Tether Crypto: Jämförelse av USDT Stablecoin + Bitfinex Story

tether guide

Contents

Tether Stablecoin Guide: Hur USDT Crypto Token fungerar

Tether (USDT) stablecoin är ett av kryptovalutamarknadens största kontroversiella ämnen i bitcoin-samhället. Master The Crypto sammanställde en tredelad guide för dig att granska för att bättre förstå Tether, hur Stablecoins fungerar och Bitfinex-föreningen / prismanipuleringsdramat. Låt oss börja:

 • 1) Vad är Tether stablecoin (USDT)
 • 2) hur Stablecoins fungerar + stablecoin jämförelse med Facebook Vågen konkurrens
 • 3) hela historien om Tether-kryptotoken och Bitfinex-utbyte, och vad som är nästa

Live tether-pris: USDT Coin Market Cap

Tying Up Tether: Omfattande USDT-guide och om du ska få tag på den översta stablecoin!

tether usdt översikt

Tether, vars officiella hemsida är på tether.to, är en stabil kryptovaluta av symbolen USDT för att representera en 1: 1 USD-kopplad US-dollar-token. Som Tether-kryptoparollagen uttryckte det, ”digitala pengar för en digital tidsålder”, med syfte att ”ge verklig världsvaluta till blockchain”, är USDT ett av de mest debatterade samhällsämnena..

Antalet kryptovalutor har exploderat sedan Bitcoin kom tillbaka 2008. Med 11 år som skiljer det från dess mycket ödmjuka början finns det nu ett enormt antal digitala tillgångar på marknaden. Dessa olika valutor särskiljer sig antingen med unika funktioner eller försöker helt enkelt dra nytta av framgången med dessa virtuella valutor.

Även om dessa olika tillgångar ger sitt värde till sina många användare och investerare, har en annan ‘genre’ av digital valuta också lyckats växa i en imponerande takt. Stablecoins har stöttats av en suverän valuta och har dykt upp under de senaste åren som en nästan förlängning till populära kända valutor som US-dollar, som ett exempel.

Det bör sägas att dessa stablecoins inte har lyckats explodera på samma sätt som digitala tillgångar, men det finns några ganska intressanta iterationer där ute som är värda att överväga. En av dessa är naturligtvis Tether (USDT), som är en av de mest populära stablecoins bland dem som är intresserade av att använda, hålla eller till och med låna ut det. Och oavsett var du kontrollerar priset på Tether, oavsett om CoinMarketCap, CryptoCompare eller CoinGecko för att nämna några, kommer du att se USDT i topp 10 om inte topp 5 efter marknadsvärde och en alternerande handelsvolymrankning med Bitcoin för # 1 och # 2 för de flesta i det blockchain-baserade token-ekosystemet.

Men hur kom Tether exakt igång? Vad är den bakomliggande logiken bakom att använda den? Och hur ska du få tag på det exakt? Vi kommer att dyka in i dessa frågor här och just nu.

Snabbt sammanhang – Om stablecoins

om tether token

En av de intressanta sakerna med Stablecoins är att de inte är så ”senaste” som vi skulle vilja tro; Faktum är att några av de första versionerna av dessa valutor faktiskt förhandsdaterar vad vi känner som några av de största mynten i kryptovärlden.

Till exempel introducerades några av de första stallmyntarna där ute i samhället 2014, inklusive Tether som först släpptes i juli 2014 under namnet ‘RealCoin’. Inkluderade var också BitShares (BitUSD) och Nu (NuBits) som kunde förse användare med en likvid virtuell tillgång med ett fast pris tack vare att den innehade en reserv av amerikanska dollar som fungerade som ett slags kryptosäkerhet.

Att helt enkelt säga ‘kryptosäkerhet’ är att djupt förenkla det ofta komplicerade likviditetssystemet som några av dessa stallmynt har, som kan sträcka sig från en enskild reserv av amerikanska dollar till ett blandat antal innehav från amerikanska dollar till kryptotillgångar som Poolad Ethereum.


Oavsett, stablecoins ger sin egen unika syn på ett stabilt ekonomiskt system. Och detsamma gäller Tether, som vi kommer att dyka in i nu.

Tearing into Tether – An Origin

tether stablecoin historia

Tether är intressant vad vi skulle beskriva som ett hjärnbarn av ett antal ledande befattningshavare bakom kryptovalutautbytet – Bitfinex. Medan vi vet det nu förblev den verkliga ledningsgruppen dold för allmänheten när den introducerades första gången 2014, efter att ha börjat som ‘RealCoin’ innan den ommärkts som ‘Tether’ i november samma år.

Så vad är egentligen Tether? Enligt sin vitbok fungerar Tether som ett slags stablecoin som ger användarna möjlighet att använda US-dollar på både Ethereum- och Bitcoin-blockkedjorna..

”En digital token med fiatvaluta ger individer och organisationer en robust och decentraliserad metod för att utbyta värde medan de använder en välbekant redovisningsenhet. Innovationen av blockkedjor är en granskbar och kryptografiskt säker global storbok.

Tillgångsstödda token-emittenter och andra marknadsaktörer kan dra nytta av blockchain-teknik, tillsammans med inbäddade konsensus-system, för att handla i välbekanta, mindre flyktiga valutor och tillgångar.

För att upprätthålla ansvarsskyldighet och för att säkerställa stabilitet i valutakursen föreslår vi en metod för att upprätthålla en en-till-en-reservkvot mellan en kryptovaluta-token, kallad tether, och dess associerade verkliga tillgång, fiat-valuta. Den här metoden använder Bitcoin blockchain, bevis på reserver och andra granskningsmetoder för att bevisa att utgivna tokens alltid är fullt backade och reserverade. ”

En av de intressanta sakerna med Tether kommer tillbaka till den här enkla applikationen på både Bitcoin och Ethereum. Medan dess samtida ibland finns i sin egen blockchain som ett fristående system som MakerDAO, är Tether annorlunda på grund av det faktum att majoriteten av dess virtuella tokens finns och rutinmässigt fungerar på Bitcoin respektive Ethereums blockchain; uppgår till 97 procent av dess tokenrörelser.

Så varför är så fallet? Det är en populärt token som görs tillgänglig för investerare och potentiella köpare av en mängd centraliserade och decentraliserade börser.

Logiken bakom detta är ganska enkel – det ger en bra spekulativ säkring för köpare om det finns en baisseartad vändning på huvudkryptomarknaden; för investerare låter det dem falla tillbaka till en reservtillgång som inte fluktuerar i värde om de väljer att lämna den där inne. Men detta gör det också möjligt för dem att enkelt flytta från en valuta till en annan.

För kryptovalutabörser – tillgängligheten av Tether ger ytterligare ett lager av likviditet för deras utbyte, vilket är särskilt viktigt som ett mindre centraliserat eller decentraliserat utbyte.

Vad som gör detta lite konstigt är det faktum att det ur ett ekonomiskt perspektiv inte är så meningsfullt att piggyback av dessa två blockchain-protokoll. Däremot utvecklar och startar andra stablecoins helt enkelt sin egen databas.

Genom att göra detta kan de mildra eventuella merkostnader som kan komma från att hantera till exempel gruvarbetare i enlighet med beviset för arbetskonsensusmekanism som används både av Ethereum och Bitcoin.

Det här 97-procentiga måttet låter inte riktigt så mycket, men det som ger det en riktigt stor inverkan är när vi tar oss tid att överväga det faktum att Tether’s token, USDT, stöds på ett förhållande 1: 1 med dollarn. Och med 2,2 miljarder av dem i omlopp betyder det att Tether har en reserv på minst samma belopp.

Varför använda Tether?

hur man använder tether

Mycket som tidigare beskrivits, det finns mycket värde i att ha en digital valuta (på något sätt) kopplad till en suverän valuta. För både myntutbyten och användare inkluderar detta specifikt att ha någon form av finansiell säkring på kryptomarknaden.

Men samma fördel gäller de företag och återförsäljare som vill acceptera kryptovalutor från potentiella kunder. Som vi har sett från bland annat Microsoft och Expedia finns det all motivation att göra köp i krypto, men det finns några allvarliga problem som kommer med att försöka göra det.

För det första finns det mycket volatilitet som kommer med att försöka ta betalningar för produkter i Bitcoin. För det andra förnekar i princip tredjepartsbetalningssystem som tillhandahåller denna lösning på ett mer tillgängligt sätt värdet av att ta krypto som betalningsmedel. så varför bry sig?

Tether syftar till att överbrygga denna klyfta mellan köpmän och vardagliga användare genom att erbjuda det bästa från två världar; en digital valuta som kan komma tillbaka från Bitcoin eller Ethereum, som också stöds av en stabil (ish) suverän valuta.

För utbyten är det någon anledning att ha någon form av öppen dörr för användare som är intresserade av att köpa kryptovalutor för att snabbt översätta verkliga kontanter till den digitala typen..

Börserna och företagen som strävar efter att erbjuda Tether kan faktiskt hitta en mycket större marknad för dem som är intresserade av att investera, och detta kan visa sig fördelaktigt inom en snar framtid.

Jämfört med någon annan typ av stablecoin är Tether den mest populära typen av token som används inom ekosystemet jämfört med andra typer där ute.

Så hur fungerar Tether?

hur tether-kryptomynt fungerar

Tether verkar för närvarande ovanpå Omni-protokollet, som ofta används för de digitala tillgångarna som sitter ovanpå och använder Bitcoin blockchain. Även om den underliggande förutsättningen för Tether (USDT) är att den fungerar som en digital översättning av US-dollar, fungerar den inte exakt på samma sätt.

För det första, medan den amerikanska dollarn för alla ändamål förblir relativt stabil medan den ligger i fickan. USDT är utsatt för viss nivå av fluktuationer men lyckas luta sig tillbaka eller kretsar nära $ 1.

Så hur är det att det faktiskt fungerar? Hypotetiskt, om en användare skulle överföra pengar direkt till en kryptovalutaväxling som Kraken, kommer de att få samma belopp i Tether. Samma användare kan sedan ta denna mängd USDT och slutföra transaktioner för andra typer av kryptovalutor.

Även om detta brukade vara fallet för alla användare som vill få tag på Tether, så är det inte längre på grund av bankproblem som företaget drabbats under de senaste åren.

Så det är så det ANVÄNDES att arbeta. Hur fungerar det nu? Även om det inte längre är involverat i den här typen av transaktioner, fungerar det fortfarande på Omni-protokollet, som är en lager-2-lösning.

Det är på Tether tekniska stack som vi kan se den nya processen; vilket är att medan Tether cirkulerar på Omni kan användare få sina egna volymer Tether genom en blandning av decentraliserade börser och centraliserade som har lyckats bli en accepterad emittent eller depå för stablecoin.

För de som är intresserade av att faktiskt få Tether, här är några av de börser som för närvarande erbjuder dem:

 • Kraken
 • Binance
 • Bithumb Global
 • Poloniex
 • Bittrex
 • KuCoin
 • Gate.io
 • Bitsdaq
 • BTCTurk
 • UpBit
 • Max Maicoin
 • OmgFin
 • BitoPro
 • IndoDax
 • CITEX
 • WazirX
 • Kuna Exchange
 • BitSonic
 • FTX
 • PieXGo

Var och en av dessa börser erbjuder för närvarande Spot Trading of Tether, med andra där ute som också ger användare futureshandel.

Tether’s Controversies

tether (usdt) kontrovers

Under de första tre åren visste ingen vem som stod bakom detta projekt exakt. Det var fram till 2017, då Tether slutligen och ovanligt publicerade sin egen ‘Om oss’-sida mellan veckorna den 5 och 17 december. När detta äntligen avslöjats visade det sig att de största medlemmarna i detta projekt kom från Bitfinex-teamet; specifikt:

 • JL van der Velde (VD)
 • Giancarlo Devasini (CFO)
 • Philip Potter (CSO)
 • Stuart Hoegner (generaladvokat)
 • Matthew Tremblay (chef för efterlevnad)

Prisfastställande av Bitcoin

tether bitcoin prismanipulation

Nu kan detta helt enkelt ryckas av när medlemmar i en passionerad kryptovaluta-community vill jämna ut spelplanen för nya spelare i deras samhälle. Problemet är att det verkligen finns tillräckligt med fingrar som pekar på Bitfinex-teamet för att föreslå att det finns mer än bara detta.

Att vara hjärnan bakom en kryptovalutautbyte, OCH och lättillgänglig typ av stablecoin som kan användas på nämnda börser är något som är mer av ett faktiskt hot än en teoretisk.

Detta är något som Bitfinex-teamet verkligen agerade på, enligt nyhetskällor som Bloomberg som rapporterade om det vid den tiden och USA: s rättsdepartement och dess råvaru- och terminshandelskommission redan i november 2018..

Dessa farhågor, pokes och prods från CFTC och Justice Department kommer från efterdyningarna av Bitcoin hyper-bull upplevt 2017. Det fanns ganska allvarliga anklagelser om att Bitfinex, genom sina direkta band till Tether, använde stablecoin för att stödja eller, eventuellt, drivande rallyt på marknaden 2017.

Här är vad Bloomberg hade att säga om saken under tiden:

”Vissa handlare – såväl som akademiker – har hävdat att dessa Tethers används för att köpa Bitcoin vid avgörande ögonblick när värdet av de mer allestädes närvarande digitala token sjunker. JL van der Velde, verkställande direktör för Tether Ltd. och Bitfinex, har tidigare avvisat sådana påståenden. ”

Dess VD svarade också med följande om anklagelser om Tethers användning vid potentiell prisfastställande:

“Internetutgivningar kan inte användas för att höja priset på Bitcoin eller något annat mynt / token på Bitfinex.”

Sedan fanns forskningsrapporten 25 juni 2018 “Är Bitcoin verkligen inte bunden?”Av University of Texas vid Austins finansdepartement John M. Griffin och Ohio State Universitys Amin Shams som nyligen uppdaterades i november 2019 och gjorde flera påståenden och antaganden för att manipulera kryptomarknaden och bitcoinpriset. Det finns också den nya rapporten från Carol Alexander och Michael Dakos med titeln, ”En kritisk undersökning av kryptovalutadata och analys En kritisk undersökning av kryptovalutadata och analys”Som släpptes i maj 2019.

Här är ett diagram som beskriver Tether-utgivningen 2017, 2018 och 2019 som visar de tryckta beloppen tillsammans med antalet gånger bitcoin har korrelerat med USDT: s marknadsvärdeökningar (notera att korrelationen inte alltid motsvarar orsakssamband):

tether-usdt-bitcoin-btc-price-manipulation-chart

Mycket av detta gåta spelar fortfarande vid tidpunkten för denna Tether-kryptogranskning, men nu när vi har ett ben i USDT-stablecoin-världen, låt oss ta ett fullständigt steg in och förstå hur stablecoins fungerar och jämföra Tether med andra dollarfästade kryptomynt också som beröring av vad Facebook Libra stablecoin kommer att göra mot Tether.

Stablecoins Guide: Ultimate Stablecoin Jämförelselista

hur stablecoins fungerar

Vad är en Stablecoin? Vilka är de största och mest populära stablecoins? Hur fungerar stablecoins? Ta reda på allt du behöver veta om stablecoins

Stablecoins är digitala tokens som kopplar sitt värde till en viss tillgång – som US-dollar. När kryptoindustrin fortsätter att växa har vi sett en ökande efterfrågan på stallmynt.

Trots den ökande efterfrågan på stallmynt fortsätter många människor att vara helt oklara om hur stallmynt fungerar. Vad är en stablecoin? Vilka stablecoins är de bästa och mest betrodda på marknaden? I den här guiden svarar vi på alla dina frågor om stallmynt.

Vad är en Stablecoin?

Vad är en Stablecoin

En stablecoin är en digital token byggd från grunden för att få ett stabilt värde. Många stablecoins är knutna till US-dollar helt enkelt för att det är världens mest använda valuta. Vi har dock också sett stablecoins knutna till alla typer av stora och små fiatvalutor.

Vissa stablecoins är inte knutna till någon fiatvaluta, de är inte heller bundna till någon nationell ekonomi. De använder smarta kontrakt för att till exempel balansera reserver. Det smarta kontraktet säljer stablecoins när priserna är höga och köper sedan stablecoins från marknaden när priserna är låga.

Varför behöver vi stablecoins??

Varför behöver vi stablecoins?

Stablecoins var ett nödvändigt tillskott till kryptosamhället. Stablecoins uppstod av ett antal viktiga skäl. De två viktigaste anledningarna till att vi behövde stablecoins var dock:

Crypto Volatility

Bitcoin och andra kryptovalutor är notoriskt flyktiga. Det är för närvarande svårt för företag, handlare eller privatpersoner att acceptera bitcoin eftersom värdet kan variera betydligt från dag till dag. Låt oss säga att en återförsäljare köper en bil från Honda för 20 000 dollar och sedan säljer den bilen för 2 BTC några dagar senare. Så länge 2 BTC är lika med $ 20 000 är återförsäljaren okej. Om värdet på BTC sjunker kan återförsäljaren dock vara mindre än tusentals dollar.

Regulatorisk granskning av Fiat-valutor

Kryptobörser som hanterar ”riktiga” USD eller andra fiatvalutor står ofta inför större regleringsgranskning. På grund av denna kontroll av regleringen blockerar vissa börser all fiat-handel alls. Fiat-pegged stablecoins gör det möjligt för handlare att dra nytta av fiat-valutahandel utan vissa regleringshinder.

Hur fungerar stablecoins?

Hur fungerar stablecoins

Idag arbetar stallcoins på olika sätt för att bibehålla ett stabilt värde.

Tether är till exempel en av de mest kända stablecoins på marknaden. Den är kopplad till USD i förhållandet mellan 1 US Dollar Tether (USDT) och 1 USD. Tether behåller sitt värde genom att hålla en reserv på USD-tillgångar.

Ursprungligen hävdade Tether att han hade varje USDT 1: 1 med kontantreserver. Med andra ord, för varje $ 1 miljard USDT på kryptomarknader, hade Tether $ 1 miljard i likvida kontanter på sitt bankkonto. Det påståendet visade sig snabbt vara falskt och Tether hävdar nu helt enkelt att USDT stöds av motsvarande “kontanter och andra tillgångar” istället för strikt kassareserver.

Vissa stablecoins är stabila med inbyggda algoritmer eller smarta kontrakt. När värdet på stablecoin sjunker under ett visst belopp, köper det smarta kontraktet stablecoins från marknaden och driver upp priserna. När stablecoin-värdet stiger över ett visst värde säljer det smarta kontraktet stablecoin för att minska efterfrågan på marknaden.

Andra stablecoins använder ännu mer komplexa system som involverar en komplex uppsättning algoritmer, återköpsprogram och fiatreserver. När stablecoin-världen fortsätter att expandera ser vi nya och nya stabilitetsmekanismer på plats.

Fördelar med stablecoins

stablecoin fördelar

Några av fördelarna med att använda, hålla eller handla stablecoins inkluderar:

Bättre och enklare mainstream-antagande av Crypto: Försök att gå ner till Subway och säga till sandwichartisten att du betalar 0,0005 BTC för en fot lång sub. Lycka till. Alla har nu hört talas om bitcoin, men få människor kan omedelbart föreställa sig värdet av bitcoin som om de kan föreställa sig värdet av USD eller andra större fiatvalutor.

Du betalar inte hyra eller köper matvaror i Bitcoin: Den stora majoriteten av världen betalar inte hyra eller köper mat i bitcoin. Om inget dramatiskt inträffar inom de närmaste åren kommer detta system inte att förändras inom en snar framtid. Så länge människor betalar hyra, köper matvaror och hanterar andra dagliga förnödenheter i större fiatvalutor, kommer vi att behöva någon typ av enkel fiat-till-kryptokonverteringsmekanism.

Hedge Markets: Låt oss säga att du håller bitcoin. Du tror mycket på tekniken – men du tror också att en marknadskorrigering kommer. En smart handlare skulle säkra sin position genom att sälja lite BTC för en tillgång med ett stabilt värde – som en stablecoin. Du säljer 1 BTC för en stablecoin för 10 000 USD. BTC sjunker till 5 000 USD per BTC några veckor senare. Sedan säljer du tillbaka din stabila mynt till BTC och slutar med 2 BTC istället för 1. Enkelt uttryckt ger stablecoins handlare fler alternativ och en bättre möjlighet att säkra marknader.

Stabilitet: Tusentals handlare accepterar nu bitcoin och andra kryptovalutor. Emellertid hindras utbredningen av bitcoin av bitcoins instabilitet. En handlare kanske inte vill acceptera 1 BTC för en produkt idag när säljaren fortfarande arbetar kontant. När volatiliteten är hög är det svårt att använda en tillgång som valuta.

Köp aktier med stablecoins: Vissa kryptomarknader har tagit saker till nästa nivå, så att du kan hålla kryptovalutor, stallmynt och aktier inom en bekväm instrumentpanel. Dessa marknadsplatser låter dig dock sällan köpa aktier direkt för BTC, och du kan behöva överföra pengar från krypto till en stablecoin först..

Juridiska och reglerande fördelar: Det finns gott om lagliga och reglerande fördelar med att använda stablecoins. Stablecoins stöds nämligen inte nödvändigtvis av samma handelsrestriktioner som kassareserver. Det är ofta lättare för en börs att använda en proxyvaluta – som USDT – istället för att direkt hantera USD-kontanter.

Det är fortfarande decentraliserat: Stablecoin-kritiker kan hävda att stablecoins bara skapar en annan version av kontanter. Det är dock inte riktigt sant. Många stablecoins spårar USD och andra fiatvalutor; andra stablecoins spårar dock andra tillgångar eller inga tillgångar alls. En bra stablecoin har ett decentraliserat styrningssystem som tilltalar kryptoförespråkare.

Blockchain-baserade digitala token: De flesta stablecoins är blockchain-baserade, varför de lätt kan handlas bland kryptobörser. Stablecoin-handlare får det bästa av två världar, åtnjuter säkerheten och decentraliseringen av blockchain-baserade tokens tillsammans med stabiliteten och förtrogenheten hos fiatvalutor.

Typer av stablecoins

stablecoin-typer

Det finns ett antal olika typer av stallmynt tillgängliga idag. I allmänhet faller dock stablecoins i två breda kategorier, inklusive säkerheter och icke-collateralized stablecoins.

Ställdäck med säkerhet

Säkerställda stablecoins är stablecoins som backas upp av någon tillgång. Den tillgången har värde och varje enhet av tillgången är bunden till en viss mängd stabilt mynt. Till exempel med USDT backas varje USDT 1: 1 med USD kontant. Varje enhet av Tether är helt säkerställd. Andra stablecoins är säkerställda av kryptovalutor – inte fiatvalutor.

Fiat Collateralized: Fiat-säkerhetspapper använder fiatvaluta som säkerhet. Tether har till exempel USD-reserver och gör det möjligt för handlare att byta en USDT 1: 1 mot en USD. Det är därför Tether har värde. Andra fiat-collateralized stablecoins fungerar på liknande sätt. Om det finns $ 1 miljon stablecoin i omlopp, så finns det $ 1 million i ett valv som stöder värdet på stablecoin.

Crypto Collateralized: Vissa stablecoins bakas av kryptovalutareserver. MakerDAO: s utlåningsplattform stöds till exempel av ETH, och användarna måste låsa upp 150% ETH för att låna Dai stablecoin. På grund av detta säkerställs varje Dai av ETH till ett lägsta förhållande på 150%.

Tillgångssäkerhet: Det finns en tredje typ av säkerheter med stablecoin. Tillgångssäkerhet stablecoins stöds inte av fiatvalutor eller kryptovalutor. istället stöds de av någon annan typ av tillgång. De kan till exempel stödjas av guldstänger eller aktier och andra tillgångar.

Icke-säkerställda stablecoins

Vissa stablecoins är inte alls säkerhet. Det finns inget specifikt stöd för värdet på stablecoin. Stablecoin-värdet är inte kopplat till USD, EUR, BTC eller någon annan traditionell tillgång; istället stöds det av algoritmer, smarta kontrakt eller någon annan unik teknik.

Dessa stablecoins kan vara det mest spännande alternativet som finns framåt. De använder avancerad blockchain-teknik och decentraliserade, automatiserade smarta kontrakt för att genomföra specifika regler. Teoretiskt sett kan en väldesignad icke-säkerställd stablecoin hålla sitt värde på obestämd tid oavsett bredare krypto- eller fiatmarknadsrörelser.

Nackdelar med stablecoins

nackdelar med stablecoin

Stablecoins är långt ifrån perfekta. Liksom andra framväxande tekniker har stallmynt redan börjat visa vissa vårtor. Vissa stallmynt har smulit ut ur portarna. Andra stablecoins – även stora som Tether – fortsätter att möta frågor om deras stabilitet, legitimitet och öppenhet.

Några av nackdelarna med stablecoins inkluderar:

Fiat Collateralized Stablecoins fungerar precis som banker

Varför skulle ett privat företag ha en reserv på 1 miljon USD kontant bara för att stödja värdet på en stablecoin? Det finns inget incitament att hålla dessa pengar kontant och företaget tappar pengar varje dag på grund av inflation. För att göra innehavet av dessa pengar värdefullt skulle företaget behöva låna ut kontanterna eller investera det.

Enkelt uttryckt finns det inget incitament för någon att hålla kontanter i en bankreserv bara för att stödja en stablecoin. Trots denna till synes uppenbara slutsats hävdade företag som Tether ursprungligen att de gjorde exakt det. Tether hävdade att de innehade miljontals dollar i USD-kontanter i en bank för att stödja varje USDT-stablecoin i omlopp. Om det var sant förlorade Tether tiotusentals dollar varje dag bara genom inflation.

Tether skulle förändra dess melodi och hävda att de innehar sina USD-reserver i “kontanter och andra tillgångar”. Tether verkar nu investera sina kassareserver för att tjäna ränta. Naturligtvis kommer investering alltid med en viss risk. Om Tether gör en dålig investering kan värdet på USDT sjunka.

Allt detta kompletterar en enkel slutsats: vissa fiat-säkerställda stablecoins fungerar precis som banker. Gick vi verkligen igenom alla problem med att skapa blockchain och kryptovalutor bara för att starta ett nytt utlånings- och banksystem?

Skapar vi inte bara pengar igen? Vad är poängen?

Mellan 1879 och 1933 stöddes varje USD i omlopp av en viss mängd guld. År 1933 emellertid president Franklin Delano Roosevelt tog USA av guldstandarden efter en serie bankmisslyckanden under den stora depressionen. Priset på guld höjdes till $ 35 per uns, vilket teoretiskt stabiliserade värdet på USD. Den prispunkten hölls fram till 1971, då president Nixon tillkännagav att USA skulle överge guldstandarden. Sedan dess har den amerikanska dollarn inte kopplats till värdet av guld och vice versa. Kritiker säger att stablecoins bara återskapar de förgångna tiderna av guldstandardsystem. Vissa säger att detta är bra eftersom det ger valuta valuta konkret värde. Andra hävdar att det håller tillbaka ekonomiska framsteg.

Stablecoins har inte bevisat sig i sanna marknadsintrång

Det är lätt för stallcoins att kräva stabilitet under normala marknadsförhållanden. Ja, marknaderna har gått upp och ner under de senaste två åren, men vi har inte sett någon typ av betydande krasch. Stablecoins började bara bli populära efter kryptos uppgång till $ 20.000 och därefter sjönk till $ 5000 till $ 10.000 i slutet av 2017 och början av 2018.

Kommer stallmynt att hålla sitt värde om bitcoin skjuter upp till $ 50.000 eller sjunker till $ 1000? Kommer stallmynt att hålla sitt värde om USD faller och vi går in i en annan internationell lågkonjunktur? Det här är alla bra frågor som aldrig får svar.

Ett skepp är säkrast när det är i hamnen – men det är inte där ett fartyg är tänkt att vara. En stablecoin är säkrast under stabila marknadsförhållanden, men vi vet inte hur den kommer att fungera förrän den möter betydande volatilitet.

Bedrägerier och brist på öppenhet

Det finns ett annat problem med stablecoin-industrin: det står inför problem med bedrägerier och brist på öppenhet – liknande den bredare kryptomarknaden i allmänhet.

Ingen stablecoin har utsatts för så mycket kritik som Tether. Tether grundades i en oklarhet av hemlighet, med dess grundande team kopplat till olika skumma banker och börser som Bitfinex. Därefter uppstod kontroversen om Tethers kassareserver, inklusive hur mycket pengar Tether verkligen hade i sina reserver.

En del av problemet med Tether var dess plötsliga popularitet. Plötsligt hade en liten grupp människor möjlighet att trycka 100 miljoner dollar ur luften när de kände det. Tether hävdade att dessa pengar alltid backades 1: 1 med riktiga kontantreserver i USD, men revisioner var sällsynta.

Om du hade möjlighet att skriva ut 100 miljoner dollar för dig själv över en natt, skulle du inte ta det? Detta är en anledning till att stallmynt aldrig kan fungera utan ett ordentligt, decentraliserat regleringssystem på plats.

De bästa stablecoins är centraliserade

Ett annat problem med stablecoins är att de största stablecoins ofta är centraliserade. De byggdes av specifika utbyten – som Gemini. Eller de drivs och kontrolleras helt av en central enhet som Tether.

Ja, människor har försökt skapa decentraliserade stablecoin-system, och många av dessa system visar mycket löfte. Om vi ​​kunde skapa en decentraliserad valuta som bitcoin som inte kan stängas av eller kontrolleras av någon enhet, varför kan vi inte skapa en decentraliserad stablecoin? Det är det optimistiska taget – och det är en som kan gå i uppfyllelse.

Topp 14 Stablecoins

topp stablecoins på kryptomarknaden

Det finns cirka 20 större stablecoins som köpts och säljs i dagens kryptovalutabörser. Tether, med ett börsvärde på över 4 miljarder dollar, är den mest populära och mest omsatta stablecoin.

Andra stablecoins har dock visat ökande löfte. De fortsätter att växa. Börsen stöder nyare stablecoins baserat på deras transparens och legitimitet. I allmänhet litar samhället på företag som Gemini mer än det litar på företag som Tether.

Med det i åtanke, här är de tio bästa stablecoins som finns idag.

Tether (USDT)

 • $ 4,01 miljarder marknadsvärde
 • 18,4 miljarder USD 24 timmar handelsvolym (september 2019)
 • Pegged till USD
 • Fiat Collateralized
 • Drivs av Tether

USD-mynt (USDC)

 • 436,28 miljoner dollar marknadsvärde
 • $ 172,7 handelsvolym (september 2019)
 • Pegged till USD
 • Fiat Collateralized

Paxos Standard Token (PAX)

 • $ 241 miljoner marknadsvärde
 • $ 383 miljoner handelsvolym (september 2019)
 • Pegged till USD
 • Fiat Collateralized
 • Drivs av Paxos Trust Company

TrueUSD (TUSD)

 • 190,94 miljoner dollar marknadsvärde
 • $ 637 miljoner volym (september 2019)
 • Pegged till USD
 • Fiat Collateralized
 • Drivs av TrustToken

Dai Stablecoin

 • 80,05 miljoner dollar marknadsvärde
 • $ 4,57 miljoner handelsvolym (september 2019)
 • Pegged till USD
 • Crypto Collateralized
 • Drivs av MakerDAO

USDK (USDK)

 • 28,45 miljoner dollar marknadsvärde
 • $ 40,1 miljoner handelsvolym (september 2019)
 • Pegged till USD
 • Fiat Collateralized
 • Drivs av OKLink

Stasis EURS (EURS)

 • $ 35,46 miljoner marknadsvärde
 • Handelsvolym $ 387,225 (maj 2019)
 • Fäst till EUR
 • Fiat Collateralized
 • Drivs av Stasis

bitCNY (BITCNY)

 • $ 9 miljoner marknadsvärde
 • 151 000 000 $ handelsvolym (maj 2019)
 • Pegged till CNY
 • Crypto Collateralized
 • Drivs av Okänt företag

Gemini Dollar (GUSD)

 • $ 8,5 miljoner marknadsvärde
 • $ 2,87 miljoner handelsvolym (september 2019)
 • Pegged till USD
 • Fiat Collateralized
 • Drivs av Gemini

StabilUSD (USDS)

 • 6,4 miljoner dollar marknadsvärde
 • Handelsvolym på 678 000 $ (maj 2019)
 • Pegged till USD
 • Fiat Collateralized
 • Drivs av Stably

USDQ

 • $ 5,49 miljoner marknadsvärde
 • 119 000 USD handelsvolym (september 2019)
 • Pegged till USD
 • Fiat ställde säkerhet
 • Drivs av Platinum Securities

BitUSD (BITUSD)

 • 3,87 miljoner dollar marknadsvärde
 • Handelsvolym på $ 650 000 (september 2019)
 • Pegged till USD
 • Crypto Collateralized
 • Drivs av BitShares

1SG (1SG)

 • 1,3 miljoner dollar marknadsvärde
 • 3 800 000 $ handelsvolym (maj 2019)
 • Pegged till SGD
 • Fiat Collateralized
 • Drivs av Mars Blockchain Group

sUSD (SUSD)

 • 1,3 miljoner dollar marknadsvärde
 • Handelsvolym på 115 000 USD (maj 2019)
 • Pegged till USD
 • Fiat Collateralized
 • Drivs av Synthetix

Andra stablecoins

Ovanstående stallmynt är de mest populära på marknaden idag. De har var och en ett marknadsvärde på över 500 000 dollar. Stablecoins som listas nedan har under tiden mindre marknadsvärden men kan bli mer framträdande i framtiden:

 • Alchemint-standarder (SDS)
 • Vit standard (WSD)
 • NuBits (USNBT)
 • Konstant (CONST)
 • SDUSD (SDUSD)
 • USDCoin (USC)
 • QUSD (QUSD)
 • StableCoin (SBC)

Facebooks kommande Libra Cryptocurrency är en Stablecoin

Facebook Libra vs Tether

Facebook har skapat enormt surr efter att ha meddelat sin Libra-kryptovaluta. Vad en del inte inser är dock att Vågen faktiskt är en stablecoin.

Facebook föreställer Vågen som ett komplement till US-dollarn. Företaget planerar att stödja Vågen med en korg med valutor och amerikanska statspapper i ett försök att undvika volatilitet.

Facebook kommer också att samarbeta med olika finansiella tjänster. Varje partner kommer att injicera inledningsvis 10 miljoner USD, vilket ger Libra full tillgång på dagen den öppnas.

Nya Libra-valutaenheter kommer att skapas på begäran. Om det finns efterfrågan på mer än 1 miljon dollar av Libra-valutaenheter, måste partner inom “Libra Association” bidra med ytterligare 1 miljon dollar.

Vågen kommer att använda en distribuerad huvudbok – en blockchain – för att förena betalningar mellan servicepartners.

Det finns en enorm skillnad mellan Vågen och en traditionell kryptovaluta som bitcoin, dock: Vågen är inte decentraliserad; istället är det en central blockchain som drivs av Libra Association, som fungerar som en de facto centralbank. Däremot använder bitcoin en tillståndsfri blockchain.

Facebooks Vågen verkar bra på väg att lanseras inom en snar framtid. Facebook har redan etablerat Libra Association i Genève, Schweiz. Libra Association har 28 grundande medlemmar, inklusive Mastercard, PayPal, Visa, Spotify, Lyft, Uber, Coinbase, Andreesen Horowitz, Union Square Ventures, eBay och andra större organisationer.

Även om Vågen har utsatts för en del kritik för sin centralisering, kan det lätt bli världens största stallkoin inom en mycket snar framtid. Håll dig uppdaterad för mer information om Vågen när den närmar sig lanseringen: den första versionen av Vågen är planerad att lanseras i juni 2020.

Nu, för den tredje och sista delen av denna tether-kryptovaluta-guide, låt oss granska draman mellan Bitfinex och Tether och vad det betyder för priset på bitcoin, kryptoassetmarknadsmanipulation och vad som är nästa för Tether (USDT).

Tether och Bitfinex Crisis: Allt du behöver veta

tether bitfinex-kris

För många är Tether lite svårt att förstå. Är det en annan valuta? Ska det fungera som ett alternativ till USD? Vad gör det exakt? För att vara ärlig är verkligheten värre än spekulationerna.

Lång historia kort, Tether är en bluff, som man inte har sett sedan Bernie Madoff gick i fängelse. Hur är detta? Jag kommer att bevisa det för dig i den här artikeln.

Varning dock: det här blir en lång artikel, så gå och hämta en kopp kaffe, te eller vad din favoritdryck är, och förbered dig på att spendera minst 10 minuter på att läsa detta (tänkte att det är bättre att ge dig en grundlig fördjupad inblick i allt detta är).

Om du menar allvar med att investera i USDT måste du läsa det – så du slutar inte ångra det.

Vad används Crypto bäst för?

användningsfall för tether

Medan blockchain har mer giltiga och solida användningsfall ligger kryptos bästa användningsfall i dess spekulativa egenskaper. För det mesta köper människor kryptor i hopp om att spekulationen kommer att höja sina priser, vilket resulterar i vinst för “investerarna”.

Och för att underlätta handeln med dessa tokens har hundratals börser dykt upp över hela världen. Att köpa krypto efter eget val är ofta så enkelt som att sätta in någon fiat-valuta och byta ut den mot dessa tokens.

Och för att oavsett vilket utbyte du väljer, eftersom det är ett helt ekosystem, är priserna oftast desamma – med undantag för avgifter och så vidare. Naturligtvis, med kryptosamhället som är stort för decentralisering, är ekosystemet inte enhetligt, på samma sätt som det traditionella finanssystemet.

Dess struktur liknar mycket Liberty Reserve – en gång ett populärt nätverk av peer to peer-utbyten runt om i världen. Endast den här gången är det annorlunda i den meningen att det finns en delad huvudbok som hjälper dem att genomföra överföringen av värde mellan enheter runt om i världen.

Den huvudboken är vad som kallas blockchain. Det är decentraliserat, så det ägs inte av någon enhet. Trots detta ramverk har kryptosamhället fortfarande några länkar till traditionell bankverksamhet eftersom människor behöver konvertera sina fiatvalutor till kryptos..

Som ett resultat har många börser någon form av relation med banker. Det är därför bitcoin-börserna kämpar med detta – de behöver ofta följa Know Your Customer och Anti-Whitewundering-reglerna.

Ironiskt nog strider detta mot mycket kryptovaluta – en privat, tillståndlös, pålitlig och reglerfri valuta som är globalt acceptabel. På detta sätt kan det ske överföring av pengar mellan flera enheter utan tillstånd, efterlevnad eller identitet.

Tyvärr finns det lite som kan göras åt det just nu. Så smarta börser har antagit ett tillvägagångssätt som hjälper dem att dra nytta av dessa regler samtidigt som de tillhandahåller sina kunder de mycket behövda tjänsterna.

Låt oss prata om Bitfinex

bitfinex och tether-berättelse

En av pionjärernas kryptobörser, Bitfinex steg till framträdande strax efter Mt. Gox – det mest populära utbytet vid den tiden. Naturligtvis var detta inte utan risker, varför det blev föremål för hackattacker 2016, vilket resulterade i förlust av cirka 120 000 bitcoins (cirka 70 miljoner dollar i kontantvärde).

För att förhindra och undvika samma öde som Mt. Gox, Bitfinex, gjorde något som kallades en bail-in. Som ett resultat av det växande ansvaret skapade de i huvudsak sin token och erbjöd den som “säkerhet” till insättare för att ta bort det gap som skapats av de stulna 120 000 bitcoins. Så det slutade med att kunderna ägde Bitfinex-kapital tack vare token.

Dessa tokens var ett verktygstoken. Så människor kunde handla dem på plattformen. Och kunder som ville, kunde handla in sina för kontanter -1 BFX = $ 1 USD vid den tiden. Det enda problemet var företagets likviditetsfrågor – de behövde kontanter så snabbt som möjligt.

Ange Bitcoin Exchange / Wells Fargo Banking Brouhaha

tether bitcoin guide

Vid denna tidpunkt i Bitfinex verksamhet hade företaget ingen permanent plats, även om de enligt uppgift opererade från Hong Kong. De hade flera konton hos olika banker baserade i Taiwan.

Efter hackingincidenten uppgav den primära banken – Wells Fargo – att de inte skulle rensa medel som kommer från och gå till Bitfinex konton som var hemma hos dessa banker. Detta förstörde i grund och botten Bitfinex verksamhet eftersom de inte kunde utföra transaktioner och kunder inte kunde flytta sina medel in och ut ur börsen.

Som ett resultat stämde de brunnar Fargo – utan framgång, kan vi lägga till – och började använda ett företag de hade, som hade varit ganska vilande fram till dess. Företagets namn? Tjudra.

Intressant nog hade Bitfinex alltid hävdat att det inte hade någon som helst relation med Tether före stämningen. Men efter rättegången började de använda företaget för sin verksamhet.

Snabbintroduktion till Tether och hur det fungerar

hur tether USDT stablecoin fungerar

Tether är populärt på grund av sin 1: 1 valutapeg. Så, 1USDT = $ 1 (eller euro eller GBP). Så den här typen gör att den fungerar som en stablecoin. Så till skillnad från bitcoin och andra kryptovalutor som rutinmässigt går igenom prissvängningar gör Tether inte – åtminstone är det idén.

Kort sagt, det fungerar som en genomsnittlig penningmarknadsfond där du kan parkera några av dina fonder utan att frukta någon betydande risk. Till skillnad från en penningmarknadsfond som vanligtvis stöds av vissa finansiella tillgångar var Tether tänkt att stödjas av reserven.

Med andra ord, för varje 1 USD som du köper finns det förmodligen $ 1 i banken någonstans. Intressant är att Tether inte är det enda stabila myntet på marknaden. Andra har insett den potentiella lönsamheten av tether och har hoppat på vagnen och erbjuder liknande tjänster och värde.

Tether’s och andra stablecoins USP inkluderar enkel överföring mellan bitcoin-börser, säker kryptohamn för att parkera dina pengar när du inte handlar aktivt och stabilitet i värde överallt där dina mynt är parkerade.

Det viktigaste som man inte talar om är dess benägenhet att användas för massiva penningtvättaktiviteter. Faktum är att det finns läger som tror att Tether används för penningtvätt.

Så det är enkelt att bara köpa bitcoin, konvertera det till Tether – samtidigt som man går förbi KYC-processen och aldrig oroa sig för värdet på deras olagligt förvärvade vinster som försvagas, nej tack till 1: 1-värdepinnen.

Naturligtvis är detta en mycket tilltalande uppfattning till penningtvättenheter som letar efter ett “säkert utrymme” för att parkera sina olagliga vinster. Det plus det faktum att det inte finns någon som helst dokumentation i händelse av ett hack betyder att de inte kan spåras.

Det är dock inte bara bedrägliga som använder det. Det finns förespråkare för digital integritet, människor som motsätter sig ekonomisk reglering och efterlevnad, skatteflyktare och människor som bara inte litar på regeringen. Dessa människor utgör huvuddelen av USDT-användare.

Med anspråk på $ 1 reserv för varje 1USDT är det frågan om riktigheten i dessa anspråk. Det finns starka spekulationer om att Tethers reservkrav inte är sanna alls; att företaget inte har kontroll över en betydande del av sina reserver.

Och dessa människor hade rätt. Medan Tether säljer en kryptovaluta som stöds av traditionella valutor i reserven, visade domstolsärenden som rör dem att detta inte var fallet. Om något härstammar huvuddelen av deras reserver från transaktioner som involverar kända penningtvättenheter som Crypto Capital Corp och andra skumma enheter.

Så var var dessa medel parkerades?

tether stablecoin-medel

Mellan åren 2017 och 2019 har ivriga industritittare frågat var Tether behöll den reserv som den hävdar att den har. Tja, det verkar som att företaget till stor del använde skalkor för att flytta sina medel.

Och några banker grep om det och frös sina fonder när de insåg att företaget inte var direkt med dem. I slutet av dagen kunde Tether äntligen få en bank – Puerto Rico-baserad Noble Bank – som var villig att ta sin verksamhet och behålla sina medel för dem.

Detta var dock inte utan några problem. Till exempel var bankens styrelse känd för att ha sparkat mot Tether-banker med dem på grund av deras förhållande till den kända nyc-baserade depåbanken BNY Mellon.

För dem som inte känner till BNY Mellon är detta en enorm bank vars primära verksamhet handlar om att hålla tillgångar för externt placerade banker i USA. Så, banker med stora tillgångar som vill hålla dem säkra, bank med dem.

Och som regel har NYC Mellon rykte för att inte göra affärer med penningtvättare. Så, Noble Banks främsta oro var att NYC Mellon skulle dumpa dem på grund av deras samarbete med Tether och effektivt förlamade banken i processen.

Hur som helst, efter att de kommit igenom det ursprungliga hindret, fick Noble Bank sedan insättningar till hundratals miljoner dollar från Tether. Naturligtvis innebar det att deras balans väsentligen sprängde, vilket fick vissa analytiker att undra hur det hände under en så kort period.

För att täcka deras spår varnade Tether dock insättare från att avslöja bankens detaljer offentligt. Målet var att undvika att locka BNY Mellons ilska. Tyvärr är människor oförutsägbara och någon pratade.

Naturligtvis slutade hela processen med att förstöra Noble bank och tvingade tether att söka någon annanstans efter deras bankbehov. Nästa mottagare av denna reserv var Deltec Bank, som fick pengarna genom Crypto Capital Corp.

Låt oss prata om Crypto Capital Corp.

tether crypto capital corp

Detta företag var ett penningtvättföretag med en rad kryptoföretag som kunder. Dessa inkluderade Kraken, Quadriga –Canadas största bitcoinbörs- och Tether – deras största kund. Det finns också rykten om att de tog på sig colombianska läkemedelskarteller som kunder.

Det kunde fungera genom att hitta banker med dåliga efterlevnadsstrukturer och placera reserven i dem genom skalföretag. Naturligtvis, när dessa banker fick reda på att de användes i penningtvätt, stängde de kontona och Crypto Capital Corp och dess skalföretag går någon annanstans.

Naturligtvis förnekade Tether själv någon anklagelse när dessa frågor togs upp i domstol. De agerade som om de var förvånade över Crypto Capital Corps MO. Oavsett om det var sant eller inte, var det väldigt viktigt. Den verkliga poängen var att Tether isolerade mot alla anklagelser, eftersom CCC tog fallet för sina handlingar.

Ännu värre, CCC arbetade med partners, Spiral och Reggie Fowler för att ta emot Tethers insättares medel på sina konton. Så fonderna gick inte ens igenom / till Crypto Capital Corp. Det gick direkt till dessa individers konton – Reggie Fowler i synnerhet.

Så vilken inverkan hade detta på kunderna?

tether usdt marknadsmanipulation

Tja, kunder var tvungna att följa strikta instruktioner när de ville sätta in pengar för Tether. Först skulle de behöva kontakta Crypto Capital Corp, som sedan skulle ge dem kontouppgifter för ett shell-företag.

Därefter fick de besked att skicka pengarna med anteckningar som skulle verka oskadliga och inget relaterat till krypto. När detta är gjort måste kunderna vänta tills betalningen bekräftas.

När de väl har bekräftats krediterar de deras Tether-värde. Saken med hela detta schema är även om Bitfinex hävdade att det inte hade någon aning om CCC: s verksamhet och instruktioner, tillgängliga bevis visade att detta inte var sant. Instruktioner som

”[Dela inte dessa instruktioner] utom med ditt finansinstitut. Att dela denna information kan skada inte bara dig själv och Bitfinex utan hela det digitala token-ekosystemet. Följaktligen varnas du att det kan finnas allvarliga negativa effekter förknippade med att denna information blir offentlig. ”

Skickades rutinmässigt till kunder som ville köpa Tether. Detta visade tydligt att de visste vad som hände. Tyvärr var detta det minsta av deras problem. Ytterligare bevis visade att Reggie Fowler aktivt skumade 10 procent av alla insättningar. Denna 10-procentiga fond var i huvudsak hur Reggie Fowler fick betalt för sina “tjänster”.

Som vanligt hävdade Bitfinex okunnighet om systemet. I ett av deras vittnesmål i domstolen uppgav Bitfinex att,

”Förutom en nominell avgift för varje insättning eller uttag debiterade Crypto Capital ingen avgift för dessa tjänster till [Bitfinex] eftersom det kunde tjäna en betydande ränta på de medel som den hade för [våra] räkning på sina konton.”

Detta var dock inte sant, med tanke på att CCC aldrig valde bankirer baserat på deras räntor. Allt de fokuserade på var banker med slapp eller svag efterlevnad. Bitfinex ovilja att känna till CCC: s arbete resulterade troligen i deras rutinmässiga förflyttning av 10 procents nedskärningar.

Och även om Bitfinex hade letat, skulle det ha varit svårt att lägga märke till, med tanke på tetherens ständigt stigande balans. Människor som förmodligen skulle ha lagt märke till är de som vill dra ut mycket pengar – mer än inflödena eller hackare som vill stjäla.

Hur som helst, efter att banktillsynsmyndigheter hade tagit sig an den ryska som Crypto Capital Corp hade använt, frös de snabbt kontona för skalföretag som var kopplade till företaget. Dessa åtgärder resulterade i allvarliga likviditetsproblem – anledningen till att företaget inte kunde betala uttag.

Och när man fick veta om deras likviditetsproblem gick uttag genom taket – alla försökte få ut sina medel. Oförmågan att överföra dessa medel från CCC innebar att insättare och investerare inte kunde få sina pengar.

Medan likviditetsproblemen startade i augusti 2018 började rykten om Tether’s insolvens inte förrän i oktober 2018. Och rykten var sanna. Lång historia kort, tillsynsmyndigheterna frös de pengarna och kommer förmodligen inte att ge dem tillbaka till Bitfinex. För dem som tänkte att en upprepning av Mt. Gox-uppgörelse med regeringen skulle hända, förlåt. Det kommer förmodligen inte.

Finns det någonsin ett scenario där tether hade de reserver som det hävdade att det gjorde?

bundna reserver av stabila pengar

Förmodligen när de startade projektet. Även om det inte finns några övertygande bevis för att detta var fallet, har vi bara Tether: s påståenden att gå. Oavsett fall verkar det som om det inte längre får stöd av någon reserv eller penningtvätt.

När kryptor blir “heta” som Tether har blivit kan det vara mycket svårt att få dessa enheter att lita på dem igen. Det är mycket förvånande att de överlevde bankrörelsen. Hur gjorde de det?

De ljög helt enkelt och hittade sätt att uppfylla uttagsbegäranden tills de inte längre kunde. Bedrägerier är i allmänhet så här – de har ett kryphål som de ofta måste arbeta hårt för att täcka över.

Och när de fångas fortsätter de helt enkelt att snurra på hjulen tills fler suger kommer ombord. Det är ofta en mycket komplicerad process som de flesta inte kan förstå. De gick till och med så långt som att använda pengar mulor för att uppfylla specifika uttagsförfrågningar:

“Som förklarats för [New Yorks] advokater av [Bitfinex ‘] -råd: Bitfinex och Tether har också använt ett antal andra tredjeparts” betalningsbehandlare “för att hantera begäranden om uttag av kunder, inklusive olika företag som ägs av Bitfinex / Tether-chefer, samt som andra “vänner” till Bitfinex – det vill säga mänskliga vänner till Bitfinex-anställda som var villiga att använda sina bankkonton för att överföra pengar till Bitfinex-kunder som hade begärt uttag “.

Andra metoder inkluderade att använda medel som tillhör Bitfinex-kunder för att reglera dessa uttag. Medan de gjorde detta, höll de fast vid sina vapen att de fortfarande hade tillräckliga reserver för att stödja sin symbol. Som ett resultat kunde de avvärja konkurs ett tag … tills New York Attorney General började utreda dem.

De har tagit fram andra sätt för att fortsätta försäkra regeringen och investerarna att de är bra. De hävdade vidare att de hade både kortfristiga värdepapper och kontanter som skulle täcka ungefär 2/3 av alla tether i omlopp. Enligt ett intyg från företagets advokater,

”Från och med det datum då jag undertecknar denna förklaring, har Tether likvida medel (kortfristiga värdepapper) till hands på totalt cirka 2,1 miljarder dollar, vilket motsvarar cirka 74 procent av de nuvarande utestående värdena.”

Varför stöder Crypto Community fortfarande Tether?

tether crypto community

En viktig anledning är att bibehålla marknadens status quo. Kryptomarknaden befinner sig för närvarande vid en mycket känslig punkt.

En stor hit som Tether går ner kommer sannolikt att avskräcka investerarnas förtroende, vilket leder till lägre priser och handelsvolymer – oacceptabelt med tanke på det nuvarande läget. Med tanke på att marknaden bara samlas är det lätt att se varför samhället fortfarande stöder det.

Det är därför som vissa tror att kryptovalutaindustrin är en bubbla.

Vad är det nuvarande läget på “Tether HQ”

Till att börja med har Reggie Fowler, en viktig dålig skådespelare arresterats och står för närvarande inför lagens vrede. En annan dålig skådespelare är fortfarande fri. Företagspresident, Ivan Manuel Molina Lee, har utlämnats till Polen från Grekland på anklagelser om att hjälpa till med penningtvätt.

Oz Yosef anklagades nyligen i delstaten New York. Alla dessa förövare var å andra sidan med Crypto Capital Corp. Bitfinex och insisterar på att de inte aktivt spelade någon roll i bedrägeriet som begicks av CCC och dess flera skalföretag.

Som ett resultat hoppas de att deras beslagtagna medel kommer att återlämnas av banktillsynsmyndigheterna.

Vad är nästa för tether (USDT) och stablecoins?

Kryptosamhället behöver stallmynt. Det är mycket osannolikt att stablecoins försvinner när som helst snart. Vi förväntar oss dock att stablecoins fortsätter att växa och dra nytta av ny teknik.

På lång sikt kan de stabila nackdelarna som anges ovan försvinna. Det är det optimistiska taget. Tether är överlägset det nuvarande bitcoin ‘svarta hålet’ av vad-om, många undrar hur Tether spelar ut 2019 och 2020.

Det pessimistiska taget är naturligtvis att stallcoins kan bli nya versioner av det vi ursprungligen försökte fly från: centraliserade banker och utlåningsinstitutioner.

Naturligtvis kanske vi inte vet hur värdefulla stablecoins är förrän nästa marknadskrasch i kryptoekonomin eller global ekonomi. Håll ögonen öppna för att se vad stablecoins framtid har. Fler uppdateringar om Tether och USDT stablecoin domstolsärenden, revisioner och nyhetsmeddelanden kommer snart att läggas till.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map