Hur man lånar och lånar ut kryptovaluta med C2C-lån på OKEx

En guide för lån och utlåning av kryptobaserade C2C-lån på OKEx

Bortsett från avkastningsodling – populärt genom decentraliserade finansprotokoll – fortsätter OKEx att erbjuda sina användare en mängd passiva inkomstmöjligheter under OKEx-tjänsten. En av dessa produkter är en öppen marknadsplats för C2C-lån (aka peer-to-peer-lån), där OKEx-användare kan låna och låna ut kryptotillgångar mellan varandra på flexibla villkor.

Jämfört med en terminsdeposition ger ett C2C-lån användarna fler alternativ när det gäller investeringsbelopp, inlösendatum, lånetider etc. I den här guiden går vi igenom stegen för att låna och låna ut kryptotillgångar med OKEx: s C2C-låneprodukt på stationära och mobila enheter.

Observera att C2C-lånefunktionen endast stöder USDT för tillfället, men stöd för andra digitala tillgångar kommer att införas inom en snar framtid.

Lån USDT med C2C-lån på skrivbordet

Steg 1: Gå till avsnittet Lån

Gå till OKEx-hemsidan och navigera till "Finansiera" i toppmenyn och klicka på Lån för att komma till avsnittet OKEx-lån.

Steg 2: Ange hur mycket USDT som ska lånas

På sidan OKEx-lån anger du hur mycket USDT du vill låna under "Låna" flik.

Steg 3: Starta låneprocessen

Klicka på för att se tillgängliga låneperioder och intervallet för beräknade årliga procentuella avkastningar Låna.

Steg 4: Ange och bekräfta detaljerna för ett C2C-lån

Du kan nu ange det belopp du vill låna och välja den initiala belåningsgraden (10% –65%), som bestämmer hur mycket säkerhet du kommer att behöva sätta in. Säkerhet kan deponeras i någon av de fem kryptovalutorna som stöds: BTC, ETH, OKB, LTC, BCH, EOS och BSV.

För lånetiden kan du välja mellan tre dagar, sju dagar, 15 dagar, 30 dagar, 60 dagar och 90 dagar. Under tiden, för det lägsta investeringsbeloppet i USDT, är de tillgängliga alternativen 20, 40, 100 och 200. Det lägsta investeringsbeloppet är relevant för långivare som kanske vill uppfylla din låneförfrågan. För den dagliga räntan kan du välja mellan 0,01%, 0,02% och 0,03%.

När du är klar läser du låneavtalet och markerar rutan längst ner innan du klickar Bekräfta att fortsätta.

Du måste klicka Bekräfta en gång till för att lägga upp låneförfrågan på marknaden.

Steg 5: Granska beställningen

När du har bekräftat lånedetaljerna visas meddelandet "begäran publicerad," och du kan klicka Mina lån för att granska din låneförfrågan.

När lånetransaktionen påbörjas växlar statusen till "Låna."

Om du vill justera säkerheten eller återbetala lånet kan du klicka på rullgardinsmenyn under "Åtgärder" att fortsätta.

För information om lånet kan du klicka Detaljer från rullgardinsmenyn under "Åtgärder." Detta avsnitt visar användbar information som ditt betalningsschema.

Lån USDT med C2C-lån på en mobil enhet

Steg 1: Gå till OKEx-lån

Bläddra ner och tryck på Lån från produktmenyn i OKEx-mobilappen.

Steg 2: Gå till avsnittet om lånelån

De grundläggande funktionerna som "konto," "Överföra," "Mina lån" och "Investering" visas i det övre fältet i låneavdelningen. I låneavdelningen visas också tillgängliga lån på utlåningsmarknaden som standard. För att låna USDT, tryck på Lån knappen längst ned till höger på skärmen för att fortsätta.

Steg 3: Välj säkerhetsenhet och lånevillkor

Välj säkerhetsenhet från de fem kryptovalutorna som stöds – BTC, ETH, OKB, LTC, BCH, EOS och BSV – och välj sedan lånets löptid bland de tillgängliga alternativen. Klick Nästa att fortsätta.

Steg 4: Ange och bekräfta lånedetaljer

Ange lånedetaljer såsom lånebelopp, initialt LTV och minsta investeringsbelopp för långivare.

Läs låneavtalet och kryssa i rutan längst ner. Klicka nu Bekräfta att fortsätta.

Steg 5: Granska transaktionen

När du har initierat lånetransaktionen kan du granska den genom att trycka på Mina lån under den övre stapeln i låneavdelningen.

Utlåning USDT med C2C-lån på skrivbordet

Steg 1: Prenumerera på C2C-lån i OKEx Tjäna

Utlåning av USDT med C2C-lånefunktionen är tillgänglig via OKEx-tjänsten. Sväva över "Finansiera" på toppmenyn och klicka på Tjäna för att komma åt den.

Välja USDT som kryptovaluta i "Tjäna" avsnittet och gå till "C2C-lån" för att klicka på Full lista och visa alla tillgängliga perioder med respektive avkastning. Klick Prenumerera att fortsätta.

Steg 2: Välj ett lånerbjudande att investera i

Du kan se alla tillgängliga lånerbjudanden med olika avkastning, låneperioder, lägsta och maximala investeringar etc. I vårt exempel väljer vi lånerbjudandet för 50 USDT, med en avkastning på 8,03% APY under en period av 90 dagar. Klick Investera att fortsätta.

Steg 3: Ange prenumerationsbeloppet

För USDT C2C-lånet i vårt exempel är det lägsta beloppet för prenumeration 50 USDT och det högsta beloppet är 500 USDT. Under "Prenumerationsbelopp" på fliken kan du ange beloppet för prenumerationen i multiplar om 50 (t.ex. 100 USDT, 150 USDT, etc.).

Steg 4: Läs avsnittet om riskkontroll

Innan du fortsätter rekommenderas att du läser detaljerna under Riskkontroll flik. Det finns tre viktiga uppgifter i detta avsnitt, nämligen pantsatta tillgångar, belåningsgrad och sena räntor.

"Pantsatta tillgångar" avser den säkerhet som en långivare innehar i utbyte mot utlåning av medel. "Säkerhetsvärde" avser värdet på tillgångar som ackumulerats för att säkra lånet. När säkerhetsvärdet sjunker under varningsnivån får låntagaren en påminnelse om att höja säkerhetsbeloppet. Om säkerhetsvärdet sjunker under likvidationsnivån och låntagaren misslyckas med att återställa säkerhetsbeloppet kommer lånepositionen att stängas för att återbetala kapital, ränta och försenad dröjsmålsränta till investeraren. Som sådan kommer investerarna att kunna samla in sina huvudmän även i händelse av en likvidation.

"Lån till värde" är förhållandet mellan ett lån och värdet på en tillgång som köpts – en hög LTV-kvot innebär att lånet är riskabelt. Om LTV når likvidationsnivån stängs lånepositionen.

"Sen ränta" avser straffräntan för sena räntebetalningar.

När du har erkänt riskerna med C2C-lån klickar du på Fortsätta att fortsätta.

Bekräfta informationen om C2C-lånet igen och klicka Prenumerera.

Steg 5: Granska lånesaldot

Gå till. För att granska ditt lånesaldo Mina tillgångar med rullgardinsmenyn "Tillgångar" menyn från det övre navigeringsfältet. Välj nu Tillgångar fliken och gå till Lån för att granska ditt lånesaldo i USDT.

Du kan se att USDT-lånebeloppet visas i "Investering" kolumn.

Utlåning USDT med C2C-lån på mobila enheter

Steg 1: Gå till OKEx-lån

Bläddra ner och knacka Lån i produktmenyn i OKEx-mobilappen.

Steg 2: Välj ett lån att investera i

Lånavsnittet visar alla aktiva låneförfrågningar. Ett enklare sätt att investera i lån är att trycka på Filtrera på höger sida och välj önskad lånetid.

Tryck sedan på Investera på det lån du vill investera i. I det här exemplet väljer vi ett 90-dagars lån med en årsavkastning på 4,01%.

Steg 3: Läs informationen om lånet

Läs igenom lånets investeringsprofil, inklusive andelen insamlade medel, lägsta investeringsbelopp, låneschema, årsavkastning och mer.

Läs låneavtalet och markera rutan längst ner innan du trycker på Investeringsbekräftelse att fortsätta.

Steg 4: Bekräfta lånesatsningen

Ange investeringsbeloppet för lånet, bekräfta detaljerna och tryck på Bekräfta att fortsätta.

Steg 5: Granska din transaktion

När du har initierat lånesatsningen kan du granska den genom att trycka på Mina lån under den övre stapeln i låneavdelningen.

Mer information om OKEx C2C-lån

För mer information om ränteberäkningar och C2C-investeringsgränser, se våra vanliga frågor om C2C-lån.

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla.

Följ OKEx på:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map