Blockchain-initiativ lyfter – PayPal går live, Fusang stöder 3 $ obligationslån och Vertalo Tokenizes Real Estate

Den senaste veckan har olika positiva steg framåt för företag som arbetar med blockchain-teknik. Medan sektorn tidigare har sett sin rättvisa andel av brutna löften, blir detta snabbt ett förflutet eftersom inte alla initiativ bygger på ett korthus.

Följande är några senaste höjdpunkter från företag som har följt med sina planer och implementerar blockchain på olika sätt.

China Construction Bank

Vi har sett olika exempel på banker som emitterar storskaliga obligationer under de senaste två åren. De senaste kommer från världens näst största bank – China Construction Bank. Obligationer, som vanligtvis handlas, passar optimalt för överföring och autentisering på blockchain. Medan banker ofta har blockchain-avdelningar nu är de vanligtvis inte specialiserade på blockchain; vilket innebär att China Construction Bank i detta fall vände sig till den populära leverantören av blockchain-lösningar, Fusang Exchange.

Denna händelse kommer att se att Fusang Exchange underlättar försäljningen av blockchainbaserade obligationer på 3 miljarder dollar på uppdrag av China Construction Bank. Köpare av dessa obligationer förväntas dra nytta av en avkastning på 0,75% vid förfall. Genom Fusang Exchange kommer köpare att kunna få tillgång till och handla dessa obligationer med både Bitcoin och USD.

Fusang Exchange vd, Henry Chong, talade om överklagandet av digitala obligationer och uppgav,

”Emittenter behöver inte längre arbeta i en fragmenterad miljö med flera processflöden eftersom FUSANGs end-to-end-plattform effektiviserar deras behov, från emission till notering, på ett ställe. Dessutom kan globala investerare nu dra nytta av tillgång till en investering som tidigare reserverats för endast de största institutionerna, tillsammans med låga och transparenta avgifter. ”

Förutom obligationer som detta ger Fusang Exchange investerare tillgång till digitala värdepapper såsom de nyligen noterade SPICE-token.

MountX och Vertalo Real Estate (VRE)

En tokeniseringsinsats som först meddelades i augusti 2020 av MountX och Vertalo Real Estate pågår officiellt. Duon har meddelat att två lägenheter, värderade till sammanlagt 250 000 USD, framgångsrikt har tokeniserats.

För dem som undrar fördelarna bakom detta initiativ, listar duon bland annat följande punkter.

  • Aktieägarregister i kedjan
  • Tre bokföringsbokningar
  • API-integration med mäklare / återförsäljare och vårdnadshavare
  • Likviditet genom sekundära marknadsplatser

Vertalo VD, Dave Hendricks, talade om vikten av dessa insatser för tokenisering och uppgav,

”MountX är med gott exempel genom att främja användningen av digital tillgångsteknik för att tjäna den nord- och latinamerikanska fastighetsteknikindustrin. Nyckeln till detta är kostnadskontroll. Om tokenisering kommer att fungera för lägre prissatta tillgångar är det viktigt att använda en kedja som Tezos där oförutsägbara avgifter och höga gaskostnader inte minskar investerarnas vinster vid sekundärhandel. Vi är glada och tacksamma över att ha möjlighet att implementera revolutionerande och kapitaleffektiv teknik och tekniker på en internationell scen med ett så fantastiskt team, ledd av Enrique Suarez, MountXs grundare och VD. ”

Det bör noteras att dessa ansträngningar är en del av ett mycket större initiativ, som kommer att se att denna parning av företag arbetar för att tokenisera minst 15 fastigheter under de kommande månaderna – inklusive listor i både Mexiko och Kanada.


PayPal

Förra månaden satte PayPal fart på kryptomarknaderna med sitt tillkännagivande för överhängande digital tillgångssupport. Snabbspolning bara tre veckor och betalningsprocessortjänsten har officiellt avslutat sin betatestning och gått live för allmänheten.

“Vi är glada att meddela att alla kvalificerade PayPal-kontoinnehavare i USA nu kan köpa, hålla och sälja kryptovaluta direkt med PayPal”

Medan tjänsten vid denna tidpunkt är begränsad till invånare i USA, förväntas tjänsten expandera kraftigt under det nya året. Denna utvidgning kommer att gälla inte bara geografiskt utan även på de tillgångar som stöds, eftersom det förväntas att andra toppkryptovalutor och eventuella CBDC kommer att hitta sin väg till plattformen.

För tillfället kommer användare med tillgång till plattformen att kunna handla och spendera upp till 20 000 dollar i BTC, ETH, LTC och BCH dagligen – en tjänst som möjliggörs genom en först av sitt slag licens.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map