Företagsbaserat företag kopplat till kryptoutbyte involverat i penningtvättaktiviteter

Ett brittiskt baserat företag har kopplats till kryptovalutautbytet BTC-e som har undersökts efter påstådd bedrivande av penningtvätt. Detta brittiska företag är känt som Mayzus Financial Services eller MFS och undersöks för närvarande. Informationen var släppte av NameCoinNews för några dagar sedan.

Företagsbaserat företag kopplat till BTC-e penningtvättaktiviteter

BTC-e-utbytesärendet relaterat till penningtvätt är långt ifrån avslutat och det fortsätter att generera nya titlar och information. Den här gången rapporterade NameCoinNews att den ryska ägda MFS är kopplad till kryptobörsen BTC-e.

Anti-korruption NGO Global Witness analyserade ärendet och samlade in nödvändig information för att komma fram till en sådan slutsats. BTC-e har undersökts på grund av att den har använts av hackinggruppen Fancy Bear.

Enligt rapporten betalade den ryska regeringen dessa hackare för att genomföra en serie cyberattacker. Dessutom har BTC-e övervakats för att driva en penningtvättverksamhet som hjälpte hackare att tvätta pengar från Mt. Gox-hack som ägde rum i slutet av 2013 och början av 2014.

Det är värt att påpeka att Mt. Gox var den största börsen vid den tiden och hacket påverkade kraftigt hela kryptovalutamarknaden och dess trovärdighet. Plattformen förlorade 850 000 BTC, som var värda mer än 450 miljoner dollar vid den tiden. Många av dessa BTC tvättades sedan och utbyttes i BTC-e-plattformen, som har undersökts sedan dess.

BTC-e var också ett av de största kryptovalutabörserna på marknaden som hanterade cirka 9 miljarder dollar i kryptovalutatransaktioner sedan det släpptes 2011. Samtidigt var plattformen en mycket viktig och användbar fiat-till-krypto-gateway eftersom den hjälpte handlare att byta sina euro, amerikanska dollar och ryska rubel mot kryptovalutor som Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Namecoin, Novacoin, Peercoin, Dash och även Ethereum (ETH).

Rapporten förklarar att Mayzus Financial Services Ltd. är ett företag som ägs av den ryska affärsmannen Sergey Mayzus och för närvarande finns på Cypern. Samtidigt driver detta företag ett varumärke som kallas Money Polo, som för närvarande är verksamt i 130 olika länder och har cirka 400 000 kontor runt om i världen. MoneyPolo erbjuder tjänster till privatpersoner och företag som vill flytta pengar över gränserna på ett säkert, omedelbart och billigt sätt.

Denna situation kommer att göra den juridiska utredningen svårare med tanke på att nya parter är inblandade. Det kommer att vara viktigt att noggrant följa vilka som kommer att bli utvecklingen av detta ärende och hur det kommer att lösas.

I Storbritannien är Financial Conduct Authority (FCA) den som ansvarar för att auktorisera penningöverföringsföretag för att flytta pengar internationellt och återvända dem. FCAs rykte är solidt på en marknad som alltid måste regleras och kontrolleras.

Kryptovalutor som påverkas av brottslingar

Kriminella har alltid använt Bitcoin och andra kryptovalutor för att tvätta pengar eller utföra olagliga aktiviteter. Detta beror på att dessa digitala tillgångar ger mer integritet än traditionella finansiella tjänster och betalningar och de är också lättare att flytta över gränserna jämfört med fiatvalutor.

Utbyten har också använts av dessa brottslingar för att tvätta pengar med tanke på att medlen bör omvandlas från kryptovalutor till fiat om brottslingarna vill använda dem dagligen. Det är därför utbyten och andra kryptorelaterade plattformar har undersökts och granskats av tillsynsmyndigheter runt om i världen.

USA har till exempel fastställt hårda regler för kryptorelaterade företag att börja arbeta. Vissa stater kräver att företag som erbjuder kryptotjänster ansöker om en licens som kan vara mycket svår att få.

Dessutom började flera regeringar och jurisdiktioner implementera Know-Your-Customer (KYC) och Anti-Money-Laundering (AML) policyer. Så småningom har de också skapat ATF-regler (Anti-Terrorism-Financing) som måste följas noga av börser och andra leverantörer av kryptotjänster.


Legitimiteten för kryptovalutautrymmet och hela kryptoindustrin har påverkats av ett stort antal ärenden relaterade till brottslingar och penningtvätt med kryptovalutor. Trots detta används en liten del av alla transaktioner för olaglig verksamhet.

Cirka 2% av Bitcoin-transaktionerna anses vara olagliga och 21% av transaktionerna är lagliga. De återstående 77% är fortfarande oklassificerade med tanke på att det ibland är svårt att förstå vem som är avsändaren och mottagarna av transaktionerna.

Samtidigt har stora banker och andra finansinstitut i olika jurisdiktioner också varit involverade i penningtvätt under de senaste åren. Många av dem var tvungna att betala stora böter på grund av att de hjälpte kriminella organisationer att tvätta pengar.

Faktum är att HSBC, BNP Paribas eller JP Morgan alla har varit inblandade i olika olagliga aktiviteter, inklusive att hantera pengar från droger, undvika skatter och mer. Detta visar att trots den nuvarande negativa berättelsen kring Bitcoin och kryptovalutor har banker också varit favoritverktygen som används av brottslingar för att hantera förfaranden från olagliga källor.

Förstå kryptovalutor

Kryptovalutor kan vara mycket användbara och användbara för många investerare och individer. De är snabba och enkla att använda och behöver inte hanteras av en central myndighet. Detta är verkligen en positiv sak med hänsyn till att det är första gången ett finansiellt system kan baseras på decentraliserade valutor som eliminerar alla mellanhänder.

Även om det finns utbyten och plattformar som har använts av brottslingar betyder det inte att hela kryptomarknaden är relaterad till brottslingar. BTC-e kommer att behöva lösa sina juridiska frågor i framtiden och hitta en lösning på de mottagna anklagelserna. Det här är inte en lätt uppgift och medverkan från ett företag från Storbritannien gör det inte lättare.

Regler på kryptovalutamarknaden skulle vara mycket användbara för att hjälpa utbyten och andra företag att uppträda som lagen kräver och ge transparens för hela kryptorummet som för närvarande behöver tydliga regler och information..

Vissa länder är redan i spetsen när det gäller dessa frågor. Några av länderna med tydliga regler inkluderar Schweiz och Malta. Samtidigt försöker andra jurisdiktioner skapa ett vänligt och tydligt ramverk som skulle hjälpa företag och företag att erbjuda tjänster till kryptoanvändare på marknaden och också minska osäkerheten i rymden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map