Vad är ett evigt bytesavtal?

Allt du behöver veta för att börja handla eviga swappar på OKEx

Eviga swappar, som terminer och optioner, är en typ av kryptovalutaderivat. Medan de liknar mycket terminkontrakt skiljer sig swappar från futures på två viktiga sätt, vilket gör dem till unika instrument och ganska populära i kryptohandelsutrymmet.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom de vanligaste frågorna om eviga byten, ta itu med vad de är och hur de fungerar, samt några detaljer om OKEx eviga byten.

Om du inte har börjat handla kan det hända att vår fördjupade handelsguide för kryptovalutor är till hjälp. Du kan också registrera dig på OKEx och få BTC värt $ 10 gratis att börja handla.

Hur fungerar eviga byten?

Eviga swappar är i huvudsak som terminskontrakt, där de tillåter handlare att ta långa eller korta positioner på en underliggande tillgång. Liksom terminer ger swappar också handlare ytterligare flexibilitet, till exempel möjligheten att använda hävstång och få avvecklade kontrakt utan att behöva äga eller förvara den underliggande tillgången..

Den enda stora skillnaden mellan terminer och swappar är dock utgången. Om terminkontrakt har förfallodagar som fastställts i förväg kan eviga byten i teorin fortsätta på obestämd tid, så länge handlare har tillräckligt med marginal för att täcka förluster och förhindra likvidationer.

Den andra skillnaden mellan futures och swappar är finansieringsavgifterna, som är väsentliga för att hålla eviga swappriser balanserade. Eftersom terminer har ett utgångsdatum som anges i förväg konvergerar deras priser automatiskt med underliggande spotpris när utgången närmar sig. Utan en sådan mekanism kan eviga byten avvika avsevärt från det underliggande spotpriset.

Finansieringsgrad och avgifter

Denna skillnad i swappar är fylld med finansieringsavgifter, som i huvudsak fungerar som motbalanser, vilket stimulerar den mindre populära sidan av marknaden. Dessa avgifter baseras på finansieringsgraden, som beräknas genom att jämföra prisskillnaden mellan ett evigt swapkontrakt och spotpriset på tillgången som kontraktet spårar.

Till exempel, om ett evigt swapkontrakt handlar över det underliggande spotpriset, blir finansieringsgraden positiv, vilket innebär att innehavarna av långa positioner måste betala en finansieringsavgift till kortpositionshållarna så länge de håller sina positioner öppna. På samma sätt, när swap prissätts lägre än underliggande spotpris, blir finansieringsräntan negativ och korta positionshållare betalar en avgift till långa positionshållare.

I avsaknad av en sådan mekanism skulle det inte finnas något incitament för näringsidkare att gå emot trenden och öppna positioner som motverkar en evig bytes bana – inte heller skulle en swap vara förankrad i den underliggande tillgången som den ska spåra.

OKEx eviga byten

OKEx, som är ett världsledande kryptobörs, erbjuder några av de mest likvida derivatprodukterna på marknaden, inklusive kryptovalutaterminer, optioner och eviga swappar.


För närvarande erbjuder OKEx både mynt- och USDT-marginal eviga byten för en mängd olika kryptovalutor, inklusive BTC, ETH, LTC och mer. Näringsidkare kan också använda upp till 125x hävstångseffekt, beroende på OKEx eviga bytespositioner. Ju högre antal handlade kontrakt desto lägre är den hävstång som finns tillgänglig för handlare.

På samma sätt, med användning av hävstång, måste näringsidkare vara uppmärksamma på det lägsta initiala marginalförhållandet och underhållsmarginalförhållandet, som båda också anges på positionssidan som länkas ovan. Sammanfattningsvis är det förstnämnda det lägsta belopp som krävs för att öppna en position med den maximala tillgängliga hävstången, medan den senare är det lägsta belopp som krävs för att undvika fullständiga och / eller partiella likvidationer..

För att ge en tillförlitlig handelsupplevelse använder OKEx eviga byten också ett märkpris för referens, och detta pris, baserat på underliggande index, är det som används för att beräkna användarnas orealiserade vinster och förluster. Syftet med detta referenspris är att undvika onödiga likvidationsscenarier vid mycket volatila marknadsförhållanden.

Slutligen avvecklas vanliga OKEx-swappar dagligen, men med introduktionen av Unified Account-funktionen har plattformen börjat rulla ut realtidsavräkning för eviga swappar, futures och optionskontrakt.

Börshandel på OKEx medför också handelsavgifter och användare uppmanas att granska vår förklaring av handelsavgifter för att lära sig mer.

Sammanfattning

 • Eviga swappar är en typ av terminer, förutom att de inte har något utgångsdatum eller leverans och i teorin kan förbli öppna på obestämd tid.
 • För att hålla eviga swappar nära det underliggande priset används en unik finansieringsavgiftsmekanism.
 • Om en swap handlas över spotpriset är finansieringsavgiften positiv och betalas av långa innehavare till korta positionshållare.
 • Om en swap handlas under spotpriset är finansieringsavgiften negativ och betalas av kortpositionshållare till långa positionshållare.
 • OKEx erbjuder en rad eviga byten för handel, inklusive BTC, ETH, LTC och mer.
 • OKEx-användare kan också använda upp till 125x hävstångseffekt när de byter handel och kan titta på motsvarande minimimarginalförhållanden och underhållsmarginalförhållanden på positionssidan.
 • Finansieringsavgifter för OKEx-swappar tillämpas var åttonde timme och växlas mellan handlare som har långa och korta positioner.
 • Med introduktionen av Unified Account-funktionen på OKEx rullas realtidsavräkning ut för alla swappar, futures och optioner.
 • Handelsavgifter som gäller för swapphandel kan ses över här.
 • Inte en OKEx-handlare? Registrera dig idag för att börja handla eviga swappar och andra branschledande derivat.

  Följ OKEx

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map