OKExChain hämtar den offentliga kedjans utveckling, inte bara som en förlängning av OKEx

Mitt i den snabba utvecklingen av blockchain-industrin har konkurrensen mellan industrigiganter eskalerat till en ny höjd – den offentliga kedjan, en av de viktigaste blockchain-infrastrukturerna. OKExChain testnet, den kommersiella offentliga kedjan som utvecklats av OKEx, har nyligen gått i drift och tillåter validerare att köra noder på det. Dessutom har OKExChain initierat sitt första Hackathon för att främja skapandet av decentraliserade applikationer i sitt globala samhälle.

Inom bara två månader efter lanseringen laddade OKExChain redan upp sin kod till Github i april, medan den tidigaste drivkraften i börsens offentliga kedjesfär fortfarande inte har gått öppen källkod än. I maj lanserade OKExChain 0.10-versionen och avslöjade validerings- och utdelningsmekanismen och blev den första offentliga kedjan som utvecklats av kryptoutbyte för att stödja tredjepartsinstitutioners tillgång.

”Genom att följa den ursprungliga andan av blockchain blir OKExChain inte en förlängning av utbytet, utan en oberoende ekologi. Vi ser fram emot att samarbeta med ett öppet, decentraliserat, praktiskt och mångsidigt ekosystem med våra globala användare, säger Jay Hao, VD för OKEx. “Nu kan användarna förverkliga sin vilja genom omröstningsmekanismen, utveckla sin egen DEX eller dApp och lista sina egna handelspar fritt baserat på den senaste versionen av OKExChain testnet.”

Den första Hackathon

OKExChain efterlyser nu de bästa globala utvecklarna att delta i “Hackathon”, att skapa tjänster och produkter baserade på OKExChain, inklusive utvecklingsverktyg, delegatortjänstprodukter, plugin för marknadsbearbetning, SDK och insatsprodukter. Kampanjen är öppen till 20 juli 2020 och vinnaren kan få upp till $ 5000 motsvarande OKB som belöning.

När fler utvecklare och användare ansluter sig till OKExChain-testnätet kan testningen av OKExChain påskyndas avsevärt och förväntas lanseras snart av OKExChain.

OKExChain, en ”Fundamentalist” av sann decentralisering

OKExChain skiljer sig från andra utbytesoffentliga kedjor, den mest decentraliserade, den fundamentalistiska av offentliga kedjor. OKExChain använder fullt ut naturen av peer-to-peer-nätverk, implementerar irreversibilitet och effektiv autonomi i sin källkod, vilket innebär att alla deltagare på OKExChain, inklusive dess utvecklare OKEx, inte kan kontrollera eller manipulera den offentliga kedjan.

Genom att anta ett “peer-to-peer-nätverk” möjliggör OKExChain en hög autonomi för nodlöpare, i stället för att kräva att noder skickar ett förslag till den offentliga kedjans “guvernör” före varje drag som andra utbyter offentliga kedjor. Nodlöpare kan till exempel välja att lista eller ta bort kryptovalutor eller handelspar eller att utveckla DEX och dApp på egen hand utan att behöva förvärva något tillstånd.

Röstmekanismen garanterar också att OKExChain förblir decentraliserat. Varje OKT-innehavare (den ursprungliga symbolen för OKExChain) som har satsat OKT kan välja att bli en “vanlig väljare” för att rösta på validerare direkt eller delegera sin röststyrka till ett annat konto, kallat “proxy voter” för att rösta för deras räkning. Varje väljare får rösta på upp till 30 validerande kandidater och 21 toppvaliderare med högst antal röster väljs.

Det har bevisats att “välja några bra” är mer feltolerant än “att välja det bästa”. Dessutom kan det också försvaga inflytandet från stora OKT-innehavare, särskilt i början av OKExChain-lanseringen, vilket undviker möjligheten att några få personer manipulerar den offentliga kedjan..

Den enda kedjan med en inflationsekonomisk modell

Jämfört med andra offentliga utbyteskedjor är OKExChain den enda kedjan som utfärdar en ny token, OKT, som fungerar som den ursprungliga tokenen. Därför är OKT den enda inflationära infödda token bland alla offentliga utbyteskedjor.

Motsättningen mellan inflation och deflation speglar faktiskt de olika kraven mellan de två aktörerna som är involverade i ett offentligt kedjeekosystem – token hodlers och public chain-användare (inklusive dApp-utvecklare).

Token hodlers hoppas att tokenpriset kommer att bli högre för att göra vinst, medan det alltför höga tokenpriset kommer att öka kostnaden för att använda token och minska den aktiva nivån i den offentliga kedjan, vilket andra användare vill undvika.


Deflationsmodellen kommer att förvärra intressekonflikten mellan användare och hodlers. När avgifterna fortsätter att öka minskar antalet användare och avgiftsintäkterna. Värdet av den offentliga kedjan och dess ursprungliga token kommer i slutändan att gå förlorade.

OKExChain kringgick detta problem i förväg genom att utfärda OKT, istället för att använda OKB, det globala verktygstoken som OKEx har antagit, eftersom OKB är en absolut deflationstecken nu.

Den senaste versionen sänker kostnaderna för noder samtidigt som de erbjuder flera inkomstkällor

I 0.10-versionen var OKExChain banbrytande för konceptet ”OpenDEX-modell” och “DEX-operatör”, enligt vilken all nödvändig teknik kommer att tillhandahållas till noder av OKExChain. Samtidigt kommer den offentliga kedjeoperatören och DEX-operatören, som kombinerades som en i de flesta fall tidigare, att urskiljas, vilket innebär att noder inte bara behöver betala höga kostnader för server och teknik, de kommer också att äga den framtida kontinuerliga fördelar.

Genom att delta i OKExChain genom olika identiteter kan användare få flera fördelar från till exempel belöningsgenerering, röstbelöning, matchningsavgift, transaktionsavgift, etc..

Slutet

Om OKEx

Världens största och mest olika kryptovalutamarknad, OKEx, är där globala kryptohandlare, gruvarbetare och institutionella investerare kommer att hantera kryptotillgångar, förbättra investeringsmöjligheter och säkra risker. Vi tillhandahåller spot- och derivathandel, inklusive futures, evig swap och optioner, av större kryptovalutor, vilket erbjuder investerare stor flexibilitet när det gäller att formulera sina strategier för att maximera vinster och mildra risker.

Mediekontakt:

Vivien Choi

E-post: [e-postskyddad]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map