Inside Chainfuel: Telegram Management Dashboard Tar Crypto Industry By Storm

Det är ingen hemlighet att Telegram förblir en dominerande plattform för kryptosamhällen idag.

Dess allestädesort beror till stor del tack vare dess fokus på säkerhet, dataskydd och kryptering (hejdå, Facebook!).

Men som alla som har deltagit i stora Telegram-samhällen med tusentals, tiotusentals eller till och med hundratusentals medlemmar kan intyga, mobilchattappen är inte alltid elegant med så stora siffror.

Gemenskapschefer och administratörer av sådana stora Telegram-samhällen kommer att ha känt denna smärta ännu mer akut: medan Telegram är ett måste för kryptosamhällen idag är det stora utmaningar att hantera sådana samhällen i stor skala..

Crypto community chefer idag ansvarar bland annat för:

 • Att skydda sina medlemmar i samhället från spammare, bedragare och troll.
 • Guida produktiva och hälsosamma samtal i gruppen.
 • Skapa en varm och välkomnande miljö för nya medlemmar.
 • Håller communityn uppdaterad och informerad med de senaste nyheterna, uppdateringarna och resurserna från projektet / verksamheten.
 • Besvara frågor och svara på förfrågningar från medlemmarna i samhället
 • Ange gruppens kultur och ton genom att straffa dåligt beteende och belöna bra beteende.

(Du kan lära dig mer den utvecklande rollen för kryptosamhällshantering i den kostnadsfria e-boken, “De 7 pelarna i Crypto Community Management”)

Medan Telegram erbjuder en gedigen upplevelse av mobilchatt och massiva nätverkseffekter, är det knappast att erbjuda Telegram Community Managers och Admins de verktyg de behöver för att effektivt hantera dessa grupper i stor skala.

Och det är där Kedjedrivmedel, ett nytt Telegram-hanteringsverktyg som är utformat speciellt för storskaliga krytpo-samhällen kommer in.

Chainfuel exploderade i kryptoindustrin i februari i år, när de startade om sin Gratis Telegram Analytics & Anti-Spam Bot till förstasidan av Produktjakt.

Chainfuel-teamet byggde på framgångarna med sina erfarenheter av Telegram Community Management Services för flera stora kryptosamhällen och byggde en produkt som skulle automatisera och effektivisera alla vanliga arbetsflöden för Telegram Community Managers, vilket gör deras samhällen säkrare, engagerande, och informerad.

Och baserat på den växande listan över de bästa kryptoprojekten som använder Chainfuel idag – inklusive NEO, Ontology, Quoine, mybit och mer – verkar det som om produkten resonerar bland några av de största namnen i branschen.

Idag erbjuder Chainfuel två servicenivåer: Chainfuel Free och Chainfuel PRO

Chainfuel Free är utformat för små grupper, hobbyister och nystartade nystartade företag på Telegram och erbjuder användarna gratis Telegram Analytics, skräppostblockering och ett lätt CRM-verktyg.

Analytics


För alla företag som hanterar sin grupp på Telegram är det viktigt att spåra KPI och mätvärden för communityn, så att du kan mäta resultatet av dina insatser för marknadsföring, PR och community management.

Medan Telegram inte erbjuder någon sådan analys inbyggt kan Telegram Admins nu få tillgång till sådana insikter i Chainfuel Analytics-instrumentpanelen.

Med Chainfuel’s Analytics-erbjudande kan communitychefer se:

 • Totalt antal medlemmar
 • Nya medlemmar (under vilken tidsperiod som helst)
 • Churned Members (under vilken tidsperiod som helst)
 • # Meddelande (över vilken tidsperiod som helst)
 • Dagligen aktiva användare
 • Genomsnittliga dagliga meddelanden

Samt diagram som visar:

 • Gruppstorlek över tiden
 • Meddelanden & aktivitet över tid

Med dessa uppgifter till hands kan Chainfuel-kunderna fatta datadrivna beslut kring deras community och marknadsföringsstrategier.

En viktig begränsning som vi hittade i Chainfuel’s analyserbjudande är att det inte kunde visa historiska data från vår grupp – det kan bara visa statistik från och med den tid då vi installerar Chainfuel.

Medan han var en besvikelse förklarade Matt Nguyen, en av grundarna av Chainfuel, att detta berodde på begränsningarna i Telegram Bot API som de använder för att få tillgång till gruppdata, så det är underskridande.

Ändå önskar vi att det fanns ett enkelt sätt att se tidigare data, så med den begränsningen ger vi Chainfuel 4/5 stjärnor på Analytics.

Spamblockering

Som alla som har varit i någon högt profilerad krypto-Telegram-grupp kan intyga är skräppost en av de största faktorerna som påverkar Telegram-samhällen idag, som sådan är bekämpning av skräppost en av de högsta prioriteringarna för kryptosamhällsansvariga idag..

För att hjälpa Telegram-administratörer att bekämpa skräppost erbjuder Chainfuel en lång lista med konfigurationsinställningar som administratörer kan justera efter de unika behoven i deras projekt.

Chainfuel’s Anti-Spam-funktioner inkluderar:

 • Allmänna Inställningar = Aktivera / inaktivera Anslut och lämna meddelanden
 • Begränsningar för nya medlemmar = ställa in en tidsperiod under vilken nya gruppmedlemmar är begränsade från att skicka olika typer av meddelanden.
 • Globala meddelandebegränsningar = förbjuda olika typer av meddelanden direkt.
 • Svartlistor / vitlistor = Förbjuda andra stötande språk andra svartlistor och vitlista bots.

Förutom dessa konfigurationsinställningar använder Chainfuel’s en egen anti-spam maskininlärningsalgoritm som ständigt uppdateras baserat på den senaste tekniken som spammare använder på Telegram..

Varje inlägg som görs i en Chainfuel-community analyseras för likhet med kända skräpposttekniker, och om en betydande matchning fastställs markeras inlägget som skräppost och raderas.

Medan vi inte fick chansen att verkligen testa Chainfuel’s anti-spam-funktioner i stor skala (eftersom vår Telegram-grupp inte riktigt attackerades av spammare) talade vi med ett antal Chainfuel’s Anti-Spam-användare som har sagt att Chainfuel har varit oerhört hjälpsamt att eliminera skräppost.

Konfigurationsinställningarna verkar vara en hit – vilket ger Admins flexibiliteten att konfigurera sina moderationsnivåer för att passa deras behov, men vi har hört att Chainfuel har utrymme att förbättra sin anti-spam maskininlärningsalgoritm – några svårare att identifiera skräpposttekniker tar sig fortfarande in i grupper ibland, så Telegram Admins kommer fortfarande att behöva vara vaksamma, även om Chainfuel verkar hantera de flesta skräppostteknik på lägre nivå effektivt.

För detta ger vi Chainfuel 4,5 / 5 på Anti-Spam.

CRM / People Insights

Sist men inte minst erbjuder Chainfuel Telegram Admins en ny funktion i rymden: en lätt CRM för deras Telegram Community.

Telegramadministratörer måste ofta hitta och söka efter communitymedlemmar och utföra vissa åtgärder för dem.

Medan Telegrams inbyggda iOS-app erbjuder en enkel sökfunktion för community-medlemmar, erbjuder den inte något mer i vägen för att se varje persons aktivitet, engagemangsnivåer eller något annat än enkla administratörsåtgärder.

När vi leker med detta i vår testgrupp och pratar med andra Chainfuel-användare – det finns en förståelig mängd spänning om de nya möjligheterna här.

Med Chainfuel’s CRM har Telegram Admins för första gången någonsin möjlighet att spåra statistik och engagemangsnummer för enskilda Telegram-communitymedlemmar.

Vi kunde se tidigare meddelanden, gå med / lämna datum och # meddelanden.

Vidare var vi stolta över att hitta en funktion som gjorde det möjligt för oss att flagga vissa medlemmar, så att vi kunde bli meddelade när de engagerade sig i gruppen – en riktigt praktisk funktion för att hålla ögonen på vissa personer som är viktiga i vårt samhälle (allt från valar till influencers, till bara BFF: er vill vi hålla koll på).

Vidare förklarade Matt Nguyen, grundare av Chainfuel, ”Det finns mycket mer att komma i vår CRM-funktion. Vi introducerar taggning och avancerad sökning, så att du kan skapa segment av din användarbas som du kan utföra olika åtgärder på och omröstningar & enkäter som registrerar svar på enskilda användarprofiler så att du kan filtrera efter vissa svar också. ”

På grund av de kraftfulla möjligheterna med Telegram CRM och det faktum att vi hittills inte har sett liknande erbjudanden på marknaden ger vi Chainfuel 5/5 på CRM (och vi är glada att se vart det går.).

Chainfuel PRO

Chainfuel’s Free-erbjudande är inriktat på mindre projekt, hobbyister och nystartade nystartade företag som bara kommer igång på Telegram och är 100% gratis för livet utan begränsningar för gruppstorlek eller användning.

För etablerade projekt som kör Telegram-grupper i stor skala, Chainfuel’s PRO-erbjudande erbjuder ännu fler kraftfunktioner som stora grupper kräver, inklusive mer avancerade anti-spam-, analys- och CRM-verktyg, samt några saker som inte erbjuds gratis:

 • Engagemangsverktyg
 • Välkomstmeddelanden
 • Schemalagda meddelanden
 • RSS-integration
 • Omröstningar
 • Undersökningar
 • Anpassade märkesrobotar
 • 1: 1 DM

Chainfuel-teamet erbjuder för närvarande 50% Chainfuel PRO-årsplaner inom en begränsad tidsförsäljning.

Observera – Chainfuel nyligen integrerad Kyber Payments-widgeten för att acceptera kryptobetalningar via alla ERC20-symboler i Kyber-nätverket.

Du kan läsa mer om förförsäljningen på https://app.chainfuel.com/presale, eller kontakta teamet i Chainfuel Telegram Community.

Slutsats

Med Telegrams senaste $ 1,8 miljarder tokenförsäljning och det pågående Telegram Blockchain-projektet runt hörnet är framtiden ljus för Telegram-ekosystemet.

Och när Telegram växer kommer behovet av verktyg för grupphantering, analys, anti-spam och insikt bara att växa med det.

För kryptoprojekt som hanterar stora samhällen på Telegram är jobbet tufft, men Telegram-bots och automatiseringsverktyg kan hjälpa till oerhört.

För det var vi nöjda med resultaten som Chainfuel levererade i våra tester och ser fram emot att se vad företaget har i beredskap för framtiden.

Läs mer och kom igång med Chainfuel gratis på https://www.chainfuel.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map