Ethereums övergång till bevis på insats – bättre än bevis på arbete?

Om du är åtminstone intresserad av kryptovalutautrymmet har du antagligen hört talas om Ethereum. Det är för närvarande det näst största myntet efter marknadsvärde, främst för att så många andra tokens körs på Ethereum, och delvis för att utvecklingsteamet är mycket begåvat.

Hur som helst handlar det här inlägget om övergången från POW till POS.

Så, vad är POW (Proof-of-Work)?

Tja, POW används för närvarande av de flesta kryptovalutor inklusive Bitcoin, Ethereum (för nu) och Litecoin. Om ett mynt kan brytas innebär det att det använder ett POW-system.

Gruvarbetare använder sina GPU: er eller ASIC för att lösa kryptografiska hashfunktioner som verifierar blockchain. GPU: er främst utformade för spel som RX 580 är nu anställda av gruvarbetare.

Deras grafikprocessorer gissar snabbt och kontrollerar olika lösningar för ett nästan omöjligt matematikproblem. När de framgångsrikt löser ekvationen uppdateras huvudboken (blockchain) och gruvarbetaren får en blockbelöning i form av en token och / eller transaktionsavgifter.

Detta kallas Proof-of-Work eftersom gruvarbetare gör mycket arbete i form av att bearbeta matematiska ekvationer med sin gruvhårdvara. Utan gruvarbetare skulle många nätverk inte existera. Gruvarbetare betalar för el i utbyte mot tokens.

Vad är bevis på insats och hur det är annorlunda

Proof-of-Stake är lite annorlunda. Tidigare visade gruvarbetare hur snabbt de kunde verifiera nätverket; nu kommer ETH-innehavare att visa hur mycket de äger genom att köra något som kallas a huvudnod. När du skapar en masternod måste du låsa upp en viss mängd ETH för att bevisa att du äger den.

Belöningar delas ut baserat på hur mycket du har låst och hur länge det är låst. Istället för att 1000 gruvarbetare till exempel verifierar nätverket kan det finnas cirka 10 000 plånböcker som håller Ethereum genom Proof-of-Stake.

Med POS sparas energi. Gruvarbetare behöver inte konsumera massor av el för att lösa kryptografiska hashfunktioner, vilket är bra för våra plånböcker och bra för planeten. Dessutom, genom att låsa upp Ethereum, skapas en brist som bör driva upp priset.

Naturligtvis är det inte allt solsken och regnbågar. Det verkar som om med detta nya system blir de rika rikare och de fattiga, ja, de kommer fortfarande att vara fattiga. Det nya systemet belönar de som redan har mycket Ethereum eftersom blockbelöningar nu distribueras baserat på hur mycket du redan har.

Dessutom kommer ETH-gruvgemenskapen inte att vara mycket glad när gaffeln inträffar, eftersom deras gruvhårdvara inte längre kan användas med Ethereum. De måste byta till en ny valuta som fortfarande är brytbar.

Jag förväntar mig att se Ethereum Classic spika just nu, eftersom jag tror att det kommer att förbli POW. Det är också möjligt att en grupp medlemmar i ETH-gruvgruppen kommer att skapa en ny valuta som gafflar från Ethereum, eventuellt kallad Ethereum Cash..

Om du för närvarande bryter Ethereum skulle det vara klokt att hitta en ny valuta att bryta. Det finns fortfarande många alternativ där ute, som Litecoin, Vertcoin, Zencash och mer.


Den här uppdateringen har varit på gång ett tag nu, försenad av problem som plånboksuppdateringar och en viss pushback från samhället. VD och hjärnorna bakom Ethereum, Vitalik Buterin, är dock allt för övergången till POS.  

Förhoppningsvis kommer inte omkopplaren att leda till problem för ETH-communityn eller nätverket, eftersom det är ett stort beslut som helt förändrar sättet nätverket verifieras på. Med detta sagt behöver du inte få panik. Ethereums utvecklingsteam vet vad de gör. När allt kommer omkring är de grundarna av den näst största kryptovaluta på marknaden.

Precis som allt annat är det klokt att diversifiera dig själv. Investera inte allt i ett mynt; snarare är det smart att hålla lite av allt. Vidare, häll inte alla dina tillgångar i krypto eftersom det är en mycket flyktig miljö.

Om du för närvarande vill köpa ETH-gruvhårdvara, skulle jag säga gå för det. Om du bestämmer dig för att göra köpet bör du förstå att du inte kommer att använda det på mycket längre tid. När du köper ska du se till att kortet också kan löna andra valutor lönsamt eftersom du måste söka någon annanstans i framtiden. Fram till dess, försök att raka in så mycket ETH som du kan!

Bildkälla: BlockGeeks

Detta är ett gästinlägg skrivet av Jacob Tuwiner, ägaren av EasyPC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map