Decentraliserad ekonomi har nyckeln till att integrera Blockchain i konventionell finansiering

Av Georgia Rakusen, ConsenSys

Trots sin ständigt växande popularitet och förstärkta diskussion finns det ett visst motstånd som håller blockchain utanför vanliga finanser. Institutionella investerare och banker är fortfarande oroade över frågor som reglering av digitala tillgångar, Bitcoin misslyckades med att utvecklas som en kontoenhet, bytesmedel och bristen på centralbankgarantier. Deras resa mot digitala valutor är en försiktighet och konservatism. Denna berättelse måste förändras för att blockchain ska bli en del av den vanliga konversationen. DeFi har kapacitet att åstadkomma denna förändring. DeFi lovar att driva blockchain till ekonomiskt vanligt genom att skapa förtroende, banka de obankrade och tillhandahålla verkliga applikationer för blockchain-teknik.

Bygga förtroende

Nyligen har flera stora aktörer vågat försiktigt in i kryptorummet som utgör viktiga milstolpar för den digitala tillgångsindustrin. DeFi ser till att den bredare allmänheten kan delta i och dra nytta av denna resa med blockchain-adoption. Det gör detta genom att bygga förtroende för detaljhandelsanvändare. Användare behöver tro på ett finansiellt system och dess infrastruktur, annars finns det ingen grund för kunder som regelbundet hör av negativ publicitet som hack och förlust av koder. Som med krypto i allmänhet skapas förtroende genom utbildning och experiment.

DeFi möjliggör sådana experiment. Användare testar ständigt de reservationer de har och undersöker brister. Den samverkande karaktären hos DeFi, även känd som ‘Web 2.0’, gör det möjligt för användare att upprätta sin tillit till blockchain genom att dela erfarenheter, få tillgång till poster och analysera data. Även om ett smart kontrakt kan vara “pålitligt” – i den mån det inte behövs någon människa att lita på – kommer användare som inte själva kan granska ett kontrakt att söka validering från samhället och personer de är engagerade i.

The Unbanked

Trots snabba framsteg i våra globala finansiella system finns det fortfarande en häpnadsväckande 2 ½ miljard obankrade människor världen över. Finansiella system som lovar decentraliserad finansiering har en betydande vanlig överklagande för denna kohort. DeFi-alternativet till centralbanker och tredje parter innebär att tidigare obankrade personer nu kan köpa, sälja och låna ut produkter och värdepapper. Genom att ersätta västerländsk infrastruktur med DeFi har användarna kontroll över sina finansiella interaktioner, och istället engagerar de sig med programvara och smarta kontrakt “kod som lag” -uppställningar. Dessa framsteg kanske inte bara förbättrar de regionala ekonomierna, utan kan främja sociala frågor som förvärras av sådana stora icke-bankerade befolkningar, inklusive det stora antalet icke-bankerade kvinnor i synnerhet och otjänade landsbygdssamhällen.

Praktiska tillämpningar av DeFi

Rörledningen för verkliga applikationer som DeFi presenterar driver vidare mainstreamingen av blockchain. DeFi revolutionerar traditionella finansiella instrument som ränteintäkter och lån och eliminerar centraliserade system och behovet av tredje part.

Collateralized Debt Positions (CDP) är ett utmärkt exempel på en sådan applikation. CPD är smarta kontrakt som körs på Ethereum. 95 procent av CDP: erna öppnas endast för teständamål. Vi vet detta eftersom (vid tidpunkten för denna artikel) är deras värde under 0,0058 ETH jämförbart med strax över en dollar i värde. De resterande 5% av CDP: erna, enligt ConsenSys Codefis undersökning, är säkerställda med i genomsnitt 1 000 ETH (4,5 miljoner US-dollar) vilket gör det möjligt att använda dem i stor skala för kryptvalar och tidiga kryptoinvesterare.

Denna CDP-applikation av DeFi står som ett attraktivt alternativ till långsammare, kostsamma, traditionella lösningar för penningöverföring. DeFi tillhandahåller i detta fall nästan omedelbara, oföränderliga, billiga transaktioner och tar bort tredje part.

Trots sin obestridliga roll i framtiden för ekonomi finns det fortfarande hinder för blockchain-spridning i en vanlig skala. DeFi bryter kontinuerligt ner dessa barriärer genom effektiv användning av tekniken. DeFi står för att störa och revolutionera etablerade finansiella nätverk och system och förändra branschen till det bättre. Verktygen för att bygga framtidens bransch ligger i våra händer.

De senaste DeFi-användarrapporten från ConsenSys Codefi finner att kryptovalutahållare (kallas “hodlrs”) oftare är intresserade av den underliggande tekniken och dess praktiska tillämpning och hur den kan användas för praktiska medel. Hodlrs förblir försiktig när han experimenterar med DeFi, följer online-diskussioner och delar med sig av sina erfarenheter. Användare kommer ofta att testa ett protokoll med en liten summa innan de investerar något större.

Se det senaste DeFi-användarforskningsrapport för fler resultat.


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map