänster. Medan många stater har tagit ett mer försiktigt tillvägagångssätt när det gäller antagandet av kryptovalutor, verkar Wyoming vara beredd att sprida ett spår framåt genom sin behandling av FinTech.

”Vi är stolta över att arbeta i ett tillstånd som är anpassat till vår filosofi och värderingar. Wyoming är ett sällsynt och lysande exempel på hur omtänksam reglering kan driva innovation för FinTech-företag. ” – David Kinitsky, VD för Kraken Financial

När Kraken Financial startar först kommer tjänsterna att begränsas till endast USA-baserade kundkretsar. Företaget konstaterar att tillgängligheten kommer att utvidgas med tiden till att omfatta internationella kunder.

Nya tjänster?

Det hårda arbete som Kraken satte i att uppnå detta mål var inte bara för titeln. Genom att bli en chartrad bank kommer den nu lagligen att kunna erbjuda en mängd nya tjänster; var och en kommer att hjälpa företaget att nå sitt slutmål att överbrygga traditionell ekonomi med världen av blockchain och kryptovalutor. Följande är bara några av de tjänster som stöds över tiden.

  • Förvaringstjänster
  • FIAT Betalningsportar
  • Kontohanteringstjänster

“Från att betala räkningar och ta emot löner i kryptovaluta till att integrera digitala tillgångar i investerings- och handelsportföljer kommer Kraken Financial att göra det möjligt för Kraken-kunder i USA att bankera sömlöst mellan digitala tillgångar och nationella valutor.”

Nya tillgångar?

Tillsammans med att erbjuda nya tjänster kommer Kraken också att kunna stödja ett större antal tillgångsklasser. Hittills har företaget främst behandlat kryptovalutor. Framåt dock konstaterar Kraken att möjligheten kvarstår för värdepapper att stödjas. Med företagets rötter kring digitala tillgångar skulle det vara motiverat att stöd för värdepapper även skulle omfatta digitala värdepapper / säkerhetstoken..

Nya begränsningar


Medan den ovannämnda utbyggnaden av tillgångar som stöds och erbjudna tjänster är definitivt positivt för Kraken, kommer dess nya beteckning som bank också med ökad kontroll av lagstiftningen.

Förutom att nu omfattas av alla samma regler som en traditionell bank, noteras det att det kommer att krävas att bibehålla 100% av insättningsreserverna hela tiden. Detta innebär att banken inte kommer att delta i fraktionerad reservutlåning – vilket ger sina kunder full tillgång till sina medel hela tiden.

Kraken Financial

Kraken Financial grundades 2020 och har sitt huvudkontor i Cheyenne, Wyoming. Detta dotterbolag till Kraken kommer att fungera som en chartrad bank som erbjuder en mängd olika tjänster, skräddarsydda för att överbrygga traditionell finansiering med blockchain-baserade tillgångar.

VD Dave Kinitsky övervakar för närvarande företagets verksamhet.

I andra nyheter

Kraken har alltid varit ledande i blockchainvärlden. Företaget är inte bara en högtalare för digitala tillgångar, men det har också vidtagit olika tidigare åtgärder för att vidarebefordra sektorn. Vi täckte en sådan instans, eftersom Kraken var grundare av ‘Crypto Ratings Council (CRC)’.

CRC är en självreglerad grupp – bestående av branschledare som Coinbase, Circle, Bittrex, och Kraken – som har fått i uppdrag att utbilda allmänheten om tillgångsklassificering. För att lära dig mer om vad CRC gör och hur de gör det, se till att läsa vår tidigare täckning, HÄR.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map