Equity Tokens vs Security Tokens

Att lära sig skillnaderna mellan aktietoken och säkerhetstoken är ett smart sätt att förbättra din övergripande kryptoinvesteringsstrategi. Medan de flesta kryptoinvesterare är bekanta med traditionella verktygsmärken som Ethereum, är både säkerhets- och aktiemarknader ganska nya för utrymmet. Dessa tokens varierar från verktygstoken på många olika sätt.

Olika tokens har olika lagliga regler. För närvarande faller aktie-, skuld- och säkerhetstoken under standardlagstiftning om värdepappersaffärer, medan verktygs-, valuta- och tillgångstoken inte kräver SEC-godkännande. Låt oss ta en stund att undersöka några viktiga skillnader mellan aktietoken och säkerhetstoken.

Vad är säkerhetstecken?

Enligt SEC kan man utföra “Howey Test” för att avgöra om en token faller under säkerhetsbestämmelser. Howie-testet är en serie frågor som inkluderar:

 • Investerade du pengar?
 • Förväntar du dig vinst?
 • Investerade du i ett gemensamt företag?
 • Är vinsten beroende av ansträngning från tredje part?

Om du svarar ja på dessa frågor investerar du i en säkerhetstoken. Innehavare av säkerhetstoken har inga äganderätt till den enhet de investerade i. Istället garanteras de en procentandel av vinsten som genereras från enheten. Säkerhetstoken finns i många former:

 • Värdepapper
 • Digitala fonder
 • Digitala ETF: er
 • Investeringar mot kapital mot kapital

Dessutom kan säkerhetstoken inte överföras utan att vissa regler uppfylls. Dessa regler inkluderar AML- och KYC-krav. Detta gör säkerhetstoken mindre likviderbar än deras motsvarigheter som kan bytas anonymt.

Det finns ett antal anmärkningsvärda plattformar för säkerhetstoken som fungerar i cryptospace idag. Polymath, Securitize och Harbor är tre av de mest etablerade plattformarna som finns idag. Var och en erbjuder företagsanvändare ett enkelt alternativ att utfärda och underhålla säkerhetstoken.

Protokoll för säkerhetstoken

Säkerhetstoken innehåller deras regelefterlevnad direkt i deras protokoll. Genom att inkludera dessa föreskrifter i det smarta tokensavtalet kan utgivare av säkerhetstoken garantera att deras produkt förblir kompatibel under alla stadier av dess livscykel. Nedan visas de mest populära säkerhetstokenprotokollen som för närvarande används.

ERC-1400 / ERC-1404

ERC-1400 gick in på marknaden i december 2018. Detta protokoll är tanken på Polymaths utvecklingsteam och Stephane Gosselin. Utvecklare visste att om de kunde använda ett varierat ERC-20-protokoll skulle detta möjliggöra största möjliga interoperabilitet på marknaden. ERC-20-protokollet är den överlägset mest använda standardutgivningsstandarden för verktyget.

Stephane Gosselin via SlidesLive

Stephane Gosselin via SlidesLive

Teamet försökte skapa en säkerhetstokenstandard som skulle kunna fungera på Ethereum blockchain. Dessutom ville teamet ha ett protokoll som inte innehöll partitioner. Idag används standarden ERC-1400 av många företag världen över.


ST-20 – Polymath

Polymath tog sitt koncept ett steg längre när de skapade ST-20-protokollet. ST-20-token-standardfunktionerna liknar ERC-1400 men med en huvudfördel kan ST-20-tokens förbli kompatibla när de handlas på decentraliserade börser (DEX). Polymath bevisade denna teori tidigare i månaden via ett test med DEX Loopring.

DS-Token – Securitize

DS-token-standarden är tanken på den populära plattformen för utfärdande av token-utfärdande. Securitize använder en efterlevnadstjänst för att säkerställa att deras tokens hanteras på ett lagligt sätt. Token måste få godkännande från detta on-chain-register för att verifiera investerarstatus innan de utför några transaktioner. Detta innebär att alla DS-tokeninnehavare har en identifierande hash.

Sekundär efterlevnad

Sekundär efterlevnad av marknaden fortsätter att vara ett hot-button-ämne i branschen. Bara den här månaden släppte DTCC ett dokument som beskriver hur dessa sekundära marknadsproblem måste hanteras för att säkerställa rättvis marknadspraxis. För närvarande är DTCC tredjeparts depåbörs för traditionella värdepappersmarknader. Företaget ersatte de gamla pappersöverföringsmetoderna som användes på 1970-talet. Förra året hanterade DTCC över fyra kvadrillioner i värdepapperstransaktioner enbart i USA.

Vad är aktietoken?

Aktietecken fungerar mer som en traditionell aktietillgång. Med andra ord har innehavare av aktieteckningar någon form av ägande i sina investeringar. Deras tokens representerar hur mycket ägarprocent de faktiskt har. I de flesta fall representerar aktietoken en tredje parts tillgång, egendom eller satsning. Aktietecken finns i många former:

 • Lager
 • Futures
 • Alternativ Kontrakt
 • Tokenized Real Estate
 • Tokenized Ventures

Aktietecken fortsätter att se mest nytta i fastighetsfinansieringsplattformar som fastigheter Atlant. Dessa plattformar gör det möjligt för investerare att sprida sina medel mer fritt över marknaden. Fastighetskapitalet representerar en andel av ägandet i en viss fastighet. Denna strategi gör det möjligt för investerare att gå med i flera investeringar med mindre kapital. Dessutom sänker dessa plattformar inträdesfältet för fastighetsinvesteringar och underlättar mer marknadsaktivitet.

Equity Tokens vs Security Tokens Standards

För närvarande delar aktiepokaler samma protokoll som säkerhetspengar, men inom en snar framtid kan du förvänta dig att specifika standardpolicyer kommer fram. För närvarande kan säkerhetstokenprotokoll utföra alla nödvändiga funktioner som krävs av equity-tokens. Dessutom får ERC-baserade aktietokens lite mer driftskompatibilitet jämfört med vad en framtida standard för standardtoken kan innehålla.

Anmärkningsvärda aktietokenprojekt

Ett av de mest publiceras equity token-projekt gick in på marknaden i oktober 2018 under namnet Mediedusch. Media Shower-plattformen gör det möjligt för företag att skapa och utfärda aktietoken. Med tanke på satsningen förklarade Media Shower VD John Hargrave hur konceptet öppnar dörrarna för nya investeringsmöjligheter på alla nivåer.

SEC vs ICO

SEC satte igång slå ner på ICO-marknaden 2017 efter att det avslöjade att man trodde att de flesta erbjudanden verkligen var symboliserade värdepapper. Underlåtenhet att söka SEC-godkännande när man hanterar säkerhetstoken kan leda till höga böter och till och med fängelsetid. Sedan dess har det förekommit flera mycket publicerade ärenden, varav många för närvarande på gång.

I de flesta fall har SEC åkte efter dessa företag för att sälja värdepapper olagligt. Företagets tjänstemän betalade böter och tvingades lämna tillbaka investerarnas medel. I ett fall kunde ett företag med namnet Gladius undvika större böter genom att självrapportera sin ICO. Följaktligen returnerade företaget alla investerarfonder som en del av affären.

Tänk på dina alternativ

Varje token-typ ger dig en unik investeringsmöjlighet. Var noga med att överväga dina alternativ till fullo. Tänk också på att både kapital- och säkerhetstoken kräver godkännande före transaktioner. Dessa krav kan påverka din förmåga att handla dessa tokens på sekundärmarknaden.

För närvarande fortsätter kryptospace att växa eftersom fördelarna med blockchain-teknik fortsätter att förstås bättre av traditionella värdepappersföretag. Du kan förvänta dig att se fler standarder och symboltyper dyker upp när dessa trender fortsätter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map