1 miljard dollar i stulen Bitcoin kopplat till ‘Silk Road’ som beslagtagits av DOJ

USA: s justitieministerium (DOJ) har meddelat det största anfallet i dess historia, med kryptovalutor, tror att det är intäkterna från den nedlagda mörka webbmarknaden ”Silk Road”.

  • 69.370 Bitcoin
  • 69.370 Bitcoin Cash
  • 69.370 Bitcoin Gold
  • 370 Bitcoin SV

Bara Bitcoin ensam som beslagtogs motsvarar ungefär 1 miljard USD. Detta tillsammans med de olika gafflarna gör anfallet till en betydelsefull bedrift för DOJ.

DOJ bakom gardinen

Investerare som försöker förstå och dra nytta av Bitcoin-marknaderna kommer ofta att se efter händelser som har potential att påverka priserna. Som sådan finns det de som kontinuerligt övervakar tillgångarnas rörelse inom stora Bitcoin-plånböcker. En plånbok som överför en stor mängd Bitcoin till en börs kan indikera avsikt att sälja, medan det motsatta kan indikera avsikt att hålla.

Med tanke på detta fångade en transaktion investerarnas ögon tidigare i veckan, när ungefär 1 miljard USD i Bitcoin överfördes från en lång vilande plånbok. Spekulationerna sprang när investerare försökte avgöra vem som låg bakom gardinen och ansvarig för ett sådant drag.

Snabbspolning fram till 6 november, och vi har nu vårt svar – United States Justice Department (DOJ).

Vad var Silk Road?

Silk Road var namnet på en mörk marknadsplats, orkestrerad av Ross Ulbricht, som blev framträdande 2011 – fungerade i huvudsak som “eBay” för olagliga artiklar och tjänster. Tyvärr är Silk Road förmodligen den främsta anledningen till att Bitcoin fortfarande är associerad med olaglig aktivitet den här dagen. Vid den tiden fungerade Bitcoin som det perfekta mediet för sådana aktiviteter.

Som den främsta orkestratören bakom Silk Road, konstaterades Ross Ulbricht skyldig till olika brott 2015 – komplott mot trafiknarkotika, penningtvätt etc. Som ett resultat av dessa övertygelser avtjänar Ulbricht nu flera livstids fängelser i fängelse..

Hur gjorde de det?

Silk Road har varit borta sedan 2013, vilket väcker frågan – hur hämtar man bara dessa medel nu av DOJ?

Med tiden har tillsynsmyndigheternas och myndigheternas möjligheter som DOJ blivit mycket mer sofistikerade. Eftersom världen av kryptovalutor fortsätter att växa i oöverträffad takt, är sådana möjligheter en nödvändighet för att säkerställa att olaglig aktivitet hålls under kontroll. Med en större förståelse för kryptovalutor och nya sätt att spåra transaktioner kunde DOJ göra just det.

”År 2020 använde brottsbekämpare ett tredjepartsbidragstillskrivningsföretag för att analysera Bitcoin-transaktioner utförda av Silk Road. Från denna recension observerade de 54 transaktioner som skickades från Bitcoin-adresser som kontrolleras av Silk Road, till två Bitcoin-adresser, ”

Saker blir dock ännu mer intressanta – DOJ har noterat att även om de tror att dessa medel är intäkterna från Silk Road-aktiviteten stulits de faktiskt från marknaden.


“… Dessa 54 transaktioner noterades inte i Silk Road-databasen som ett återtagande av säljare eller ett Silk Road-anställd och verkar därför representera Bitcoin som stulits från Silk Road.”

Ytterligare en förstärkning av sin tro på att medlen stulits är det faktum att DOJ kunde identifiera individen som var associerad med den ursprungliga transaktionen som flyttade medlen från Silk Road.

”Enligt utredningen kunde Individual X hacka sig in på Silk Road och få obehörig och olaglig tillgång till Silk Road och därigenom stjäla den olagliga kryptovalutan från Silk Road och flytta den till plånböcker som Individual X kontrollerade. Enligt utredningen blev Ulbricht medveten om Individual Xs online-identitet och hotade Individual X för återlämnande av kryptovalutan till Ulbricht. Individual X returnerade inte kryptovalutan utan behöll den och spenderade den inte … Den 3 november 2020 undertecknade Individual X ett samtycke och avtal om förverkande med US Attorney’s Office, Northern District of California. I det avtalet samtyckte Individual X till förverkande av den svarandes egendom till USA: s regering. ”

Fortfarande i Limbo

Det bör noteras att även om DOJ har lyckats ta beslag på dessa medel är de ännu inte officiellt regeringens egendom. Medan medlen nu är i DOJ: s ägo måste det ärende som nu byggs bevisas i domstol.

Baserat på tidigare händelser skulle det motivera att om / när en officiell förverkande av medel sker kommer DOJ så småningom att lägga ut kryptovalutorna på auktion – ett förfarande som har inträffat vid flera tillfällen tidigare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map