Proveniens underlättar värdepapperisering och emission av $ 150 miljoner i obligationer

150 miljoner dollar

En gruppsats av lån, strukturerad som HELOC, har framgångsrikt värdepapperiserats och emitterats som obligationer till investerare på Proveniens, av en grupp företagsamma företag. Denna process såg 150 miljoner dollar av dessa tillgångsstödda lån genomgå processen, helt med användning av blockchain.

Figure Technologies, som var ledare för strävan, tror att detta är det första exemplet på obligationer som utfärdas enbart genom användning av blockchain.

Gruppinsats

Även om denna strävan kan ha drivits av Figure Technologies, är de inte de enda som spelade en roll. Följande företag deltog var och en i värdepapperiseringen i varierande kapacitet:

  • Figur
  • Jeffries Group
  • Nomura Securities
  • Tilden Park Capital

Ursprung

Blockchain som möjliggjorde denna värdepapperisering är känd som Proveniens. När företaget beskriver fördelarna med deras plattform, säger företaget,

“De distribuerade, pålitliga och oföränderliga egenskaperna hos blockchain eliminerar kostnader från mellanhänder, automatiserar ineffektiva driftsprocesser, minskar risken genom datasäkerhet och möjliggör innovativa nya produkter.”

En snabb titt på Proveniens Blockchain

Figur | Möt BlockchainFigur | Möt Blockchain

Titta på den här videon på YouTube

Medan Proveniens började livet som en produkt av Figure Technologies, genomgick företaget frigörelse 2019. Detta inträffade efter avslutad en lukrativ och framgångsrik STO, som såg företaget generera 20 miljoner dollar i investeringar..

Sedan denna händelse har Proveniens gjort det klart att deras fokus skulle vara att ändra hur fastigheter förvaltas. När STO slutade, indikerade de en önskan att vara först med att uppnå följande:

  • hedgefond på en blockchain
  • fastighetstitel helt på blockchain
  • digital inteckning på blockchain

Det är uppenbart att dagens nyheter om värdepapperisering av en grupp HELOC är rätt uppe i deras gränd.


Provenance.io kompletterar $ 20 miljoner säkerhetstecken erbjudande

Kommentar

Efter att ha meddelat att värdepapperiseringen var framgångsrik tog representanter från flera av de deltagande företagen sin tid att kommentera. Följande är vad var och en hade att säga i frågan.

Mike Cagney, VD för Figur, uttalade,

”Blockchain har en nästan oberäknelig potential för att låsa upp värde för världens finansmarknader och vi står i spetsen för den omvandlingen genom att ta på oss de stora utmaningarna som värdepapperisering … Hittills har branschen gått långsamt förbi vitböcker och bevis på konceptprojekt. Men denna första ABS-prestation på blocknivå på produktionsnivå understryker viktigt att tiderna förändras. ”

Sanil Patel, Verkställande direktör för Nomura Securities International,

“Nomura är stolt över att ha varit en ledande försäkringsgivare på Figurens inledande värdepapperisering på Proveniens … Proveniens leder vägen mot att skapa en mer tillgänglig värdepapperiseringsmarknad, en där mindre emittenter kan värdepapperisera tillgångar till en lägre kostnad än den traditionella modellen.”

Brian McGrath, VD för Jefferies Group, uppgav,

“Vi är glada att samarbeta med Provenance för att marknadsföra en affär som tillgodoser våra kunders behov med hjälp av deras innovativa teknik.”

Figurteknologier

Bildades grundades 2018 och har verksamhet i San Francisco, Kalifornien. Framför allt vill företaget utnyttja blockchain och DLT i ett försök att transformera FinTech. Dagens diskussion är ett exempel på detta genomförande.

VD Mike Cagney övervakar företagets verksamhet.

Figur | Möt Reno-kontoret!Figur | Möt Reno-kontoret!

Titta på den här videon på YouTube

HELOC

Med ”HELOC” avses helt enkelt en kreditkredit. Dessa är i huvudsak kreditgränser som gör att man kan utnyttja eget kapital i sitt hem för ekonomisk flexibilitet – i huvudsak ett tillgångsstödd lån. Medan standarder för kvalificering kan skilja sig, beroende på region, förblir konceptet detsamma.

Figur | HELOC vs personligt lånFigur | HELOC vs personligt lån

Titta på den här videon på YouTube

Hittills är många försiktiga med HELOC. Även om de kan ge stora fördelar när de används korrekt, är de inte utan risker. Under bostadskrisen för ungefär tio år sedan var HELOC-baserade obligationer av stor popularitet. När marknaden kollapsade lämnades många på grund av mer på sina hem än vad de var värda. Som ett resultat uppstod en associerad obligation samtidigt.

HELOC-stödda obligationer föll ur mode i flera år, men har nyligen sett en återuppgång.

I andra nyheter

Om tanken på att slå samman blockchain och DLT med obligationer låter bekant för dig kan det delvis bero på följande fall. Under det senaste året har en mängd olika banker sett förtjänsten bakom denna infusion av teknik och gjort sitt bästa för att pröva den. Se till att läsa följande artiklar för att lära dig mer om hur det går med banker runt om i världen.

Santander löser in skuldsäkerheten tidigt

Horizon Tech Stack gör Piemonte Obligationsemission till verklighet

Societe Generale SFH vänder sig till Ethereum för utfärdande av säkerhetstoken

Världsbanken samlar in 33,8 miljoner dollar via tokeniserade obligationer

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map