Företaget Nu + – Hållbarhet med choklad och träd

Inte alla STO behöver kretsa kring en miljard dollar tokenisering. En av dragningarna mot den digitala värdepapperssektorn är möjligheten att öppna kapitalgenereringsmöjligheter för företag i alla storlekar. En ung start-up har insett de potentiella fördelarna de kan uppleva genom att vända sig till detta nya sätt att skaffa kapital.

Nu + Company, ett tyskt företag med fokus på hälsosamma och hållbara livsmedelsmetoder, har meddelat sin avsikt att samla in pengar via tokeniseringsplattform, NeuFund. Företaget är specialiserat på deras sortiment av chokladkakor, vilket visar unika egenskaper.

Medan fullständiga detaljer om deras förväntade höjning ännu inte har avslöjats har företaget gjort sitt pitchdäck tillgängligt för intresserade att granska.

Eftersom denna kapitalgenereringshändelse struktureras som ett erbjudande om säkerhetstoken inom Liechtenstein kommer troligen strikta efterlevnadsåtgärder att införas. Detta innebär endast tillgång till ackrediterade investerare, tillsammans med typiska AML & KYC-praxis – även om strukturering av evenemanget, som sagt, ännu inte har bekräftats.

Blockchain

En stor del av överklagandet bakom ett företag som The Nu + Company är ideologin som driver dem. Detta faktum är inte ovanligt i många företag som har sökt efter fördelarna med blockchain. Eftersom tekniken har förmågan att ge enkel tillgång till kapital – samtidigt som den driver nya effektivitetsnivåer i många företagsverksamheter – är tokenisering genom Neufund precis uppe i Nu + Company’s gränd.

Ett annat exempel på ett företag som använder blockchain, för att uppnå sina mål för att förbättra vår påverkan på jorden, är Mandel. Denna Londonbaserade start-up har utvecklat en intuitiv app, utformad för att stimulera hållbara köpvanor. På samma sätt som Nu + Company kommer Almond att plantera träd för att kompensera koldioxidavtryck, baserat på användaraktivitet. Se till att kolla in följande artiklar för att lära dig mer om hur Almond tänker påverka förändringar.

Mandel – Var den förändring jorden behöver

Intervju-serien – Oliver Bolton, VD för Almond Impact

Hälsokonserverad choklad

Nu + Company har hittills utvecklat olika chokladkakor. Dessa produkter designades med tanke på hälsan hos både miljön och människokroppen. De är veganer, näringsrika och spioneras för att innehålla 65% mindre socker än en traditionell chokladkaka.

För närvarande har Nu + Company en produktlinje med tre flaggskeppsprodukter.

  • nucao
  • nucao vit
  • nupro
  • Liten på ytan, stor förändring under

Hittills har dessa produkter totalt över 1,5 miljoner sålts, vilket resulterade i mer än 2 miljoner euro i intäkter förra året.

Komplett paket

Nu + Company är mer än bara deras produkt. Medan deras choklad har konstruerats med tanke på hälsa och hållbarhet stannade inte teamet där. Vad är poängen med att utveckla en sådan produkt, bara för att packa chokladen på ett traditionellt sätt ?, dvs. plast.

Detta ledde till att teamet nyligen upprättade en affär med ett företag som heter Futamura. Genom att göra detta kommer The Nu + Company att använda sig av en Futamura-produkt som heter ‘NatureFlex’. Detta är en ny förpackningsform som har potential att ersätta plast. Följande är några viktiga drag av vad NatureFlex har att erbjuda.

  • Värmeförseglingsbar
  • Förnybar
  • Komposterbar

Plantera träd

Den ovannämnda ideologin, som driver The Nu + Company, är inte bara för show. Teamet bakom projektet har för avsikt att agera på sin idé om hållbarhet. Detta är tydligast i deras löfte om att göra sin del i att återupprätta skogsbruk inom ön Madagaskar.

Löftet på uppdrag av Nu + Company är att för varje såld bar så kommer företaget att finansiera plantering av ett träd. Mer specifikt kommer de att plantera mangroveträd – kända för sin förmåga att konsumera höga koldioxidnivåer.

Madagaskar är som ingen annan plats på jorden och har fängslat människor i årtionden på grund av det unika djurlivet som finns i dess skogar. Tyvärr tror man att ungefär 97% av torra skogar i landet har decimerats – främst på grund av mänsklig aktivitet. För de som prenumererar på Netflix producerades en originalproduktion under titeln ”Our Planet”. Det finns en lysande episod i denna serie som diskuterar omfattningen av denna fråga, som fortsätter att plåga Madagaskar.

Laget 

Medan teamet på The Nu + Company har över 40, inklusive rådgivare, är det visionen för en trio medgrundare som fick företaget från marken.

Var och en av dessa individer har examen inom industriell teknik – ett yrke som vanligtvis bygger på att maximera effektiviteten i system och produkter. Det här är något som borde tjäna laget bra, eftersom det här startandet verkligen verkar komma från marken.

Kollar på dig

Nu + -företaget har den lyckliga positionen att följa upp ytterligare en nyligen framgångsrik kampanj, värd Neufund. GreyP är ett kroatiskt teknologiföretag som satsar på att omvandla mobilitetssektorn med en tillströmning av ”smarta funktioner”. De höll också sin STO i Liechtenstein, ungefär som den kommande STO som diskuteras här idag. Deras process och upplevelser ska fungera som en grov ritning, framåt, för The Nu + Company, eftersom de ser ut att replikera GreyPs framgång.

GreyP Scores med NeuFund STO – Black One Entertainment on Deck

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map