Internet of Things lager 2020

Vi lever i en tid där nästan allt kan anslutas till internet från glödlampor till bilar, TV-apparater etc. IoT-enheternas storlek och skala gör investering i IoT-lager ganska komplicerat. Det finns dock ett enkelt sätt att gå runt och investera i dessa aktier genom att rikta sig till stora företag som har väldefinierade IoT-affärsenheter som kommer att växa när rörelsen växer. Nedan kommer vi att titta på två IoT-aktier att vara uppmärksamma på 2020.

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) – Ett gammalt, nytt Internet of Things-lager

Cisco Systems, Inc. är ett amerikanskt teknikföretag som grundades 1984 av Leonard Bosack och Sandy Lerner. Företaget har sitt huvudkontor i San Jose, Kalifornien, och har över 74 200 anställda.

Inom sektorn för nätverkslösningar är Cisco den största hårdvaru- och mjukvaruleverantören i världen. Dess infrastrukturplattform består av hårdvaru- och mjukvaruprodukter för routing, trådlösa applikationer, växling och datacenter.

Dess applikationsplattform består av analyser, samarbeten och IoT-produkter (Internet of Things).

Sedan finns det säkerhetssegmentet som innehåller företagets brandvägg och programvarudefinierade säkerhetsprodukter. Cisco erbjuder också avancerad service och teknisk support som en del av sina tjänster. 

Ciscos stora samling hårdvaruprodukter kompletteras av programvarudefinierade nätverkslösningar, avsiktsbaserat nätverk och analys. 

Utöver den växande mjukvaran och tjänsterna fokuserar företagets intäktsmodell på att öka prenumerationer och återkommande försäljning.

Varför CSCO är ett IoT-lager att köpa 2020

Förra året var inte ett bra år för Cisco Systems eftersom företagets aktier nästan hade stagnerat från var de var 2018. 

Intressant har CSCO-aktierna (NASDAQ: CSCO) under de senaste sex månaderna sjunkit från det högsta av $ 50 till cirka $ 47 där de för närvarande sitter. 

Den dystra utvecklingen har sett att vissa analytiker hoppat för att varna investerare om mörka dagar framöver, medan några råd vi bör fortsätta med försiktighet. 

Andra har till och med undrat om Cisco Systems är nästa IBM (NYSE: IBM), ett äldre teknikföretag som har blivit kvar. 

En del av oron härrör från det faktum att Cisco nyligen tappade sin plats på 

Gartners “Magic Quadrant” till Aruba Networks, ett privatägt företag.


Men med flera förvärv inom ramen och 5G kommer Cisco att se redo att studsa, vilket gör det till ett attraktivt tekniskt lager att köpa.

Elastic (NYSE: ESTC) – En Internet of Things-lager 

Förra veckan meddelade ett antal advokatbyråer att de skulle utreda Elastic N.V på uppdrag av förföljda aktieägare över ett eventuellt brott mot federala värdepapperslagar. Aktiekursen nådde rekordhöga nivåer 2019 innan den släpptes. Eftersom andra stora internetaktörer (IoT) har uppstått för att lägga miljarder till sina marknadsvärden (som Microsoft), har Elastic varit en mindre marknadsförare. 

Den 4 december tillkännagav företaget en betydligt lägre faktureringstillväxt än förväntat med 41% jämfört med föregående år, jämfört med 51% som tillkännagavs under ett föregående kvartal jämfört med föregående år. Elastic Chief Financial Officer hade sagt att företaget hade lidit “vissa förseningar i vår federala regeringsverksamhet, eftersom vissa affärer flyttade ut från oktober månad.”

Storleken på dessa affärer som flyttades angavs inte i resultatkonferenssamtalet var men det sägs vara tillräckligt stort för att påverka faktureringen negativt. Detta ledde till att aktiekursen sjönk med 19%.

Innan nedgången hade Elastic en framgång som satte den på manges IoT-aktier för övervakningslista, liksom ett tekniskt lager med hög uppgång. Det var lite av en chock för systemet, men marknaden är ny. Iot-produkter har haft hög tillväxt men det är inte alltid lätt att behålla det. Elastic kommer att behöva förnya sig, fortsätta att driva sina egna framväxande teknologier framåt och in på en global marknad som är hungrig efter nya IoT-lösningar. Sakernas internet är här för att stanna, vi behöver bara se på vilka sätt det blir en legitim penningmakare.

När man investerar i ett tekniskt lager är målet att hitta ett lager som matchar en teknik som kan bära mer marknadstillväxt och intäkter. Med 5G som kommer till stora cellleverantörer och AI växer bland spelare, där maskiner kan prata med varandra, förblir Internet of Things (IoT) -utrymmet varmt. Internet of Things IoT kan driva ett hem, ett företag eller ansluta enheter och olika tekniker. Varje IoT-erbjudande är annorlunda men med teknik- och internetföretag som vill skapa konsumentvärde gör IoT det så att kombinationer av produkter och tjänster kan tvinga företagskunder och personliga köpare.

IoT-produkter ger intressanta tekniska lager att köpa för att köpa just nu när världen blir mer ansluten. När tillväxtmarknader ansluter sig till den moderna världen representerar Elastic ett av några få intressanta aktier att titta på och ett tekniskt lager med hög uppgång på en global marknad. Iot-lösningar kommer att fortsätta att vara efterfrågade när AI och andra framväxande teknologier från 2000-talet hittar en marknadsplats. Internet of things aktieköp utgör ett sätt för dig att dra nytta av denna nya möjlighet.

Som du börjat tidigare, se till att du förstår alla risker som är förknippade med värdepapper när du undersöker en aktie att köpa. Till och med ett tekniskt lager som Elastic som har bevisat sig i sin bransch representerar en finansiell risk i att köpa. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map