OKEx uppgraderar OKExChain Testnet till V0.11.0

Allt du behöver veta om den senaste OKExChain-testnätuppgraderingen

OKExChain är planerad att uppgradera sitt testnät till V0.11.0 på blockhöjd 9460000, som kommer att äga rum mellan 07:00 UTC och 10:00 UTC den 26 augusti 2020.

OKExChain testnets nya funktioner

Efter uppgraderingen upprepas OKExChain-testnätet till V0.11.0, och okexchain-id blir okexchain-testnet1.

Den senaste uppgraderingen stöder OpenDEX-Desktop v0.0.2 och introducerar push-meddelanden för lokala noder. Genom dataanalysmodulen kan användare få aviseringar om marknadsnyheter, indikatorer för teknisk analys (t.ex. K-line) och transaktionsregister. Modulen gör det möjligt för stationära användare att få tillgång till den senaste marknadsinformationen utan att förlita sig på några centraliserade servrar.

Mer information om utvecklingen av OKExChain v0.11.0 och OpenDEX finns i OKExChains månadsrapport för juli.

Vad är OpenDEX?

OpenDEX är OKExChains första decentraliserade finansieringsapplikation. Med visionen att låta alla skapa sina egna decentraliserade börser, syftar OpenDEX till att skapa ett DEX-ekosystem utan några centraliserade servrar.

Det finns två operativa modeller bland kryptovalutabörser:

  • Den offertdrivna modellen
  • Den ordermatchande modellen

Den offertdrivna modellen har bättre likviditet. Det finns dock ingen prisupptäckningsmekanism och marknadsförare behöver bära riskerna med en ensidig marknad.

En ensidig marknad hänvisar till situationer där marknadsförare endast citerar tillgångens köp- eller köppris. För att mildra riskerna med en ensidig marknad tar marknadsförare en större spridning mellan köp- och säljpriser. Ett exempel på en marknadsskapande modell är när banker tillhandahåller fiat-valutaväxlingstjänster.

Modellen för ordermatchning underlättar å andra sidan prisupptäckningsmekanismer, eftersom den visar alla beställningar från köpare och säljare i orderboken. Det finns dock inga garantier för att dessa visade order kommer att utföras. I fallet med en ensidig marknad är det mindre troligt att orderna matchas och utförs enligt modellen för ordermatchning.

Cryptovaluta-börser antar ordermatchande modeller och använder orderböcker för att lista alla tillgängliga köp- och säljorder. Å andra sidan fungerar projektteamet själv som marknadsskapare för att tillhandahålla likviditet för sina tokens och förbättra användarnas handelsupplevelser.

Medan vissa decentraliserade börser försökte implementera ordermatchningsmodellen i sina handelsföretag, har användandet av användare begränsats av två skäl:

  1. DEX måste förbättras både i skalbarhet och säkerhet för att kunna anta modell för ordermatchning. För att göra det använder vissa DEX-enheter som bygger på Ethereum Layer 2-skalbarhetslösningar.
  2. Modellen för ordermatchning kräver att en marknadsförare tillhandahåller likviditet och mildrar prisvolatilitetsrisker för handlare. Automatiserade marknadsförare, som Uniswap, är exempel på hur man kan öka antagandet av ordermatchning bland DEX.

OpenDEX byggt på OKExChain syftar till att förbättra skalbarheten och säkerheten för DEX. De "DEX-operatör" används för att stimulera projektteamet att tillhandahålla likviditet för sina egna handelspar och mildra prisvolatilitetsrisken för handlare.

OKExChain antar InterPlanetary File System och Ethereum Name Service för att gå mot decentralisering. Dessutom tillhandahåller OKExChain en stationär version och ett användargränssnitt för OpenDEX för att hjälpa projektteam och användare att handla på OpenDEX. Dessa verktyg hjälper projektgrupper att distribuera sina egna DEX, samt utfärda och hantera handelstoken utan att förlita sig på några centraliserade parter.

Vilka uppgifter har en OKExChain-validerare?

Validerare kan straffas om de duplicerar signaturer när de uppgraderar konsensusnoden. Innan aktivering av uppgradering av konsensusnoden måste validerare verifiera sina programvaruversioner och hash för Genesis-filen.

Om validerare har upptäckt några fel under aktiveringen av nätverksuppgraderingen, rekommenderas att du åtgärdar felen först efter att nätverksuppgraderingen har aktiverats. Om nätverket är avstängt och genessfilen som används skiljer sig från vad du förväntade dig, vänligen kontakta kärnutvecklaren i vår Telegramgemenskap innan du återställer autentiseraren.

Innan du exporterar testnät v0.10.10 rekommenderas att valideraren tar en fullständig ögonblicksbild av testnätets status. Ögonblicksbilder kan tas genom att skapa en reservfil för katalogerna för okexchaincli och okexchain.

Om nätverksuppgraderingen misslyckas måste validerare återställa statusen för sitt OKExChain-testnät till v0.10.10, med ögonblicksbilder som fångar det senaste tillståndet före uppgraderingen. Efter att ha återställt OKExChain-testnetsstatus kan validerare aktivera sin konsensusnod igen.

För detaljer, följ riktlinjerna för nätverksuppgraderingar publicerade av OKExChain Wiki här.

Hur kan plånböcker, blockera webbläsare och andra tjänsteleverantörer stödja nätverksuppgraderingen?

Användare i appen kan drabbas av ett kort serviceavbrott. Avbrottets varaktighet beror på vilken applikation som används. För att ge en gedigen användarupplevelse bör tjänsteleverantörer anta lämpliga driftsförfaranden och vara medvetna om potentiella nätfiskeattacker.

Se OKExChains officiella kanaler, listade nedan, för uppdaterad och korrekt information.

OKExChain GitHub: https://github.com/okex/okexchain

OKExChain-blogg: https://www.okex.com/academy/en/category/okexchain-en/ecology-construction-en

OKExChain Telegram-grupp: https://t.me/okexchaintech

Om du är osäker på stegen för nätverksuppgraderingen och informationens tillförlitlighet, vänta på instruktioner från OKExChains officiella kanaler innan du vidtar några åtgärder. Ange inte dina 12-siffriga lösenord till någon administratör, webbplats eller inofficiell programvara.

Om OKExChain

OKExChains tekniska community: https://t.me/okexchaintech

OKExChain officiella webb: https://okex.me/okexchain

OKEx DEX: https://okex.me/dex-test

Hävdar TOKT: https://okex.me/drawdex

OKExChain Doc: https://okexchain-docs.readthedocs.io/en/latest/

OIP (OKExChain Improvement Proposal): https://oips.readthedocs.io/en/latest/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map