Avgifter för handel med kryptovaluta på OKEx förklarade

Den senaste Bitcoin bull run har återigen satt kryptovalutor i rampljuset och driver nya deltagare att komma in i rymden. För att underlätta nykomlingar erbjuder OKEx inte bara registreringsbonusar utan ger också detaljerade resurser, till exempel en djupgående handelshandbok för kryptovalutor samt en handledning om handel med kryptovalutor med vår plattform.

I den här artikeln kommer vi att förenkla och förklara alla avgifter för kryptovalutahandel på OKEx, inklusive en uppdelning av typen av avgifter, deras regler och deras avvikelse baserat på användarnivåer och tillgångstyper.

Avgiftstyper för kryptohandel: avgifter för tillverkare och tagare

Enkelt uttryckt är tillverkare handlare som lägger till likviditet i en börs orderbok genom att placera gränsorder som inte fylls direkt och istället är tillgängliga för andra att ta.

Takers, å andra sidan, är handlare som tar bort likviditet från orderboken genom att utföra marknadsorder som förbrukar gränsorder som gjorts av tillverkare.

Tillverkare betalar vanligtvis lägre avgifter och stimuleras därmed till att lägga till likviditet i en börs orderbok. Under tiden betalar tagare högre avgifter i jämförelse eftersom de omedelbart fyller sina beställningar.

OKEx-tillverkare / takeravgifter

På OKEx beror avgiften för tillverkare och avtagare på följande faktorer:

  • Kundnivåer
  • Handelsmarknader
  • Tillgångsslag

Priserna nedan anges för varje handel.

Kundnivåer

"Vanligt" och "VIP" är de två huvudsakliga användarsegmenten på OKEx, var och en har sina egna nivåer eller nivåer.

En normal användare på OKEx har en månatlig handelsvolym på mindre än 5 miljoner dollar. Detta segment är vidare uppdelat i fem nivåer baserat på OKB – plattformens ursprungliga token – innehav. Ju högre antal OKB som en användare har, desto högre är deras nivå och lägre avgifter de betalar.

Normala användare kan bli VIP-användare om de har en minsta handelsvolym på minst 5 miljoner dollar per månad. Det finns sju nivåer för VIP-användare, och den månatliga handelsvolymtröskeln varierar från 5 miljoner dollar till 1 miljard dollar, medan deras dagliga uttagsgräns varierar från 600 till 2000 BTC.

Från VIP-nivå kan fyra användare dra nytta av "negativ" tillverkaravgifter över olika marknader, såsom ständig swapphandel. Till exempel får VIP-nivå sju användare negativa tillverkaravgifter för alla marknader, inklusive spot, futures, swappar och optioner, och tjänar därför avgifter mot varje order.


Marknader och tillgångsslag

Procentandelen för tillverkar- och tagaravgifter varierar också mellan spot, futures, eviga swappar och optioner, och var och en av dessa marknader har olika kategorier av tillgångsklasser.

Tillgångar som erbjuds vid spothandel klassificeras som klass A, B, C och reklam. Futures har bara klass A- och B-tillgångar, swappar har klass A, B och reklam, medan optioner inte har några specifika tillgångsklasser eftersom BTC, ETH och EOS är de enda kryptovalutorna tillgängliga för handel.

Klass A-tillgångar representerar stora kryptovalutor som BTC, ETH, LTC och OKB, medan andra tillgångsklasser beskrivs i OKEx-handelsavgifter sida.

Handelsavgiftsberäkningar

Tillämpliga handelsavgifter beräknas utifrån användarnas högsta nivå över alla handelsprodukter, som beskrivs i avgiftsdiagrammen nedan för klass A-tillgångar.

Avgifter för klass A-tillgångar för vanliga användare

Avgiftssatser för klass A-tillgångar för VIP-användare

Om en användare till exempel har en månatlig spotvolym på $ 10 miljoner (VIP2), en månatlig futuresvolym på $ 200 miljoner (VIP3) och en månatlig volym på $ 5 miljoner (VIP1), beräknas användarens handelsavgift baserat på det högsta nivån – VIP3 – och detsamma utökas till användarens andra handelsaktiviteter på OKEx.

För fullständig information om avgiftsstrukturen för olika tillgångsslag, se detta meddelande.

Avräkning av handelsavgifter

Handelsavgiften regleras i den valutaenhet som en användare köper.

För BTC / USDT-paret till exempel, när en användare köper BTC med USDT, dras avgiftsavgiften i BTC, medan när användaren säljer BTC för USDT, dras avgiftsavgiften i USDT.

Handelsavgifter specifika för terminskontrakt

Bortsett från avgifter för tillverkare och tagare bör användarna vara medvetna om avgifter för terminsavveckling och tvingade avvecklingsavgifter.

En avvecklingsavgift tas ut när ett terminskontrakt regleras. Avgiftssatsen är 0,03% för alla mynt och token och tillämpas på både normala och VIP-användare.

Tvångslikvidation sker i följande scenarier:

  1. I fast marginalläge, om användarnas underhållsmarginal är lägre än 10% av sin marginal för 10x hävstång.
  2. Vid delvis avveckling, om användarnas underhållsmarginal är lägre än minimikravet på marginal.

Användare betalar en avgift när en tvångslikvidation inträffar. Den här avgiften är lika med avgiftsavgiften för användarens nuvarande nivå. Avgiften för tvångslikvidation gäller också för ständig byteshandel.

Handelsavgifter specifika för optionskontrakt

Optionshandlare borde vara medvetna om avgifter för optioner och likvidations- och partiella likvidationsavgifter.

Avgiftsavgifter för alternativ tas ut när användare använder sina alternativ. Denna avgiftssats är 0,02% och gäller för både vanliga och VIP-användare. En dags och två dagars optioner är undantagna från denna lösenavgift och som regel kommer avgiftssatsen för ett enda optionskontrakt inte att överstiga 12,5% av kontraktets premie.

Likvidationsavgiften baseras på nivå 1-avgiftsavgiften för vanliga användare och VIP-användare, medan den delvisa likvidationsavgiften varierar beroende på användarnivå och motsvarande avgifter för tillverkare och uttagare. Under partiell likvidation tillämpas dock en separat straffavgift på korta positioner, fast till 0,2%, och gäller för både normala och VIP-användare. Denna avgiftsavgift injiceras i OKEx försäkringsfond vid avvecklingstidpunkten. Både den partiella likvidationsavgiften och likvidationsavgiften kan inte heller överstiga 12,5% av optionskontraktets premie.

Medan den här guiden introducerar de olika avgifttyperna och deras applikation till användarnivåer kan du kontakta vårt supportcenter för ytterligare frågor. Om du inte har ett konto på OKEx än kan du registrera dig här för att börja handla och få en bonus på 10 USD.

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla!

Följ OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map