Bitfinex Exchange: Behärska Crypto User Review Guide

granskning av bitfinex-kryptoutbyte

Hur du använder, handlar och registrerar dig till Bitfinex Crypto Exchange

Bitfinex är ett av världens största, mest kända och längsta kryptovalutabörser. Ta reda på allt du behöver veta om Bitfinex och hur du använder Bitfinex idag i vår recension.

Funktioner

 • Hongkongs huvudkontor med kryptoutbyte sedan 2012
 • Konkurrenskraftiga avgifter och stark likviditet i många olika par
 • Handla med upp till 3,3x hävstång genom peer-to-peer-finansieringsmarknaden

Insättningsmetoder

 • EUR
 • JPY
 • GBP
 • USD
 • USDT
 • Crypto (BTC, LTC, ETH, ZEC, XMR, DASH, XRP, IOTA, EOS, 80+ andra)

Fördelar

 • Enkel och prisvärd kryptohandel
 • Hundratals par tillgängliga
 • Flera fiatvalutainsättningsalternativ

Nackdelar

 • Bekymmer för anslutningar till Tether och skuggiga bankpartnerskap
 • Brist på öppenhet över var Bitfinex är baserad och vem som driver börsen
 • Inte längre tillgänglig för kunder i USA

Introduktion

Bitfinex är ett av de största och mest kontroversiella kryptovalutor som finns tillgängliga idag. Hongkongsbörsen grundades 2012 och har fungerat smidigt under åren och fortsätter att vara bland de högsta volymerna i världen till denna dag. Bitfinex drivs av iFinex, Inc., som har sitt huvudkontor i Hong Kong men är registrerat på Brittiska Jungfruöarna.

Det har inte alltid varit smidigt för Bitfinex. Börsen har utsatts för enorm kritik för sin brist på öppenhet och i allmänhet skumma aktiviteter bakom kulisserna. Börsen har till exempel en mycket nära anslutning till Tether (USDT) och har anklagats för att använda denna anslutning för att pumpa och dumpa bitcoin genom att skriva ut nya Tethers. Vi vet inte helt vem som driver Bitfinex, även om både Bitfinex och Tether anklagas för att ha samma ledningsgrupp och aktieägare.

Att få Bitfinex att se värre ut är att börsen har drabbats av många säkerhetsöverträdelser, penningförlustincidenter och andra attacker genom åren. Bitfinex har inte heller lyckats säkra ett normalt bankpartnerskap, och utbytet har studsat mellan flera ovanliga bankleverantörer.

Åh, och i april 2019 väckte staten New York en rättegång mot Bitfinex som anklagade företaget för att missbruka sina reserver av Tether för att täcka en förlust på 850 miljoner dollar..

På grund av dessa problem trodde vissa att Bitfinex var dömt att misslyckas redan 2018. Idag fortsätter emellertid börsen att vara stark och leverera stark likviditet över hundratals olika par.

Från och med mitten av 2018 är Bitfinex inte längre tillgängligt för amerikanska kunder. Användare från andra delar av världen kan dock fortfarande sätta in USD och andra fiatvalutor i börsen. Efter att ha deponerat pengar på börsen kommer användarna att hitta ett standardgränssnitt för kryptobörshandel med alla de verktyg, diagram och handelsalternativ som du förväntar dig att hitta på en ledande börs.

Ordertyper som limit, market och stop orders är alla tillgängliga, precis som du hittar på alla anständiga börser. Bitfinex erbjuder dock också alternativ som du inte hittar på alla börser, inklusive efterföljande stopp, fyllning eller dödande, isberg, OCO och endast beställningar. Dessutom kan handlare utnyttja upp till 3,3 gånger med Bitfinex innovativa peer-to-peer-utlåningsmarknad.

Vi uppskattar också Bitfinex billiga avgiftsstruktur. Tillverkarens avgifter varierar till exempel från 0,1% till 0,0%, medan avgifterna för spelare varierar från 0,2% till 0,1%. Det är billigare avgifter än praktiskt taget alla andra större, reglerade börser. De billiga avgifterna är en anledning till att Bitfinex fortsätter att vara extremt populärt den här dagen.

Nyckelfunktioner

Nyckelfunktioner i Bitfinex inkluderar:

Ingen KYC krävs: Bitfinex kräver Know Your Customer (KYC) -verifiering för Tether-användning och snabba uttag av kryptovaluta. Du har dock full tillgång till börsen med bara en e-postadress, vilket innebär att du enkelt kan handla anonymt på Bitfinex.


Tor Support: Bitfinex tillåter användare att ansluta till utbytet via Tor, vilket ger användarna ett extra lager av anonymitet.

Billiga avgifter: Bitfinex debiterar tillverkaravgifter på 0,1% till 0,0% och takeravgifter på 0,2% till 0,1%, beroende på din månatliga handelsvolym. Avgifterna börjar sjunka när du har handlat mer än 500 000 dollar per månad och de sjunker till sin lägsta nivå efter 30 miljarder dollar per månad.

Brett utbud av ordertyper: Bitfinex erbjuder ett omfattande urval av ordertyper som passar nybörjare och avancerade handlare, inklusive marknad, gränsstopp, efterföljande stopp, fyllning eller död, den ena annullerar den andra (OCO), post-only limitorder, dolda order och mer.

Hävstångshandel: Bitfinex låter användare få tillgång till upp till 3,3 gånger via den unika P2P-utlåningsmarknaden.

Anpassningsbart gränssnitt: Bitfinex är en av en handfull utbyten som låter dig anpassa ditt gränssnitt på olika sätt. Du kan organisera din arbetsyta, ändra teman, konfigurera aviseringar och bestämma vilken data du vill se på din huvudskärm, till exempel.

Stöd för flera språk: Bitfinex finns på engelska, ryska och kinesiska.

Hundratals par: Bitfinex erbjuder hundratals valutapar för kryptovaluta och fiat, inklusive alla de viktigaste kryptovalutorna och fiatvalutorna du kan förvänta dig. Totalt listar Bitfinex mer än 100 kryptovalutor på börsen.

Flera Fiat-valutor: Bitfinex accepterar insättningar och uttag (via banköverföringar) i flera fiatvalutor, inklusive JPY, EUR, USD och GBP. Du kan också göra insättningar med Tethers (USDT).

Utmärkt tjäderstöd: Samma team som skapade Bitfinex spelade också en roll i lanseringen av Tether, och de två organisationerna är sammanflätade på sätt som vi fortfarande inte förstår helt. Skuggiga ekonomiska affärer åt sidan, Bitfinex har utmärkt stöd för Tethers (USDT), och du hittar massor av USDT-par listade på Bitfinex.

Mobilappar: Bitfinex erbjuder mobilappar för iOS och Android. Med mobilapparna kan du handla från vilken mobil enhet som helst, visa diagram, få tillgång till marginalfinansiering eller till och med göra nya insättningar. I grund och botten har du full utbytesfunktionalitet från din handflata.

API-stöd: Bitfinex erbjuder REST- och Websocket-API: er, vilket gör det enkelt för alla typer av handlare att integrera Bitfinex i sina befintliga inställningar.

Institutionellt stöd: Bitfinex vänder sig till institutioner och avancerade handlare, även om plattformen inte är lika populär som några av de bättre reglerade börserna där ute. Bitfinex har samarbetat med Market Synergy för att erbjuda företagskonton, snabba handelshastigheter och “institutional grade connectivity”, bland andra fördelar.

Bitfinex valutor och par

Bitfinex erbjuder hundratals valutapar för kryptovaluta och fiat på sin börs. Det finns till exempel över 100 noterade kryptovalutor och fem olika fiatvalutor. Sammantaget har Bitfinex ett omfattande urval av valutalternativ för kryptovaluta och fiat att välja mellan och erbjuder stark likviditet i alla par.. bitfinex-crypto-exchange-trading-plattform

Bitfinex-insättnings- och uttagsmetoder som stöds

Bitfinex accepterar insättningar i fyra olika fiatvalutor (JPY, USD, GBP och EUR) och Tether (USDT). Du kan också sätta in krypto direkt i dina Bitfinex-plånböcker. Bitfinex accepterar totalt 80+ olika typer av kryptovalutor.

Bitfinex registrering och inloggningsprocess

Bitfinex erbjuder en enkel registrering och inloggningsprocess som liknar den process som används av alla andra kryptobörser som finns tillgängliga idag. Registrering är tillgänglig för användare över hela världen utom i Bangladesh, Bolivia, Ecuador, Kirgizistan och USA. Bitfinex kräver KYC-verifiering för Tether-användning och snabba uttag av kryptovaluta. Du har dock nästan fullständig tillgång till börsen med bara e-postverifiering (du kan inte sätta in fiat-valutor eller använda vissa stablecoins utan KYC-verifiering, men det är det).

bitfinex-utbyte-orderbok

Bitfinex-handel

Bitfinex erbjuder handel via valfri stationär webbläsare eller iOS- och Android-mobilenhet. Handelsgränssnittet liknar gränssnittet för alla andra börser. Du kan placera marknads-, begränsnings- och stopporder, till exempel tillsammans med mer avancerade handelsalternativ som leveraged trading, limit stop, trailing stop, fill or kill, en annullerar den andra (OCO), post-only limit orders, dolda order , och mer.

bitfinex-trading-par-optioner

Bitfinex-avgifter

Bitfinex har en mycket konkurrenskraftig avgiftsstruktur, och börsen är mycket transparent om sina avgifter. En trevlig sak med Bitfinex är att volymrabatterna börjar på $ 500 000, vilket innebär att du betalar mycket billiga avgifter oavsett om du handlar $ 1000 per månad eller $ 300 000 per månad.

 • Tillverkaravgifter: 0,1% (under 500 000 $ per månad) till 0,00% (över 30 miljarder dollar per månad)
 • Avgiftsavgifter: 0,2% (under 500 000 $ per månad) till 0,055% (över 30 miljarder dollar per månad)
 • Derivat Order Maker Rabatt: -0,0200% till -0,0300%
 • Derivat beställer avgiftsavgift: 0,0750% till 0,0625%
 • Depositionsavgifter: Fri
 • Uttagsavgifter: 0,0004 BTC

Sammantaget är Bitfinex avgiftsstruktur mycket konkurrenskraftig. Börsen erbjuder några av de lägsta avgifterna bland större, stora volymer.

bitfinex-krypto-utbytesavgifter

Bitfinex säkerhetsproblem och driftstopp

Bitfinex har hackats flera gånger under åren, vilket har lett till betydande förluster av konsumentfonder. År 2015 förlorade börsen 400 000 dollar i ett hack. År 2016 förlorade Bitfinex ytterligare 73 miljoner dollar i en attack, vilket var det näst största bitcoin-utbrottet genom tiderna..

Bortsett från hack, har Bitfinex också drabbats av betydande problem med bankstopp under åren, vilket har lett till periodiska stopp för insättningar och uttag. I april 2017 tillkännagav till exempel Bitfinex att de upplevde förseningar i behandlingen av uttag från USD efter att Wells Fargo avbröt sina banköverföringar. Sedan dess har Bitfinex hoppat mellan en rad banker i andra länder – mestadels utan att avslöja var kundernas pengar hålls. Börsen var nyligen ansluten till en Puerto Rico-baserad bank som heter Noble Bank International, även om bankförhållandet avslutades efter att Noble Bank hade ekonomiska svårigheter.

Användarvänlighet för Bitfinex

Bitfinex är lätt att använda för alla som har använt en traditionell handelsplattform eller kryptobörs. Det är inte den mest nybörjarvänliga installationen, eftersom Bitfinex saknar ett enkelt “köp” eller “sälj” -alternativ som vi ser på Coinbase och andra börser. Det är dock en övergripande lättanvänd handelsplattform för webb-, stationära och mobilanvändare.

Bitfinex Trust and Privacy

Bitfinex är ett av de minst betrodda stora kryptovalutabörserna i samhället. Ta en snabb titt på Bitfinexs Wikipedia-sida för en sammanfattning av hack, säkerhetsöverträdelser, skumma bankpartnerskap och andra frågor som Bitfinex har mött genom åren. Sammantaget vet vi lite om vem som kör Bitfinex.

En av de mest intressanta sakerna är att vi inte visste att Bitfinex och Tether drevs av samma personer tills informationen avslöjades i en rättegång. Både Tether och Bitfinex har en skuggig revisionshistoria och oklara bankförhållanden.

För att sammanfatta det finns det en fullständig brist på transparens beträffande någon aspekt av Bitfinex verksamhet, och det gör det svårt att lita på Bitfinex på något sätt, form eller form. De goda nyheterna är naturligtvis att Bitfinex fortsätter att överleva dessa kontroverser och har varit i drift kontinuerligt sedan 2012. Och så vitt vi vet har Bitfinex aldrig läckt ut användarinformation i någon av hackarna.

Bitfinex kundtjänst

Bitfinex erbjuder grundläggande kundservice. Det finns ett Bitfinex hjälpcenter där du kan bläddra bland vanliga frågor. Du kan också skicka en begäran till Bitfinex kundtjänst via ett onlineformulär. Bitfinex avslöjar dock inte en specifik e-postadress eller ett telefonnummer genom vilket kunder kan kontakta teamet.

Bitfinex Användarhandbok: Så här ställer du in och använder Bitfinex

Det är relativt enkelt att registrera sig för Bitfinex. Så här fungerar processen.

1. Registrera dig

bitfinex-exchange-trading-sign-up

Besök Bitfinex.com och klicka sedan på knappen Registrera dig högst upp på sidan (eller knappen Öppna konto).

open-bitfinex-exchange-konto

Ange ditt användarnamn, e-postadress och tidszon. Välj sedan ett lösenord, slutför verifiering av Captcha och klicka på Öppna konto.

2. Verifiering

När du har slutfört stegen ovan kan du börja använda Bitfinex omedelbart. Ingen ytterligare verifiering krävs för att börja använda Bitfinex. Du kan sätta in kryptovaluta på ditt konto och sedan börja handla omedelbart.

Men om du vill sätta in fiatvaluta på ditt konto måste du slutföra KYC-verifieringen (Know Your Customer), som inkluderar uppladdning av regeringsutfärdat foto-ID till plattformen. Du måste också slutföra KYC-verifiering om du vill använda vissa stallmynt eller verktygsmynt på plattformen, inklusive Tether (USDT) och LEO.

För att slutföra KYC-verifiering måste du uppfylla följande krav:

Var minst 18 år

Ange ett giltigt telefonnummer, e-postadress och bostadsadress

Skicka in två former av giltig myndighetsidentifikation med foton (som ett pass, nationellt ID-kort, körkort, uppehållskort, anställningstillståndskort etc.)

Om du inte har två former av regeringsutfärdat ID kan du bara tillhandahålla en, kontakta sedan [email protected] för att ordna ett Skype-samtal för att verifiera din identitet

Skicka ett kontoutdrag som tydligt framhäver ditt namn som kontoinnehavare (din första insättning till Bitfinex måste komma från detta bankkonto)

Skicka in ett adressbevis, inklusive ett uttalande som inte är äldre än tre månader från ett elföretag, serviceföretag, ett licensierat företag eller en myndighet som tydligt anger ditt namn och bostadsadress

3. Tvåfaktorautentisering

Bitfinex rekommenderar att du ställer in tvåfaktorautentisering (2FA) för att säkra ditt konto. Du kan välja att ställa in SMS-baserad 2FA eller app-baserad 2FA (som via Authy eller Google Authenticator-appen).

4. Insättningsmetod

Om du har slutfört KYC-verifiering kan du sätta in fiat-valuta eller kryptovaluta på ditt konto för att börja handla. Om du inte har slutfört KYC-verifiering kan du bara sätta in kryptovaluta.

bitfinex-insättningsmetod

Några av de acceptabla insättningsmetoderna på Bitfinex inkluderar:

Banköverföring från Fiat (EUR, JPY, USD eller GBP)

Tether (USDT)

Kryptovalutor som BTC, LTC, ETH, ETC, ZEC, XMR, DASH, XRP, IOTA och 80+ andra

bitfinex-kryptovaluta-mynt-insättningar

Att sätta in pengar på Bitfinex är alltid gratis förutom banköverföringar, för vilka du betalar 0,1% av det totala beloppet, med en maximal avgift på $ 20 per banköverföring.

bitfinex-bitcoin-plånbok-betalning

5. Handel med kryptovaluta

När du har finansierat ditt Bitfinex-konto kan du börja handla kryptovaluta. Bitfinex-kryptohandelsfönstret liknar det du ser på andra börser.

hur man handlar-kryptovalutor-på-bitfinex

Välj din ordertyp och klicka sedan på Exchange Buy eller Exchange Sell för att utföra handeln.

6. Uttag

När du tar ut pengar betalar du en avgift baserat på din uttagsmetod (som $ 5 USD för USDT-uttag eller 0,1% för fiatvalutabanköverföringar).

Generellt gör Bitfinex det snabbt och enkelt att ta ut pengar från plattformen. Som nämnts ovan har emellertid börsen regelbundet haft svårigheter med bankpartnerskap där uttag har tillfälligt stängts av.

Sista ordet

Bitfinex är ett av de största och mest kända börserna som finns idag. Tyvärr är det också det mest kontroversiella. Ja, Bitfinex har varit i drift sedan 2012. Bitfinex har dock aldrig haft mycket öppenhet när det gäller bankpartnerskap, ledningsgrupp, ekonomisk status och annan viktig information. Bitfinex vägrade också att offentliggöra sitt intima med samband med Tether – de två har samma ledningsgrupp och aktieägare, och Tether och Bitfinex har enligt uppgift samarbetat för att pressa bitcoin till rekordhöjder i december 2017.

Kontrovers åt sidan, Bitfinex är ett kryptovalutautbyte med begränsade lagstadgade krav där du kan handla med låga avgifter med endast e-postverifiering krävs. Även om det inte längre är tillgängligt för amerikanska invånare är Bitfinex fortfarande populärt bland handlare runt om i världen.

Handel & Utbyta

 • Crypto Guide 101: Välja den bästa Cryptocurrency Exchange
 • Guide till Bittrex Exchange: Hur man handlar på Bittrex
 • Guide till Binance Exchange: Hur man öppnar Binance-konto och vad du borde veta
 • Guide till Gemini Exchange: Guide för användargranskning
 • Guide till Kraken Exchange: Användargranskningsguide
 • Guide till Etherdelta Exchange: Hur man handlar på Etherdelta
 • Guide till Cryptocurrency Trading Basics: Introduction to Crypto Technical Analysis
 • Kryptovalutahandel: Förstå kryptovalutahandelspar & Hur det fungerar
 • Handbok för kryptohandel: 4 vanliga fallgropar som varje kryptohandlare kommer att uppleva

Plånböcker

 • Guide till Cryptocurrency Wallets: Varför behöver du plånböcker?
 • Guide till Cryptocurrency Wallets: Öppna en Bitcoin Wallet
 • Guide till Cryptocurrency Wallets: Öppna en MyEtherWallet (MEW)

Du kan också gå med i vår Facebook-grupp på Behärska Crypto: Advanced Cryptocurrency Knowledge att ställa frågor om kryptovalutor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map