Hur man handlar på OKEx DEX

Decentraliserade börser har fått dragkraft i kryptosamhället efter den decentraliserade finansboomen 2020. I juli i år har DEX uppsättning ett rekordhögt värde på 4,3 miljarder dollar i handelsvolym – en ökning med 174% jämfört med juni.

Decentraliserade börser fungerar som tillgångshandelplattformar och spelar en avgörande roll för att tillhandahålla likviditet till DeFi-ekosystemet. I OKEx fortsatta ansträngningar för att främja DeFi-ekosystemets tillväxt har vi lanserat testnätet för OKEx DEX för att erbjuda en sömlös, decentraliserad handelsupplevelse till våra användare.

Om du vill lära dig att handla kryptovalutor på en decentraliserad börs hjälper den här guiden dig att komma igång med OKEx DEX.

Vad är OKEx DEX?

OKEx DEX är ett decentraliserat utbyte som drivs av vår egen blockchain, kallad OKExChain. OKExChain är en uppsättning offentliga blockkedjor med öppen källkod som syftar till att främja storskaliga kommersiella applikationer. Som den första applikationen i OKExChain erbjuder OKEx DEX en gränslös, decentraliserad handelsplattform med följande funktioner:

  • säkerhet: Secp256k1 elliptisk kurvalgoritm antas för att tillhandahålla en mycket säker miljö för OKEx DEX.
  • Icke vårdande: Användare har full tillgång och kontroll över sina tillgångar och plånböcker.
  • Beställningsmatchning: OKEx DEX antar a auktion för samtal säkerställa att ett handelspar bara har ett handelskurs i ett block.

Användarna får en mer sömlös handelsupplevelse och lägre handelsavgifter när de handlar på OKEx DEX. Jämfört med offentliga blockkedjor som Ethereum fokuserar OKExChain på att tillhandahålla en bättre, dedikerad infrastruktur för handel med DApps och DEX. Detta leder direkt till lägre kostnader för utvecklare som använder sina handels-DApps och indirekt leder till lägre handelsavgifter för användare.

Följ stegen nedan för att börja handla på OKEx DEX.

Steg 1: Logga in på ditt OKEx-konto

Gå till OKEx-hemsidan och klicka Logga in längst upp till höger för att ange dina kontouppgifter.

Steg 2: Öppna OKEx DEX-testnätet

Navigera till Handel i toppmenyn på OKEx-hemsidan och välj DEX-handel under "Fläck" för att öppna OKEx DEX-testnätet.

Steg 3: Skapa din plånbok OKExChain

Du måste skapa eller importera en plånbok innan du kan börja handla på OKEx DEX. Bläddra ner till "Snabbstart" avsnittet på OKEx DEX-sidan och klicka Skapa plånbok under "1. Skapa OKExChain plånbok."

Därefter måste du skapa ett lösenord med minst 10 tecken. Lösenordet måste innehålla åtminstone en stor bokstav, en gemener och ett nummer. När du har bekräftat att OKEx DEX inte kommer att spara några av dina lösenord eller relaterade data, klicka på Nästa att fortsätta.

I nästa steg kan du skapa och ladda ner / spara din mnemonic-fras. Klick jag förstår att fortsätta. När du har säkerhetskopierat din minnesfras på en säker plats klickar du på Jag har kopierat det. Verifiera nu att fortsätta.

Utför mnemonic frasverifiering i nästa steg och klicka Bekräfta.

Efter verifiering kan du kontrollera och spara din privata nyckel. Observera att användarna är fullt ansvariga för att skydda och skydda sina privata nycklar.

Steg 4: Gör anspråk på dina DEX-testtoken

Användare kan göra anspråk på gratis testtoken innan de kan prova OKEx DEX.

Du kan antingen besöka skadesidan från OKEx DEX-sidan genom att klicka på Få testvalutor eller genom att klicka på den här länken.

Nu måste du ange adressen till din OKExChain-plånbok (som du skapade i föregående steg) och klicka på Bekräfta för att ta emot dina testtoken.

Steg 5: Granska ditt tillgångssaldo

Du kan nu öppna DEX-handelsinstrumentpanelen från huvudsidan genom att klicka på Börja handla eller genom att besöka den här länken.

På den här skärmen kan du hålla muspekaren över Plånbok längst upp till höger och klicka Tillgångssaldo för att se dina testtoken.

Alla användare får 1 testnet Bitcoin (TBTC), 1000 testnet OKB (TOKB), 1000 testnet OK token (TOKT), 100 testnet USDK (TUSDK) – som visas nedan.

Steg 6: Starta en transaktion

För att börja handla med dessa testtoken, gå till instrumentpanelen för OKEx DEX och välj handelsparet från det övre fältet för att initiera en transaktion. För denna handledning valde vi "TOKB / TUSDK."

Steg 7: Ange transaktionsinformation och fortsätt

I det här fallet använder vi TUSDK för att köpa TOKB. Du kan ange transaktionsinformation i det nedre högra hörnet på handelssidan och klicka Köp TOKB att fortsätta.

Som visas nedan köper vi 10 TOKB i detta exempel genom att ställa in en gränsorder på 4.177, vilket innebär att kostnaden för att köpa 1 TOKB är 4.177 TUSDK. Den totala kostnaden för vår beställning är 41,77 TUSDK.

Slutligen måste du ange lösenordet för din plånbok (som du skapade tidigare) för att bekräfta transaktionen.

Steg 8: Granska din transaktion

Gå till Tillgångssaldo från "Plånbok" rullgardinsmenyn i toppmenyn och välj Transaktionsrekord för att granska genomförda transaktioner.

Bygg din egen DEX

Förutom att handla på OKEx DEX kan du bygga din egen decentraliserade börs via OpenDEX. Drivs av OKExChain, möjliggör OpenDEX fullständig kedjematchning och kedjad orderhantering för att göra matchningsinformation mer transparent.

Mer information om OpenDEX finns i Denna artikel.

Följ OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map