Betalkort för att översvämma krypto med erbjudanden från Coinbase, Paxful, etc.

När kryptovalutor fortsätter att växa i popularitet ser vi en välbehövlig uppgång i företag som vill betjäna sektorn. Medan kryptovalutor erbjuder många olika funktioner finns det en implementering som alltid kommer att ligga i framkant – handelskostnader. Detta innebär att ge allmänheten möjlighet att stödja sina dagliga utgiftsvanor med hjälp av kryptovalutor.

Den dag då en kund kan använda sina kryptokurrencyinnehav på en bensinstation, inte annorlunda än ett betalkort, blir en viktig dag för sektorn. Tack och lov är det en dag som snart kommer.

Krypto-betalkort

Ett kryptobetskort är exakt vad namnet antyder – ett betalkort som gör det möjligt för användaren att göra vardagliga köp med sina kryptokurrencyinnehav. För att uppnå detta tvingas företag vanligtvis att samarbeta med befintliga betalningsbehandlare och utnyttja befintlig infrastruktur. För de flesta av de hittills tillkännagivna kryptobetekorten har Visa blivit den här partner.

Härdad förväntan

Om tanken på ett kryptobetskort låter som ett fantastiskt steg framåt, temperera dina förväntningar. Medan lanseringen av sådana kort verkligen visar framåt i krypto, kommer de flesta inte att fungera som förväntat.

Medan kortinnehavare kommer att kunna dra nytta av sina kryptokurrencyinnehav för att finansiera ett köp, accepterar inte handlare kryptovalutor. Snarare kommer dessa partnerskap med Visa att betalningsprocessorn konverterar kryptovalutor till FIAT vid försäljningsstället.

Idealiskt, eftersom handlare ser fler och fler kunder betala med sådana medel och blir mer bekväma med digitala tillgångar, kommer de en dag att stödja full integration.

Kommande erbjudanden

Nu när vi har fastställt vad ett kryptobetskort är och några av de tillhörande fördelarna / nackdelarna, när kan vi se fram emot att använda dem?

Sedan flera år tillbaka har olika företag gjort sitt bästa för att utveckla ett sådant kort. De flesta pionjärer bakom idén blev emellertid förvirrade av regler och omogenhet på marknaden. Detta har ändrats 2020, dock, med olika högt profilerade företag som har meddelat den förestående lanseringen av sina egna iterationer. Vart och ett av följande kort förväntas lanseras under de kommande månaderna inom USA och olika länder runt om i världen.

Coinbase

Som ett av de största namnen som är associerade med krypto förväntas alla erbjudanden från Coinbase. Coinbase tillkännagav för sin razzia i kryptobaserade bankkortCoinbase-kort”. Kortet, som har funnits utanför USA en liten stund nu, kommer snart att göra sitt första utseende inom USA: s gränser.

Coinbase har gått ett steg längre än att bara stödja kryptoutgifter. Det har meddelat att dess kort också kommer att erbjuda belöningsfunktioner, vilket ger sina användare 4% tillbaka i Steller eller 1% tillbaka i Bitcoin.


Paxful

Detta är det senaste meddelat kryptobetskort som listas här idag. Kortet, som möjliggjordes genom ett samarbete mellan Paxful och Ternio, utvecklades med målet att ”banka de obankrade”. Paxful noterar specifikt data som samlats in av Världsbanken – vilket indikerar att 1,7 miljarder människor globalt är obankrade – som sitt motiv bakom strävan.

Daneil Gouldman, VD för Ternio, säger, ”Paxful är en klass i klass-till-kollega-marknaden, så vi är uppskattade över att kunna ge sina kunder tillgång till BlockCard-plattformen … Det blir kul att para ihop alla av Paxfuls styrkor med Blockcards globala bankkorts- och bankkontofunktioner. Ternio har åtagit sig att tillhandahålla driftskompatibilitet mellan kryptovalutor och det traditionella banksystemet. ”

BlockFi

Medan ovanstående erbjudanden delar olika likheter, BlockFi: s erbjudande skiljer sig något. I stället för att låta en kund göra inköp med kryptovalutor, har det samarbetat med Visa för att utveckla ett av de första kryptokurrencybelöningskorten.

Detta innebär att kortinnehavaren kommer att kunna få kryptovalutor som stöds när de gör vanliga debiteringsköp, liknande de skulle få lojalitetspoäng, till exempel air miles eller ‘cashback’.

Faktiska utgifter drar fortfarande endast på kortinnehavares saldon i FIAT-valutor. Med andra erbjudanden som ger möjlighet att ta emot kryptobelöner, utöver utgifter, borde det vara intressant att se om struktureringen av BlockFi: s kort förändras vid lanseringen.

Bedömningen är fortfarande ute

De tillhandahållna exemplen på kryptobetalkort är bara ett fåtal av många planerade. Eftersom väldigt lite har gått live ännu är dom ut om huruvida dessa kort kommer att lyckas. Är kunder bara intresserade av belöningskort? En kombination av båda? Eller är de inte intresserade alls?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map