Hong Kong ger licens till kryptobörser

Opt-in-baserat ramverk; begränsad påverkan förväntas. Fortfarande bara PI.

Översikt

Hongkong intensifierar sina ansträngningar för att formellt reglera kryptovalutabörser i staden. Den 6 november 2019 släppte Securities and Futures Commission just ett nyligen utarbetat regelverk som gör det möjligt för värdepappersvakten att utfärda licenser till kryptohandelsplattformar. Kan detta vara en spelväxlare för kryptoindustrin? Vad betyder den nya regimen för staden som ett ledande globalt finansiellt nav??

Ett omfattande ramverk

För ett år sedan tillkännagav SFC en reglerande sandlåda mitt i att tillhandahålla en begränsad miljö för fintech-företag att driva framåt för regulatorisk innovation. Efter ett år senast HK FinTech Week meddelade Ashley Alder, chef för SFC, att stadens värdepappersvakthund nu har upprättat en ny omfattande uppsättning regler för kryptovalutabörser i Hong Kong.

Alder sa att reglerna är skräddarsydda för kryptoindustrin och täcker alla viktiga problem för investerarskydd, inklusive säker förvaring av tillgångar, KYC-krav, penningtvätt och marknadsmanipulation. Begrepp som inte finns på traditionella finansmarknader som plånböcker med varma och kalla rader, gafflar, luftdroppar ingår också.

Kryptovalutor och virtuella tillgångar som handlas på en SFC-licensierad plattform kommer inte att omfattas av samma typ av reglering som gäller traditionella erbjudanden av värdepapper eller investeringsfonder.

Dessutom måste alla licensierade plattformar ha en försäkring som täcker risken för att virtuella tillgångar går förlorade eller blir stulna.

Han betonade att “virtuella tillgångar har flyttat längre in på konventionella finansmarknader” och betonade speciellt stablecoins och sade att vissa projekt “kan antas extremt snabbt i global skala” vilket har lett till “allvarlig oro bland politiker och centralbanker och finansiella tillsynsmyndigheter. ”

Börslicenser: En opt-in-lösning

Det nya regelverket gör det möjligt för SFC att ge en licens till utbytesoperatörer som vill välja reglering. Med andra ord är det inte ett måste för kryptobörser i staden att skaffa en licens att driva. Alder förklarade att anledningen till att välja en opt-in-lösning eftersom den befintliga lagstiftningen inte var utformad med kryptovärlden i åtanke. Han tror att marknaderna kan vänta tills ny lagstiftning täcker hela sektorn för virtuella tillgångar, även om ingen tidslinje tillhandahålls.

Med tanke på att många av de stora kryptobörsoperatörerna har en närvaro i Hongkong, tror vi att det kommer att finnas en handfull utbyten kommer att ta inbjudan att välja SFCs regleringsplan, men vi förväntar oss inte att se ett stort antal av utbyten som rusar in i regleringsnätet.

Endast professionella investerare, ingen detaljhandel

Det nya licensprogrammet uppgav att börsoperatörer endast kan tillhandahålla tjänster till professionella investerare, vilket innebär att inga detaljisttjänster fortfarande kan tillhandahållas. Enligt Securities and Futures (Professional Investor) Rules (Cap. 571D) betyder “professionell investerare”

– En person som har en portfölj på minst 8 miljoner HKD eller motsvarande i någon utländsk valuta vid det aktuella datumet eller som fastställts genom hänvisning till något eller flera av följande dokument som utfärdats eller lämnats in inom 12 månader före det aktuella datumet.

– Ett förtroendeföretag som har anförtrotts under ett eller flera fonder, av vilka det agerar som förvaltare med en total tillgång på minst 40 miljoner HKD eller motsvarande i någon utländsk valuta vid det aktuella datumet.

Det är bara en del av definitionen. Ändå betyder det inte att investerare i detaljhandeln kommer att vara inblandade. De nya reglerna fortsätter att göra kryptovalutahandel i Hong Kong till endast en liten grupp investerare. Alder betonade att orsaken bakom detta är virtuella tillgångs terminskontrakt till allmänheten, särskilt kontrakt med hävstång, de är volatila och kan vara “extremt riskabla”.

Bitcoin och andra: inte värdepapper

Hur SFC ser arten av bitcoin och andra kryptotillgångar är en annan höjdpunkt från tillkännagivandet. Alder sa tydligt, “bitcoin och de andra, mer bekanta kryptotillgångarna är inte värdepapper.” Och att SFC ”bara har befogenhet att reglera en plattform som handlar virtuella tillgångar eller token som är lagliga” värdepapper ”eller” terminskontrakt ”. SFC: s ståndpunkt är i stort sett i linje med andra tillsynsorgan i världen som SEC i USA.

Slutsats

SFC: s tillkännagivande om kryptobörsreglering kom efter Kinas blockchain-initiativ, och vi kan förvänta oss att Kina och i stort sett Asien skulle vara främsta och centrala när det gäller blockchain-baserad kryptoutveckling. Eftersom kryptoinvesteringar blir mer vanliga och den dagliga användningen och användningen av virtuella tillgångar har ökat snabbt, är det ingen tvekan om att en komplett uppsättning regler för kryptotillgångar är mycket nödvändig. Vi tror att en väl reglerad miljö kommer att gynna både investerare och kryptoindustrins intressenter. Regleringsutvecklingen i Hong Kong anses vara ett positivt drag för den övergripande kryptoindustrin.

SLUTET

Om OKEx

Världens största och mest olika kryptovalutamarknad, OKEx, är där globala kryptohandlare, gruvarbetare och institutionella investerare kommer att hantera kryptotillgångar, förbättra investeringsmöjligheter och säkra risker. Vi tillhandahåller spot- och derivathandel, inklusive futures, evig swap och optioner, av större kryptovalutor, vilket erbjuder investerare stor flexibilitet när det gäller att formulera sina strategier för att maximera vinster och mildra risker.

Mediekontakt:

Vivien Choi

E-post: [e-postskyddad]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map