Derivathandlare: Högre ränta på ETH än BTC

Viktiga takeaways

  • Derivatmarknader har nyligen visat högre intresse för ETH hellre än BTC, eftersom handlare verkar mer villiga att satsa på den näst största krypton.
  • Data avslöjar också att den nuvarande trenden för ETH är mer sannolikt kan upprätthålla.
  • BTC derivathandlare verkar spela säkert snarare än att vara spekulativa.

Nya pengar kommer in på ETH-marknaden

Förändringarna av öppet intresse är viktiga indikatorer för att visa om det kommer nya pengar på marknaden. Data från Skew visar att det aggregerade öppna intresset för ETH terminer och swappar har ökat stadigt sedan mitten av maj, antalet har nått den högsta nivån på en månad. En uppåtgående trend i öppet intresse kan också tyda på att den befintliga marknadsutvecklingen kan få fart. Därför kommer det sannolikt att fortsätta.

I kontrast, BTC terminer och byta öppen ränta på OKEx har något upprätthållits på nuvarande nivåer. Medan vi inte förväntar oss en plötslig nedgång i BTC OI på kort sikt verkar en nedåtgående trend på väg. Även om en sänkning av OI bara kan vara en del av bilden verkar marknaden dock relativt ovillig att satsa på BTC priserna just nu.

Figur 1a: ETH Futures & Byt OI på OKEx Figur 1b: BTC Futures & Byt OI på OKEx

Källa: Skew

ETH underförstod volatilitet medan BTC minskar

Underförstådd volatilitet kan ge en bredare bild av marknaderna. Vi ser det ETHIV har återhämtats och varit relativt stabil efter nedgången den 20 maj, det är där ETHUSDT misslyckades med att säkra 215 nivåer och drog sig tillbaka till 206-området.

Å andra sidan IV av BTC har varit relativt fluktuerande nyligen, särskilt bitcoin, som återigen stod inför stark avvisning på 10000-nivåerna.

OKEx Technical Weekly markerade att stora kryptor gillar BTC och ETH har misslyckats med att bryta viktiga motståndsnivåer (BTC: 10000; ETH: 220). Med tanke på att den första och näst största kryptan båda inte kunde bryta sina avgörande motståndsnivåer, vad IV kan berätta för oss är att ETH verkar relativt fördelaktigt eller åtminstone mer villig att satsa på av handlare. Omvänt, sänkning av BTCIV kan innebära att handlare kanske inte är oklara om kryptos kortsiktiga riktning.

Figur 2a: ETH-implicit volatilitet Figur 2b: BTC-implicit volatilitet


Källa: Skew

ETH-swapbasis är positiv, BTC: s är negativa

Grunden är skillnaden mellan spotpriset och futurespriset. Återigen är kortvarig efterfrågan och utbud av produkten de viktigaste faktorerna som kan flytta grunden. En positiv grund innebär att handlare var villiga att betala en premie för att köpa futures. På samma sätt betyder en negativ bas att futures har handlats till en rabatt, vilket innebär att futurespriset är lägre än spot.

Data från Skew visar att grunden för ETHUSD swap på OKEx har främst varit på den positiva sidan, medan basen för BTCUSD swap verkar börja ta en vändning nyligen. Även om grunden ibland kan fluktuera, bör näringsidkare hålla ett öga med förändringen av grunden.

Figur 3a: OKEx ETHUSD Swap – Figur 3b: OKEx Coinbase ETHUSD Basis BTCUSD Swap– Coinbase BTCUSD Swap

Källa: Skew

Lika sannolikhet för att bryta nyckelmotstånd i juni för ETH och BTC

Data om optionsmarknader kan alltid ge marknadsfärger för handlare och investerare för att bedöma andra marknadsaktörers tillvägagångssätt, och sannolikhetsantalet kan vara intressant.

Som vi nämnde tidigare i den här artikeln, båda BTC och ETH har nyligen avvisats av deras viktigaste motståndsnivåer. Även om uppgifterna ovan kan indikera att handlare har varit mer villiga att satsa på ETH, dock visar optionsmarknaden att sannolikheten för ETH över 220 i slutet av juni är ungefär 28%, medan sannolikheten för BTC över 10000 i slutet av juni är cirka 29%.

Med andra ord verkar optionsmarknaden tro att det bara fanns cirka 1/3 av chanserna att de två ledande kryptona kommer att bryta de två nämnda viktiga motstånden i slutet av juni. Det är värt att notera att sannolikhetssiffrorna ständigt förändras beroende på marknadsförhållandena.

Figur 4a: Prob. av ETH över x $ per löptid. Figur 4b: Prob. Av BTC över x $ per löptid

Källa: Skew

BTC Put / Call-förhållande i 6-månaders högsta

Vi har täckt BTCS sats / samtalsförhållande innan bitcoinhalvering. Vi tror att en stigande sats / köp-tal indikerar att optionshandlare har koncentrerat sig på att säkra nedåtrisken BTC priser, snarare än att sätta igång för spekulativa affärer.

Eftersom BTC har svävat nära 9000 nivåer har förhållandet mellan put och call ökat till en nivå där BTC har rört 10000 i början av maj. Det kan tyda på att optionshandlare kanske inte förutser a BTC prisuppgång på nuvarande nivåer.

Figur 5: BTC Put / Call-förhållande

Källa: Skew

Författare: Cyrus Ip

Forskningsanalytiker, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map