OKEx VD Jay Hao: Crash of a Token Is Not The End of DeFi, utan en lektion i överhettad marknadsstämning

Malta, 18 september 2020 – OKEx (www.okex.com), en världsledande kryptovalutapot och derivatutbyte, har tagit ställning mot några av de skrupelfria rutinerna kring det växande DeFi-utrymmet, med OKEx VD Jay Hao tar Twitter att tala sitt sinne. Som en pionjär i att hjälpa till att utveckla DeFi-rymden och som ett centraliserat utbyte fördömer OKEx starkt det oansvariga beteendet hos några av sina kamrater, vilket har lett till förlust av investerarfonder, förtroende och en regression i DeFis framsteg.

Med populariseringen av DeFi-koncept och skapandet av många förmögenhetsskapande myter har kaos börjat dyka upp på marknaden. Den 14 september startade ett gruvprojekt med likviditetsleverantörer som stöds av en ledande börs, som startades på en DEX baserad på börsens smarta offentliga kedja. Projektet togs emot med stor förväntan från investerare och till och med ett "detta är inte ett godkännande" godkännande från börsens VD, entusiastisk över "Vispa" det orsakade.

Men bara en dag senare följde en total fars. När projektets token-pris sjönk, vilket ledde till att ett stort antal användare drabbades av stora förluster, avslutade börsens VD snabbt relationen med projektet och raderade de tweets som publicerades till stöd. Denna oansvarighet och brist på empati för investerare av inflytelserika människor i rymden måste granskas om vi verkligen ska förtjäna människors förtroende och växa industrin tillsammans.

"Ett börs roll är att identifiera tillgångar av hög kvalitet för användarna, inte att missbruka dess inflytande och anspela ett stort antal användare att köpa en viss token, särskilt i detta nuvarande skede av överdrivet marknadssentiment, säger OKEx-koncernchef Jay Hao, lägger till:

”Vi uppmanar branschdeltagare, särskilt de ledande företagen med mer resurser och användarnas förtroende, att ägna mer uppmärksamhet åt vårt eget företagsansvar och skydda användarnas intressen. Naturligtvis är denna typ av händelse inte slutet på DeFi, utan ett allvarligt slag mot användarnas förtroende och en lektion i överhettad marknadssentiment."

Ett fokus på innovation, inte symboliskt pris

Med det ständiga framväxten av innovativa DeFi-produkter fortsätter DeFi att sätta rekord, men riskerna ackumuleras också. Till exempel kan en investerare nu använda samma medel för att bilda en lång kapitalkedja i olika DeFi-projekt genom insättning och upplåning, vilket innebär att alla problem i någon länk kan utlösa en enorm kedjereaktion.

För DeFi bör därför fokus vara på innovationen och användbarheten hos dess produkter snarare än prestandan av projektets tokens på sekundärmarknaden, vilket inte är en återspegling av produktnivån.

Det första OKEx Jumpstart Mining-projektet, Zyro, är till exempel ett nästa generations protokoll för automatiserad likviditet som bygger på Zilliqa. Genom att använda denna högpresterande offentliga kedja kan Zyro öka effektiviteten samtidigt som transaktionsavgifterna sänks, vilket möjliggör friktionsfri, högfrekvent handel.

Tack vare den höga praktiska och stora efterfrågan lockade Zyro.finance-protokollet, ZYRO, mer än 100 miljoner OKB-insatser inom 24 timmar och öppningspriset steg till 0,58 USDT, vilket markerade en ökning med 480%. Från och med den 15 september hade priset på ZYRO nått 0.6766 USDT och upprätthöll en stadig ökning.

Andra DeFi-projekt som nyligen listats på OKEx, som UMA, YFI, WBTC, LEND och COMP har också bedömts utifrån deras produkters överlägsenhet, vilket naturligtvis ger tokenpriset starkt stöd.

”Kvaliteten på projektet är vårt första övervägande när vi listar något token. Vi undersöker också projektets långsiktiga utvecklingsfunktioner och dess förmåga att ytterligare främja blockchain-rymden. Oavsett att investera i kryptotillgångar är hög risk, och vi uppmanar OKEx-användare att också ha en djupgående förståelse av projektet innan handel, för att försöka undvika påverkan av marknadssentiment och fatta rationella investeringsbeslut, tillade Jay.

SLUTET

Om OKEx

OKEx är en världsledande kryptovalutapot och derivatutbyte och erbjuder den mest varierande marknaden där globala kryptohandlare, gruvarbetare och institutionella investerare kommer att hantera kryptotillgångar, förbättra investeringsmöjligheter och säkra risker. Vi tillhandahåller spot- och derivathandel – inklusive terminer, evig swap och optioner – av stora kryptovalutor, vilket ger investerare flexibilitet i att formulera sina strategier för att maximera vinster och mildra risker.


Mediekontakt

Vivien Choi

E-post: [email protected]

@vivienchoi

Följ OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map