En av de mest framträdande om inte något kontroversiella figurerna i kryptovalutautrymmet är Justin Sun – grundaren och VD för TRON – en blockkedjebaserad decentraliserad plattform för digitalt innehåll och underhållning.

Om du vill veta mer om dess VD, fortsätt läsa vår nästa Crypto Influencer-serie.

Vem är Justin Sun?

Justin Sun är en kinesisk teknikentreprenör, som grundade kryptovalutaplattformen TRON 2017. Han utropar sig själv som protegé för Jack Ma – verkställande direktör för Alibaba-konglomeratet.

Han tog sin kandidatexamen i historia från Peking University och Master of Arts of East Asia Study från University of Pennsylvania. Varför kallar han sig Jack Ma protegé? Det beror på att han var det handplockad av den senare för att studera vid Jack Ma Hupan University for Entrepreneurs. Han var den enda årtusendet i det första partiet av universitetets akademiker.

Innan han grundade sin kryptovalutaplattform hade han redan tidigare erfarenhet av ett teknikföretag. Han hade redan grundat en kinesisk applikation för röstströmning som heter Peiwo. Han fungerade som huvudrepresentant och rådgivare vid Ripple Labs.

År 2017 uppträdde han i Forbes 30 under 30 Asien-lista för konsumentteknologi. I början av 2018 slog han vågor i både blockchain och i ett bredare teknikutrymme när han förvärvade BitTorrent Inc. i en affär på 140 miljoner dollar..

TRON- och BitTorrent-team arbetar nu gemensamt med Project Atlas – ett initiativ som syftar till att koppla ihop de två ekosystemen. En potentiell applikation för integration av dessa system är att användare kan uppmuntras till utsädesströmmar. De kan få TRX eller andra blockchain-baserade tokens i utbyte mot deras såddjänster.

TRON

TRON (TRX), även känd som Tronix, är en del av ett decentraliserat underhållningsekosystem. Det grundades i september 2017 av TRON Foundation, som leds av Justin Sun. Man kan säga att hans examensarbete, med titeln “The Birth of a Decentralized Internet”, påverkade detta projekt.

Han bildade ett team bestående av teknologförvaltare och blockchain-entusiaster som tidigare varit anställda av tekniska giganter som Google, Microsoft, Alibaba, Tencent och Baidu. För närvarande är teamet med 400 medlemmar spridda i Peking, Seoul, Tokyo och San Francisco.

Även om dess ursprungliga avsikt var att vara ett blockchain-underhållningsnätverk, har en rivalitet med Vitalik Buterin orsakat att deras mål inkluderar att överhålla Ethereums marknadsvärde. TRX: s starka position i kryptovalutautrymmet har förstärkts genom sin aktiva marknadsföringsstrategi och airdrop-program. I själva verket distribuerades TRX-token ursprungligen genom airdrops för ETH-innehavare.

Företaget och dess token noterades först i CoinMarketCap den 13 september 2017 med ett värde på 0,002 USD. Det mesta av TRON-aktiviteten om den är baserad i Asien. Den högsta volymen av affärer kan ses på börserna Upbit, Bithumb, Binance och OKEx.

De Tron Foundation är en Singapore-baserad ideell organisation som “huvudsakligen bedriver TRON-nätverket i principerna om öppenhet, rättvisa och öppenhet.” Andra nyckeltal i nätverket är Lucien Chen (CTO), Keelson Yang, (teknisk chef) och Xie Xiaodong (utvecklare).

Rötter och självständighet

TRON började sitt liv på Ethereum blockchain. Tron-huvudnätet lanserades dock den 31 maj i år och migrering av Tron-tokens från ERC20 till Main Net TRX ägde rum mellan 21 och 25 juni.

TRON-nätverket lovade snabba transaktionshastigheter. Bortsett från den påstådda hastigheten på sin nya bas, säger TRON att den nya plattformen kommer att göra det mycket lättare för utvecklare att skapa decentraliserade appar när de byggs med Java. Å andra sidan använder Ethereum det mer nischade programmeringsspråket Solidity.

Justin ser också en ny, mer jämlik kryptovalutavärld komma in med TRONs migration. Han säger att med andra valutor som Bitcoin och Ethereum har gruvarbetare, grundare och utvecklarlag mycket av makten. TRON skiljer sig från dessa plattformar eftersom de planerar att ge tokeninnehavare styrningsrättigheter.

”Revolutionen kommer att börja med Tron när vi blir ett nytt decentraliserat protokoll med ett demokratiskt, självstyrande samhälle, fria val och övergripande legitimitet,” sade han..

Kontroverser

Det är ingen hemlighet att flera kontroverser har plågat Justin Sun ända sedan han kastades i rampljuset.

Plagiat

De mest framträdande av dessa är plagiatanklagelserna. Flera röster i kryptovalutasamhället var uppe när TRON lanserades. Detta beror på att kryptovalutaplattformens vitbok till synes plagierade två andra projekt – FileCoin och IFPS.

Enligt uppgift kopierades textavsnitt ordet. Juan Benet, som var medförfattare till originalet, skickade ut en tweet som bekräftade plagiat. Det stannade inte vid textavsnitt. Koden var också enligt uppgift stulen.

Justin Sun skickade senare ut en tweet som förklarar att originalet var skrivet på kinesiska. Han gjorde fel på de frivilliga översättarna, som försummade att inkludera viktiga detaljer och referenser.

Kollision med Ethereum

Justin Sun och Vitalik Buterin har nötkött med varandra. Detta är ett faktum. Människor har tappat antalet gånger de har bytt jabs eller tagit skott på varandra på Twitter. De har bara en lång historia av stridigheter.

Den senaste gibben kommer efter att Chine Center for Information and Industry Development (CCID) släppte kryptovalutarankningar som visar att TRON har överträffat Ethereum på 2: a plats.

På Vitalik Buterins sida säger han att han skulle acceptera en annan kryptovaluta som omkörde Ethereum. Men om den nämnda kryptovalutan är TRON, skulle han inte vara så graciös och gå så långt som att säga sin hoppet för mänskligheten avtar.

Det hela började när Justin skickade ut en tweet som beskriver hur TRON hade bättre funktioner än Ethereum. Naturligtvis tog Vitalik anstöt avfyrade och använde tidigare anklagelser om plagiering som kulor.

Det fanns till och med ett ögonblick där Justin Sun nämnde Ethereum-plattformens kollaps och hur TRON skulle ”bygga en fond för att rädda ETH- och EOS-utvecklare.” Uppenbarligen gick det inte bra.

Det är tydligt att de båda satsar på massantagande av kryptovaluta, men deras tillvägagångssätt kan vara i motsatta ändar av spektrumet, varför de kolliderar så mycket. De kanske bara trollar varandra. Vi vet aldrig. Men om du vill se en historia om dem handel barbs på twitter, var vår gäst.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me