Hotade Ethereum GPU-gruvarbetare har en frälsare i Leonardo Render

Allt brukade vara så enkelt i kryptogruvvärlden: ladda ner källkoden och låt din processor göra jobbet. Alla som har en dator hemma kan komma in på åtgärden och det fanns pengar att tjäna för alla, särskilt de lyckliga människor som bor i ett land där el blir billigt.

Det har förändrats nu, och många skulle säga att det inte är till det bättre.

Den ursprungliga visionen för bitcoin-nätverket – och detsamma gäller det senare Ethereum-nätverket – var för ett decentraliserat nätverk bemannat av den genomsnittliga Jack eller Jill med sin egen enhet. Detta betonades av en demokratisk vision där bokföring av nätverket fördelades på ett sådant sätt att det skulle vara omöjligt för en enda företagsenhet att kontrollera gruvarbetet som verifierar och bekräftar transaktionsblock..

Det dröjde inte länge innan processorerna förmörkades av GPU: er och sedan senare för ASIC: er – applikationsspecifika integrerade kretsar – för att skjuta ut GPU: er, åtminstone vad gäller bitcoin-nätverket..

Nu kan Ethereum-nätverket, vars arkitekter var medvetna om ASIC-hotet vid tidpunkten för dess uppfattning 2014, bli offer för den centraliserande fara som sägs vara inneboende i ASIC. Som ett resultat letar gruvarbetare efter sätt att diversifiera GPU-användningen och det finns ett nytt alternativ tillgängligt för artificiell intelligens (AI) – det är det kraftfulla utrymmet för grafisk rendering.

AI-diversifieringsvägen har funnits ett tag men rendering är relativt ny, men nya startups, till exempel Leonardo Render anpassar sin affärsmodell och teknik till behoven hos GPU-gruvarbetare som vill återanvända överskottskapacitet.

Så vad exakt är ASIC-hotet mot GPU-gruvarbetare?

ASICs, som deras namn antyder, är trådbundna för att arbeta med hashingalgoritmen i ett blockchains protokoll – de gör en sak mycket bra.

Så framgångsrika har de varit i bitcoin-sfären, det är nu olönsamt att försöka bryta med en GPU. GPU: er – grafiska bearbetningsenheter – visade sig överlägsna bitcoin-gruvarbetare gentemot processorer eftersom de kan bearbeta uppgifter parallellt vilket innebar att de kunde uppnå mycket högre hashhastigheter än med en processors seriella beräkningsmetod.

I Ethereum-gruvdrift är dock GPU fortfarande dominerande, men det kan vara på väg att förändras med de första ASIC-gruvarbetarna för Ethereum på grund av att de skickas i juli från den kinesiska gruvgiganten och ASIC-tillverkaren. Bitmain.

Bitmain meddelade redan i april att rykten om att de arbetade med en ASIC för Ethereum-gruvdrift var sanna, även om lite är känt om de verkliga prestationsvinster som kan förväntas från gruvdrift med Antminer E3, i motsats till påståenden från tillverkaren.

Men om påståenden från Bitmain är nära korrekta, kan dagarna för GPU Ethereum-gruvarbetaren räknas.

Den nya Antminer E3 sägs kunna prestera med en hashhastighet på 180 MH / s. Det kan jämföras med cirka 232 MH / s för en 8-processors rigg med AMD RX580-kort.

Med Antminer E3 till ett pris av 2 150 $ jämfört med den åtta riggs GPU-installationen som kommer in på cirka 2 800 $, är effektivitetsskillnaden betydande. När Bitmain börjar leverera E3 kan det se en enorm ökning av den sekundära återförsäljningsmarknaden för GPU: er då ägarna ser ut att få tillbaka en del av kostnaden för sina nu överskottsbehovsenheter..

Bildkredit: Wikimedia

Centraliseringsfaror, diversifieringssvar

Bitmain säljer naturligtvis sina ASIC: er till alla som kommer, så det finns ingen anledning till att det bör finnas en centralisering av gruvkraften. Men Bitmain är också den största slutanvändaren av sin produkt, med stora gruvgårdar packade fulla av sina ASIC.

Bitmain-kontroller om a fjärdedel av hashkraften i bitcoin-nätverket genom dess AntPool- och BTC.com-gruvpooler. Med sikte på Ethereum-nätverket är frågan om diversifiering av GPU-användningen nu en pressande fråga för gruvarbetare.

Som vi nämnde är det vanligaste alternativet inom artificiell intelligens (AI) -fältet, där processorkraft är i hög efterfrågan och grafikprocessorer som passar perfekt för uppgiften eftersom maskininlärning i exempelvis neurala nätverk vanligtvis innebär att man beräknar många små beräkningar där parallell bearbetning fungerar bra.

Efterfrågan på datorkraft stimuleras av tillväxten i AI och den kommer att fortsätta när fler och fler applikationer utvecklas och vetenskapen i sin tur fortsätter att förbättras, vilket leder till ännu mer efterfrågan.

Som vi har sett finns det också ett andra alternativ, som också härrör från en ny trend för datoranvändning, som också expanderar snabbt, eventuellt i en exponentiell takt, i form av grafisk återgivning.

Vi tar det nästan för givet att förvänta oss att se till synes realistiskt utseende rymdskepp som engagerar sig i intergalaktisk strid eller arméer av krigare som kämpar ut i en fantasivärld. Sådana scener är bara möjliga på grund av samlingen av enorma mängder datorkraft för att göra datorgenererade bilder (CGI). Den resurs som krävs är betydande. Använder en Nvidia 1060 GPU: det skulle ta 24 timmar att återge en bild och det finns 24 bilder i en sekund av filmen. Otroligt betyder det att det tar en månad att återge en sekund av CGI-animering.

Med CGI-tekniker som efterfrågas inom film, spel och i den bredare företagsvärlden för kommunikation och reklam, finns det en flaskhals i skillnaden mellan efterfrågan och utbudet.

Grafisk rendering Behöver din GPU-kraft

Leonardo Render, som redan levererar renderingstjänster, svänger med hjälp av blockchain för att tillhandahålla en decentraliserad grafisk renderingslösning som kan få utbudet i kontakt med efterfrågan. Det kommer att erbjuda sina kunder tillgång till en blockchain render-gård med hjälp av sitt partnerskap med amerikanska leverantörer av gruvanläggningar Giga-Watt, som har 23 000 GPU: er på 11 hektar mark på USA: s västkust.

Den del av deras erbjudande som hoppar ut för kryptogruvar är avkastningen som är tillgänglig från rendering. Grafisk rendering ser en ökning med 1 751% på avkastningen som för närvarande kan göras från gruvdrift på Ethereum-nätverket – $ 0,027 jämfört med en Leonardo PPU-gruvarbetare på $ 0,50, mätt i GPU / timme.

Detta känns som ett mycket smart drag av Leonardo Render, med en lösning som kommer att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt när Bitmain börjar öka sina Antminer E3-produktionslinjer och Ethereums GPU-gruvarbetare söker efter alternativ. Crypto-gruvarbetare kommer att kunna tillhandahålla sina enheter i Leonardo-nätverket genom renderingplattformens LEOS-token.

Ethereum ASIC från Bitmain är inte ute i naturen ännu (även om det finns rykten om att det har varit tyst gruvdrift med dem oanmälda), så de utlovade effektivitetsvinsterna har inte testats. Det kommer också att bli intressant att se hur Bitmain har tacklat Ethash Ethereum-algoritmens krav på stora mängder lagring, vilket tvingar en gruvarbetare att spendera större delen av sin tid på att läsa från ett 1 GB-dataset i motsats till att utföra beräkningsuppgifter.

Det finns också en möjlighet att kärnutvecklarna på Ethereum kommer med uppgraderingar som kan ”tegel” (göra oanvändbara) ASIC: erna.

Det finns dock många andra blockchain-nätverk som kan vara mottagliga för ASIC-gruvdrift utöver Ethereum, så frågan om en lönsam alternativ användning för de fasta kostnaderna som sänktes i krypto-gruvinvesteringar kommer inte att försvinna. AI och rendering till undsättning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map