CrossTower Exchange får licens för Bermuda Monetary Authority (BMA)

CrossTower, en ny börsoperatör grundad av kapitalmarknadsveteraner på uppdrag att integrera digital tillgångsinvestering och handel, meddelade idag att Bermuda Monetary Authority (BMA) har beviljat det en licens enligt Digital Asset Business Act (DABA). CrossTower har fått en “Class M” -licens, vilket gör det till ett av de första stora kryptovalutabörserna som får ett sådant tillstånd från myndigheten.

De senaste åren har Bermuda gjort sig ett namn som ett blomstrande ekosystem för fintech-, crypto- och blockchainföretag. Bermudas DAB-licens gör det möjligt för CrossTower att nu verka i Bermuda som en tjänsteleverantör av digital tillgångsbyte och depåplånbok. Licensiering CrossTower stärker Bermudas position som en innovativ ramp till den globala digitala ekonomin.

“Efter den framgång vi har sett i USA sedan vår lansering tidigare i år, kände vi att det var dags att påskynda vår globala expansion, och Bermuda är det perfekta stället att göra det med tanke på dess betydelse för den digitala tillgångsindustrin,” säger Kapil Rathi, VD för CrossTower. “Med den här nya licensen har vi nu möjlighet att utöka vår räckvidd inom detta snabbt växande marknadssegment, och vi är tacksamma mot Bermuda Monetary Authority för att ge oss verktygen och stödet för att få det att hända.”

CrossTower Nyligen anställda personal

CrossTower gjorde nyligen en serie ledande befattningar, inklusive Christophe Michot, försäljningschef; John Tavares, chef för verksamheten; och Vanessa Williams, Chief Compliance Officer (CCO). Vikten av CrossTowers senaste teammedlemmar understryker företagets tillväxt och förmåga att locka topptalenter.

Michot, en tidigare Account Manager på Kraken, anslöt sig till CrossTower i juni som försäljningschef. I denna roll är Michot ansvarig för att utöka CrossTowers strategiska relationer och plattformslikviditet, som stadigt har ökat sedan dess officiella lansering i maj.

Varför Bermuda

De senaste åren har Bermuda gjort sig ett namn som ett blomstrande ekosystem för fintech-, crypto- och blockchainföretag. I slutet av förra året tillkännagav regeringen att de skulle acceptera betalningar i digital valuta i USD-stödda digitala valutor som utfärdats och deponeras av företag som licensierats av BMA.

Tidigare i år inledde regeringen ett pilotstimuleringsprogram för Bermuda-dollar med ett annat licensierat DABA-företag, vilket framhöll regeringens vilja att arbeta med företag som får licens att driva adoption och experimentera med denna nya teknik..

Bermudas DAB-licens gör det möjligt för CrossTower att nu verka i Bermuda som en tjänsteleverantör för digital tillgångsbyte och depåplånbok. Licensiering CrossTower stärker Bermudas position som en innovativ ramp till den globala digitala ekonomin.

Hon David Burt, JP, parlamentsledare för Bermuda och den yngsta nationella ledaren i landets historia, är stolt över landets status som en blomstrande jurisdiktion för digitala tillgångar. ”Vi är mycket glada att välkomna CrossTower till vår växande stabilitet med licensierade digitala tillgångar. Deras stamtavla inom traditionell ekonomi är ett kännetecken för det växande intresset för framtiden för digitala tillgångsteknologi från traditionella aktörer. ”

Premier Burt tillade: ”Bermuda tillhandahåller ett regleringssystem för tydlighet som var en attraktiv parning med CrossTowers strategi för att tillhandahålla robusta skyddsåtgärder och infrastruktur för att stödja institutionella aktörer. Deras val av Bermuda för deras internationella fokus är ett bevis på vår attraktionskraft som en jurisdiktion och vårt regelverk. ”

“Bermuda-regeringens inbyggda conciergetjänst, kryptovänliga regleringssystem och framåtriktade premier har påskyndat utbyggnaden av vårt globala fotavtryck”, säger CrossTower CoFounder och president Kristin Boggiano. “Vi är tacksamma för möjligheten att fortsätta växa och förnya i en takt som matchar den ökande globala aptiten för digital tillgångshandel och investering.”

Den här nyheten följer CrossTowers senaste tillkännagivande av sitt partnerskap med Chamber of Digital Commerce, liksom tre strategiska nyanställningar från krypto- och finans tungvikter Kraken, Galaxy och Legg Mason. Idag stöder CrossTower handel med de mest omsatta digitala tillgångarna, inklusive Bitcoin, Ethereum, Litecoin, USDC, Bitcoin Cash, XRP, Stellar och ZCash.


Förutom att handla på sin plattform erbjuder CrossTower för närvarande marginal-, ränteprodukter,

utlåning av produkter och strukturerade produkter till kvalificerade investerare. De som är intresserade kan lära sig mer om CrossTowers tjänster bör besöka CrossTowers webbplats.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map