digibyte recension

Digibyte decentraliserad kryptovaluta specialiserar sig på digital tillgångsbaserad blockchain-teknologisäkerhet med hög transaktionsvolymgenomströmning via dess $ DGB-token.

Jared Tate, skapare av Digibyte blockchain, författare till Blockchain 2035 (första bok skriven av en blockchain-grundare), är ledare för det samhällsdrivna utvecklarvänliga projektet som är en gaffel med bitcoin-källkoden, inte BTC-blockchain själv, som specialiserat sig på säkerhet för distribuerade digitala tillgångar.

I likhet med Satoshis utrullning av Bitcoin-protokollprogramvaran den 3 januari 2009 med ett meddelande från tidningen, gjorde uppfinnaren Jared Tate också detsamma med Digibyte fem år och en vecka senare den 10 januari 2014 med ett meddelande från USA Today’s 1 / 10/2014 som läser ”Mål: Data stulna från upp till 110 miljoner kunder.” Liksom Bitcoin fanns det ingen pre-gruva eller ICO-lansering och detta meddelande var på det allra första blocket i $ DBG blockchain.

DigiByte Blockchain-tekniken har en hel del variationer gjorda från den ursprungliga Bitcoin-källkoden och vitboken. Vi kommer att täcka dessa nedan som de 21 miljarder mynt som utfärdats på 21 år (1% gradvis minskning per månad jämfört med de fyra största åren), eller att vara 40 gånger snabbare än Bitcoin med 15 sekunders block gånger (vs 10 minuter) och göra 560 transaktioner per sekund kontra endast 7 för BTC.

 • Namn: Digibyte
 • Symbol: $ DGB
 • Datumlansering: 10 januari 2014
 • Officiell hemsida: digibyte.io
 • Alltid högt pris: $ 0,128955 DBG / USD växelkursvärde den 6 januari 2018
 • App-produkter: DigiAssets, MultiAlgo, MultiShield, DigiSpeed, SegWit, DiguSign, Digi-ID
 • Skapare: Jared Tate (Josiah Spackman ambassadör och stiftelsemedlem)
 • Core Team: Gary Mckee, Noah Seidman, GTO90, Yoshi Jager, ploenne, Rudy Bouwman
 • Whitepaper: Nej [”vi vill vara görare. Inte vitbokspumpare, för att underlova och överleverera. ”]
 • Funktioner: Den första altcoin-kryptovalutan som antar SegWit, svårighetsjustering i realtid
 • Funktioner: Digibyte blockchain har tre lager; ett kärnprotokolllager, siffertillgångslager och applager
 • Extra: Blockera Explorer, BitcoinTalk Forum
 • Händelser: DigiByte Global Summit (19 april 2019) https://digibytesummit.io/
 • Sociala medieprofiler: Twitter, Telegram, Reddit, GitHub
 • Bok: Blockchain 2035: The Digital DNA of Internet 3.0
 • PR-tjänster: Cassiopeia-tjänster
 • Supportkontakt: officiellt kontaktformulär för webbplatsen

Låt oss granska kryptovalutamynten och blockchain-tekniken för Digibyte för att se hur detta unika decentraliserade kommunikationssystem fungerar såväl som hur det lovande DigiAssets-skiktet fungerar för att ge liv till utfärdande av digitala tillgångar, tokens, digital identitet, smarta kontrakt och mer..

Digibyte Review: Hur DGB Coin fungerar

 • Vad är DigiByte?
 • DigiByte Blockchain – DigiByte DGB
 • Utvecklingen av DigiByte
 • Resten av laget
 • Tekniken för DigiByte
 • De 5 gruvalgoritmerna
 • Prishistorik: DigiByte’s Spike’s and Crashes
 • DigiByte’s Future
 • Anledningar att investera i DigiByte
 • Inköp och lagring av DigiByte
 • Inköp av DigiByte
 • Lagring av DigiByte
 • Hur man får en DigiByte-plånbok
 • Sammanfattning

Kryptovalutaindustrin startade med lanseringen av Bitcoin för över ett decennium sedan, och Bitcoin lyckades styra blockkedjan tills nya digitala tillgångar som kallades “altcoins” kom ut. Dessa altcoins har ofta följt Bitcoin-banan genom åren, men det finns många tillgångar som har lyckats hänga i topptillgångarna efter marknadsvärde eftersom de har visat sig vara värd.

Vad är DigiByte?

Vad är DigiByte DGB

Innan du dyker helt in i allt som DigiByte kan göra är den viktigaste pusselbiten att förstå exakt vad det är. DigiByte var en av de första altcoins i hela världen, skapad 2014. Det var dock mest på egen hand det året, inledde en första tokenförsäljning och hade inte mycket publicitet vid den tiden.

DigiByte har samlat många supportrar under de senaste åren, och förespråkare för token säger att det är mer skalbart och säkert än andra kryptovalutor på marknaden. Samma anhängare tror att det är en solid utmanare mot Bitcoin, Litecoin och andra toppalternativ på marknaden och redan har cirka 100 000 noder runt om i världen. Liksom Bitcoin skapas dock DigiByte med en maximal tillgång på 21 miljarder DGB. Med denna gräns kan ingen mer DGB någonsin skapas. Den digitala tillgången kryptovaluta DGB har ett förhållande på 1 000: 1 till BTC och kommer att brytas om 21 år (2014-2035).

Trots populariteten bland användarna har antagandet av token varit ganska långsamt, och det anses fortfarande vara oklart i jämförelse med tokenens konkurrenter. Med DigiBytes långvariga prestanda borde det inte bli någon överraskning att det också har etablerat sin egen blockchain – DigiByte DGB.

DigiByte Blockchain – DigiByte DGB

DigiByte Blockchain

Att lansera med DigiByte-kryptotillgången var blockchain, vilket gjorde den till den längsta blockchain i hela världen. Det finns många funktioner som den har som gör det potentiellt snabbare än andra, men det året hade bara några få andra offentliga blockchain-projekt som till och med introducerades vid den tiden. Blockchain har en aktiv gemenskap, men den kanske aldrig når den popularitet som Bitcoin gjorde.

digibyte-mynt-fördelar

Recensioner av DigiByte säger att blockchain faktiskt bearbetar med mycket snabbare hastighet än Bitcoin, och att hastigheten har stigit. Baserat på prognoser från företaget bör blockchain kunna hantera 2000 transaktioner per sekund till 2020.

Utvecklingen av DigiByte

digibyte fördelar

DigiByte skapades av en man vid namn Jared Tate 2013, som lanserade kryptovalutans Genesis-block i januari 2014. När lanseringen påbörjades bestämde Tate att ägna all sin tid åt utvecklingen av projektet och finansierade projektet med donationer från DigiByte-stiftelsen. Uttalanden från CoinCentral.com anger att det är möjligt att teamet som är involverat i token innehar mycket DGB själva på grund av de gruvprocesser som krävs för tillgången.

Rudy Bouwman är sekreterare och vice ordförande för DigiByte Foundation, även om han endast utsågs till den positionen i november 2019, enligt hans LinkedIn-profil. Innan dess var han CMO och medgrundare av DigiByte Awareness Team.

Resten av laget

Medan den officiella webbplatsen för DigiByte inte anger vem teamet är, men LinkedIn visar några utvecklare som säger att de är inblandade i projektet. Tillsammans med Tate och Bouwman verkar laget bestå av:

digibyte-team-influencers-community

 • Mohamed Rashad, en gruvarbetare sedan januari 2017
 • Glenn Grider, en kärnmedlem inom utbytessamarbete och forskning sedan april 2016
 • Nana Esi Hammah, ekonom och uppsökande medarbetare sedan maj 2018
 • Michelle Dougherty, medlem av DigiByte Blockchain Awareness sedan mars 2019
 • Suhas Hegde, en blockchainarkitekt sedan februari 2016

Ytterligare anställda listas på DigiByte för totalt mindre än 30 personer, även om deras namn för närvarande inte är tillgängliga.

Tekniken för DigiByte

digibyte-kryptoteknik

Webbplatsen för DigiByte är fylld med mycket marknadsföringsinformation, men information på den tekniska sidan är lite svår. Tillgången anses vara en UTXO-baserad kryptovaluta, vilket innebär att varje ny transaktion innehåller en specifik identifierare på varje mynt. Varje gång ett mynt kommer in i en användares plånbok, kategoriseras det som “outnyttjat” och att skicka det myntet till en annan person gör det “spenderat”, vilket i sig hindrar den digitala valutan från att överskridas och löser andra säkerhetsproblem.

DigiBytes token bryts i samma var som Bitcoin – med en Proof-of-Work-gruvalgoritm. Till skillnad från Bitcoin använder plattformen dock fem olika gruvalgoritmer – Qubit, Skein, Groestl, Scrypt och SHA256.

Det finns tre lager associerade med programvaruinfrastrukturen för DigiByte-kryptovalutan. Dessa tre lager inkluderar:

 • Kärnkommunikation och globalt nätverk
 • En offentlig huvudbok och digitala tillgångar
 • Applikationer

De 5 gruvalgoritmerna

Genom att ta på sig fem gruvalgoritmer skapar företaget en bättre möjlighet för decentralisering av gruvdrift än vad andra ASIC-vänliga kryptovalutor gör. SHA256-algoritmen används av Bitcoin, medan Scrypt-algoritmen används av Litecoin och Dogecoin. Var 15 till 18 sekund bryts ett nytt block med olika algoritmer, så var och en av de fem algoritmerna bryter ett block var 1,5 minut.

DigiByte är ansvarig för att introducera Segregated Witness-teknik, vilket gör blockkedjan liten och skalbar med begränsade transaktionsstorlekar. På grund av dessa små storlekar och fem års rekord är blockchain i projektet den längsta som existerar och överträffar till och med Bitcoins.

Varje DigiByte går i omlopp med gruvdrift, även om gruvarbetare behöver använda sin datorkraft för att bearbeta dessa transaktioner och lägga till block i nätverket. En CPU, CPU eller ASIC behövs för att göra det, som behöver specialiserad gruvprogramvara och en DigiByte-plånbok. Konsumenter kan antingen bryta på egen hand eller så kan de gå med i en gruvpool, som skapas när flera gruvarbetare samlar sina resurser för att dela sina bearbetningskrafter. Medlemmar i en gruvpool delade belöningarna för deras ansträngning lika. Många konsumenter väljer att bryta i pooler, eftersom solobrytning med låga hashhastigheter minskar risken för att lösa ett block.

De olika gruvalgoritmerna är gjorda för att fungera med olika gruvhårdvara. SHA256 och Scrypt används huvudsakligen av ASIC-gruvarbetare. Skein och Groestl används främst med GPU: er istället. Qubit arbetar dock med en kombination av olika typer av hårdvara. Med tanke på de höga kostnaderna för specialiserad gruvhårdvara kan det vara billigare att helt enkelt köpa DigiBytes direkt om användaren inte redan äger den datahårdvara som behövs.

Med användning av flera algoritmer kan DigiByte-gruvarbetarna inte ta 51% kontroll, vilket innebär att centralisering inte kan uppnås, och nätverket är säkrat mot en attack.

Prishistorik: DigiByte’s Spikes and Crashes

digibyte (DGB) myntprishistorik

Priset på DigiByte har varit volatilt under den senaste historien och registrerat relativt konstant aktivitet genom 2017 med minimal tillväxt. Det fanns dock flera toppar och kraschar genom både 2017 och 2018.

Spiken i juni 2017 sammanföll med ett eventuellt tillkännagivande som skulle släppas på Twitter. Investerare agerade snabbt för att engagera sig genom att köpa DigiByte, som pumpade upp priset. Medan företaget antydde det kommande tillkännagivandet, kom den faktiska utgivningen av tillkännagivandet inte förrän några dagar senare, som uppgav att företaget lanserade en ny plånbok med några nya funktioner. Men innan tillkännagivandet ens kom ut hade priset redan sjunkit under priset på DigiByte innan ledtråden ens kom ut.

Nästa spik hände ungefär samma tid som Bitcoins kraft, vilket tog Bitcoin till nästan 20 000 dollar. Från december 2017 till januari 2018 steg priset, efter en tweet från John McAfee, som sa att DigiByte är ett företag som är värt att hålla ett öga på. Spiken varade fram till början av 2018, men korrigeringen av kryptovalutamarknaden i slutet av januari 2018 tog ner de flesta kryptotillgångar, inklusive DigiByte.

digibyte-dgb-mynt-pris-historia

Digibyte-prishistorikdiagram: månad för månad toppar och nedgångar för DGB-mynt de senaste två åren

Bortsett från en kort period under tredje kvartalet har det inte skett några verkliga fluktuationer för kryptovalutan 2018. Prisökningen vid den tiden var ungefär samma tid som företaget meddelade att deras plånböcker skulle vara tillgängliga för iOS och Android. Vid den tiden började Apple App Store också göra det möjligt att göra betalningar i DigiByte.

Under 2019 har kryptokurrency varit mestadels stabil med några toppar – mars 2019, april 2019 och mellan slutet av maj och början av juli. Sedan mitten av juni har dock kryptovalutans värde fortsatt att sjunka och sjönk från 0,016274 dollar till 0,0065 dollar per den 24 november 2019.

DigiByte’s Future

digibyte mynt framtid

Med mycket liten förändring de senaste åren på kryptovalutan verkar DigiByte få mer uppmärksamhet i spelbranschen. I en annan plattform som utvecklats av skaparna som heter DigiByte Gaming erbjuds spelare chansen att få DGB som belöning för att ta sig tid på de spel som ingår.

VD för DigiByte – Tate – har åtagit sig att driva på ökat fokus på DigiByte Foundation och allmän uppsökande verksamhet. Antagandet av DigiByte har varit en av de svårare utmaningarna som teamet har mött, även om den fortsatta utvecklingen av denna tillgång är beroende av den. Även om symbolen verkar ha haft en solid och lojal följd, tog token ett dyk i år.

Den snabba transaktionshastigheten och skalbarheten hos DigiByte gör den redo för lång sikt på kryptovalutamarknaden. Förutsägelser av CoinSwitch förra året antyder att det totala värdet av DGB kommer att uppgå till $ 9,20 år 2021.

Tidslinje för Digibyte (DGB):

Oktober 2013 = Arbetet med DigiByte börjar

10 januari 2014 = DigiByte officiell lansering

28 februari 2014 = DigiShield Hardfork

1 september 2014 = MultiAlgo Hardfork

10 december 2014 = MultiShield Hardfork

4 december 2015 = DigiSpeed ​​Hardfork

28 april 2017 = SegWit aktiverad

19 sep 2018 = DigiByte Core 6.16.5 släppt

April, 2019 = DigiAssets släppt

21 juli 2019 = Odocrypt Hardfork

Digibyte Crypto Exchanges to Trade DGB på:

 • Bittrex
 • Cryptopia
 • HitBTC
 • Huobi
 • KuCoin
 • Litebit
 • Livecoin
 • OKEx
 • Poloniex
 • Shapeshift
 • Sistemkoin
 • Upbit
 • Yobit

Anledningar att investera i DigiByte

investering i digibyte

Det finns många anledningar för konsumenter att investera i DigiByte-kryptotillgången, till att börja med att det bara tar cirka 15 sekunder att bearbeta en transaktion, till skillnad från Bitcoins 10-minuters väntan. För att öka den säkerhet som erbjuds av plattformen implementerade skaparna av DigiByte DigiShield och MultiShield, vilket stödde den längsta blockchain i världen.

Nu gör DigiByte tekniken tillgänglig för globala betalningssystem, vilket gör det möjligt för handlare, konsumenter och vanliga samhällen runt om i världen. Med DigiByte Gaming kan tillgången till och med användas i spel, vilket ger den långsiktig potential och möjlighet att utöka sitt värde. Men eftersom Bitcoin och andra kryptovalutor trivs kan de skapa konkurrens för DigiByte. Det finns dessa Digibyte (DGB) marknadsföringsbilder som flyter runt på internet och jämför dem med Bitcoin och Litecoin:

digibyte-bitcoin-litecoin-blockchain

och

digibyte-dgb-bitcoin-btc-blockkedjor

och

digibyte-blockchain-fördelar

Trots konkurrensen är DigiByte fortfarande en av de 100 bästa kryptovalutorna efter marknadsvärde, placerad direkt i mitten.

Inköp och lagring av DigiByte

hur man köper digibyte

Just nu accepteras DGB på flera kryptovalutamarknader, inklusive Bittrex, Poloniex, Sistemkoin, HitBTC, Kucoin, Upbit och YoBit, där den visar höga handelsvolymer. Det har aldrig skett ett första mynterbjudande, men företaget höll en privat investeringsfinansieringsrunda i projektet i december 2014 med icke avslöjat såddkapital noterat.

Inköp av DigiByte

För att köpa DigiByte måste konsumenterna registrera sig på en börs webbplats, som Bittrex, Huobi eller Poloniex. Binance är dock en annan historia. Under de senaste åren har det blivit en olycklig strid, även om rapporter i slutet av 2018 uppgav att DigiByte inte ens behövde listas med Binance. I mars 2019 uppgav Tate till och med att Binance Coin är ett “blodsugande token” och “en parosit”.

CoinSwitch annonserar att de har en metod för konsumenter att få det bästa priset för sina inköp. CoinSwitch är en konverteringsplattform för kryptovaluta. Konsumenter kan också använda det som ett sätt att byta ut andra kryptovalutor mot DGB-krypto.

Lagring av DigiByte

DigiByte erbjuder en plånbok som är kompatibel med alla operativsystem, vilket gör det enkelt att använda den från vilken kompatibel enhet som helst. Plånboken från DigiByte måste laddas ner från den officiella webbplatsen. Det finns dock också flera plånböcker från tredje part som redan stöder DGB, inklusive Coinomi, Ledger, Trezor, Guarda, Exodus, Satowallet och andra.

Hur man skaffar en DigiByte (DGB) Digital Asset Wallet

digibyte plånböcker

För att säkra en DigiByte-plånbok måste konsumenterna ladda ner den från sin officiella webbplats. Konsumenterna måste välja plånboken baserat på deras operativsystem. För närvarande har webbplatsen alternativ för:

 • DigiByte Core Windows (32 och 64 bitar)
 • DigiByte Core Mac OS X
 • DigiByte Core Linux (32 och 64 bitar)
 • DigiByte Android
 • DigiByte iPhone & iOS
 • DigiByte Go Wallet (Chrome Extension)

När du har laddat ner plånboken måste den installeras på enheten, där den kan öppnas. Konsumenterna rekommenderas att acceptera standardvärdena och att tiden det tar att synkronisera plånboken kan vara lite längre. För bästa skydd, säkerhetskopiera plånboken också.

Webbplatsen innehåller också plånböcker från tredje part som konsumenterna kan ladda ner för att lagra deras DGB, inklusive Trezor, Ledger, KeepKey, SafePal, Trezor, SecuX, Coinomi, Exodus, ABRA, Jaxx Liberty, OwnBit, EdgeWallet, Atomic, Trust, Satowallet. och Guarda. Konsumenter som vill se ytterligare plånböcker kan besöka DigiByteWallets.com.

Vem är Jared Tate?

Som nämnts är Jared, en Texas-baserad datorprogrammerare från Arco, Idaho, Digibyte-skaparen och medförfattare till Blockchain 2035-boken..

Jared har varit involverad i Bitcoin sedan 2012, som han hittade förbättringar i Bitcoin-källkoden under hösten 2013 och kunde inte få sina ändringar genomförda så vi gick av och skapade DGB 2014 efter att hans förbättringar av bitcoin-kärnprotokollet avvisades och använde dem i den nya digitala tillgången, DGB.

Här är några videor med intervjuer som han har gjort:

och

och

Sammanfattning

Varje kryptovaluta skapas med ett annat syfte eftersom varje skapare tolkar ett aktuellt problem med ett sätt att lösa detta problem. Digitala valutor möjliggör omedelbara transaktioner och överföringar som kan passera gränser och till och med kan användas för tjänster och fysiska varor. De kan dock också begränsas till specifika samhällen, som sociala nätverk och onlinespel. I slutet av dagen, när det finns tusentals kryptomynt att välja på, fokuserar Digibyte blockchain och DGB-kryptovaluta på hastighet, skala och säkerhet och erbjuder en passionerad gemenskap som på dagens marknad verkar mycket undervärderad och säkert kommer att dra nytta av nästa tjur kör mer än de flesta av sina konkurrenter. Vi skulle inte bli förvånade över att se $ DGB och Digibyte-myntet vara en topp 10-20-token med tanke på all innovation och framsteg som de har fört med ekosystemet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me