Hur man handlar kryptovalutaterminer på OKEx

Futures är derivat som gör det möjligt för två parter att ingå kontrakt för försäljning och köp av en underliggande tillgång i framtiden vid ett förutbestämt datum och pris. Både köpare och säljare kan låsa priset på det underliggande för att säkra mot ogynnsamma prisförändringar. När det gäller kryptovalutaterminer är den underliggande tillgången i de flesta fall Bitcoin (BTC) eller en annan toppkryptovaluta.

OKEx stöder handel med terminskontrakt för nio bästa digitala tillgångar, till exempel Bitcoin och Ether (ETH). Varje kontrakt på OKEx representerar 100 USD i BTC eller 10 USD i andra digitala tillgångar (dvs. ETH, LTC, etc.).

Medan futures är relativt avancerade produkter jämfört med spothandel och innehåller olika risker kan erfarna användare följa den här steg-för-steg-guiden för att börja handla futures på OKEx.

Steg 1: Gå till framtidsavsnittet

Gå till OKEx-hemsidan och navigera till Handel i toppmenyn för att se tillgängliga marknader. Klicka sedan på Grundläggande under "Futures" etikett för att öppna terminssektionen. Grundversionen är en bra utgångspunkt för nybörjare. Om du är en erfaren handlare kan du välja Avancerad för en mer omfattande instrumentpanel.

I denna guide om hur man handlar kryptovalutaterminer kommer vi att använda den grundläggande instrumentpanelen som referens för handel med kryptoterminer på OKEx.

Hur man handlar med kryptovalutaterminer

Steg 2: Aktivera terminshandel

Nybörjare till terminshandel behöver förstå och erkänna riskerna, och först efter att ha markerat rutan är det möjligt Aktivera handel av derivat på OKEx, som visas på skärmen nedan.

Hur man handlar futuresaktivering

Steg 3: Överför pengar till ditt futureskonto

Ditt futureskonto måste finansieras innan du kan börja handla. Om du inte har något saldo på ditt futures-konto, klicka på Överföra (antingen på "Futures Trading" sidan eller på "Tillgångar" rullgardinsmenyn i toppmenyn) för att flytta medel mellan konton.

Om du inte har några kryptotillgångar på ditt OKEx-konto kan du antingen köpa krypto eller lära dig att sätta in krypto på OKEx med vår nybörjarguide om hur du börjar handla krypto.


För att handla det terminkontrakt som är märkt "BTCUSD0807," som är ett myntavtal måste du överföra BTC från din "Finansieringskonto" till din "Futures-konto." I det här fallet är terminkontot det "BTCUSD-konto." Ange beloppet du vill överföra och klicka sedan på Bekräfta.

Steg 4: Välj ett terminskontrakt att handla

När du väl är inloggad och tittar på framtidsavsnittet måste du först välja marginaltypen högst upp på sidan (dvs.., Coin Margined Futures, som regleras i den underliggande digitala valutan, eller USDT Margined Futures, som avräknas i USDT). Välj sedan önskad tidsram för kontraktets utgång. De tillgängliga alternativen är Veckovis, två veckor, kvartalsvis och två kvartalsvis.

Efter detta kan du välja ett av de tillgängliga terminkontrakten från vänster fält. I den här handledningen väljer vi det veckovisa terminkontraktet märkt "BTCUSD0807" som ett exempel.

Baserat på dess namn, BTCUSD0807, kan vi se att BTC är avvecklingsvalutan och USD är prisenheten i terminskontraktet. De sista fyra siffrorna, 0807, anger leveransdatumet – vilket är den 7 augusti 2020 i detta fall. Futureskontrakt på OKEx regleras varje fredag ​​klockan 8:00 UTC.

Steg 5: Välj typ av hävstång för terminshandel

När du har finansierat terminkontot kan du välja marginalläge (antingen "Fast" eller "Korsa") och välj önskad hävstångsmultiplikator. Om du väljer "Fast" marginalläge förblir marginalen densamma oavsett prisfluktuationer, medan den varierar med priset om du väljer "Korsa" marginalläge.

typ av hävstång för terminshandel

Steg 6: Ange orderinformation och kör

När du har valt marginaltyp och hävstångsmultiplikator kan du mata in önskat "Ordertyp," "Pris" och "Belopp" för handeln. Om du vill utföra din beställning så snart som möjligt kan du klicka på BBO (dvs. det bästa budet).

När du har angett orderinformation kan du klicka på Öppna länge för att ingå ett långt kontrakt (för att köpa BTC) eller klicka på Öppna kort om du vill starta en kort position (att sälja BTC).

Futures trading diagram - BTC-USD

Du kan till exempel ställa in en gränsorder på 11 300 USDT och öppna en lång position för "BTCUSD0807" med önskat BTC-belopp.

Steg 7: Granska din utförda order

När din handel har genomförts skickas din beställning och du kan granska statusen för din position genom att klicka på Öppna positioner fliken längst ner på handelshemsidan. Detta avsnitt visar användbar information som "Genomsnitt Pris," "Likvidationspris," "Orealiserad P&L" och så vidare.

Steg 8: (Valfritt) Stäng din position

Om du vill kompensera din öppna position kan du göra det genom att klicka Stänga i "Öppna positioner" flik.

Avgifter för handel med kryptoterminer på OKEx

För handel med terminer på OKEx är avvecklingsavgifterna 0,03% för alla polletter. Tillverkaravgiften och avgiftsavgiften gäller också, beroende på vilken handelsposition (dvs. tillverkaren eller avtagaren) som tas av användarna. Procentandelen av avgifter för tillverkare och avgifter varierar för olika nivåer av användare. För mer information kan du se avgiftstabellen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map