OKExChain-uppdateringar och valideringsvalet börjar

OKEx (www.okex.com), världens största kryptovalutapot- och derivatutbyte, tillkännagav 0,10-versionen av OKExChain, den kommersiella offentliga kedjan som utvecklats av OKEx, kommer att lanseras den 25 maj. Reglerna för valideringsval och utdelningsmekanism har avslöjade samtidigt. Användare som har satsat OKT-token kan rösta på upp till 30 kandidater med en omröstning och generera 21 validerare.

Efter uppdateringen blir OKExChain den första offentliga kedjan som utvecklats av kryptoutbyte för att stödja tillgången till tredjepartsinstitutioner. Samtidigt lanserade OKExChain rekryteringen av valideringskandidater globalt och bjöd in användare och institutioner att delta.

”Vi hoppas att fler användare och institutioner kommer att delta i OKExChain. Grunden för OKExChains ekologiska konstruktion är en viktig förberedelse innan lanseringen av OKExChain-mainnet, säger Alysa Xu, Chief Strategy Officer för OKEx. ”Baserat på den nya 0.10-versionen kan användarna förverkliga sin vilja genom omröstningsmekanismen och göra val som är i linje med deras egna intressen och diversifierade utvecklingen av OKExChain. Vi ser fram emot att samarbeta med ett öppet, decentraliserat, praktiskt och mångsidigt ekosystem med våra globala användare. ”

OKExChain, en tillståndslös och decentraliserad offentlig kedja

Jämfört med andra offentliga utbyteskedjor tenderar OKExChain att följa idealen för decentralisering, och utnyttja karaktären av peer-to-peer-nätverk, irreversibilitet och effektiv autonomi i sin källkod. Med tanke på att alla deltagare, inklusive OKEx som utvecklare, inte kan kontrollera denna offentliga kedja.

Istället för att kräva att noder skickar ett förslag till den offentliga kedjans “guvernör” före varje åtgärd i traditionell offentlig kedja, antar OKExChain ett “peer-to-peer-nätverk”, vilket gör det möjligt för nodlöpare att utveckla DEX och dApp eller bestämma vilka kryptovalutor och handelspar att lista utan att behöva skaffa sig något tillstånd från “guvernören”. I ett nötskal är OKExChain en helt samhällelig autonom offentlig kedja.

Omröstningsregler ger väljare en hög grad av autonomi

OKExChain antar ett representativt system. OKT-innehavare som har satsat OKT-token blir väljare, som kan välja att bli en “vanlig väljare” för att rösta på validerare direkt eller delegera sin rösträtt till ett annat konto, kallat “proxy voter” för att rösta för deras räkning.

Varje väljare får rösta på upp till 30 validerande kandidater. Till exempel, om en användare satsade 100 OKT, kan de avge 100 röster vardera för upp till 30 validerande kandidater. De 21 bästa kandidaterna med högst antal röster kommer att utgöra kärnuppsättningen av validerare medan andra kommer att fungera som valideringskandidater.

Det har bevisats att ha 21 validerare är den mest mogna lösningen, det kan maximera balansen mellan graden av decentralisering inom ekologin och effektiviteten i ekologisk drift. Från och med omröstningsmekanismen jämfört med "välja den bästa" och "välja några bra", den senare är mer feltolerant. Dessutom kan det också effektivt försvaga inflytandet från stora OKT-innehavare i början av OKExChain-lanseringen, så att röstresultaten bättre återspeglar alla OKT-innehavares önskemål inom OKExChains ekosystem.

OpenDEX & DEX Operator, nya koncept introducerade av OKExChain

I 0.10-versionen var OKExChain banbrytande för begreppen “OpenDEX-modell” och “DEX-operatör”. Under OpenDEX-modellen kommer OKExChain att erbjuda all nödvändig kärnteknologi till noder, vilket skiljer den offentliga kedjeoperatören från DEX-operatören, som kombinerades som en i de flesta fall tidigare.

De nya koncepten gör att relationen mellan DEX-operatör och offentlig kedjeoperatör liknar förhållandet mellan ETH-kedjan och ERC20. OKExChain tillåter alla noder att konstruera sina egna DEX- och handelspar utan tröskel. Dessutom behöver noder inte bara betala höga kostnader för server och teknik, de kommer också att äga framtida kontinuerliga fördelar.

Flera inkomstkällor från OKExChain

"Kärnmålet för 0.10-versionen av OKExChain testnet är att ytterligare klargöra de rättigheter och intressen som nodanvändare kan dela i OKExChain-ekosystemet, säger Alysa Xu. ”Användare som deltar i OKExChains ekosystemkonstruktion genom olika identiteter kan få flera fördelar, inklusive blockera genereringsbelöning, röstbelöning, matchningsavgift, transaktionsavgift etc. ”


Enligt offentlig information kommer 100% av genblocket OKT att mappas till OKB-innehavare, vilket innebär att OKB-innehavare blir den första satsen av OKT-innehavare och får ett försprång på vissa områden, inklusive att bli supernoder, rösta, DEX-drift, etc. Dessutom kommer ytterligare OKT att utfärdas 1-5% årligen, varav en del förväntas fungera som blockgenereringsbelöning och den andra som röstningsbelöning. Utöver det kommer DEX-operatörer också att få matchningsavgift, transaktionsavgift etc. som inkomst.

SLUTET

Om OKEx

Världens största och mest olika kryptovalutamarknad, OKEx, är där globala kryptohandlare, gruvarbetare och institutionella investerare kommer att hantera kryptotillgångar, förbättra investeringsmöjligheter och säkra risker. Vi tillhandahåller spot- och derivathandel, inklusive futures, evig swap och optioner, av större kryptovalutor, vilket erbjuder investerare stor flexibilitet när det gäller att formulera sina strategier för att maximera vinster och mildra risker.

Mediekontakt:

Vivien Choi

E-post: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map