Introduktionen av DeFi-sektorn har lett till en hel del hype kring dess nya produkter och funktioner. En av dessa funktioner som har blivit vanligt bland branschen är DeFi Yield Farming. Detta unika protokoll tillåter nya användare att få en passiv inkomst med mycket liten förståelse för marknadsförhållandena och kryptovalutor i allmänhet. Av dessa skäl är DeFi-avkastning en av de snabbast växande kryptoinvesteringssektorerna på marknaden.

Jordbruk eller satsning med DeFi-avkastning gör att individer kan tjäna polletter i utbyte mot sitt deltagande i DeFi-applikationer. För närvarande kan användare satsa stablecoins, som Dai, USDT eller USD Coin, tillsammans med oändliga plattformsstyrningstoken. Det är också möjligt att ge gård med kryptovalutor som Ether, eftersom de flesta plattformar finns i Ethereum blockchain just nu.

Vilka problem försöker DeFi ge jordbruk försök att åtgärda?

DeFi ger jordbruksförsök att rätta till några viktiga problem som plågar marknaden just nu. I första hand ger avkastningsodling nya kryptoanvändare ett enklare alternativ för att tjäna en passiv inkomst. Jämfört med handel med kryptovalutor kräver avkastningsodling mindre förståelse och ansträngning. På detta sätt ger avkastningsodling ett säkrare alternativ till handel med kryptovalutor utan erfarenhet.

FÖRENING

FÖRENING

Hur fungerar DeFi-avkastningen

Varje plattform har sina egna tekniska specifikationer för sin avkastningsodlingsstrategi. Som sådan måste du investera lite tid för att bättre förstå fördelarna med varje plattform, såsom dess låsningstider och returräntor. Men i allmänhet kräver den vanligaste avkastningsodlingsmetoden att du låser din kryptovaluta i ett smart kontrakt för likviditetspool.

Beroende på plattform kan likviditetspoolen tjäna flera syften. Din likviditet kan vara låst i en offentlig pool som gör det möjligt för användare att låna pengarna med ränta. Detta intresse går också tillbaka till fonden för att få fler belöningar. I slutändan skapar denna strategi en lönsam slinga för kunniga investerare.

Det finns också likviditetspooler som ger finansiering till projekt på marknaden. I det här scenariot får du belöningar för att hjälpa till att stärka ett visst projekts likviditet. Detta är den vanligaste typen av avelsuppfödning just nu. Det var också den ursprungliga strategin som utvecklare planerade.

Fördelar med DeFi avkastning

Det finns många fördelar med DeFi-avkastningen. För det första får investerare tillgång till större ROI med mindre ansträngning med denna metod. Tidiga investerare gynnar mest eftersom de tjänar belöningar och drar nytta av uppskattningen av token under lanseringen. Vanligtvis kommer investerare att ta dessa vinster och återinvestera dem i andra DeFi-projekt för att odla ännu mer avkastning.

Interoperabilitet

Hela DeFi-sektorn är uppbyggd kring interoperabilitet som gör marknaden extremt mångsidig. Vissa plattformar tar din insatta krypto och studsar den automatiskt från plattform till plattform. All denna interoperabilitet förbättrar investerarnas avkastning och ger fler alternativ för användarna. Det är vanligt för erfarna investerare att stapla protokoll för att utnyttja vinsten ytterligare.

Historik för DeFi-avkastningen

Avkastningsodlingens historia börjar sommaren 2020. detta är den tid då COMPOUND först introducerade tjänsten på marknaden. COMPOUNDs strategi var att erbjuda användarna en liten del av transaktionsavgifterna för att bidra med likviditet till en viss applikation. I det här fallet började COMPOUND med pooler på Uniswap eller Balancer. Båda tjänsterna visade sig vara enormt framgångsrika.

DeFi-likviditet låst via Coindesk

DeFi-likviditet låst via Coindesk

Denna framgång ledde till att ett vattenfall av kopikattplattformar kom in på marknaden. Dessutom kom vissa avancerade plattformar in i utrymmet och utvidgade konceptet för avkastningslantbruk. Dessa plattformar introducerade funktioner som tillhörande styrning eller inbyggda tokens. Plattformarna började också belöna användare med inbyggda tokens snarare än ETH.

Advanced Yield Farming

På grund av sektorns interoperabilitet och den snabba introduktionen av nya och spännande jordbruksmetoder har det uppstått avancerade jordbruksmetoder för avkastning. Dessa användare kommer att sätta in tokens i en kedja av protokoll för att generera maximal avkastning. Dessa avancerade satsningsmetoder ger oöverträffade avkastning men är mycket komplexa för den genomsnittliga användaren.

Risker med DeFi-avkastning

Avkastningen är spännande men kommer med en mängd olika risker som man måste tänka på innan de investerar. Om du vill tjäna en stor belöning för ditt jordbruksarbete måste du i första hand lägga ner ett stort värde på startkapitalet. Detta höjer din riskexponering.

Ren spekulation

Dessutom är DeFi-tokens mycket flyktiga natur en annan oro. De flesta DeFi-investerare är rent spekulativa just nu. De tänker sälja sin token vid ett senare tillfälle för vinst. Problemet med denna grupp investerare är att de ofta visar skakiga händer.

Spekulativa investerare är snabba att sälja sina innehav under nedgångar på marknaden. Denna försäljning kan leda till en kaskad av andra investerare som går med. Så småningom får du en avrinningsförsäljning som utplånar plattformens värde och gör att investerarna lider.

Ett perfekt exempel på detta inträffar är när Varmkorvbyte såg stora förluster i år. I händelsen tappade marknaden plötsligt och lämnade investerare i påsen. Specifikt dumpade Hotdog 99,9% av sitt värde på bara några timmar efter lanseringen.

Kodningsrisker

Kodningsrisker är en annan fråga som investerare bör överväga. Många av dessa plattformar är inte öppen källkod. Det betyder att kodningen inte kontrollerades av samhället. När ett projekts team och underliggande smart kontrakt koder inte kan kontrolleras, det höjer risknivån avsevärt. DeFi-sektorn blomstrar och utvecklare startar hela tiden projekt från grunden eller kopierar koden från sina föregångare. Förluster uppstår när koden inte revideras eftersom buggar och attackvektorer upptäcks av användare och hackare snarare än utvecklare.

Ett perfekt exempel på hur felaktig kodning kan kosta investerare inträffade med YAM Finance. En rad dålig kodning orsakade kaos för denna start. Specifikt såg plattformen att dess verktygstoken hoppade till 57 miljoner dollar i värde på bara två dagar på grund av kodfel. Denna tillväxt var ett uppenbart kodningsfel. Senare undersökning avslöjade en uppsjö av kodning och säkerhetsproblem med plattformen.

DeFi Yield Farming – What the Future Holds

DeFi-sektorn verkar vara på god väg att befästa sin position på marknaden. Liksom ICO-boom 2017 måste investerare dock DYOR innan de vågar in på denna marknad. Om det görs korrekt är DeFi-avkastning ett bra sätt att tjäna gratis krypto. Din framgång beror dock direkt på din förmåga att bedöma en plattforms giltighet korrekt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me