Checklista för due diligence för att starta en STO

Om du planerar att lansera ett säkerhetstoken-erbjudande finns det en omfattande checklista för due diligence som ska utföras. Denna checklista kommer att delas mellan affärsmässig och juridisk efterlevnad. Affärsaspekten är något globalt konsekvent, medan det juridiska kan variera från jurisdiktion till jurisdiktion, och detta borde bara vara en guide, med full juridisk efterlevnad utförd av en Digital Securities Attorney.

Business due diligence:

Denna due diligence omfattar grunder som inte är unika för tokeniserade värdepapper, men det finns också ytterligare due diligence-granskningar som specifikt tillgodoser kryptovalutor och STO.

 • Whitepaper bör granskas av opartiska tredje parter som har granskat denna typ av dokument tidigare. Vanliga misstag inkluderar lovande hög avkastning, misslyckande med att kommunicera effektivt tekniken eller förklara vad företaget är utformat för att utföra.
 • Tokeniserade värdepapper bör innehålla tillräckligt med detaljer för att faktiskt vara vettiga för investerare. Om det är en tokeniserad fastighetsfond, investerar vi i bostads- eller kommersiella fastigheter? I vilka städer? Är målet att vända nödställda fastigheter eller att investera i lyxiga höghus? Det här är de typer av frågor som är viktiga för investerare men som ofta förbises.
 • Affärs plan. Om det är ett start-up som försöker samla in pengar via en STO, behöver vi information om vad verksamheten planerar att uppnå. Att bara vara ett “AI” eller “Blockchain” -företag räcker inte.
 • Vinstdelning – Detta bör fördelas. Investerare bör förstå om utdelning kommer att betalas ut kvartalsvis, årligen, utbetalningen etc..
 • Ger produkten eller verksamheten mening? Att bara tokenisera ett företag och kalla det ”AirBNB på blockchain” räcker inte. Vi måste förstå vad affärsmodellen är, varför nu och hur företaget planerar att uppnå sina mål.
 • Differentierande faktor – Efter att ha granskat 100-talet av företag är det ofta där affärsplaner, vitböcker och grundare misslyckas helt. Det är ett konkurrenskraftigt landskap, och denna konkurrensnivå ökar helt enkelt med tiden. Förklara vad som skiljer din produkt / företag från konkurrenter och förklara detta i detalj. Det kan vara teamet, tekniken, patent etc..

Juridisk due diligence:

På sin grundnivå utförs legal due diligence för att säkerställa att företagsenheten bildas korrekt, med sund bolagsstyrning på plats.

Det är alltid betydligt mer kostnadseffektivt att följa lagligt från början, då är det att retroaktivt ändra företagsstrukturen.

Due diligence kommer att säkerställa att alla aktieägare och andra enheter har laglig behörighet att genomföra investeringen. Ytterligare due diligence kan avslöja ytterligare risker och skulder som kanske inte är uppenbara för någon som inte utövar lag.

Att anställa en advokat för att utföra due diligence kan höja röda flaggor medan det fortfarande är tillräckligt tidigt för att vidta korrigerande åtgärder. Detta kan innefatta att upptäcka icke avslöjade risker, potentiella skulder, efterlevnad / skattefrågor, tvister eller enkla avtalsfrågor.

Detta är vad ett juridiskt team bör anställas för att avslöja.

 • Bakgrundskontroller av ledning och aktieägare. Detta inkluderar att köra dem genom flera internationella övervakningslistor som inkluderar OFAC: s sanktionslista och listan över utsatta personer som också kallas PEP.
 • Utarbetande av väsentliga företagsdokument som inkluderar bolagsordning, stadgar, protokoll från aktieägarmöten, partnerskapsavtal, aktieägaravtal, fondutbudsavtal och kapitaliseringstabeller etc..
 • Ett juridiskt team bör granska väsentliga kontrakt med partners, företagsledning, anställda, tjänsteleverantörer och annat, vilket potentiellt kan orsaka juridiska problem.
 • Varumärke & Immateriella rättigheter.
 • Granskning av efterlevnad, detta inkluderar men är inte begränsat till registreringar, SEC-blanketter, tillståndsansökningar, licensiering och efterlevnadspolicyer.
 • Säkerställa att korrekt KYC och AML utförs för den jurisdiktion som du verkar i, och baserat på var investerarna har sitt huvudkontor.
 • Whitepaper-granskning för att säkerställa att säkerhetsregler följs. Till exempel bör specifika avkastningar aldrig lovas.

Sammanfattning:

Även om denna uppdelning kan ge viss klarhet i vissa av de aktsamhetskrav som bör utföras, är SEC-reglerna komplicerade och det är viktigt att anställa en advokat. Informationen på denna sida är endast avsedd för underhållning och är inte avsedd att tolkas som juridisk rådgivning.

Nedan finns en lista över företag som för närvarande hjälper STO: er med den rättsliga processen:

Företag: Webbplats: Plats:
BX3 Capital www.bx3.io 261 Madison Avenue New York, NY 10016
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map