STO: er – genomförs under SEC-undantag

Informationen nedan är ett yttrande och bör inte tolkas som juridisk rådgivning. Kontakta en advokat för säkerhetstoken för ett fullständigt juridiskt yttrande. Informationen baseras uteslutande på USA: s regler.

STO: er genomförda under undantag:

Med noggrann granskning kan STO struktureras under ett av följande undantag från registrering som erbjuds av US Securities Act.

 • Regel A+
 • Regel D
 • Regel S
 • Förordning CF

Det bör noteras att även om utfärdandet av token är undantaget från att behöva registreras hos SEC, måste STO utföras med full överensstämmelse med amerikanska värdepapperslagar för att kvalificera sig för detta undantag..

Vilka är dessa undantag exakt?

Regel A +:

Genom Reg A + ges ett amerikanskt eller kanadensiskt företag möjlighet att:

 • Samla upp till 50 miljoner dollar under en tolvmånadersperiod med hjälp av en “allmän uppmaning” av sina aktier och få erbjudandet undantaget från registrering av SEC och statlig värdepapperslag.
 • Konfidentiellt överlämna sitt erbjudandememorandum till SEC och njut av möjligheten att “testa vattnet” innan du bedriver en mini-IPO / STO.
 • Njut av en strömlinjeformad, påskyndad granskningsprocess där företaget är skyldigt att offentliggöra sitt erbjudande memorandum bara 21 dagar före SEC-kvalificeringen och början av sin roadshow.
 • Kombinera offentlig finansiering (genom Reg A +) med privata medel från riskkapitalister för att skapa en större insamlingsrunda.

Regel D:

Regel 504 i förordning D undantar från registrering erbjudandet och försäljningen av upp till 5 miljoner dollar i värdepapper under en tolvmånadersperiod. Ett företag är skyldigt att lämna ett meddelande till kommissionen om blankett D inom 15 dagar efter den första försäljningen av värdepapper i erbjudandet. Dessutom måste ett företag följa statens värdepapperslagar och förordningar i de stater där värdepapper erbjuds eller säljs.

Följande företag är inte berättigade att använda regel 504: Exchange Act rapporterande företag; investeringsföretag; företag som inte har någon specifik affärsplan eller har angett att deras affärsplan är att fusionera eller förvärva ett oidentifierat företag eller företag; och företag som diskvalificeras enligt regel 504 Diskvalifikationsbestämmelser för ”dålig skådespelare”.

Regel S:

Denna förordning innebär att STO: er måste “låsa” tokens i ett år innan handeln kan börja.

SEC har skrivit ”” Aktierelaterade värdepapper placerade offshore av inhemska emittenter enligt förordning S kommer att klassificeras som ”begränsade värdepapper” i den mening som avses i regel 144, så att återförsäljning utan registrering eller undantag från registrering begränsas under en ettårsperiod . ”

Advokater tolkar detta uttalande annorlunda, och du bör konsultera en juridisk professionell.


Regel CF:

Detta är undantaget som många STO: er faller under om de beslutar att samla in pengar via en crowdfunding-plattform som t.ex. Startmotor.

Detta är tillräckligt för mindre höjningar, men kanske inte är tillräckligt för större höjningar.

För att förlita sig på undantaget från reglerna för Crowdfunding måste vissa krav uppfyllas. Detta inkluderar en maximalt erbjudande belopp på $ 1.070.000.

Ett företag som utfärdar värdepapper i beroende av Regulation Crowdfunding (en “emittent”) får samla in maximalt totalt belopp på 1 070 000 $ under en tolvmånadersperiod. För att bestämma beloppet som kan säljas i ett visst erbjudande, bör en emittent räkna:

 • det belopp som det redan har sålt (inklusive belopp som sålts av enheter som kontrolleras av, eller under gemensam kontroll med, emittenten, samt alla belopp som sålts av någon föregångare för emittenten) i beroende av reglering av Crowdfunding under tolvmånadersperioden före förväntat försäljningsdatum, plus
 • det belopp som emittenten avser att höja med utgångspunkt från reglering av Crowdfunding i detta erbjudande.

En emittent aggregerar inte belopp som sålts i andra undantagna (icke-crowdfunding) erbjudanden under den föregående tolvmånadersperioden i syfte att bestämma det belopp som kan säljas i en viss förordning Crowdfunding-erbjudande.

Investerare är med följande begränsningar:

Enskilda investerare är begränsade i de belopp som de får investera i alla Crowdfunding-erbjudanden inom ramen för en tolvmånadersperiod:

 • Om någon av en investerares årliga inkomst eller nettovärde är mindre än 107 000 dollar, då är investerarens gräns för investeringar den största av:
 • 2200 $ eller
 • 5 procent av den mindre av investerarens årliga inkomst eller nettovärde.
 • Om både årsinkomsten och nettovärdet är lika med eller mer än 107 000 USD, är investerarens gräns 10 procent av den lägre av deras årliga inkomst eller nettovärde.
 • Under tolvmånadersperioden får det sammanlagda värdet av sålda värdepapper som säljs till en investerare genom alla Crowdfunding-erbjudanden i regel inte överstiga 107 000 USD, oavsett investerarens årliga inkomst eller nettovärde.

Makar får beräkna sin nettovärde och årliga inkomst gemensamt. Diagrammet illustrerar några exempel på investeringsgränserna:

Investerare

Årlig inkomst

Investerare

Nettovärde

Beräkning Investeringsgräns[4]
$ 30.000 105 000 dollar Större $ 2200 eller 5% av $ 30,000 ($ 1500) 2200 dollar
150 000 dollar 80 000 dollar Större $ 2200 eller 5% av $ 80,000 ($ 4000) 4000 dollar
150 000 dollar 107 000 dollar 10% av 107 000 $ (10 700 $) 10 700 dollar
200 000 dollar 900 000 dollar 10% av 200 000 $ (20 000 $) 20 000 dollar
1 200 000 dollar 2.000.000 $ 10% av 1 200 000 $ (120 000 $), med förbehåll för ett tak på 107 000 $ 107 000 dollar

Sammanfattning:

Även om denna uppdelning kan ge viss klarhet i ämnet, så kan SEC-reglerna vara komplicerade och det är viktigt att anställa en advokat. Informationen på denna sida är endast avsedd för underhållning och är inte avsedd att tolkas som juridisk rådgivning.

Om du väljer att starta en STO kan du välja att falla under ett av ovanstående undantag eller strukturera din STO på ett annat lagligt kompatibelt sätt.

Nedan följer en lista över företag som för närvarande hjälper till med denna process:

Företag: Webbplats: Plats:
BX3 Capital www.bx3.io 261 Madison Avenue New York, NY 10016
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map