Crypto får hård hållning från nigerianska och indiska tillsynsmyndigheter

Det har gått decennier sedan utvecklingen av digitala tillgångar började och ungefär 13 år sedan Bitcoin gick i drift. Trots den tid som har passerat räknar tillsynsmyndigheter runt om i världen fortfarande ut hur de vill närma sig sådana tillgångar – de flesta har misslyckats med att fastställa några tydliga regleringsregler för deras användning.

Med digitala tillgångar som kryptovalutor som har börjat attrahera allmän uppmärksamhet det senaste året verkar det som om tillsynsmyndigheter äntligen flyttar mer av sin uppmärksamhet mot en tillgångsklass som helt klart är här för att stanna.

Ökad uppmärksamhet är dock inte nödvändigtvis bra. Även om länder som USA, Kanada, Schweiz, etc. har antagit en något mottaglig hållning, finns det sådana som Nigeria och Indien som verkar vara mer kritiska mot den växande tillgångsklassen, vilket resulterar i hårda svar.

Nigeria

Bitcoin har hittat en plats i nigerianernas hjärtan, eftersom landets FIAT lider av höga inflationstakt varje år och devalveras i processen. Denna ökade uppmärksamhet som ägnas åt digitala tillgångar har inte gått obemärkt av landets centralbank och värdepappers- och utbyteskommission.

För ungefär två veckor sedan, Centralbank of Nigeria upprepade en tidigare order som tvingar alla banker att stänga alla konton som är associerade med kryptovalutor. Detta beslut från centralbanken står i skarp kontrast till den nigerianska SEC, där den senare tidigare har meddelat att den aktivt utvecklar en ram för reglering av sektorn för digitala tillgångar – snarare än att helt enkelt förbjuda den..

Samtidigt som centralbanken i Nigeria upprepade sin tidigare tillkännagivna hållning var den hård i sin kommentar och gjorde det klart att den avskyr digitala tillgångar. Inte bara upprepas olika klichéer som fördömer kryptovalutor, som Silk Road och Warren Buffets ”ratgift” -kommentarer, Centralbanken hänvisar till marknadsaktörerna som en ”konglomeration av desperata, olika och oreglerade aktörer” som hotar ”sofistikerade finansiella system”..

Även om det är en del av tillsynsmyndigheterna att skydda investerare och säkerställa rättvisa marknader verkar det som om dessa senaste drag har gjort allt annat än det. I stället för att stoppa tidvattnet för digitala tillgångar inom landets gränser är resultatet av dessa senaste drag en brant premie som betalas för tillgångar som BTC. Medan siffran varierar tros det att det pågående priset på BTC i Nigeria ligger runt $ 85.000 USD – en rejäl $ 30.000 premie över verkliga marknadspriser.

Det är kanske på grund av detta svar att den nigerianska SEC har tagit sig tid att omklara frågan. I en färsk rapport fortsätter den nigerianska SEC att de inte bara kan ignoreras med digitala tillgångar, utan att den har återupptagit utvecklingen av regelverket i samarbete med centralbanken..

“Det är vår önskan att vi gör mer arbete, samarbetar som tillsynsmyndigheter och analyserar för att se till att vi tillhandahåller lika villkor där nigerianer, internationella investerare och den som är intresserad av detta utrymme kommer att vara bekväma och glada.”

Medan den nigerianska SEC verkar indikera att den nu arbetar MED landets centralbank, borde det vara intressant att se vilka framsteg som görs framåt, eftersom de två enheterna tydligt ser digitala tillgångar i olika ljus.

Indien

Under de senaste åren har digitala tillgångar i Indien sett sin rättvisa andel av begränsningar och hårda nedbrytningar, varav den senaste förväntas komma från Indiens Securities and Exchange Board (SEBI). Det är rapporterad att SBI snart kommer att begränsa företag som vill marknadsföra en börsintroduktion från innehav och digitala tillgångar som kryptovalutor på sina balansräkningar.

Denna ovannämnda begränsning som förväntas placeras på IPO-promotorer antas vara resultatet av ett allmänt förväntat förbud mot kryptovalutor som helhet i landet. Även om det ännu inte är officiellt, skulle detta förbud innebära att IPO-initiativtagare som innehar kryptovalutor skulle inneha olagliga tillgångar – något SEBI inte tolererar. Dessa potentiella drag följer tidigare förbud mot kryptovalutor av Royal Bank of India, som sedan motbevisas / klargörs av organisationen själv när Supreme Courts dömde kryptovalutor lagliga..

Det verkar som om de olika fraktionerna som ansvarar för att reglera finans i Indien står i strid med varandra. Trots ett tidigare heltäckande förbud och dess efterföljande åsidosättande kommer Indien snart att se sitt parlament potentiellt förbjud krypto igen.

Om brist på tydlighet i lagstiftningen inte var tillräckligt dålig måste investerare som är bosatta i Indien kämpa med att en regelbok ständigt ändras. Åtminstone om detta senaste hårda förbud inträffar tros det att investerare kommer att ges tillräckligt tid för att ladda ner eventuella kryptovalutabestånd.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map