Omdefiniera OKExChain Borderless Ecosystem

Strax efter lanseringen av vår efterlängtade offentliga blockchain OKExChain har den äntligen gått öppen källkod och dess kod har laddats upp till Github den 16 april 2020. Hur bidrar detta till OKExChains ekosystem som helhet?

Tvärkedjeteknik: Nyckel till OKExChain-ekosystemet

OKExChain är utformad baserat på originalteknologier och koncept som kedjekedjeteknik och OpenDEX-fullnodsdrift av peer-to-peer blockchain-nätverk. Efter att ha blivit öppen källkod kommer OKExChain att kunna erbjuda ett effektivt, gratis och gränslöst offentligt kedjeekosystem för sina noder.

OKExChains arkitektur är utvecklad på toppen av Cosmos SDK och antar Tendermints nätverk och konsensuskod. Det som gör att OKExChain sticker ut är dess förmåga att möjliggöra sömlös integration av flera ekosystem. För att tillgodose de unika kraven från de decentraliserade börserna (DEX) som bygger på OKExChain har OKExChains styrnings- och valmoduler redesignats för att stödja olika affärslogik.

När det gäller teknikval hjälper OKExChains separata styrning efter tvärkedjig och omedelbar bekräftelse baserat på DPoS-konsensus att realisera värdet och dataöverföringen mellan flera isomera kedjor. De "tvärkedjig verktygslåda" för närvarande tillhandahålls av OKExChain innehåller olika kedjeprotokoll, som effektivt bryter stängningen och ön mellan kedjor. Till exempel har OKExChain för närvarande insett anslutningen till Cosmos ekosystem genom IBC-reläprotokollet. I framtiden kommer det också att implementera kedjelösningar med vanliga offentliga kedjor som Bitcoin och Ethereum med mer olika kedjeverktyg.

Ännu viktigare är att OKExChains kommunikationsprotokoll över kedjor har realiserat direkta transaktioner och informationsöverföring över olika kedjor samtidigt som deras oberoende bibehålls. Det bryter inte bara barriärerna mellan blockkedjorna och bibehåller fullständigheten i ett tvärkedjigt ekosystem utan säkerställer också att deltagande institutioner och individer kan köra sin applikation.

Baserat på denna speciella tvärkedjiga idé har OKExChain bildats tre unika och distinkta tekniska egenskaper:

  1. OKExChain utvecklades som ett nyckelpussel för OKEx globala ekosystemritning och skär in från den underliggande blockchain-arkitekturen för att optimera för olika ekonomiska applikationsscenarier.
  2. Med Cosmos IBC-protokoll kan varje viktig applikation som utvecklats på OKExChain äga sin exklusiva blockkedja samtidigt som interoperabiliteten bibehålls.
  3. Tack vare den skiktade datadesignen minskar OKExChain kostnaden för blockchain-data och förbättrar effektiviteten och stöder därmed storskalig publicering av applikationer.

En verkligt decentraliserad blockchain

OKExChain utövar en hög grad av öppenhet och grundlig decentralisering, vilket ger alla deltagande noder lika status och rättigheter. Varje deltagande person kan spela sina förmågor till fullo, publicera och köra en mängd olika decentraliserade applikationer utan hinder.

till skillnad från "förslagssystem" av traditionella offentliga kedjor, där varje åtgärd av noder kräver att ett förslag skickas till guvernören, bryter OKExChain denna regel genom att anta "OpenDEX" begrepp.


Först kan alla användare bygga sin decentraliserade handelsplattform på OKExChain och kan helt bestämma vilka kryptovalutor och handelspar som ska listas.

För det andra, när nodlöpare vill bygga decentraliserade applikationer eller DEX eller lista handelspar på OKExChain, krävs inget förslag att skicka. Alla DEX-baserade på OKExChain körs på block-kedjans peer-to-peer-nätverk, gör det till ett verkligt tillståndsfritt ekosystem.

Det faktum att de flesta DEX-enheter som utvecklats på traditionella offentliga kedjor vanligtvis körs på centraliserade servrar avviker inte bara från blockchainens decentralisering utan placerar också tillgångarna som lagras på noderna utsatta för stora säkerhetsrisker. Som en branschens första har OKExChain uppnått att tillåta alla DEX att fungera på ett peer-to-peer blockchain-nätverk, vilket utan tvekan har en enorm revolutionerande inverkan på branschen.

För att fullt ut genomföra begreppet "OpenDEX", OKExChain föreslog också först begreppet "DEX-operatör" (den porträttliknande noden i figuren).

Om en DEX bara har en operatör är den offentliga kedjekologin utan tvekan stängd och dess utveckling kommer att vara mycket begränsad. Om du vill konstruera ett öppet DEX-ekosystem kan de offentliga kedjeoperatörerna inte genomföra alla DEX-operationer. Introduktionen av operatören är en utmaning och innovation i utformningen av den offentliga kedjan. OKExChain har gjort det möjligt för alla DEX-operatörer att använda OKExChain-resurser på ett rättvist och utvecklat sätt.

Ekologiskt partnerskap – The "Commercial Chains Alliance “

Baserat på den kedjekedjade teknologidesignen syftar OKExChain till att främja det ekologiska genomförandet av kompletterande applikationer och banade väg för konceptet med en affärsallians. Den storskaliga tillämpningen av blockchain-teknik kommer att främjas. För närvarande har den första fasen av den ekologiska partnerkonstruktionen avslutats, med fem viktiga ekologiska samarbetsanvisningar inklusive offentlig kedja, plånbok, utforskare, gruvpool och värdepapper.

När det gäller offentliga kedjor har OKExChain lanserat en fördjupad integration inom områdena kedjekedjan, utvecklarsamhället, BTC-kedjealiansen och andra. Bland dem har totalt tio världsberömda offentliga kedjor och institutioner inklusive Bytom, Certic, Conflux och Ontology landat i OKExChain-ekosystemet.

I plånboksutrymmet kommer ekologiska partners att stödja lagring av OKB och OKT, funktionerna för OKT-kartläggning, nodröstning, OKExChain-förslag, DEX, etc. Totalt har fem företag gått ihop med OKExChain. När det gäller blockchain explorer kommer partner att stödja visning av blockhöjd, transaktion och annan data, OKExChain supernode (agent) data, OKExChain-förslagsfunktion och handelsdata i openDEX för OKExChain.

Vad sägs om gruvbassänger? Det finns för närvarande tre ekologiska partners som blir OKExChains supernoder och kommer att tillhandahålla relaterade stakingprodukter. Dessutom finns det flera välkända säkerhetsinstitutioner som är bosatta i OKExChains ekologiska partners lista.

Följ OKEx på:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map