Rebloc – framtiden för decentraliserade fastighetsdata

Varje kryptovalutaprojekt som syftar till att utnyttja fördelarna med blockchain-teknik har en sak gemensamt – de syftar alla till att lösa ett verkligt problem. När det gäller ReBloc, genom fenomenet decentralisering, är vårt underliggande mål att revolutionera datadelning inom fastighetsbranschen. I grund och botten kommer vi att uppnå detta underlättar en plattform för fastighetsintressenter att både bidra och dela data genom en tokeniseringsbaserad incitamentsmodell. Vi kommer inom kort – men först, låt oss ta en stund att titta på det problem branschen står inför.

Frågorna som gäller fastighetsdata

Som en global industrin med flera biljoner dollar, fastighetsintressenter är mycket beroende av data. Detta kan vara i form av värderingar av fastigheter i ett visst distrikt, mängden tomma bostäder i ett visst grannskap, andelen husägare som betalar ut sin hypotekslån eller den genomsnittliga markkostnaden stad för stad. Dessa uppgifter stöder därefter relevanta intressenter i deras affärsbeslutsprocess. Det viktigaste problemet som dessa intressenter står inför är dock att trovärdiga uppgifter är extremt svåra att få tag på.

För närvarande, om en enhet har behov av en viss datamängd, finns det i allmänhet tre vägar som de kan försöka ta. För det första finns det en liten chans att uppgifterna kan finnas tillgängliga i det offentliga området. Nyckelfrågorna med offentliga uppgifter är att de ofta är mycket opålitliga. Det finns inga skyddsåtgärder för att säkerställa att uppgifterna är korrekta och i de flesta fall inga incitament på plats för att motivera dessa offentliga plattformar att hålla dem uppdaterade. Ett sådant exempel på detta är fastighetsvärderingsplattformen online Zillow.

I ett nötskal ger Zillow en plattform för miljontals amerikanska baserade fastigheter, så att användare kan se sin uppskattade värdering. Dessa uppgifter är dock baserade på en algoritmisk beräkning som många hävdar är mycket felaktig. I själva verket, enligt en färsk Washington Post publicering är uppskattningar av Zillow ibland så olyckliga att de ofta är 20-30% för låga eller höga – därefter vilseledande användare.

Som ett resultat, även om uppgifterna är gratis, anser vissa att de inte ger något verkligt värde eftersom uppskattningarna ofta är felaktiga.

Det andra alternativet för sökande av fastighetsdata är via en betald / prenumerationsleverantör. Även om dessa datauppsättningar ibland kan ge värde är det stora problemet att det inte finns någon transparens när det gäller metoden som användes för att erhålla data. Med andra ord, hur vet köparen att uppgifterna är trovärdiga?

Slutligen, och förmodligen det viktigaste, är de uppgifter som innehas av branschledare. Dessa är de organisationer som faktiskt verkar i branschen och kan inkludera fastighetsmäklare, banker, lantmäterier, hypotekslångivare, byggföretag och arkitekter. Anledningen till detta är att dessa intressenter har inhämtat data från en primär källa, särskilt för att de är inriktade på deras dagliga verksamhet.

Det största problemet här är att branschledare ofta samlar de uppgifter de har eftersom det inte finns någon motivation att dela den, varken i det offentliga området eller med sina kolleger i fastigheter.

Sammantaget är de ovannämnda faktorerna som leder till otillgänglighet för aktuella, korrekta och trovärdiga uppgifter enbart baserade på oförmågan att verifiera trovärdigheten hos datadelaren, samt en brist på incitament för att dela den. Så här planerar ReBloc att ge en lösning.

https://cdn-images-1.medium.com/max/800/1*xVjOFWTSShdAXU6TCbJMjQ.png

Hur kommer ReBlock att skapa ett ekosystem för datadelning i fastigheter?

Rebloc tror att lösningen på de tidigare diskuterade problemen är att skapa en decentraliserad plattform som har kapacitet att gynna både datasökaren och dataleverantören. För detta ändamål installerade teamet en incitamentiseringsmodell för att belöna dem som delar den data de har. Eftersom detta kommer att underlättas genom blockchain-protokollet säkerställer dess oföränderliga egenskaper att data är mycket säkra.

När data har lagrats kommer de sökande att vara tillgängliga. Eftersom ReBloc driver ett tokeniserat ekosystem, kommer köpare att betala för data med hjälp av en infödd ReBloc-token. Innan den sökande tar emot de uppgifter de begärde, kommer dock den underliggande blockchain-mekanismen först att försöka nå enighet om dataens noggrannhet. Om konsensus uppnås tar leverantören emot token och därefter mottar datasökaren de uppgifter de betalade för. Tvärtom, skulle blockchain-protokollet inte nå enighet om exaktheten av de uppgifter som tillhandahålls, kommer köparen inte att debiteras. Dessutom skulle den enhet som var ansvarig för att dela de felaktiga uppgifterna få ett litet straff för att uppmuntra dem att behålla plattformens integritet.

För att illustrera hur mycket aptit vi tror att fastighetsintressenter kommer att ha för en sådan modell har ReBloc redan fått stort intresse från ett antal anmärkningsvärda branschledare, inklusive men inte begränsat till Bank of Montreal, The Real Estate Board of New York , Toronto Real Estate Board, MLS Long Island och Canaccord Genuity. Teamet hoppas kunna införliva så många intressenter som möjligt i fastigheter, med det yttersta målet att skapa världens bästa plattform för sömlös, korrekt och mycket trovärdig fastighetsinformation.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map