Vad är Digital Banking?

Digitalbank är kärnan i dagens finansiella system. Detta var dock inte alltid fallet. Bankväsendet har kommit längs vägen, från att gå till din lokala försäljare och begära pengar, hela vägen till att hålla din krypto försäkrad och säker. Numera erbjuder nästan alla banker någon form av digitalbank till sina kunder.

Vad är Digital Banking??

Digitalbanker som ibland kallas e-banking uppstod långsamt under de senaste decennierna. Det är viktigt att digitala bankportaler tillåter banker att ge kunder tillgång till traditionella banktjänster via sin dator eller smarta enhet. Dessa tjänster sparar kunder och banken tid och pengar. Följaktligen är de mer populära än någonsin.

Historien om digital bankverksamhet

De tidigaste formerna av digital bankväxt uppstod på 1960-talet. Det var vid denna tid som världen började se de första bankomaterna och bankkorten introducerades. Dessa produkter var revolutionerande av ett par anledningar. För det första kunde bankkunder för första gången i historien få tillgång till sina medel 24/7. Kom ihåg att fram till denna tidpunkt behövde du gå ner till din lokala filial för att ta ut eller sätta in pengar. Beroende på var du bodde kan den här processen ta lång tid.

Första uttagsautomat - Historik för digitalbank

Första uttagsautomat – Historik för digital bankverksamhet

Introduktionen av internet förändrade digitalbank för alltid. Först litade bankerna på internet för interna funktioner som övervakning av konton eller fondöverföringar. Men i slutet av 1990-talet började bankerna erbjuda tjänster som balansuppdateringar och fondöverföringar direkt från den digitala bankportalen. Vid denna tidpunkt var digitalbank på väg att bli en viktig trend.

På mindre än ett decennium såg internet en enorm kapacitet. Den extra dataöverföringen och förbättrade datortillverkningstekniker ledde till skapandet av smartphones. Idag är det svårt att föreställa sig livet utan din smartphone. Dessa praktiska fickdatorer gjorde det möjligt för banker att erbjuda ett komplett utbud av produkter från sina portaler.

Följaktligen uppstod en mängd nya tjänster på grund av tillgången på smartphones. Funktioner som inbetning med fotokontroll började dyka upp på marknaden. Med den här funktionen kan kunder sätta in checkar genom att ta en bild på sin mobiltelefon via deras bankapp.

Med tanke på alla fördelar som digital bank har för sektorn är det lätt att se varför varje bank idag erbjuder någon form av digital bank till sina kunder. Både kunder och banker har mycket att vinna på denna högteknologiska integration.

Digitala bankfördelar

Digitalbank är mycket bekvämare för både banker och kunder. Kunder sparar värdefull tid och resurser genom att inte behöva gå till en fysisk plats. Dessutom är deras transaktioner säkrare eftersom de inte kräver att kunden reser med pengar i handen.

Det är viktigare att pushen för digitala banker främst kom från bankirerna. Banker får stora mängder flexibilitet och besparingar via e-bankportaler. De pengar som sparas på infrastruktur kan gå till vidareutveckling av deras online-gränssnitt. Nätbanken eliminerar mycket av anställnings-, säkerhets-, hyra- och slumpmässiga kundbehov som insättningsavgifter från bankens affärsmodell.

Digitalbank vs Internetbank

Området e-bank har lett till stora förändringar inom den finansiella sektorn. Ursprungligen fanns e-bankportaler för att komplettera tegel- och mortelbanker. Idag är det inte så eftersom fler online-banker dyker upp.

Under de senaste fem åren har online-banker blivit en viktig trend på marknaden. Dessa företag har ingen fysisk plats. Som sådan kan klienter genomföra alla transaktioner via sin dator eller smartphone. I de flesta fall sträcker sig bankens kundbas över hela landet.

UBS e-bankportal via hemsidan

UBS e-bankportal via hemsidan

Fördelar med e-bank

Eftersom fler digitala banker dyker upp på marknaden är det viktigt att förstå fördelarna med dem. Digitalbanker kan vara mer flexibla i vem de tillhandahåller tjänster till och hur de förvärvar kunder. Dessutom har studier visat att kunder föredrar banker med digitala bankportaler framför sina traditionella motsvarigheter.

Lättare att gå med

Integrationen av KYC- och AML-protokoll i onlinebanking ombord förändrade allt. Nu kan banker få nya kunder, samtidigt som de förblir kompatibla, via deras online-portal. För att utföra de här monumentala uppgifterna omfattar e-banksystem ombord procedurer för ID-verifiering. Här måste potentiella kunder tillhandahålla ett stort antal dokument, såsom ID-bevis, anställningsbevis, adress etc..

Smartphones tillåter kunder att tillhandahålla dessa dokument i orörd digital kvalitet. Det är viktigt att den digitala bankplattformen automatiskt extrapolerar och bearbetar relevant data via förprogrammerade protokoll. Denna strategi sparar bank och kund värdefull tid.

Diskutera utvecklingen, Nnamdi Azodo från ALAT Digital Bank talade om vikten av att effektivisera banksektorn. Han beskrev e-bank som “tillämpningen av teknik för varje bankverksamhet.” Azodo förklarade att digitalbank är bankens framtid och att för att förbli konkurrenskraftiga måste alla banker anamma dessa uppgraderingar.

24-timmars bankrörelse

En av de största uppgraderingarna som digitalbank ger i sektorn är tillgänglighet. Kom ihåg att innan e-banks början var du tvungen att gå ner till din lokala filial. I vissa fall, som att begära ett lån, kan en personlig inställning vara vad du önskar, i de flesta fall, till exempel en insättning, finns det ingen fördel för personliga transaktioner.

Med digitalbank kan du komma åt din kontoinformation och marknadsföra transaktioner 24 timmar om dygnet och över hela världen. Denna internationella tillgänglighet bidrog till att driva den globala ekonomin framåt. Nu är digitalbanken kärnan i vårt globala finansiella system.

Kostnadsbesparingar

Förr i tiden använde bankerna stora delar av sina intäkter på processer som verifiering och redovisning. Tack och lov tog datorer bort mycket av denna arbetsbelastning för banker. Idag spelar automatisering en avgörande roll i moderna banksystem. Automation sparar banker pengar och tid när de vanligaste transaktionerna genomförs.

Digitalisering minskar stegen i transaktioner, det minskar också den personal som krävs. Digitalbanker sparar massor av kostnader för anställda och underhåll. Dessa kostnader kan sedan överföras till kunderna. Dessa besparingar är en del av anledningen till att digitala banker fortsätter att se utbredd användning globalt.

Blockchain-teknik

Tillkomsten av blockchain-teknik har drivit digitalbank till nya höjder. Blockchain-tekniken ger banker ett mer effektivt och öppet alternativ till status quo. Denna revolutionerande teknik gör det möjligt för banker att eliminera många av de verifieringssystem från tredje part som för närvarande finns. Följaktligen ger det banker enorma kostnadsbesparingar och en säkrare plattform för att genomföra transaktioner inom.

Crypto Digital Banks

Bortsett från att inleda en ny era av effektivitet introducerade blockchain tech också världen för kryptovalutor. Kryptovalutor som Bitcoin fortsätter att locka investerarnas intressen. Följaktligen har framväxten av dessa nya finansiella instrument skapat en unik möjlighet inom e-banksektorn – kryptobanker.

CryptoBank-tjänster via hemsidan

CryptoBank-tjänster via hemsidan

Kryptovaluta digitala banker tillhandahåller traditionella banktjänster till kryptokunder som tjänsteleverantörer, investerare eller börser. Till exempel tillåter en kryptobank dig att lagra, spara, spendera och överföra kryptovalutor från bankportalen. Denna bankstil har vuxit i popularitet under de senaste fem åren i takt med tillväxten av kryptovalutan.

Idag kan kryptobanker hittas enkelt. Ett exempel på en kryptobank är Världsbanken. Denna plattform erbjuder kryptoanvändare tillgång till ett betalkort, låga transaktionsavgifter, valutaväxling och realtidsåtkomst till betalningar var som helst i världen. Utöver dessa funktioner introducerade banken en inbyggd kryptovaluta som heter WIBCOIN (WBBC).

Det är viktigt att World Bit Bank använder WBBC som kontoenhet för alla transaktioner i WBB-ekosystemet. Dessutom kommer WBBC att fungera som grunden för interaktion med andra digitala valutor på plattformen.

Att gå med i World Bit Bank är enkelt. Ladda bara ner DAPP från Apple Store eller Google Play. När du har laddat ner kommer du att få några verifieringsmeddelanden. När du har verifierat ditt ID är du redo att börja bank. Det är så enkelt som det.

Digitalbank – Bank för världen

En ny trend på marknaden är användningen av AI till effektivisera bankprocesser. Avancerade AI-algoritmer kan automatiskt bestämma kunders behörighet och kvalifikationer. Till exempel kan det onlinelån du ansökte om förra veckan kanske inte gå framför en riktig människa. Istället kommer en banks AI-system att avgöra din rätt till finansiering med hjälp av en uppsättning förprogrammerade kriterier.

Digital Banking fortsätter att se tillväxt inom den finansiella sektorn. Det är viktigt att en mängd stora bankinstitut avledde medel från att skapa nya filialer till e-bankplattformsuppgraderingar nyligen. Du kan förvänta dig att denna trend fortsätter när digitaliseringen av marknaden expanderar. För tillfället kan en digital bank vara den perfekta lösningen på alla dina bankbehov under coronaviruspandemin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map