OKEx-chef för finansmarknader Lennix Lai ger insikt om kryptomarknaderna efter Bitcoin-halvering vid konsensus: Distribuerad

OKEx (www.okex.com), världens största kryptovalutapot- och derivatutbyte, chef för finansmarknader Lennix Lai deltog i en panel på Consensus: Distribueras idag för att diskutera riskfångst och hantering efter halveringen. Han delade sin expertinsikt tillsammans med VD för FTX Samuel Bankman-Fried och Deribits affärsutveckling för Asien Lin Chen.

Modererad av Coindesk Kinas Ariel Guo, ser det största evenemanget i kryptoindustrins kalender väldigt annorlunda ut i år. COVID-19 har stängt konferensbranschen och flyttat alla evenemang online. Långt ifrån de fullsatta auditorierna och högsta inträdespriserna är Consensus: Distribuerat gratis för vem som helst att gå med och äga rum när talare deltar från inneslutningarna i sina hem..

Paneldeltagarna gav sina synpunkter på BTC: s framtida prisriktning och hur halveringen kommer att påverka mått som volym och handel. Att döma av den kortlivade tjurkörningen och tillbakadragningen före halveringen kommenterade FTX-koncernchefen att priset nu verkade ha stabiliserats vilket tyder på att gruvarbetare håller. Han trodde att BTC-priset sannolikt skulle ligga inom $ 8-9K-intervallet under överskådlig framtid.

OKEx-direktören var överens, dock, tillade Lai, ”Jag tror att ur historisk data är det vettigt för människor att se halveringen som en hausseartad händelse i krypto. Och i grund och botten är det också vettigt eftersom halveringen förväntas minska den framtida tillgången på bitcoin. ”

Han fortsatte med att säga att i början av halveringen var marknadssentimentet bra, sökningarna efter ‘Bitcoin Halving’ på Google Trender ökade tio gånger och OKEx hade sett en stark grund för framtidshalvering, god volym totalt sett och ett bra inflöde av kapital.

Kryptomarknaderna efter halvering

Till skillnad från Bankman-Fried förväntar sig Lai emellertid ett visst kortvarigt försäljningspress. ”Ur en större synvinkel är priset på bitcoin mycket troligt att det toppar vid halvering så vi förväntar oss att vi också ser ett kortvarigt nedåtgående tryck på bitcoin. Jag tror i grund och botten att det kan vara ett kortvarigt försäljningstryck från mindre mindre effektiva gruvarbetare som måste sluta marknaden. Så, en droppe hashrat kan också förväntas efter halvering. ”

Han tillade sedan att han inte trodde att priset på Bitcoin skulle falla “för lågt” eftersom nya gruvarbetare med förbättrad utrustning och effektivitet skulle komma online under de följande månaderna. Dessutom skulle befintliga gruvarbetare dra nytta av den billigare elen under översvämningssäsongen i Kina.

Chen kom överens om att det skulle bli en stor förändring i gruvlandskapet eftersom många små gruvarbetare med S9-modeller kommer att tvingas ut ur marknaden. Med detta sagt påpekade han att detta inte hade hänt ännu eftersom hashfrekvensen för närvarande är på en historisk höjd. Även om vi kan se ökad volatilitet på kort sikt är utsikterna på längre sikt gynnsamma.

Lai kommenterade: “Jag tror att Bitcoin förmodligen kommer att vara hausseartad och ha en ny rekordhög nivå de närmaste två åren.”

Riskhanteringsstrategier för handlare

På frågan om hur gruvarbetare, myntinnehavare och professionella handlare ska hantera sina portföljer och genomföra riskhantering svarade Lai att i tider som dessa skulle det normala svaret “köpa vid evenemang – som är förhalvering, sälja på nyheter – vilket är efter halvering. ” Den stora frågan kvarstår dock om halveringen redan var prissatt. Försäljningen tyder på att detta som en känd händelse sannolikt är.

”För att handla på det här,” sa Lai, ”skulle jag föreslå att jag skulle köpa en straddle för att fånga den kortsiktiga pumpen i volatilitet. Jag föreslår också att du säljer ett försäkringssamtal med dina BTC-innehav för att generera en passiv inkomst under den kortfristiga baissemarknaden. ”

Som sagt, ”I ett långsiktigt perspektiv är jag fortfarande mycket hausse på bitcoin. Halveringen kommer att blekna ut mindre gruvarbetare och lämna starkare gruvarbetare som tenderar att ha mindre avsikt att sälja sitt bitcoin-lager. ”

SLUTET


Om OKEx

Världens största och mest olika kryptovalutamarknad, OKEx, är där globala kryptohandlare, gruvarbetare och institutionella investerare kommer att hantera kryptotillgångar, förbättra investeringsmöjligheter och säkra risker. Vi tillhandahåller spot- och derivathandel, inklusive futures, evig swap och optioner, av större kryptovalutor, vilket erbjuder investerare stor flexibilitet när det gäller att formulera sina strategier för att maximera vinster och mildra risker.

Mediekontakt:

Vivien Choi

E-post: [e-postskyddad]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map