Belöningshalvering kan minska gruvvinsten men begränsad påverkan på pooler

Översikt

Priserna på bitcoin har legat fast över 9500 nivåer eftersom marknaderna är mindre än 100 dagar borta från den efterlängtade halveringshändelsen för bitcoinbelöning. Medan handlare kunde ha förväntat sig en positiv prisspårning när halveringen närmar sig, kunde gruvarbetare befinna sig i en helt annan historia, eftersom halvering skulle kunna minska sina vinster och utlösa en formökning av hashfrekvensen. En ny studie från OKEx visar dock att effekten av belöningshalvering till gruvpooler kanske inte är så allvarlig som tidigare.

Positiv fart

Halvering av Bitcoin-belöningar kommer utan tvekan att vara den mest bevakade händelsen i kryptorummet i år. Den positiva känslan kring halvering har återspeglat de senaste prisrörelserna för den ledande krypton. Bitcoin har ökat med cirka 30% i januari, vilket gör det till en av de bäst presterande tillgångsklasserna världen över. Den hausseartade känslan överfördes till början av februarihandeln. Bara under de första sex dagarna i februari har bitcoin lagt till ytterligare 5% av värdet och uppenbarligen på rätt spår till 10000-nivåerna.

Figur 1: Bitcoin på spår till USD 10000-nivåer (Källa: OKEx; Tradingview)

Historielektioner: Halveringsförstärkt BTC hausseartat fall

Det finns ingen kristallkula som berättar för marknaderna vad som kommer att hända efter den kommande bitcoinhalveringen; de två tidigare bitcoinhalveringarna kan dock ge oss en aning om vad som kan hända efter händelsen.

Den första halveringen av bitcoinbelöningen inträffade den 28 november 2012 med bakgrund av en djup baissärmarknad. När halveringen började prisa har BTC ökat från mindre än USD5 till mer än USD10 under de sex månaderna före den första halveringen. Priset gick till och med längre till cirka 200 USD under sex månader efter halveringen.

Marknaderna har också sett liknande tjurkörningar under den andra bitcoinhalveringen 2016. BTC-priserna steg drastiskt från USD400 till över USD640 under sex månader före den andra halveringen, och priserna har nått USD1075 under de följande sex månaderna, vilket motsvarar en ökning med 66%.

Medan marknaderna förblev okända om hur bitcoin kommer att prestera efter den kommande halveringen i maj, men den positiva känslan inom bitcoin och den bredare kryptovalutamarknaden har blivit allt tydligare. Denna hausseartade fart kan ytterligare stärka eftersom marknaden sannolikt ger högre förväntningar på halveringen när den närmar sig närmare.

Varför har halverade ruggiga fjädrar?

Den kommande halveringen kan vara hausse på priserna på bitcoin; gruvarbetare kan dock ha ett helt annat perspektiv.

I en nyligen genomförd AMA-session med Alina Yao medgav Business Vice President och chef för OKEx Pool att “halvering kan öka risken för lägre gruvlönsamhet och ökning av hashhastighet samtidigt.” Yao tillade dock också att halveringens inverkan på gruvpooler kan vara begränsad på grund av den snabba förbättringen inom sektorn.

Gruvpool har varit en mycket konkurrensutsatt industri. För att stanna kvar i spelet har pooloperatörer förbättrat sin infrastruktur och teknik, stärkt dess effektivitet mot marknadschocker. Dessutom visar data att halvering kanske inte resulterar i en formökning av hashfrekvensen.

Bitcoins hashhastighet har bibehållits vid 27,6 ton under cirka 80 dagar under den första halveringshändelsen i november 2012. Antalet gick inte över 30 ton förrän i mitten av februari 2013. Gruvearbetare har också sett ett liknande stabilt mönster under den andra bitcoinhalveringen. Därför är halvering kanske inte den främsta drivkraften för ökningen av hashfrekvensen även under halveringsperioden.

Slutsats

Vi har granskat hur den positiva känslan utvecklas när marknaderna närmar sig halveringshändelsen och gruvpooler kan visa motståndskraft vid den tidpunkt då gruvbelöningen halveras. Prismomentet som byggdes kring halveringen kunde förbli intakt, åtminstone för medellång sikt. Dessutom kan globala osäkerheter, som det pågående koronavirusutbrottet och andra geopolitiska spänningar, öka risken för aptiten globalt, och det kan vara en annan drivkraft för den ledande kryptovalutan..

SLUTET

Om OKEx

Världens största och mest olika kryptovalutamarknad, OKEx, är där globala kryptohandlare, gruvarbetare och institutionella investerare kommer att hantera kryptotillgångar, förbättra investeringsmöjligheter och säkra risker. Vi erbjuder spot- och derivathandel, inklusive futures, evig swap och optioner, av större kryptovalutor, vilket erbjuder investerare stor flexibilitet när det gäller att formulera sina strategier för att maximera vinster och mildra risker.

Mediekontakt:

Vivien Choi

E-post: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map