Ripple (XRP) Guide: Live XRP / USD-pris och 2020-myntutsikter

Contents

Live XRP-pris: Real-time Ripple Coin USD växelkursvärde

Ripple är ett av de största företagen i kryptoekosystemet, deras XRP-mynt är symbolen du älskar att hata.

Ripple, som drivs av Ripple Labs (ursprungligen Opencoin), är en plattform och en valuta. Den består av ett blockfritt smidigt betalningsprotokoll utformat som ett dagligt nätverk för utbyte av låga provisioner med företagets patenterade teknik, Ripple protocol consensus algoritm (RPCA). Ripples betalningsprotokoll hoppas kunna antas och integreras i dagens banker för att underlätta snabba internationella transaktioner över hela världen genom att tillhandahålla en friktionslös gränsöverskridande remitteringstjänst för att hjälpa till att skicka pengar globalt.

Från grundarna Chris Larsen och Jed McCaleb till nuvarande VD Brad Garlinghouse, kommer denna recension av Ripple-företaget och XRP-kryptokurrency att bli ett djupt dyk på hur det eftertraktade XRP-myntet (för närvarande rankat # 3 i totalt marknadsvärde) används för att representera och överföringsvärde i Ripple Network.

Eftersom Ripple (XRP) användarbas fortsätter att växa med hausseartade prisförutsägelser, låt oss granska ‘den andra krypton’.

Vad är Ripple och hur XRP fungerar

Ripple vs Stellar, xrp vs xlm, vilket är bättre, Ripple (XRP) Vs Stellar (XLM), ripple xrp vs stellar xlm

I sin mest grundläggande bemärkelse kan Ripple ses som ett bruttoavvecklingssystem i realtid som tillsammans med tillhörande kryptokurrency ‘XRP’ har utformats för att göra monetära transaktioner mer strömlinjeformade och problemfria för sina användare. Projektet lanserades redan 2012 som ett sätt att förse det globala finanssamhället med ett allt-i-ett-ekosystem för betalningshantering och remittering som kan användas av flera olika enheter som:

 • 300 finans- / bankinstitut (i 40 länder och 6 kontinenter)
 • Startups
 • Företagsägare
 • Konsumenter

Enligt projektets vitbok försöker Ripple ersätta den globala betalningsinfrastrukturen som för närvarande används över hela världen med ett system som inte bara är ‘decentraliserat’ utan också öppen källkodsbaserat och lättillgängligt för människor oavsett deras ekonomiska bakgrund. Utöver detta, med hjälp av sitt ursprungliga token-skapande system, tillåter plattformen sina användare att utforma sina egna krypto- och fiatvalutor. Som ett resultat av dessa funktioner har Ripple antagits av flera olika bankutrustning såväl som finansiella organisationer på grund av RippleNet-tillväxten mot att vara omedelbara, tillförlitliga och billiga kostnader.

När Ripple- och XRP-eran fortsätter sätter RippleNet-fördelarna med snabbhet, säkerhet, likviditetshantering och transparens både företaget och kryptomynt i en unik position med tanke på de tusentals kryptoassets som finns på marknaden idag.

Granskning av Ripples ursprung: The Who, What and When

krusning skicka och ta emot xrp

Innan vi kan komma in i det imponerande Ripple-CVet av partnerskap som American Express, MoneyGram, Santander, PNC, SBI Remit och BeeTech eller acknolwedge som XRP handlar på över 100 marknader och börser, låt oss gå tillbaka till början och avslöja några av det organiska ursprunget av företaget och token.

Som några av våra vanliga läsare kanske känner till, började arbetet med Ripple-projektet redan 2004 när utvecklarna Jed McCaleb, Arthur Britto och David Schwartz blev inspirerade av ett decentraliserat betalningssystem som heter RipplePay.com som utvecklades av en kanadensisk webbutvecklare. heter Ryan Fugger. McCalebs idé var emellertid att använda blockchain-teknik för att göra ovannämnda system mer transparent såväl som att eliminera många av de ineffektiviteter som är förknippade med Bitcoin-ekosystemet (såsom överdriven energiförbrukning, dåliga tx-hastigheter och centralisering) – (vilket skulle förvandlas senare till Stellar Lumens (XLM)).


I detta avseende nämner det också att i motsats till Bitcoin, verifieras alla XRP-baserade transaktioner genom användning av en samförståndsövergripande omröstning i stället för att användare måste förlita sig på gruvarbetare för att gröna sina transaktioner..

År 2012 välkomnade Ripples core dev-team Chris Larsen som sedan bad Fugger att ge sitt team nödvändigt tillstånd för att fortsätta arbeta på RipplePay.com och förvandla plattformen till ett fullfjädrat kryptovaluta- och monetärt system. Denna utveckling hjälpte till att skapa OpenCoin – en organisation som senare skulle döpas om till Ripple Labs.

Runt den här tiden började Larsen och co också ägna mycket tid åt att skapa det vi nu känner till Ripple Transaction Protocol (RTO), ett system som gör det möjligt för användare att underlätta omedelbar överföring oavsett deras fysiska platser. För att vara lite mer specifik är protokollet kompatibelt med ett antal digitala valutor såväl som andra tillgångsmedier. Teamet programmerade RTP: s kärnramverk på ett sådant sätt att det bara litade på en centralbok som kontinuerligt skulle administreras av flera olika servrar för transaktionsverifiering..

Dessutom, för att hjälpa till med snabbare bearbetning av enskilda transaktioner, utformade teamet bakom Ripple en kryptovaluta som heter XRP som var utformad för att hjälpa användare att flytta sina pengar på ett mycket strömlinjeformat sätt. Om det inte räckte, kopplade Ripple också Bitcoin till sitt ursprungliga tillstånd, vilket möjliggjorde kryptoentusiaster att använda plattformen för att skicka betalningar direkt till valfri BTC-plånbok..

Allt detta skulle i huvudsak bildas i dagens RippleNet, som är Ripples globala betalningsnätverk. Så här fungerar det:

Under första halvåret 2013 tillkännagav Ripple Labs lanseringen av plattformens referensserver och klient som programvara med öppen källkod, vilket möjliggjorde oberoende utvecklare att bidra till Ripples garanterade framtida framsteg. Inte nog med att Ripples kärnutvecklingsteam redan i början av 2014 hade börjat flytta fokus på banksektorn för att försöka ersätta de befintliga, föråldrade systemen som många banker fortfarande använder sig av till denna dag för att underlätta deras dagliga transaktioner. I detta avseende, bara några månader senare, blev Fidor Bank i München den första vanliga finansiella enheten som antog Ripple Transaction Protocol (RTP). Nyheten följdes snart av ordet att New Jersey-baserade Cross River Bank och Kansas-baserade CBW Bank också hade följt efter.

I slutet av 2014 hade Ripple, som vill bli världens mest pålitliga globala betalningsnätverk, meddelat flera anmärkningsvärda partnerskap med stora spelare som Western Union, Commonwealth Bank of Australia, Royal Bank of Canada och Earthport, en global betaltjänst som är ansluten till företag som Bank of America och HSBC. Året därpå dömdes Ripple Labs till böter om totalt 700 000 dollar av Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) på grund av vissa överträdelser relaterade till lagen om banksekretess. Som ett resultat av straffet fortsatte folket över på Ripple snabbt att lägga till flera AML-övervakningsmoduler i sitt protokoll för att göra det helt i enlighet med befintliga amerikanska finanslagar.

Under de senaste 2-3 åren har Ripple Labs vuxit ganska exponentiellt, med organisationens kontor nu närvarande i ett antal olika länder som Australien, Storbritannien och Luxemburg.

Här är en kuraterad bild av alla Ripple Labs-investerare från 2013 till 2016:

ripple-labs-investerare

Viktiga punkter som är värda att tänka på

När vi pratar om Ripple-ekosystemet sker inhemska transaktioner bara när användare underlättar kryptografiskt signerade transaktioner via XRP eller en unik fiatvaluta efter eget val. I detta avseende bör det påpekas att alla XRP-transaktioner över digitala tillgångar övervakas med hjälp av Ripples interna huvudbokssystem, XRP Ledger.

XRP är en öppen källkod, decentraliserad digital tillgång byggd för betalningar ~ officiell Ripple.com-webbplats

Ända sedan Ripples gränsöverskridande tx-ramverk anställdes av flera banker runt om i världen har fler och fler människor börjat se krypto-aktiverade tekniker med ett mer öppet sinne.

På grund av Ripples ständigt ökande antagande över ett brett utbud av vanliga finansiella domäner börjar ett stort antal investerare och handlare nu lita på plattformen. Och medan vi är på de anmärkningsvärda ämnena av intresse för Ripple-ekosystemet, låt oss hålla det här uttalandet där eftersom det är en av de större makrotalande punkterna om Ripple vs XRP-debatten som vi kommer att granska nedan.

ripple-xrp-centralization-brad-garlinghouse-quote

Rippel och gruvdrift

Till skillnad från andra populära kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum och Monero kan XRP inte brytas. Detta beror på att medan BTC och andra liknande digitala tillgångar använder gruvarbetare för att bearbeta sina egna transaktioner, underlättas överföringar associerade med Ripple genom användning av ett systemomfattande ram för användarkonsensus (vilket i princip gör begreppet gruvdrift värdelöst).

Dessutom bör det också påpekas att Ripples kärndesignteam, när det startades, bara skapade totalt 100.000.000.000 XRP – en siffra som inte har vacklat sedan, trots fortsatt samhällsklagomål angående detsamma. Det nämns också att när XRPs släpptes kritiserade ett antal människor hur valutan fördelades, med grundarna som behöll 20 procent av alla XRP-tokens.

Slutligen, på grund av sin “nollbrytningspotential”, har ett antal kryptoentusiaster uppmanat den digitala valutan för att vara för centraliserad. Inte bara det, men det ovan nämnda faktum har också begränsat projektets totala användning och tillväxt på vissa sätt.

Vad som skiljer XRP från andra Premier Cryptocurrency?

Till skillnad från Bitcoin stöds Ripple av ett fullfjädrat monetärt ekosystem som kan användas för ett brett spektrum av syften. På samma sätt, jämfört med Ethereum (en plattform som främst är utformad för datorändamål) handlar Ripple uteslutande om finansiella funktioner som överföringar, gränsöverskridande tx etc. Detta är just anledningen till att Ethereum, EOS, Bitcoin inte har antagits av bank institutioner – eftersom de saknar den grundläggande infrastruktur som behövs för att hantera omfattande monetära överföringar.

Vad är Ripple Transaction Protocol och vem som kontrollerar det?

Ripple Transaction Protocol (RTP) är ett digitalt ramverk genom vilket alla Ripples monetära processer äger rum. Detta står i skarp kontrast till andra kryptovalutor som använder en blockchain-konsensusalgoritm för att underlätta / bearbeta sina transaktioner.

Medan vi är på ämnet skulle det också vara användbart för våra läsare att förstå att alla transaktioner som äger rum inom Ripple-ekosystemet kräver en viss nivå av befintligt förtroende för att kunna fortsätta. Vad detta betyder är att om två användare inte redan har upprättat ett förtroendeförhållande, kommer txen i fråga att stanna kvar tills en linjär väg som involverar alla associerade parter har etablerats. Det ovan nämnda konceptet har lånats från islamiska bankprinciper där allt utbyte av pengar sker genom användning av ömsesidiga förtroendeförhållanden istället för att debitera den andra personen en ränta..

Nu talar vi om vem som kontrollerar Ripple, en snabb titt på projektets kärninfrastruktur kan vi se att projektet är mycket mer centraliserat jämfört med en mängd andra kryptovalutor. Detta beror på att Ripple Labs fortfarande har en ledande roll när det gäller utvecklingen av XRP. Inte bara det, organisationen äger också en stor andel av alla XRP som för närvarande är i omlopp idag.

XRP: En djupgående Ripple Cryptocurrency Coin Look

I sin mest grundläggande mening kan XRP ses som den kryptovaluta som driver Ripple-ekosystemet. I detta avseende skulle en perfekt analog jämförelse vara den för Ether- och Ethereum-plattformen.

När det gäller XRP: s värde bestäms valutans pris helt enkelt av hur många människor (vid en viss tidpunkt) tycker att tillgången är användbar. På grund av Ripples fantastiska nytta som en plattform för finansiella tjänster har ett antal etablerade banker börjat använda tekniken för att förbättra deras totala effektivitet. Detta har hjälpt till att stimulera priset på XRP och har gett det den marknadsstyrka som mycket få andra digitala valutor för närvarande har.

Som tidigare nämnts skapade projektets kärnutvecklingsteam totalt 100.000.000.000 XRP som var avsedda att användas för alla transaktionsrelaterade ändamål, när Ripple först lanserades. Till skillnad från andra kryptovalutor är XRP omöjlig, men dess totala cirkulationsförsörjning kan ökas – det finns dock inga planer på att göra en sådan sak när som helst snart.

Ur förvärvssynpunkt kan vi se att precis som de flesta andra kryptovalutor på marknaden idag kan XRP också köpas från ett antal olika börser och handelsplattformar med en knapptryckning. På samma sätt är lagring av XRP också ganska enkelt och kan göras med ett antal olika plånbokslösningar.

Vilka fördelar erbjuder Ripple?

Mainstream Adoption: Ripple stöds för närvarande av en hel rad vanliga finansinstitut och betalningsleverantörer inklusive HSBC, Western Union, CBA och Royal Bank of Canada. Detta sätter Ripple i en unik position för vanlig acceptans som några andra digitala valutor för närvarande har.

Regulatoriskt grönt ljus och mångsidighet: Ripple har redan från början lagt stor vikt vid att upprätta sitt kärnramverk i linje med de olika myndigheternas krav över hela världen. För att bättre förstå scenariot kan vi se att Ripple kan användas för att generera anpassade tokens medan XRP kan handlas mot en mängd digitala varor som frekvent flyer miles, mobiltelefonminuter etc..

Låga Tx-kostnader: Jämfört med många av dess tillhörande kryptoerbjudanden har Ripple en mängd nischfördelar (som låga transaktionsavgifter, betalningsfrihet och global tillgänglighet) som gör den unik. Inte bara det, men XRP är också en av de snabbaste digitala tillgångarna på marknaden idag (vilket också är anledningen till att valutan har antagits av så många bankinstitut.)

XRP-nackdelarna

Ändlig leverans: En av Ripples största problem är dess begränsade utbud – som för närvarande är begränsat till 100.000.000.000. Och trots att projektets kärnstödsgemenskap upprepade gånger krävde att valutautbudet skulle ökas, har Ripples dev-team gång på gång vägrat att skapa mer XRP – något som har lett till skapandet av vissa deflations- / leveransrelaterade problem med projektet.

Centralisering: Som nämnts tidigare tillhör hela 20% av XRP: s totala utbud av Ripples grundare. Dessutom kan Ripple inte brytas, en aspekt som anses vara en av de största nackdelarna med den främsta tillgången.

Tidigare problem: Tidigare har Ripple Labs ställts inför rättsliga åtgärder från tillsynsmyndigheter som FINCEN. Till exempel bör det påpekas att regeringsverket 2015 böter Ripple Labs med en enorm summa på 700 000 dollar för brott mot lagen om banksekretess. På samma sätt stämdes Ripple också förra året för påstådt bedrägeri angående ett ICO-system.

Brist på öppenhet: Ett stort problem med Ripple är att XRP-transaktioner kan frysas av systemet. Ett exempel på detta är när medgrundare Jed McCaleb för några år tillbaka försökte avveckla sina XRP-innehav till ett värde av 1 miljon dollar – en åtgärd som stoppades av en tredje part. Det här avsnittet lämnade inte bara ett dåligt intryck på den globala kryptosamhället (angående XRP: s övergripande verktyg) utan resulterade också i att många hävdade att tanken på en transaktion stoppades av en tredje parts enhet strider mot själva grunden för vad blockchain-teknik och crypto står för.

Hur fungerar Ripple?

Eftersom Ripples utbredda popularitet har fortsatt att öka, börjar fler och fler institutioner anställa XRP som medlare i sina fiat-valutaväxlingar. Detta beror på att en hel mängd olika finansiella tillgångar inte kan bytas ut i utbyte mot varandra direkt. Istället måste de handlas med hjälp av den amerikanska dollarn – som fungerar som en mellanhand swap facilitator. I detta avseende uppfyller Ripple samma funktion, men till en bearbetningskostnad som är betydligt lägre än en USD-baserad tx.

Dessutom, som nämnts i ett tidigare avsnitt, används Ripple nu också av många internationella banker för att påskynda sina gränsöverskridande transaktioner. För att utarbeta saken kan vi se att Ripple för närvarande skryter med en TPS-hastighet på fyra sekunder per transaktion. Denna siffra är inte bara mycket högre jämfört med andra liknande digitala valutor, men den är också mycket snabbare jämfört med tx-kapaciteten i olika traditionella banksystem..

Slutligen har Ripples ekosystem utformats på ett sätt som gör det möjligt för användare att utforma sina egna anpassade tokens som stöds av XRP.

Säkerhet: använder XRP verkligen säkert?

Rakt ut genom dörren måste det göras klart att alla monetära system som är beroende av en dator eller annan digital plattform aldrig kan vara 100 procent säkra. När det gäller Ripple kan vi dock se att tekniken använder sig av ett antal protokoll som gör det extremt säkert – så mycket att många banker har beslutat att avstå från att använda sina natte tx-system till förmån för Ripples blockchain tx-plattform..

Från början har det också varit ganska uppenbart för den globala kryptosamhället att Ripple främst är utformat för att fungera inom ramen för dagens befintliga finansiella lagar – vilket i grunden innebär att plattformen överensstämmer med samma regler som konventionella banker och betalningsleverantörer. måste följa.

Slutligen har ett antal digitalvalutaentusiaster under de senaste 4-5 åren minskat Ripple för att vara för centraliserat. Detta har gett upphov till många rädslor för att projektet faktiskt bara kan vara ytterligare ett detaljerat ponzi-system eller bluff. Eftersom Ripple har följt olika finansiella regelverk från första dagen, har denna berättelse inte lyckats samla någon form av verklig fart..

Ripple vs Bitcoin

En fråga som många nystartade kryptoinvesterare och teknikentusiaster verkar ofta vara, “Om Ripple är så mycket mer avancerad än BTC, hur kommer det sig att användningen fortfarande är ganska begränsad jämfört med flaggskeppets cryptocoin?”. Det enkla svaret är att Bitcoin och XRP har två helt olika funktioner. Till exempel är BTC tänkt att fungera som en SOV som också kan användas för finansiella transaktioner. Ripple är dock mer en konsoliderad plattform för finansiella tjänster som gör tx’s snabbare, strömlinjeformade och säkra för sina användare. Med detta sagt är Bitcoins enkelhet det som gör det mer tilltalande för många investerare jämfört med andra ledande digitala tillgångar som ETH, EOS, ADA och XRP.

Ur antagandeställning står Ripple inför en strid eftersom många leverantörer fortfarande föredrar att använda BTC på grund av sitt rykte på marknaden och övergripande användarvänlighet.

Som nu står överväger antalet köpmän som använder BTC de som använder XRP.

Hur är XRP som ett investeringsfordon?

Medan många människor fortsätter att fylla på BTC och ETH eftersom de tror att dessa tillgångar kommer att fortsätta att öka i värde när vi går in i framtiden, har frågan om XRP kan användas för liknande ändamål också fått mycket fart de senaste åren..

Även om XRP inte garanterar några vinster, sätter det faktum att dess moderplattform (Ripple) blir allt populärare bland en hel rad vanliga finansinstitut, valutan i en unik lönsamhetsposition än andra kryptomynt som för närvarande inte åtnjuter.

Tack vare Ripple-nätverkets övergripande mångsidighet hittar fler och fler företag nya sätt att utnyttja tekniken på. Detta har drivit XRP till världens mest omsatta kryptovalutor.

Nuvarande Ripple Company Partnerships

I det här avsnittet kommer vi att titta på en detaljerad lista över alla finansinstitut som för närvarande ingår i RippleNET – ett mångsidigt ekosystem bestående av central / privata banker, remitteringsföretag, mäklare och betalningsleverantörer som använder sig av en eller flera av Ripples överföringssystem (dvs. xRapid, xCurrent och xVia). Dessa plattformar har testats ganska noggrant och många oberoende forskare har funnit att de är bevisligen bättre än SWIFT-protokollet när det gäller:

 • Transaktionstider
 • Bearbetningskostnader
 • Osäkerhet vid transaktionens genomförande

För de av våra läsare som kanske inte är medvetna om vad SWIFT är kan det betraktas som ett meddelandanätverk som för närvarande används av ett brett utbud av banker / finansinstitut för att skicka och ta emot information (liksom pengar) från varandra.

Det nämns också att alla enheter som för närvarande är en del av RippleNET kan använda nätverket för att underlätta deras intl. transaktioner på ett mycket strömlinjeformat sätt.

När det gäller några av de banker som för närvarande använder Ripples olika gränsöverskridande tjänster inkluderar etablerade aktörer som Standard Chartered, RBC, SBI, Axis och RakBank of UAE är igång. Dessutom använder ett antal företagsjättar (som Accenture, Deloitte, Santander, UBS, UniCredit) Ripples ramverk för att göra sina interna transaktioner smidigare och mer problemfria.

Nedan följer en detaljerad lista över alla banker som har tecknat ett partnerskap / avtal med Ripple:

(i) Nordamerika och Kanada:

 • American Express
 • Standard Chartered
 • Bank of America Merrill Lynch
 • PNC Financial Services
 • Cuallix
 • Catalyst Corporate Federal Credit Union
 • Star One Credit Union
 • CBW Bank
 • Cross River Bank
 • Royal Bank of Canada
 • DH Corporation
 • Kanadensiska Imperial Bank of Commerce
 • Scotiabank
 • Bank of Montreal
 • ATB Financial
 • TD Bank Canada
 • Saldo

(ii) Storbritannien, Spanien, Frankrike, Tyskland och andra mindre europeiska nationer:

 • Interbank
 • Euro Exim Bank
 • Bank of England (Centralbank)
 • HSBC
 • Barclays
 • Vitesse
 • Royal Bank of Scotland
 • Kreditera Agricole
 • Natixis
 • Banco Santander
 • BBVA
 • Banca Intesa Sanpaolo
 • UniCredit
 • Reise Bank
 • Fidor Bank
 • Rabobank
 • Erste Group AG
 • UBS
 • Credit Suisse
 • Nordea
 • Skandinaviska Enskilda Banken AB
 • Akbank

(iii) Mellanöstern – Israel, Kuwait, Libanon, Saudiarabien,

 • Bank Leumi Le-Israel
 • National Bank of Kuwait
 • Kuwaits finanshus
 • Bank Dhofar
 • Saudiarabiska monetära myndigheten (centralbank)
 • Första banken i Abu Dhabi
 • RakBank
 • Al Rajhi Bank

(iv) Asien – Singapore, Thailand, Vietnam, Indien, Indonesien, Japan och S.Korea

 • DBS Group
 • OCBC Bank
 • United Overseas Bank
 • Singapore Exchange
 • Krungsri
 • Bank of Thailand (Centralbank)
 • Bank of Indonesia (Centralbank)
 • Siam Commercial Bank
 • Cargills Bank
 • Kotak Mahindra Bank
 • IndusInd Bank
 • Axis Bank
 • Ja Bank
 • Faysal Bank
 • Shanghai Huarui Bank
 • Woori Bank
 • SBI Holdings
 • Mitsubishi UFJ Financial Group
 • Fukui Bank
 • Star Bank
 • Aomori Bank
 • Ashikaga Bank
 • Awa Bank
 • AEON Bank
 • Senshu Ikeda Bank
 • Iyo Bank
 • Oita Bank
 • Orix Bank
 • Gumma Bank
 • Keiyo Bank
 • San-In Godo Bank
 • Sikoku Bank
 • 77 Bank
 • Shimizu Bank
 • Juroku Bank
 • Shinkin Central Bank
 • Shinsei Bank
 • Hachijuni Bank
 • Bank of Yokohama
 • SBI Sumishin Net Bank

(v) Australien och Nya Zeeland

 • ANZ
 • Westpac
 • Commonwealth Bank of Australia
 • Macquarie Group
 • National Australia Bank

Nu när vi har listat ut en majoritet av de banker som för närvarande använder RippleNET, låt oss ta en titt på några av de vanliga betalnings- / överföringsleverantörerna som också har porterat sina befintliga system till en av Ripples gränsöverskridande betalningsplattformar. Några av nyckelnamnen inkluderar:

 • American Express FX internationella betalningar
 • InstaRem
 • SendFriend
 • Beetech
 • Viamericas
 • Transpaygo
 • UniPAY
 • Penga gram
 • Zip Remit
 • Itau Unibanco
 • Western Union
 • UAE-utbyte
 • TransferGo
 • SBI remit
 • FlashFX
 • Jordport
 • Mercury FX
 • Cambridge Global Payments
 • Finastra
 • Davis + Henderson (D + H)
 • Finablr
 • LianLian Pay
 • IDT
 • GoLance
 • AirWallex
 • Dlokal
 • TAS-gruppen

Ripple: En kort tidslinje för XRP-myntet

Ripple vs Stellar, xrp vs xlm, vilket är bättre, Ripple (XRP) Vs Stellar (XLM), ripple xrp vs stellar xlm2011 – The Origins

Även om inte mycket är känt om hur Arthur Britto, Jed McCaleb och David Schwartz kom samman, är det ett väldokumenterat faktum att de ovan nämnda individerna stötte på varandra någon gång under våren 2011. Under året har denna lilla gruppen fortsätter att arbeta med utvecklingen av XRP: s grundbaserade ramverk.

2012 (augusti) – Larsen går med i besättningen

Under augusti 2012 får McCalen, Britto och Schwartz en känd utvecklare och blockchain-entusiast med namnet Chris Larsen, som tidigare arbetat för ett antal framgångsrika fintech-projekt som E-Loan och Prosper.

2012 (oktober) – Fugger ger tillstånd

Ett par månader efter att Larsen anslöt sig till Ripple (som inte kändes med det namnet vid den tiden), närmar sig laget Ryan Fugger – skaparen av den ursprungliga RipplePay-webbplatsen 2004 – för att fortsätta utveckla sitt hjärnbarn. Fugger går med på att stödja det nya projektet och stimulerar därmed skapandet av ett nytt företag som heter OpenCoin.

2013 (februari) – Kampanjer påbörjas

Under senare hälften av februari 2013 börjar OpenCoin att annonsera sig på Bitcointalk.org (en populär kryptowebportal). Kampanjkampanjen pågår i några månader, med villkoren för affären är ganska enkla – alla nya registreringar får 1000 XRP.

2013 (mars – maj) – Finansiering och tillväxt

Under första halvan av 2013 fortsätter Ripple att göra vågor över hela världen. Detta beror på att företaget under en period av 2-3 månader kan samla in en betydande summa pengar från ett antal etablerade ängelinvesterare som:

 • Pantera Capital
 • Andreessen Horowitz
 • Lightspeed Venture Partners
 • FF Angel LLC
 • Stora företag
 • Bitcoin Opportunity Fund
 • IDG Capital Partners
 • Google

Dessutom bör det påpekas att under finansieringsperioden för Ripples tidiga verksamhet gav Ripple Labs i huvudsak ut en viss andel av ägandet av företaget till olika investerare som visat förtroende för projektet.

2013 (Q3) – OpenCoin ändrar namn officiellt

Som en del av Money 2020 Expo 2013 meddelar representanter för OpenCoin att deras företag officiellt byter namn från OpenCoin till Ripple Labs. Flytten i efterhand visar sig vara ett fantastiskt PR-beslut, eftersom termen Ripple nu har blivit synonymt med kryptoindustrin.

2013 (november) – Nytt samarbete meddelat

Under den sista veckan i november beslutar Ripple Labs att samarbeta med Georgia Techs initiativ Computing for Good (C4G).

2014 (januari-mars) – XRP daglig tx-volym fortsätter att öka

Under första halvåret 2014 fortsätter XRP: s transaktionsflöde att öka, med många börser som rapporterar valutans dagliga tx-volym till cirka 40 miljoner dollar.

2014 (oktober-november) – Popularitetsuppgången fortsätter

På grund av Ripples fantastiska tekniska funktioner fortsätter plattformen att bli allt populärare över hela världen. Inte bara det, många utvecklare börjar lägga märke till projektet och främja dess potential inom den globala finanssektorn. På samma sätt, under senare hälften av november, börjar Ripple lägga upp sin teknik till olika bankinstitut och remittansleverantörer.

2015 (mars) – En kontrovers utbrott

I en plötslig händelse begränsar Ripple Labs Jed McCaleb (en av grundarna av Ripple) från att sälja sina personliga XRP-innehav. Sammantaget rapporteras det att Jed försökte ladda ner totalt 100 miljoner XRP till en oidentifierad person för en stor summa på 1 miljon dollar.

För att förhindra att försäljningen går igenom väljer Bitstamp att frysa sina USD-tokens i Jeds plånbok.

2015 (april) – Expansionen fortsätter

På grund av Ripples ökande popularitet fortsätter projektet att utöka sin verksamhet och inrätta nya kontor på platser över hela världen. I april öppnar Ripple Labs ett nytt forskningscenter i Sydney, Australien för att öka sin R&D ansträngningar på ett stort sätt.

2015 (september) – Ökningen av XRPChat och fallet av XRPTalk

Inom en enda månad stängs XRPTalk – en oberoende plattform som gav Ripple-entusiaster en möjlighet att samlas och diskutera / diskutera XRP-relaterade nyheter (utan negativiteten som präglade Bitcointalk.org). Projektet är skapandet av en individ som kallas Hurukan. I slutet av månaden är forumet inte längre online och ett nytt projekt som heter XRPChat börjar få dragkraft bland den globala kryptosamhället. Ganska lik sin föregångare ger XRPChat också sina användare ett forum för att diskutera ett brett utbud av frågor relaterade till Ripple, XRP och Interledger Protocol.

2016 (januari) – Garlinghouse tar över

Under den andra veckan i januari introducerar Ripple formellt Brad Garlinghouse som sin nya VD. Garlinghouse var tidigare VD och styrelseordförande för Hightail och hade också tidigare haft höga positioner vid ett antal andra olika företag som AOL (President of Consumer Applications) och Yahoo (Senior Vice President).

2016 (februari) – McCaleb-stämningen löses

Efter månader av rättegången kvar i limbo, kommer Jed McCaleb och Ripple Labs äntligen till en överenskommelse där Jed samtycker till en mängd återförsäljningsvillkor relaterade till hans personliga XRP-innehav.

2016 (mars-juli) – Expansionen fortsätter

Ripples inflytande fortsätter att öka globalt, med företaget som öppnar en rad europeiska kontor i främsta städer som London (mars) och Luxemburg (juni). Efter denna period är det också en betydande ökning av den dagliga handelsvolymen för XRP.

2016 (september) – Nya investerare fortsätter att flockas mot Ripple

I slutet av september fortsätter Ripples tekniska erbjudanden att locka in fler och fler högprofilerade investerare. Några stora namn inkluderar Standard Charter, Accenture, SCB Digital Ventures, SBI Holdings, Santander Innoventures, CME Group och Seagate Technologies.

2016 (november) – Tiffany Hayden gör sin närvaro känd

Någon gång under mitten av november utnämns Tiffany Hayden, VD för XRP, till en av de mest inflytelserika ledarna inom blockchain-industrin av en respekterad mediakontakt. Detta hjälper till att öka företagets marknadsprofil och ytterligare ökar konsumenternas intresse för Ripple / XRP.

2017 (mars-april) – Nya funktioner har lagts till

Mellan mars och april tillkännager Ripples utvecklingsteam tillägg av två nya funktioner till sitt befintliga ekonomiska ekosystem – nämligen Escrow och Payment Channels. Dessa funktioner hjälper till att öka den allmänna prestandan och skalbarheten för The Ripple Consensus Ledger (RCL). Inte bara det, de tillåter också företag att anta RCL liksom Interledger Protocol (ILP) med mycket lättare.

Runt samma tid släppte Ripple ett blogginlägg som meddelade sitt beslut att teckna partnerskap med totalt 10 nya banker. Några stora namn i detta avseende inkluderar:

 • BBVA i Spanien
 • MUFG i Japan
 • Akbank i Turkiet
 • SEB i Sverige
 • Axis Bank och Yes Bank i Indien

2017 (maj-juli) – XRP-handelspar ingår i Kraken

Under maj meddelade Kraken – en av de bästa utbytesplattformarna i kryptovaluta i världen då – sitt beslut att lägga till totalt fyra olika XRP-handelspar (RP / EUR, XRP / JPY, XRP / USD och XRP / CAD) till sitt ursprungliga tx-gränssnitt.

2017 (september) – Stämningsansökan mot Ripple med R3

Några dagar in i september stämmer R3 LLC, ett företag inom blockchain-teknik, Ripple i förhållande till ett specifikt juridiskt avtal där företaget hade gått med på att sälja upp till 5 miljarder XRP för ett visst pris. I gengäld räknar Ripple med R3 och säger att företaget hade avstått från ett antal avtalsenliga löften, och stämningen var ett knep för att tjäna pengar på XRP som ökade monetär framgång. I slutändan utfärdar en domare i Delaware ett beslut som står bakom Ripples version av berättelsen.

2018 – nuvarande

Under den första veckan i januari 2018 nådde XRP-priset sin allra högsta nivå, med en enkel tokenhandel för en enorm summa på $ 3. Men under de efterföljande månaderna bevittnar tillgången en gradvis nedgång, med valutan som avslutas året till en dyster prispunkt på 0,37 dollar. På samma sätt nämner det att XRPs resultat hela 2019 är ganska nedslående. Under de senaste nio månaderna har den digitala tillgången till exempel fortsatt att glida – med sitt värde minskat med ytterligare 15% under ovannämnda period.

Slutligen nämns det att under mitten av 2018 inlämnas en grupptalan mot Ripple där den som ansöker hävdar att företaget har förökat användningen av en bedrägeri som gjorde det möjligt att “samla in hundratals miljoner dollar genom oregistrerad försäljning av dess XRP-tokens. ” Ärendet är fortfarande i domstol och kommer förhoppningsvis snart att kunna lösas.

Låt oss sedan gå vidare till våra två sista huvudpunkter för rippelgranskning när vi täcker missuppfattningarna mellan Ripple vs XRP-skillnader, var företaget och myntet, och slutligen de lovande förutsägelserna och spännande förväntningarna från Ripple för XRP.

Ripple (företag), XRP (mynt) och deras förhållande

Ripple och XRP har generellt skapat missförstånd i hela kryptovalutasamhället. Kan vi använda dem omväxlande? Är XRP samma som Ripple? Är XRP en säkerhet? Detta är begrepp som ändå genererar vissa tvivel för kryptoinvesterare och användare. I en nyligen publicerad artikel av Thomas Silkjaer i Forbes ger han dock ett tydligt svar på 14 vanliga missförstånd om Ripple och XRP.

För att utöka ovanstående, låt oss granska skillnaderna mellan Ripple och XRP och försöka rensa upp eventuella missuppfattningar som flyter runt XRP-armégemenskapen.

Ripple är ett företag som syftar till att förbättra gränsöverskridande transaktioner med produkter och tjänster som det har utvecklat. I allmänhet har banker och finansinstitut mycket kostsamma tjänster för att skicka medel utomlands, eftersom den globala penningöverföringsindustrin för internationella gränsöverskridande betalningar är norr om 1 biljon dollar varje år. De är inte bara dyra för användarna utan de är också ineffektiva eftersom det tar lång tid att lösa dem.

De vanligaste misstagen om XRP och Ripple

Ripple har utvecklat två huvudsakliga gränsöverskridande produkter: xCurrent och även xRapid (som nu är On-Demand Liquidity (ODL). Hittills har den mest antagna produkten varit xCurrent, sedan xRapid lanserades i slutet av 2018. xCurrent är en avvecklingssystem som gör det möjligt för deltagare att skicka meddelanden, rensa och avveckla transaktioner.

Tjänsterna som tillhandahålls av denna produkt är så effektiva att de konkurrerar med de nuvarande lösningarna som SWIFT, marknadsledaren. SWIFTs system gör det möjligt för företag och företag att avveckla betalningar på några dagar.

Om avveckling av transaktioner med xCurrent är snabb och billigare, varför använda den digitala tillgången XRP? Lösningen som författare i artikeln föreskrivs att allt kan utföras snabbare och på ett billigare sätt.

Med hjälp av xCurrent soluton, om banker har nostro / vostro-arrangemang, kan Ripple ändra saldona på båda kontona på några sekunder. På grund av att xCurrent byggs med Interledger-protokollet är det möjligt att använda valutakurser i realtid.

Om det förklarar Ripple Insights:

”Kostnaden och komplexiteten att hålla dessa (nostro / vostro) -konton runt om i världen är en anledning till att bara en handfull banker kan hantera globala transaktioner. Bördan med att upprätthålla nostro-konton över hela världen är helt enkelt ohållbar för de flesta organisationer. ”

Med xRapid är det möjligt att eliminera behovet av att använda dessa konton. xRapid köper likviditet på begäran så att institutioner kan köpa XRP för Fiat, göra en transaktion och sälja XRP för fiat igen. Detta kan bearbetas på bara några sekunder.

Således är den första poängen som Silkjaer gör att XRP inte behövs för att behandla transaktioner, men det kan användas av företag om de vill sänka kostnaderna ytterligare.

Det andra missförståndet som han talar om är relaterat till XRP-volatilitet och hur banker kan påverkas av det. XRP är tydligt flyktigt. Så här fungerar virtuella valutor. De kan fluktuera på bara några timmar. Det innebär att bankerna utsätts för dessa valutakursförändringar under en lång tidsperiod.

Ändå finns det inget behov av institutioner att inneha XRP-kryptokurrency. Samtidigt fungerar xRapid-produkten på ett mycket snabbt sätt. Institutioner köper tillgången, gör överföringen och säljer XRP på några sekunder. En transaktion kan ta bara fyra sekunder att bekräfta av nätverket. Detta är mycket mindre än de tio minuter som krävs för att Bitcoin (BTC) ska avvecklas.

I allmänhet är hantering av fiatvalutor under långa perioder relaterat till volatilitet. Euro sjönk bara nästan 1,2% mot den amerikanska dollarn på bara några minuter den 7 mars. På bara ett år sjönk euron 10% jämfört med den amerikanska dollarn.

Sammanfattningsvis är det inte nödvändigt för parter som använder XRP att ha den digitala valutan. De behöver bara hantera dem i några sekunder. Om man använder fiatvalutor i nostro / vostro-konton kan fluktueringsgraden under längre perioder ha en större effekt på institutionen..

Stablecoins kan också spela en viktig roll för att hjälpa företag att hantera gränsöverskridande transaktioner. Eftersom de är kopplade till en fiatvaluta och deras värde varierar väldigt lite jämfört med XRP, kan de vara ett bra val i vissa situationer.

Att hantera stallmynt är dock inte detsamma som att flytta värde över gränserna. Bitcoin, Litecoin (LTC) eller XRP finns inget löfte om värde. De är i sig värdefulla tillgångar. Under tiden är stallmynt bara ett löfte om värde i framtiden.

Stablecoins kan enkelt flyttas och ge stabilitet, men deras värde beror i slutändan på fonderna bakom dem. Således är stablecoin lika volatil som den valuta den är knuten till och den utfärdas av en tredje part som har nödvändig fiat för att stödja dem alla.

Att använda XRP för annan virtuell valuta som är baserad i ett decentraliserat blockchain-nätverk kräver inte att företag litar på andra institutioner. Hela nätverket fungerar av sig själv och om en transaktion bearbetas kommer den fram och värdet skulle ha flyttats.

En annan diskussion som Silkjaer ger är relaterad till digitala valutor utgivna av centralbanker. Kan de tävla mot XRP? Det är uppenbart att de kan göra det. Samma som med stallmynt. Finansiella företag och företag måste sätta sitt förtroende för en centraliserad myndighet som är samma institution som skapade den fiatvaluta som stöder centralbankens digitala valuta (CBDC).

För att förstå om ett CBDC passar bättre för finansiella företag är det viktigt att ta hänsyn till likviditeten i en specifik korridor och om det är en bättre fiat än XRP för denna specifika transaktion..

Författaren till artikeln debatterar ett mycket kontroversiellt ämne. Är XRP en riktig kryptovaluta? Det finns individer som hävdar att XRP inte är en kryptovaluta. Men det är viktigt att förstå vad digitala valutor är. Silkjaer ger läsaren tre olika definitioner från Oxford Dictionary, från Merriam-Webster och från Wikipedia.

Han sammanfattar de tre definitionerna i det faktum att de behöver krypteringstekniker för att verifiera transaktioner, ett decentraliserat system och ingen central utfärdande eller reglerande myndighet. Som författaren av artikeln anser att dessa gäller XRP.

Han förklarar att missuppfattningen om denna fråga är relaterad till det faktum att XRP inte använder Proof-of-Work (PoW) eller Proof-of-Stake (PoS) som en konsensusalgoritm. XRP använder en samförståndsmekanism och deltagarna har inga belöningar för att vara en del av detta nätverk.

Är XRP decentraliserat? Detta är ett annat kontroversiellt ämne som kryptomarknaden tenderar att utvärdera och diskutera. PoW och PoS förlitar sig på beräkningen av hash för att verifiera transaktioner och låsa upp belöningar för gruvarbetare och spelare.

Ripple är baserat på Consensus, som skiljer sig från PoW och PoS. Konsensus eliminerar risken för dubbla utgifter i nätverket som PoS och PoW så småningom skulle kunna uppleva vid en 51% attack. Dessutom har Ripple olika validerare som fungerar över hela världen och Ripple Labs står bara för 4 procent av det totala antalet validerare i nätverket.

Dessutom gör konsensusmekanismen gafflar lätt möjliga. Det finns flera deltagande noder som litar på olika validerare vardera. Som Silkjaer förklarar är den första delen av konsensus överens om vilka transaktioner som ingår i den kommande huvudboken. Den andra delen av Consensus är validering.

Validerare validerar transaktioner oberoende. Detta resulterar i en identifierande hash av storboken. Hashet används sedan för att jämföra resultaten mellan validerarna, och efter att konsensus har uppnåtts kommer den ”vinnande” versionen av storboken att användas.

En av de missuppfattningar som samhället har om XRP är relaterad till avgifterna som de måste betala för att utföra en transaktion. I det här fallet inkluderar en avgift för användning av XRP-huvudboken. Större avgifter gör att transaktioner kan behandlas snabbare av validerare.

Avgiften som betalas av användarna returneras dock inte till en central myndighet utan istället förbränns den, vilket gör XRP till en deflationsvaluta. När du skapar ett konto på XRP-huvudboken är det nödvändigt att ha en liten “reserv”. Avgifterna och reserverna skapades för att undvika skräppost och skadliga attacker. För närvarande är basreserven 20 XRP.

Ett annat kontroversiellt ämne är relaterat till vem som skapade XRP. Artikelförfattaren nämner att en utvecklare som heter Ryan Fugger 2004 utvecklade ett betalningsprotokoll och en decentraliserad plattform som heter Ripplepay.

Senare 2011 började Arthur Britto, Jed McCaleb och David Schwartz arbeta på XRP-huvudboken för att eliminera riskerna för 51% attack som Bitcoin så småningom skulle kunna uppleva.

År 2012 gick Chris Larsen med i laget och Fugger bestämde sig för att starta ett nytt företag som kallas OpenCoin. Fram till 2013 samlade de 9 miljoner dollar och de skapade företaget Ripple Labs som gjorde källkoden offentlig.

Företagets grundare beslutade att donera XRP till företaget (OpenCoin vid den tiden) och de behöll också några pengar för sig själva.

Om Ripple som utfärdade XRP kommenterade han:

”Om Ripple utfärdade XRP är i bästa fall en suddighet. XRP-huvudboken utvecklades innan företaget bildades, men grundarna av företaget var också de som utvecklade storboken. ”

Det finns vissa individer som tror att Ripple kan skriva ut mer XRP. Det finns dock inga nuvarande metoder för att detta ska kunna ske. Det är inte möjligt att skapa fler XRP: er. Eftersom nätverket är “decentaliserat”, som förklarats tidigare av Silkjaer, för att skapa mer XRP är det nödvändigt för hela nätverket att godkänna en större kodändring.

Ripple kontrollerar cirka 60% av det totala XRP-utbudet och det fungerar som en del av sin intäktsmodell. Företaget kan dock inte komma åt stora mängder XRP. Dessa medel är låsta i spärr och företaget kan frigöra bara 1 miljard varje månad. Avsikten är att undvika att översvämma marknaden och andra ytterligare problem. Således säljer de XRP-mynt på OTC eller institutionella investerare.

Ripple säljer XRP för att upprätthålla sin verksamhet, men när fonderna slutar kommer de inte att ha några intäkter från XRP-kryptovalutan. Eftersom Ripples programvara är “troligt” baserad på prenumeration (vilken information om den nya RippleNet Home-versionen) kommer ombordklienter att tillhandahålla en fortsatt intäktsström.

Det finns många andra saker som användare tror felaktigt om Ripple. XRP har dock visat sig vara användbart för många företag runt om i världen och individer som vill behandla gränsöverskridande transaktioner på ett enkelt sätt. Ett av de företag som implementerar Ripples teknologi är BeeTech Global, ett företag som ligger i Brasilien och som gör det möjligt för kunder att hantera betalningar runt om i världen på ett snabbt och billigt sätt..

Hur världen ser ut för Ripple 2020: XRP Expectations?

Medan det har delat upp medlemmar i kryptosamhället sedan det dök upp på scenen har Ripple förblivit förankrat som en stark betalningslösning för finansinstitut, samtidigt som den är en av de fem bästa kryptovalutorna på scenen med XRP. Detta är särskilt imponerande med tanke på att det var en av kryptovalutorna som bar bördan av den långa baisseartade trenden som symboliserade året 2018.

Även med dessa bakslag i åtanke lägger investerare stor vikt och tro på Ripple som en konkurrent till de bästa utmanarna inom kryptorummet, men även med dessa stora förhoppningar är framtiden fortfarande en utmanande sak att förutsäga, eftersom det finns mycket av faktorer som vi som handlare måste ta hänsyn till.

Några av de frågor som måste ställas är vad som exakt kommer att driva Ripples tillväxt under året? Och är det alls möjligt för XRP att bryta förbi $ 10-märket, än mindre prismarginalerna $ 5 eller $ 1 under året?

Det bästa första steget, när det gäller dessa frågor, är att ta en titt på de tekniska och ekonomiska delarna.

Är krusning fortfarande en kraftfull kraft?

Det underliggande syftet med Ripple i dess uppfattning är att tillhandahålla ett effektivare och snabbare system för att slutföra överföringar och gränsöverskridande betalningar på ett sätt som visar sig vara mycket snabbare än det institutionella systemet för “Nostro-konton”.

För Ripple och dess produkter som xRapid görs gränsöverskridande betalningar med hjälp av XRP-tokens, varav majoriteten innehas av utvecklaren själv. Dessa tokens används som ett transaktionsmedium internationellt, där användare konverterar fiatvaluta till denna krypto för att snabbt bytas utomlands.

Hur snabbt är detta jämfört med det ‘nuvarande’ systemet för internationella transaktioner? Ripples eget finansiella system tar ungefär fyra sekunder.

Med detta i åtanke, varför exakt visar det sig att Ripple visar sig vara så tekniskt avancerad jämfört med andra kryptotillgångar som finns på marknaden? Detta beror främst på det faktum att provisionen för Ripple-börser är mycket lägre än sina konkurrenter, särskilt när den utförs via större bankinstitut (0,00001 USD).

Det är på grund av detta attribut att det visar sig vara mycket mer kapabelt och framgångsrikt att få dragkraft över tiden, särskilt eftersom skalbarhet och trängsel påverkar Ethereum, och tröga transaktionshastigheter hämmar Bitcoin.

Slutsats – Banker gillar snabbt, banker gillar billigt, så med Ripple och xRapid lyckas de få både som en lösning på ett tidskrävande och ett dyrt gammalt system för gränsöverskridande betalningslösningar.

Några av fördelarna som Ripple lyckas skryta med är:

 • Snabbt transaktionssystem som tar cirka 4 sekunder.
 • Mycket mer motståndskraftiga mot problem med nätverksstopp, såväl som motstånd inför cyberattacker.
 • Anmärkningsvärt låga transaktionsavgifter, särskilt i jämförelse med dess motsvarigheter.
 • Ripple möjliggör utbyte av alla typer av fiatvaluta eller verkliga tillgångar (råvaror som olja och / eller guld) med ett enhetligt utbud av provisioner.
 • Den underliggande blockchain kontrolleras och hanteras av Ripple Labs, vilket ger XRP och Ripple en större grad av legitimitet i institutionernas ögon, inklusive stora multinationella banker, som Union Credit, UBS, Santander och många fler.

State of Ripple – dess prisprognos över 2020 i tekniska termer

Det finns ett brett utbud av webbplatser och utbyten som skryter med analytiker och kryptopersonligheter som erbjuder någon form av förutsägelser när det gäller Ripples värld. För dessa människor och förutsägelser baserar de dem på tekniska analyser av prognosdiagram, prisutvecklingen för XRP över tiden och de underliggande trenderna som kan komma att påverka djupt marknaden.

Så med alla dessa potentiella mått att använda, finns det en allmän enighet?

En sak som de verkar komma till samma slutsats om är att värdet på XRP inte kommer att stiga över $ 1-märket under överskådlig framtid. Ett exempel på detta inkluderar en prognos från Wallet Investor som under 2019 hävdar att XRP kommer att nå ett tak på $ 0,05 men inte kommer att stiga högre.

Som jämförelse tror DigitalCoin att XRP: s höga prispunkt kommer att uppgå till 0,62 USD vid sista kvartalet 2019. Även om detta är något som. överenskommits av ett antal finansiella prognoser och analytiker, finns det webbplatser där ute. ge en mycket mer optimistisk bild av XRP. Exempel på detta inkluderar Express.co.uk och FXStreet, som båda tror att XRP kommer att nå höga poäng på $ 3-5 under 2019.

Så med ett brett spektrum av prognoser som tillhandahålls av investerare i kryptoutrymmet, vem ska användare tro på denna situation? Och varför exakt finns det en sådan skillnad mellan subjektiva och mer opartiska prognoser?

Praktisk tillämpning av dessa prognoser visar ofta att det inte fungerar bra att basera en strategi på någon av dem. Som ett resultat av detta bör användarna se till att de tar metaforiska rodret för sina investeringar och använder sig av en rad analyser samt personlig kunskap och erfarenhet..

Så, vad säger experter om saken?

En av de saker som verkligen spikulerade ambitionerna hos spekulanter och investerare under 2018 var introduktionen av det nya xRapid-systemet (som nu omvandlas till ODL eller On-Demand Liquidity). Det var så väl mottaget och allmänt förväntat att investerare ärligt trodde att XRP kunde stiga uppåt till $ 500 med lanseringen.

Medan man hoppades på detta breakout, kom den stora breakout aldrig att fungera för XRP och dess anhängare – XRP, som många andra, hölls i värdebaserad kontroll på grund av den dramatiska baisse nedgången som omsluter kryptomarknaden i sin helhet.

Oavsett den baisse nedgången, VD för Ripple, gjorde Brad Garlinghouse det klart för sin optimism angående xRapid under en av hans intervjuer:

”Jag har offentligt sagt att jag i slutet av året har förtroende för att större banker kommer att använda xRapid som ett likviditetsverktyg, det här kalenderåret. I slutet av nästa år [2019] skulle jag verkligen hoppas att vi skulle se i storleksordningen tiotals. ”

Det finns ett antal experter där ute som verkligen delar dessa känslor och tror att Ripple har någon allvarlig potential. De kommer med följande åsikter:

Expert Deras ta
Pinnacle Brilliance Systems: Roman Guelfi-Gibbs ”Ripple har mer potential att göra ett hopp under 2019. När marknaden implementerar fler projekt baserade på Ripple kommer det att överträffa Ethereum. År 2018 var det för tidigt för Ripple att regera, nu är det rätt tid. ”
Shidan Gouran (Global Blockchain Technologies): ”Ripple skulle sannolikt inte överträffa Bitcoin och Ethereum på grund av tre skäl. För det första är dess låga marknadsvärde. För det andra passar Ripple inte för vardagliga köp. För det tredje köps Ripple inte med fiatpengar – ETH eller BTC krävs för det. Således kommer efterfrågan på ETH och BTC bara att fortsätta växa. ”
John-Paul McCaffrey (Long Island University): “Även om det inte finns något fiat-utbyte mot Ripple, kan det förändras snart.”
Samson Williams (SeedUps): “Ripple är en produkt från banker, och vi kommer att bevittna dess stötar efter 2018-lågkonjunkturen.”

Även om dessa är optimistiska om potentialen för Ripple, var och en av dem tror att kedjan har förmågan att verkligen ta marknaden med storm. Men var och en av dessa experter slutar med att ge en exakt förutsägelse när det gäller pris.

Vad kommer att driva Ripples tillväxt 2020?

Vad är det som verkligen visar vilken typ av framgång Ripple har genomgått sedan den började? Det bästa svaret på detta är det faktum att antalet börser som insisterar på att notera det fungerar för att visa detta.

Det var först nyligen som Ripple anklagades för att betala sin väg till Coinbase-marknaden, där representanter från Ripple Labs kategoriskt förnekade faktum. 2018 var ett tillräckligt hektiskt år för XRP, eftersom det lyckades öka framåt med 200 procent, till stor del tack vare de kollektiva ansträngningarna från båda skaparna på plattformen samt dess dedikerade community.

Så med 2019 som avslutas och 2020 runt hörnet, vad är sannolikheten för att den här uppgången sker här? Och vad hjälper exakt till att höja priset på Ripple under den här tiden?

 • Jämfört med några av de år som har föregått kryptovalutans värld är 2019 redo att bli ett riktigt vattendragsår för massadoption. Ripple VD, Brad Garlinghouse, har hävdat att denna våg för massanpassning kommer att ge förutsättningar för en djup uppgång för kryptotillgångsmarknaden, med antalet börser som för närvarande är värd för XRP som ser ut att öka över tiden. BitTrue, till exempel, var en av de senaste kryptobörserna som sedan dess har lagt Ripple till sin marknad. Tillsammans med Bitrue har Kraken sedan meddelat handelsparet XRP och Bitcoin Cash (BCH). Med nya handelspar ger goda nyheter för dess ekosystem som helhet.
 • Det finns ett växande intresse från banker och finansinstitut. Och det är detta intresse som fungerar som en kraftfull drivkraft för Ripple och dess framtida framgång. Det finns ett ökande antal banker baserade i Japan som är intresserade av att arbeta med Ripple i framtiden, och uppmärksamheten som det blir tack vare effektiviteten av xRapid kommer att fortsätta växa. Den här snöbollsräntan kommer sannolikt att trycka XRP: s värde uppåt.
 • Tillsammans med denna växande intresse får Ripple ett mycket större förtroende. Enligt ett antal undersökningar från slutet av 2018 visar det sig att handlare i liten grad är i tvivel om att XRP har all potential att ge stora avkastningar till investerare under 2019. Även med ett marknadsvärde som är mycket mindre än dess mer inflytelserika rivaler som Bitcoin och Ethereum, Ripple är mer troligt och bättre placerade för att leverera några spektakulära avkastningar under detta år, till stor del på grund av dess verkliga användningsfall samt växande popularitet baserat på denna verkliga applikationer.
 • Det finns ett mycket större antal partnerskap som är precis runt hörnet för Ripple. Och detta intresse för att samarbeta med Ripple kommer inte bara från internationella banker och finansinstitut. R3 och dess Corda Network har för avsikt att samarbeta med Ripple och använda XRP för sitt nätverk. Sammantaget ger detta det totala antalet partnerskap som Ripple har säkrat upp till en total summa på över 280. Och bland dessa finns det en antal centralbanker som kan ingå i denna lista. SBI Holdings, som också strävar efter att samarbeta med Ripple, eftersom det avser att verkligen revolutionera den japanska finansvärlden under de närmaste fem åren, med Ripple som avser att vara en viktig hörnsten i detta.

Smide RippleNet – PNG Bank hoppar in i Blockchain och Ripple

Rankat bland de tio bästa i bankvärlden i USA, har PNC Bank officiellt anslutit sig till RippleNet. Som ett resultat av detta kommer bankens kunder att kunna använda internationella betalningar i realtid tack vare Ripples egna system.

 • Kommer från världen av globala överföringar har Western Union ett särskilt intresse av att samarbeta med och arbeta tillsammans med Ripple. På så sätt skulle detta bidra till att drastiskt sänka kostnaderna för den nuvarande processen för internationella betalningar och överföringar.
 • Den mångsidiga och alltmer utvecklade marknaden i Mellanöstern är en som Ripple är särskilt intresserad av. Bland dessa regioner har den sin inriktning på. mogna och blomstrande marknader i Dubai och regioner i närheten och på den välmående Gulf Coast. Det är inom denna region som det finns en särskilt glupsk efterfrågan på internationella betalningar och överföringar, och Ripple är det varumärke som är i bästa läge för att tillhandahålla detta till dessa regioner. Det har en särskild nisch på marknaden som tas hand om för dessa nationer att verkligen dra nytta av.
 • Med ett nytt sortiment av produkter som kommer ut på marknaden under det breda namnet – RippleNet (och det nya RippleNet Home), har det fått mycket press från intresserade parter. Dessa inkluderar produkter som xRapid, xVia, samt xCurrent och InterLedger Protocol. Var och en av dessa produkter gör att Ripple verkligen kan placera sig utöver alla andra typer av produkter som finns där ute.

Det finns förvisso ett stort antal element som kommer att se till att XRP fortsätter att växa under 2019. Med alla dessa faktorer i åtanke är det en fråga om i motsats till om det gäller XRPs ekonomiska tillväxt. Så länge dessa planer och mål uppfylls i sina partners och investerares ögon, kommer Ripple att kunna bygga upp fart och börja en dånande uppåtgående takt.

Sammanfattningsvis kanske Ripple inte vinner för många supportrar om de skulle bedöma det på hur decentraliserat det är eller hur mycket anonymitet det ger sina användare. Det balanserar detta med ett ständigt växande antal institutionellt stöd och stabilitet, inklusive det ständigt växande intresset hos stora marknadsaktörer. Finns det tillräckligt med drivkraft där för att underbygga dess tillväxt.

Finns det en uppskattning av hur mycket XRP kommer att vara värt i slutet av 2019?

Tillsammans med den mängd intresse som Ripple har genererat bland institutionella investerare och finansiella företag har det funnits en större spekulation om priset som Ripple skulle kunna möta i slutet av 2019.

Det finns de som går så långt att de hävdar att XRP kommer att kunna nå $ 100-marginalen, om inte ens bryter mot $ 500-märket inom den närmaste framtiden 2019, men det är fortfarande tom spekulation ännu. Och det har redan diskuterats mer än tillräckligt om de verkliga utsikterna som ligger precis bakom de verkliga möjligheterna som möjliggör tillväxt av XRP.

Och även om det finns alla förhoppningar om att XRP kommer att kunna sväva bortom dess ödmjuka början, till och med att bryta mot $ 5-10-markören blir det svårt för XRP.

Korttidsperspektivet

Under de senaste månaderna har vi sett skapandet av två fallande kilar, som båda har fungerat som utgångspunkter för en serie breakouts som hände strax därefter. Den första tog cirka 260 dagar och möjliggjorde en dramatisk ökning med 192 procent av det underliggande värdet av XRP; tar det från 0,26 $ till 0,86 $.

Den andra pågår för närvarande och har hittills sträckt sig över 150 dagar, och vi kan förvänta oss att ett breakout tar form när som helst snart. För tillfället har priset på Ripple gått i sidled. Om en breakout tar form för XRP kan vi antingen förvänta oss att den når $ 0,57 eller till och med $ 0,80.

Även om det har utförts mycket arbete för att verkligen förbättra och förbättra prestandan för XRP och Ripple totalt sett, kan vi inte underskatta den inverkan som kryptomarknaden har på digitala tillgångar som helhet.

Trots de fortsatta förbättringarna har Ripple behållit en relativt statisk marknadsvärde på 12 miljarder dollar, och med majoriteten av sin XRP innehas av företaget i fråga, även om det fanns ett brott mot de övre stöden för dess värde, investerare kan inte dra nytta av detta på ett större sätt, vilket skulle vara möjligt från andra kryptor.

Kan och kommer Ripple kunna nå $ 10 år 2020?

Det finns ett antal experter där ute att Ripple skulle kunna bryta igenom motståndsnivåerna $ .40 till $ .50 som har hållit Ripple i en prisstas under en tid. Detta skulle göra det möjligt för XRP att bryta denna tidigare prisorienterade cirkel och låta den pressa upp till $ 1.

Men även om det förväntas att detta kommer att hända, är det något vi kan förvänta oss under de första kvartalen 2019? Samma analytiker tror att det kan bryta motståndspunkterna, men inte genom Q1 – det finns få om några faktorer som kan underbygga den typen av påståenden.

Även om detta är den olyckliga verkligheten som optimistiska typer kommer att behöva medge. När det finns ett större inflöde av institutionella investeringar inom Ripple-ekosystemet kan saker och förmögenheter mycket väl förändras till det bättre. Om detta skulle hända kan vi förvänta oss att det underliggande värdet av XRP når:

 • Cirka $ 1-2 under andra kvartalet 2019
 • Cirka $ 3-5 under tredje kvartalet 2019
 • Cirka 5-10 USD under Q4 2019 (det är ett idealiskt scenario)

Vad hindrar Ripple från att utvecklas vidare?

Vi kan enkelt lista upp vilka fördelar som följer med tillämpningen av Ripple. Men med det sagt är det inte förlorat när det gäller nackdelar som det behöver arbeta med rättelse. Här är några av de saker som mycket väl kan avskräcka investerare när det gäller Ripple:

 • Ripple är en valuta med mycket centralisering involverad i den. Det kontrolleras övervägande av Ripple Labs. Och med cirka 61 procent av XRPs befintliga volym som innehas av företaget i fråga. Slutresultatet av detta är att det skadar den potentiella likviditeten, där handlare ofta tar sig tid att anklaga Ripple för att förändra marknaden.
 • För tillfället kan Ripple inte köpas med fiatvaluta just nu. Handlare kan istället bara byta ut det mot en annan typ av kryptovaluta, med samma alternativa kryptovalutor som drar nytta av denna faktor.
 • Ripple tar mycket tid att fokusera på institutionell finansiering och banker. Som ett resultat kan det inte användas direkt för att göra online-köp på individuell basis och förlora det en stor flexibilitet. Denna brist på mångsidighet är något som inte hjälper om Ripple tänker tävla med kryptovalutor som kämpar för att komma i händerna på enskilda köpare och säljare..
 • Just nu – kryptovalutamarknaden genomgår en nedkylningsperiod. Och tillsammans med detta har de dagar då företag kan samla in en enorm summa pengar från knappt underbyggda ICO och vitböcker försvunnit i det förflutna. Som ett resultat ser vi mycket mer skepsis från en marknad som har vaknat upp från en otroligt hypad hausseartad trend. Näringsidkare fattar mer välgrundade beslut och kommer inte att tappa stora risker med löftet om högre avkastning längre.

Just nu måste kryptovalutamarknaden genomgå en omfattande översyn för att verkligen driva XRP ur sin lägre värdecirkel som den för närvarande finns i.

Slutsatsen är detta

Ripplers kommer att förbli krusande. XRP-armén och det globala Ripple-samhället är lätt en av de största som representerar en vanlig orsak för att göra globala betalningar enkla. Från hardcore-kryptotwitter-publikens stöd av XRP till företagets University Blockchain Research Initiative (UBRI), är Ripples slutresultat hausse som någonsin för 2020 och därefter.

Om någon och / eller alla dessa olika förutsägelser om priset på XRP går i uppfyllelse, kan vi mycket väl se Ripple bryta förbi den lägre $ 0,25 motståndsnivån, och kanske till och med slå det tidigare höga rekordprisrekordet på $ 3,65. Detta verkar vara den mest troliga situationen när Ripple lyckades implementera On-Demand Liquidity (xRapid) under året..

Vi fokuserade dock inte på XRP-priset eller Ripple-myntets växelkursvärde idag, utan det här lärde sig om Ripple, företaget och XRP, kryptovalutan; och vad de representerar individuellt, kollektivt och som en stor del av det framväxande bitcoinledda ekosystemet av digitala tillgångar och virtuella valutor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map