Breaking: 88% av Crypto-börserna manipulerar handelsvolymen till “Boost” -rankningar

Den här artikeln tittar på en stor epidemi i branschen, där 88% av kryptobörserna manipulerar handelsvolymen för att “höja” sin ranking. 

En färsk rapport av BlockchainTransparens indikerar att 88% av de 25 bästa kryptovalutabörserna manipulerar sin handelsvolym för att öka sin ranking i CoinMarketCap. Denna banbrytande statistik öppnar dörren till de skumma metoder som används av kryptovalutabörser i ett försök att blåsa upp sina handelsdata. Omfattningen av manipulation av dessa kryptovalutabörser antyder en enhällig ansträngning att “vinna till varje pris”, även om det innebär att lura allmänheten.

Inkonsekvens mellan rapporterade data och faktiska data

Rapporten tittade på de 25 bästa Bitcoin (BTC) handelsparen, beräknade deras verkliga volymer och jämförde dem med deras rapporterade volym på CoinMarketCap. Skrämmande är att majoriteten av handelsparets faktiska volym är mindre än 1% av deras rapporterade volym, med endast tre börser – Binance, Bitfinex och Liquid – som befanns sanningsenligt rapportera sina handelsnummer.

Crypto Exchange är manipulerande, Crypto Exchanges manipulerar handelsvolym, manipulerar, handelsvolym

(Källa: BlockchainTransparency)

Baserat på uppgifterna ovan manipuleras och överdrivs 88% av de 25 bästa börserna baserat på BTC-parvolym. Den mest anmärkningsvärda gärningsmannen som markeras i rapporten är OKEx, som visar sig manipulera handelsvolymen för alla deras topp 30-handlade tokenpar. Nästa i rad är Huobi, som visade sig ha manipulerat sina 25 bästa tokenpar. Dessa resultat är en indikation på allvarlig datamanipulation av dessa kryptovalutautbyten.

(Läs mer: Guide om identifiering av bluffmynt)

Varför manipulerar kryptovalutabörser deras handelsvolym?

Det finns flera anledningar till varför börser manipulerar sin handelsvolym:

1) Henvisningstrafik från CoinMarketCap

CoinMarketCap (CMC) är den mest populära kryptovalutawebbplatsen som visar viktiga finansiella mått och diagram för alla mynt och token i kryptovalutavärlden, samt relaterade data om handelsvolymen för allt kryptovalutaväxling. Med en Alexa-rankning på 438 får CMC i genomsnitt 2,7 miljoner visningar dagligen, vilket motsvarar över 8 miljoner visningar varje månad!

Crypto Exchange är manipulerande, Crypto Exchanges manipulerar handelsvolym, manipulerar, handelsvolym

(Källa: Rank2Traffic)

Med den exponeringsnivån och räckvidden blir det absolut nödvändigt för kryptovalutautbyten att konkurrera mot varandra om platsen att rankas högt på CMC. Henvisningstrafik från CMC skulle vara ett stort lyft för börsen och dess verksamhet. Eftersom den viktigaste faktorn som de flesta kryptovalutainvesterare och näringsidkare letar efter när de handlar på en börs är likviditet, skulle kryptovalutabörser ha ett incitament att artificiellt blåsa upp deras antal för att locka användare till deras börs.


Likviditet avser ett mynts förmåga att enkelt konvertera till kontanter eller andra mynt. En högre grad av likviditet föredras alltid eftersom användare kan utföra sina order snabbt och effektivt.

(Se även: Guide till decentraliserade utbyten: Jämförelse av populära DEX: er)

2) Noteringsavgifter

Att driva en kryptovalutautbyte är en mycket lönsam verksamhet, med noteringsavgifter som en stor drivkraft för börsens affärsmodell. Rapporter har föreslagit att projekt som vill få sina tokens noterade på en kryptovalutautbyte har ombads att betala en häpnadsväckande summa pengar, allt från $ 50.000 till $ 1 miljon. Med tanke på den stora mängden mynt och token som skapas av projekt på kryptovalutamarknaden är det inte konstigt att börser är högst upp i livsmedelskedjan. Här är en titt på de beräknade dagliga intäkterna för kryptovalutabörser i mars 2018:

Crypto Exchange är manipulerande, Crypto Exchanges manipulerar handelsvolym, manipulerar, handelsvolym

(Källa: Bloomberg)

Dessa explosiva siffror är en indikation på den växande kryptovalutamarknaden, men viktigast av allt lyser det mot de galna noteringsavgifterna som börserna tar ut. Börser med större likviditet skulle ha en högre noteringsavgift eftersom tokenlikviditet är den viktigaste faktorn som handlare letar efter. Det ger det perfekta incitamentet för kryptovalutabörser att blåsa upp sina volymer med ett långt skott för att öka deras rankning och ta ut en stor avgift för rättigheterna som ska noteras på börsen.

(Se mer: Kommer ett krasch i Bitcoins pris att leda till dess nedgång?)

Hur manipulerar Cryptocurrency Exchange sina volymer?

För att manipulera deras handelsdata använder kryptovalutabörser en teknik som kallas tvätthandel.

Wash Trading är en process för marknadsmanipulation där ett företag samtidigt köper och säljer värdepapper med det enda syftet att skapa vilseledande och artificiell aktivitet på marknaden..

Den allmänna idén med tvätthandel är att skapa ett felaktigt intryck av att det finns en bra handelsaktivitet. Detta uppnås genom att en enhet – i det här fallet, en kryptovalutabörs – placerar order i börsen och utför dessa order själva utan att något verkligt värde byts ut med riktiga användare. Detta innebär att värdet av dessa falska order ligger kvar i samma hand (eller konto). Huvudsyftet med att göra detta är att blåsa upp faktiska handelsdata och därmed ge intryck av att instrumentet är mer efterfrågat än det egentligen är.

Wash-handel är olagligt för alla finansmarknader i många länder – särskilt USA (USA) – eftersom det uttryckligen syftar till att förfalska handelsvolymen.

(Läs också: Guide to Cryptocurrency Taxes: A Guide to Common Tax Situations)

Metoder för att testa Exchange Manipulation

Enligt deras rapport använder BlockchainTransparency ett antal metoder för att mäta omfattningen av handelsmanipulation av dessa börser, som inkluderar:

 • Bedömning av börsernas orderböcker
 • Analys av datapunkter för handelsvolymer
 • Interagera med viktiga intressenter inklusive marknadsförare, högfrekventa handlare och konsult för handelövervakning

Från de omfattande insamlade uppgifterna kunde de också upptäcka olika handelsbotstrategier som används av börser för att blåsa upp sina handelsnummer. Dessa bots har programmerats för handel på olika handelspar beroende på tid på dagen. Det är intressant att notera att botens inställningar kan ändras beroende på aktuella volymtrender eller den aktuella hype som omger ett visst mynt eller token under tidsperioden.

Dessutom kallas en vanlig metod för att mäta manipulation ‘Slippage’, som bedömer likviditeten hos digitala tillgångar genom att sälja ett visst värde för varje tillgång över en mängd olika börser och mäta myntens prisnedgång. Utbyten som manipulerade sina data hade massiva avvikelser, vilket indikerades av en högre grad av prisnedgång och en instabil orderbok. Detta innebär att deras handelsvolym tillverkas och blåses upp eftersom en liten mängd försäljningsorder är tillräcklig för att destabilisera orderboken och i slutändan priserna på mynt.

(Se även: Guide till börsvärde: Allt du behöver veta om marknadsvärde)

Är kryptovalutautbyten reglerade?

Det måste nämnas att majoriteten av kryptovalutor inte är reglerade. I kryptovalutavärlden finns det två typer av börser; fiat-accepterande kryptovalutautbyten och rena kryptovalutautbyten. Alla fiat-accepterande börser kräver licenser eftersom de har att göra med nationella papperspengar som regleras av regeringar, medan det för tillfället inte finns några eller inga lagar som reglerar rent kryptovalutautbyte. Här är en snabb jämförelse mellan de två:

Crypto Exchange är manipulerande, Crypto Exchanges manipulerar handelsvolym, manipulerar, handelsvolym

Endast 10% av de 100 bästa börserna är fiat-accepterande börser, medan resten av 90% är rena kryptovalutautbyten. Detta innebär att endast en liten del av kryptovalutabörserna – i form av fiat-accepterande börser – regleras och övervakas av berörda myndigheter. Huvuddelen av utbytena är inte och kan därför bedriva skrupelfria beteenden eftersom de inte övervakas av några styrande myndigheter. I enkla termer, de kan göra vad de vill utan konsekvenser.

Sammanfattar allt

Ännu en gång gäller allvaret av anklagelserna om att kryptovalutabörser använder skumma metoder. Det har förekommit ett flertal rapporter och underbyggande före detta som har avslöjat de manipulerande metoderna för oreglerade kryptovalutautbyten. Användare rekommenderas starkt att utföra sin aktsamhet när de väljer lämpliga börser att handla med, och viktigast av allt, ha tillräcklig kunskap för att lagra sina mynt och token på ett säkert sätt i digitala plånböcker snarare än att lagra dem i kryptovalutor. För projekt som vill få sina tokens listade, se Rådgivande lista från BlockchainTransparency att svartlistor utbyter kryptovalutor med dåliga register.

(Du kanske också är intresserad av: Crypto ICO vs. Stock IPO: Vad är skillnaden?)

Gynnsamma resurser för att komma igång

Om du börjar din resa in i den komplexa världen av kryptovalutor, här är en lista med användbara resurser och guider som hjälper dig på väg:

Crypto Exchange är manipulerande, Crypto Exchanges manipulerar handelsvolym, manipulerar, handelsvolym

Handel & Utbyta

 • Crypto Guide 101: Välja den bästa kryptovalutaväxlingen
 • Guide till Bittrex Exchange: Hur man handlar på Bittrex
 • Guide till Binance Exchange: Hur man öppnar Binance-konto och vad du borde veta
 • Guide till Etherdelta Exchange: Hur man handlar på Etherdelta
 • Guide till Cryptocurrency Trading Basics: Introduction to Crypto Technical Analysis
 • Kryptovalutahandel: Förstå kryptovalutahandelspar & Hur det fungerar
 • Handbok för kryptohandel: 4 vanliga fallgropar som varje kryptohandlare kommer att uppleva

Plånböcker

 • Guide till Cryptocurrency Wallets: Varför behöver du plånböcker?
 • Guide till Cryptocurrency Wallets: Öppna en Bitcoin Wallet
 • Guide till Cryptocurrency Wallets: Öppna en MyEtherWallet (MEW)

Läs också: Crypto Trading Guide: 4 vanliga fallgropar Varje Crypto Trader kommer att uppleva och guide till Cryptocurrency Trading Basics: Introduktion till Crypto Technical Analysis.

Anmäl dig till vårt gratis Cryptocurrency-webinar nu för att lära dig allt du behöver veta om kryptoinvestering.

Få vår exklusiv e-bok som kommer att vägleda dig steg för steg för att komma igång med att tjäna pengar via Cryptocurrency-investeringar!

Du kan också gå med i vår Facebook-grupp på Behärska Crypto: Advanced Cryptocurrency Knowledge att ställa frågor om kryptos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map