Hur man handlar eviga byten på OKEx

En steg-för-steg-handledning för handel med kryptovaluta eviga byten på OKEx

Eviga swappar, som terminer och optioner, är derivat som spårar priset på en underliggande tillgång. Även om eviga swappar fungerar som terminer har de inga utgångsdatum, vilket innebär att köpare och säljare hypotetiskt får hålla sina positioner öppna "ständigt" så länge deras konto har tillräckligt med marginal för att täcka dem.

Mekanismen för priskonvergens är en annan huvudskillnad mellan eviga swappar och terminskontrakt. Utan avvecklingsdatum för den förra används en mekanism för finansieringsränta för att genomföra priskonvergens med jämna mellanrum (var åttonde timme). Finansieringsgraden är en avgift som utbyts mellan långa och korta parter i ett kontrakt, beroende på marknadsrörelser, i syfte att hålla kontraktspriset i linje med den underliggande tillgångens spotpris.

OKEx eviga swap är en virtuell derivatprodukt där varje swapkontrakt har ett nominellt värde på $ 100 och avvecklas i digitala valutor, till exempel Bitcoin och USDT (för myntmarginerade respektive USDT-marginalbaserade swappar). Om du vill handla kryptovalutor med eviga byten på OKEx hjälper den här guiden dig att komma igång.

Steg 1: Gå till avsnittet om permanent byte

Besök OKEx-hemsidan och navigera till Handel i toppmenyn för att se tillgängliga marknader. Sväva över "Evig" och klicka på Grundläggande för att öppna den grundläggande instrumentpanelen för eviga byten. Grundversionen erbjuder en bra utgångspunkt för nybörjare, men om du är en erfaren handlare kan du klicka på Avancerad för en mer omfattande instrumentpanel.

Steg 2: Överför pengar till ditt swappkonto

Ditt eviga swap-konto måste finansieras innan du kan börja handla. Om du inte har något saldo på ditt eviga swap-konto, klicka på Överföra (antingen från swapshandelspanelen eller från rullgardinsmenyn “Tillgångar” i toppmenyn) för att flytta medel mellan konton.

Om du inte har några kryptotillgångar på ditt OKEx-konto kan du antingen köpa krypto eller lära dig att sätta in krypto på OKEx med vår nybörjarguide för kryptohandel.

När ditt konto har kryptotillgångar kan du använda "Överföra" funktion, som visas nedan, för att flytta mynt eller token från din "Finansieringskonto" till din "Evigt växlingskonto" för att börja handla. När du har valt ett mynt eller token och angett önskat belopp att överföra, klicka på Bekräfta.

Steg 3: Välj det eviga byteavtalet som ska handlas

Efter att ha öppnat antingen "Grundläggande" eller den "Avancerad" permanent instrumentbyteshandelsdashboard måste du först välja marginaltypen högst upp på sidan – dvs.., Coin Margined Perpetual för swappar som regleras i den underliggande digitala valutan eller USDT Margined Perpetual för swappar avvecklade i USDT.

När du har valt marginaltyp kan du välja handelsparet med hjälp av filtren högst upp på sidan (dvs.., Allt för alla tillgängliga handelspar, Topp för de mest populära handelsparen, DeFi för att handla par med DeFi-tokens, Lagring för par med decentraliserade lagringsmynt, eller Alts för handel med par med altcoins).

I den här handledningen väljer vi det myntmarginerade eviga swapkontraktet märkt "BTCUSD PERP" som ett exempel. I detta eviga swapkontrakt är BTC avvecklingsvalutan och USD är prisenheten för swapkontraktet.

Steg 4: Välj typ av hävstång för byteshandel

Efter att du har finansierat ditt swappkonto kan du välja marginalläge (antingen Fast eller Korsa) och välj önskad hävstångsmultiplikator. Om du väljer läget Fast marginal förblir marginalen densamma oavsett prisfluktuationer, medan den varierar med priset om du väljer läget Korsmarginal.

En fast marginal tilldelar en viss marginal till handeln och du kan aldrig förlora mer än så, medan korsmarginalläget kommer att försöka använda någon fri marginal på ditt konto och kommer att fortsätta att förändras.

Du kan lära dig mer genom att läsa vår guide till marginalhandel på OKEx.

Steg 5: Ange orderinformation och kör

När du har valt marginaltyp och hävstångsmultiplikator kan du mata in önskat "Ordertyp," "Pris" och "Belopp" för handeln. Om du vill utföra din beställning så snart som möjligt kan du klicka på BBO (dvs. det bästa budet).

När du har angett orderinformation kan du klicka på Öppna länge för att ingå ett långt kontrakt (dvs att köpa BTC) eller klicka på Öppna kort om du vill initiera en kort position (dvs. sälja BTC).

Du kan till exempel ställa in en gränsorder på 11 030 USD och öppna en lång position för "BTCUSD PERP" med önskat BTC-belopp.

Steg 6: (Valfritt) Ställ in beställningen med TP / SL

Innan du klickar Öppna länge för att starta din långa position kan du också välja en "Ordertyp" från tillgängliga alternativ. En av de mer sofistikerade ordertyperna är stopporder med villkorliga parametrar.

Som visas i skärmdumpen nedan, när du använder denna ordertyp, har du möjlighet att ange villkor för att ta vinst och stoppa förlust. När du har angett önskade parametrar klickar du på OK att fortsätta.

För mer information, se vår guide om hur stopporder fungerar.

Steg 7: Granska din öppna position

När din handel har genomförts kan du granska statusen för din position genom att klicka på Öppna positioner fliken längst ner på handelshemsidan. Detta avsnitt visar användbar information som "Genomsnitt Pris," "Likvidationspris," "Orealiserad P&L" och så vidare.

Steg 8: (Valfritt) Stäng din position

Om du vill kompensera eller stänga din öppna position kan du göra det genom att klicka Stänga i "Öppna positioner" flik.

Öppna order är ofyllda order på marknaden som väntar på att genomföras. Öppna positioner å andra sidan utförs. Om du har en öppen kort position i BTC kan du stänga positionen genom att köpa tillbaka BTC. Om du har en öppen lång position i BTC kan du stänga den genom att sälja den långa positionen.

Evig byteshandelsdata och guider för OKEx

OKEx tillhandahåller en mängd olika resurser för användarna att förstå eviga byten. Du kan klicka på Information i det övre högra hörnet av den grundläggande instrumentpanelen för evig byteshandel och se en positionshandbok, likvidationshistoria, finansieringsräntor och mer.

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla.

Följ OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map