“COVA” försöker uppgradera Internet med “Smart Data”

COVA (Covalent.ai) släppte sitt privata testnät förra veckan, mot en dålig bakgrund av nedgången på kryptovalutamarknaden. På frågan om tidpunkten för deras släpp verkar COVAs grundare Vincent Li, en Harvard College-alun och tidig anställd på A16Z-stödda Gigster.com, förvånansvärt glad. ”Jag tror att våldsam spekulation på kryptomarknaden har gjort sitt jobb mycket bra: under de två korta åren av Ethereum-eran har kryptomarknaden förmodligen lockat fler tekniska talanger än någon annan bransch. De seriösa teamen kan nu fokusera och få lite arbete gjort. ”

COVA (Covalent.ai) har fått över 10 miljoner dollar i investeringar från FBG Capital, Huobi Capital, Kenetic Capital, ZhenFund, Metropolis VC, Bluehill, Alphacoin, Node Capital, Alphabit, BA Capital, BlockVC, etc. Eliteteamet leds av medgrundare Vincent Li, en Harvard College-alum och tidig anställd på A16Z-stödda Gigster.com, och medgrundare Raymond Gao, en Princeton University alum och tidig investerare av Conjur (förvärvad av NASDAQ: CYBR). På Gigster hjälpte Li till att skapa det första token-systemet som framgångsrikt stimulerade tusentals frilansprogramvarutekniker.

COVAs uppdrag har lockat ett team av tekniska topptalenter som består av underbarnhackare, vinnare på världsnivå i ACM, IOI-kodningstävlingar och veteraningenjörer i Silicon Valley. Med Lis ord, ”Du kan inte få dessa killar att lyfta ett finger om du inte arbetar med något från framtiden. Nästa Google eller Wikipedia eller SpaceX. De drar alla tändare för COVA eftersom de på COVA vet att de uppgraderar hela internetinfrastrukturen på ett grundläggande sätt. ”

Li förklarade för oss vad “Smart Data” är med några exempel. ”Här är några smarta data beteenden som du kanske tycker är för bra för att vara sanna: Smarta kreditkortsnummer som bara kan användas en gång för en engångsavgift före självförstörelse; Smarta CT-skanningar som kan bearbetas av en aggregerad funktion och inte återges individuellt; Smarta e-böcker som bara kan delas 15 gånger; Smart mobil GPS-data som inte kan användas för att konstruera en påträngande kundprofilering. ”

Enligt Li gör COVA (Covalent.ai) -teamet dessa smarta databeteenden möjliga en efter en genom två bitar av patenterade blockchain-tekniker: “Centrifuge” och “CovaVM”. Li säger att de så småningom tar formen av ”ett helt nytt internetprotokoll” som kompletterar den nuvarande internetinfrastrukturen.

Li lånade en analogi från Al Gore och kallar den nuvarande internetinfrastrukturen för “informationssupervägen”, där “information” skulle vara analog med de “bilar” som korsar denna “motorvägen.” Han säger att om “bilar” i den verkliga världen verkligen fungerade som “information” skulle vi snabbt falla ner i laglöst helvete. När förare når dessa “bilar” till sina destinationer, sitter de inte längre vid ratten. ”För det första kan vem som helst som väntar på destinationen helt enkelt hoppa in i bilen och köra iväg, eller sälja din bil med vinst, till och med plundra handskfacket för registreringspapper för att ta reda på var du bor. Det är som om så snart bilen når sin destination slutar den vara din. ”

Li förklarar att internet består av “en serie protokoll”, såsom transportlagerprotokoll som “TCP / IP”, och applikationslagerprotokoll som “FTP, HTTP, SSH”. Tillsammans ser dessa protokoll till att dina data är ordentligt “paketerade, adresserade, överförda, dirigerade, mottagna och tolkade – de ser till att dina data kommer till rätt destination”.

“Emellertid”, betonar Li, “den nuvarande sviten av internetprotokoll reglerar inte vad som händer med data efter att det har nått sin destination”. Han säger att informationen på internet är “sinnlös, utsatt och missbrukad”, och att “datasilor, integritetsintrång, intrång i immateriella rättigheter, oönskade annonser, valmanipulationer, digitala fotspår och skräppost är alla negativa effekter från brist på verkställbara dataanvändningspolicyer. ”

Han förklarar att COVA är detta nya internetprotokoll med “smartare data som kommer ihåg, vet när man ska hålla hemlighet, lär sig av sina användare och mer”. Han säger att med COVA kan ägaren till ett datapaket bifoga en dataanvändningspolicy som “dikterar hur data kan användas och ser till att program som fungerar på det följer policyn”. Han kallar denna maskindrivbara dataanvändningspolicy en “smart policy”.

Li gjorde en jämförelse med Ethereum, “precis som” Smart Contracts “som drivs av Ethereum är maskinbaserade lagliga avtal, COVA” Smart Policies “är maskinbaserade dataanvändningspolicyer”.

Med den dödliga kombinationen av en fascinerande idé, ett team av elittekniska talanger och några av de största investerarna i kryptovalutautrymmet är COVA ett seriöst projekt att se upp för, oavsett marknad.

Följ COVA: s officiella telegramgrupp: https://t.me/covalentofficial

Följ COVA: s officiella telegramgrupp för våra kärnsupportrar: https://t.me/covacoreofficial

Följ COVAs twitter: https://twitter.com/@covatoken

Följ COVAs medium: https://medium.com/@covatoken


Läs mer om COVA på vår webbplats: https://covalent.ai

Star COVA: s github-sida: https://github.com/covalent-hq/wiki/wiki

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map